Zašto je Mac za dizajnere?

poruka: 67
|
čitano: 13.311
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Zašto je Mac za dizajnere?
pixelatem kaže...
cozmika kaže...

Dakle, bolje kupiti pilu za 10 000 kn i staviti XP nego Mac za iste novce?

radije postavi pitanje 'sto je isplativije'.

PC od 10 000 kn je daleko isplativiji od MAC-a, uracunaj slobodno tu i monitor od 3 000 kuna s kojem ces biti zadovoljna.

Također i uračunaj cijenu windowsa bar 1000 kn. OS X dobiješ uz maca.

Dakle 3000 monitor + 1000 windowsi = samo 6000 za pc.
A sad na tu konfiguraciju koju imaš kod maca dodaj pasivni cooler, jer pc naravno zuji ko veš-mašina, dodaj miša i tipkovnicu (koji kod maca dobijes free u vrijednosti 1000 kuna), dodaj kvalitetno kučište, tihi sata disk od 250 Gb 7200, kvalitetne zvučnike (koje kod iMaca dobiješ + 3D), daljiski...

Naravno ako želiš Windows Media Center koji kod maca dobiješ free (Front Row) moraš kupiti vistu ultimate za 3400,00 kn.

Ne znam po čijoj to računici se PC isplati.

Jedna stvar je neoboriva, a to  je da  kod PC-a  nikada neće moći biti tako dobro driverski podržan hardver kao kod maca.

Imam doma HP 8710p, svi driveri originalno potpisani za vistu i svaka 2 dana gledam Blue Screen a Vista se diže 10-20 minuta. Btw ako ga netko od ljubitelja PC-a oće kupit dajem ga za samo 7500 kn.
17 godina
neaktivan
Inari kaže...
pixelatem kaže...
cozmika kaže...

Dakle, bolje kupiti pilu za 10 000 kn i staviti XP nego Mac za iste novce?

radije postavi pitanje 'sto je isplativije'.

PC od 10 000 kn je daleko isplativiji od MAC-a, uracunaj slobodno tu i monitor od 3 000 kuna s kojem ces biti zadovoljna.

Također i uračunaj cijenu windowsa bar 1000 kn. OS X dobiješ uz maca.

Dakle 3000 monitor + 1000 windowsi = samo 6000 za pc.
A sad na tu konfiguraciju koju imaš kod maca dodaj pasivni cooler, jer pc naravno zuji ko veš-mašina, dodaj miša i tipkovnicu (koji kod maca dobijes free u vrijednosti 1000 kuna), dodaj kvalitetno kučište, tihi sata disk od 250 Gb 7200, kvalitetne zvučnike (koje kod iMaca dobiješ + 3D), daljiski...

Naravno ako želiš Windows Media Center koji kod maca dobiješ free (Front Row) moraš kupiti vistu ultimate za 3400,00 kn.

Ne znam po čijoj to računici se PC isplati.

Jedna stvar je neoboriva, a to  je da  kod PC-a  nikada neće moći biti tako dobro driverski podržan hardver kao kod maca.

Imam doma HP 8710p, svi driveri originalno potpisani za vistu i svaka 2 dana gledam Blue Screen a Vista se diže 10-20 minuta. Btw ako ga netko od ljubitelja PC-a oće kupit dajem ga za samo 7500 kn.

ovo je malo off topic al moram reci
pixalteam, microsoft media center dolazi i sa vistom home premium a ne samo sa ultimate, poptpuno je upotrebljiv i nije nista drukicji

17 godina
neaktivan
HarryPlopper kaže...

ovo je malo off topic al moram reci
pixalteam, microsoft media center dolazi i sa vistom home premium a ne samo sa ultimate, poptpuno je upotrebljiv i nije nista drukicji

Možda je Media Center u potpunosti upotrebljiv na njoj ali ona je okrljaštena verzija Viste. OS X dolazi u potpunom izdanju s kupnjom Maca.
17 godina
neaktivan

Onaj duuugaćak post mi je dao za misliti.

Ja osobno patim na dizajn i lijepo. Zaista želim Mac, te ću ga zbog toga, prvom prilikom kupiti.

Jel postoje kakvi "eventi" u svrhu prezentacije Apple proizvoda u RH?

Ja sam žemsko i volim kompove! Live with that!
17 godina
neaktivan
cozmika kaže...

Onaj duuugaćak post mi je dao za misliti.

Ja osobno patim na dizajn i lijepo. Zaista želim Mac, te ću ga zbog toga, prvom prilikom kupiti.

Jel postoje kakvi "eventi" u svrhu prezentacije Apple proizvoda u RH?

Stalno se održavaju takvi eventi, dovoljno je pratiti vijesti na apple.hr. Baci pogled ovdje za lipanj.
17 godina
neaktivan

Idete li vi na takve stvari?

Ja sam žemsko i volim kompove! Live with that!
17 godina
neaktivan
cozmika kaže...

Idete li vi na takve stvari?

Ma kaj bi išli :)

Samo da dodam, ako ćeš kupovati maca a dizajnerica si, radije kupi ovog većeg od 24" jer ima S-ISP matricu koja je trenutno najbolja matrica za dizajnere. Ovaj sa 20" ima TN matricu koja je isto ok ali je jeftinija pa mislim da mu nije namjena za profesionalno dizajniranje, al ti vidi uživo pa odluči.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice