Brushless motori

poruka: 19
|
čitano: 7.242
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Brushless motori

Bok, evo zanimaju me brushless motori, a čačkajući po HobbyKingu ostao sam totalno zbunjen pa imam par pitanja za one koji se kuže u to.

1. Koliko sam dosad naučio ti motori ne rade direktno na plus i minus. Da bi se pokrenuli potreban im je ESC, jel tako?

Pošto nailazim samo na ove motore za modelarstvo uglavnom se brzina kontrolira preko bežičnog kontrolera... Zanima me kako se zove ova kutijica iz videa i di se može nabaviti da bi se brzina mogla kontrolirati ručno: 

2. Kakav je okretni moment ovih motora na nižim brzinama (100-200 RPM-a) u odnosu na brusshed motore, jer ovako dok ih gledam izgledaju mi totalno neuvjerljivo i imam osjećaj da ne mogu pomakniti papir na niskoj brzini.

3. Ostao sam zbunjen jer nema podataka o voltaži i snazi ?!?!? Samo neki KV... Što ako ga želim spojiti na 12V DC, i kako da nađem neki od 10W?

Ispada kao ih se može spojiti na bilo koju voltažu od npr. 0-11 V ???

4. Kolika je trajnost seta (motor, ESC, i ova kutijica) - mogu li izdržati 2 godine svakodnevnog rada na ujednačenoj niskoj brzini? Koji je onako "jači" i kvalitetniji brand od kojeg bi se isplatilo kupiti?

16 godina
neaktivan
Brushless motori

Nije valjda da se nitko ne bavi modelarstvom {#}

14 godina
neaktivan
Brushless motori

1:http://www.google.ba/#hl=bs&source=hp&q=servo+tester&btnG=Google+pretraga&gbv=2&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=34a669887d26b63e&biw=1440&bih=708

2;Inrunner imaju veliku brzinu dok outrunner imaju veci okretni moment ali manju brzinu.

3;Sve ti pise jasno:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14403__Turnigy_G10_Brushless_Outrunner_1100kv_.html

4:NEpredvidivo,sve zavisi od kvalitete lezaja do kvalitete elektronike.

16 godina
neaktivan
Brushless motori

Hvala puno na odgovoru, sad mi je puno jasnije {#}

Samo još jedno pitanje - da li postoji: 10-ak W ili manje, 12V DC brushless motor (fokus mi je na momentu ne na brzini), jer tražim po ovom hobby kingu ali ne mogu naći ništa ispod 50W. Proizvode li se uopće takvi motori?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 19:30 (Tetrapak).
14 godina
neaktivan
Brushless motori

Ima ovaj inrunner od 24W samo je problem sto ima 41 000 rpm:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9068__Turnigy_1220_Brushless_Inrunner_Motor_10300kv.html

Sad neznam koliki ti treba broj obrtaja,ali to uvjek mozes srediti s reduktorima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 19:39 (Sea Sparrow).
16 godina
neaktivan
Brushless motori

Da, ali on radi na 3V ne na 12V.

A i 20W mi je previše, napajanje mi je pretrpano i još mogu staviti max 10W na njega.

14 godina
neaktivan
Brushless motori

Zasto mora biti brushless.Sta fali obicnom motoru.

16 godina
neaktivan
Brushless motori
Zato sto ce taj motor raditi svaki dan po 10ak sati (nadam se barem par godina), a obicnom ne zelim svako malo minjati cetkice, a i bucniji je, pa sam mislio da bi brushless bio idealan. Uzeo bi ja ove vece samo je specificna situacija di sam ogranicen sa napajanjem, a ne mogu ugurati novo ili jos jedno napajanje.
14 godina
neaktivan
Brushless motori

Sta ti fali uzeti jaci motor i snagu mu ograniciti na 10W,a i manje ce ti se trositi motor koji ne radi punom snagom.

18 godina
Brushless motori

ja sam znatiželjan.

Za što će ti motor,odnosno zašto će raditi svaki dan po 10-ak sati?

jel praviš pumpu za vodeno hlađenje?

Mrzim cheatere iz dna duše
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 2:58 (crozoki).
16 godina
neaktivan
Re: Brushless motori
Sea Sparrow kaže...

Sta ti fali uzeti jaci motor i snagu mu ograniciti na 10W,a i manje ce ti se trositi motor koji ne radi punom snagom.

Kako mu mogu ograničiti snagu? Misliš tako da mu smanjim brzinu, ili...?

@crozoki - služit će za rashlađivanje jednog stroja (kao u PC-u samo dosta veće).

Mogao bi ja njega spojiti na 220V samo sumnjam da postoji takvav motor, ESC i onaj servo tester za kontrolu brzine.

14 godina
neaktivan
Brushless motori

Pa mozes npr servo testerom ograniciti broj obrtaja i time snagu.Drugi nacin da ogranicis je pwm regulator.Treci nacin je dc-dc konverter kojim ces smanjiti napon a time i snagu.

16 godina
neaktivan
Brushless motori

Nemam mjesta za ugurati DC-DC konventer.

Ako stavim PWM, pretpostavljam da ću s njim ujedno kontrolirati brzinu i time smanjivati-povćavati snagu, ali kako ga spojiti na esc?

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 14:42 (Tetrapak).
14 godina
neaktivan
Brushless motori

Neznam koliko ti imas slobodnog mjesta ali ja sam pravio dc-dc konvertere velicine 18x15mm koji mogu podnjeti struju od 1,5A.Takoder sam pravio pwm regulator velicine 20x20mm koji moze regulirati struju od 12A.Tako da ti nije problem naci mjesta za to.

16 godina
neaktivan
Brushless motori

Možeš li mi preporučiti neki kvalitetan PWM od 10-15A.

Da li se on spaja na + i - ili mora ići preko onog srednjeg tankog kabela kao i onaj servo driver?

KAd piše Max Voltage (V) 19 - znači li to da se motor može spojiti na bilo koju voltažu od 0-19V?

npr. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=18170

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.12.2011 18:00 (Tetrapak).
14 godina
neaktivan
Brushless motori

Ne znam gdje imas gotovih pwm regulatora kupiti jer sam ja sebi sam pravio.I izade te cijena oko 40 kuna za taj tvoj.Taj ce motor raditi i na 3 i na 19v samo nece razvijati istu snagu na 3v kao sto bi razvijao na 19v.Taj ti je motor malo prejak jer ima 1.1kW.Spajanje pwm regulatora ide ovim sljedom:izvor napajanja>pwm regulator>ESC>Motor.Ako zans izradivati plocice i lemiti mogu ti napraviti semu i pcb za regulator.

16 godina
neaktivan
Brushless motori

Neznam lemiti, ali svejedno hvala.

Po tome ispada da mu onda brzinu mogu kontrolirati i pomoću reostata?!

Znači brushlessu ne smeta niža voltaža?

Znam da se brusshed ne smije spajati na nižu ili višu voltažu od deklarirane jer dolazi do pregaranja (iako će raditi neko vrijeme), pa mi je ovo malo čudno... Jesi li 100% siguran?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 18:02 (Tetrapak).
14 godina
neaktivan
Brushless motori

Spajanjem na nizi napon nemoze pregoriti.Dok spajanjem na veci napon dolazi do preopterecenja i moze pregoriti.Brzinu,a tome i snagu mozes regulirat i sa esc-om kojim upravlja servotester.

16 godina
neaktivan
Brushless motori

OK, hvala {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice