Znaci sada cu uskoro navrsiti 16 godina i jos nemam osobnu. Cuo sam da ako imas 16 godina i osobnu da mogu ostati poslje 11?
Ili su to samo price?
pa ako se netko razumije u zakone neka mi pojasni :)
Hvala
Znaci sada cu uskoro navrsiti 16 godina i jos nemam osobnu. Cuo sam da ako imas 16 godina i osobnu da mogu ostati poslje 11?
Ili su to samo price?
Hvala
Ili su to samo price?
Hvala
Možeš nakon 11h uz predočenje osobne.
Neograničeno.
Odvest će te zbog remećenja javnog reda i mira, ali ako hodaš ulicom u 2 ujutro, neće te odvesti (u protivnom ga možeš tužiti).
Ja imam 17 i osobnu i nemam nikakvih problema dok sam vani ako me policajac zaustavi dam mu osobnu i hvala, doviđenja..
Da, sa 16 godina MORAŠ imati osobnu, i možeš ostati do koliko želiš...
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
Moraš je izvadit s 14 god. Pa kak roditelji nisu na to obraćali pažnju. To je dokument koji je obavezan, i koji moraš imat uz sebe.
sorry,meni je otac policajac, rekao je da se osobna MOŽE imati sa 15, MORA sa 16.. :)
btw. @doxy , to je stari zakon...
[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Don't argue with trolls - it means that they win.
Znaci sa 15 ja mogu napraviti osobnu o.O???
Znaci sa 15 ja mogu napraviti osobnu o.O???
da,ja jesam :D..ali ne sluzi ti bas previse nicemu,sluzi ti vise da ne moras sa 16 radit osobnu :)
...kad sam imao 16...
...ma to su godine, lipo živi i ne opterećuj se policijon ili bilo čime, samo uživaj - brzo to sve prolazi!
jel se moze sa 15 godina napravit osobna il nemoze
jel se moze sa 15 godina napravit osobna il nemoze
Citaj malo :D ,moze...
Ekšueli, može se mislim pola godine ili tri mjeseca nakon 16 biti bez osobne. To je kao dozvoljeni rok pošto se za izradu osobne treba čekati etc. Jedan lik kojeg poznam će sad imati 18 pa još uvijek nije izvadio osobnu. Pravo čudo što još nije naderao zbog toga iako nikad nisam vidio da nekog murjak legitimira niti sam ja ikad trebao pokazivati ikome osobnu.
No mislim da, ukoliko te murjak legitimira, možeš pokazati i putovnicu, pošto je i to osobni dokument. Jedino što je malčice nepraktično furati pasoš u džepu...
Ekšueli, može se mislim pola godine ili tri mjeseca nakon 16 biti bez osobne. To je kao dozvoljeni rok pošto se za izradu osobne treba čekati etc. Jedan lik kojeg poznam će sad imati 18 pa još uvijek nije izvadio osobnu. Pravo čudo što još nije naderao zbog toga iako nikad nisam vidio da nekog murjak legitimira niti sam ja ikad trebao pokazivati ikome osobnu.
No mislim da, ukoliko te murjak legitimira, možeš pokazati i putovnicu, pošto je i to osobni dokument. Jedino što je malčice nepraktično furati pasoš u džepu...
Ali bez broja osobne se neke stvari nemogu napravit...
stoposto!!!????
kolko to kosta
stoposto!!!????
kolko to kosta
mislim da 50 kn, uz vađenje dokumenata nešto više, ali začudo , dao sam dokumente, nije ih ni pogledao, odmah mi ih je vratio,i onda sam ga pitao , dali trebaju dokumenti ti ,rekao je da :D
mora se imati osobna, 'si siguran šefe?
Ali bez broja osobne se neke stvari nemogu napravit...
Za to ne znam, ali sigurno je da je putovnica dovoljna za legitimaciju. Nisam siguran jel kod nas prolazi vozacka kao u americi...
Za to ne znam, ali sigurno je da je putovnica dovoljna za legitimaciju. Nisam siguran jel kod nas prolazi vozacka kao u americi...
U SADu je vozačka kao nama naša osobna.
Kaj se tiče putovnice, mislim da je malo nepraktično da je nosiš sa sobom. A ako je i izgubiš, nije niti jeftina nova izrada (oko +400kn ove nove?).
hahahahahahahahahahaha ja imam 14.5 godina i izlazim svakog petka i subote i ostajem do 2-3 sata iz ponoći...i milicija mi može samo p*dvati k*rac,oni će meni uskraćivati mladost,ma znate šta nabijem ja njih !!!
hahahahahahahahahahaha ja imam 14.5 godina i izlazim svakog petka i subote i ostajem do 2-3 sata iz ponoći...i milicija mi može samo p*dvati k*rac,oni će meni uskraćivati mladost,ma znate šta nabijem ja njih !!!
hhahahah 14,5 mladost? pa ti si još klinac,balavac sigurno piješ i pušiš i radiš sranja a za to su ti roditelji krivi... jel jednog dječaka sa 14,5g pustit do 2h vani i onda se čudit kad ga neko razbije ili on postane retardiran pa maltretira okolinu oko sebe a niko mu nis nemre jel je maloljetnik...
hhahahah 14,5 mladost? pa ti si još klinac,balavac sigurno piješ i pušiš i radiš sranja a za to su ti roditelji krivi... jel jednog dječaka sa 14,5g pustit do 2h vani i onda se čudit kad ga neko razbije ili on postane retardiran pa maltretira okolinu oko sebe a niko mu nis nemre jel je maloljetnik...
1.Ne drogiram se niti ću ikad
2.Ne pušim niti ću ikad
3.Pijem ali max 2-3 Heinekena (samo petk u sub)
4.Izlazim s društvom (u grupi od 3-4)
5.Imam 186cm i 85kg i izgledam kod imam 17.
6.Nikog ne diram i niko ne dira mene
7.Druga su vremena druže.
8.I nemoj misliti ako si stariji da si pametniji.
9.Ne želim svađu
10.Have a nice day 
wtf??? ja imam 14 god. i znam biti vani o 2-3 sata, jest da nas murja onda vata ali nemogu oni sa autom i pivskim trbuhom kamo ja mogu