Zapravo Mac sa Boot Campom ili kak se već zove je onda savršen! E ja si od dana današnjeg štedim za iMac...
Čula sam da taj iMac od 20'' ima loš ekran. Jel to trač ili?
Trač je da je loš.
Čuo sam da su, 24" ekrani navodno su izrađeni najnovijom boljom tehnologijom dok su 20", navodno i neslužbeno izrađeni drugom, manje novom.
Ja nemam nikakvih zamjeraka, ovo mi je dosad najbolji LCD ekran koji sam imao, a glossy ekran daje jako živahne i lijepe boje. Mislim da su te kritike sve na mikro-teoretskoj razini, ali najbolje bi bilo da pogledaš u nekoj od Appleovih centara, ako si u zg, onda imaš izložene u city centru one i Av. Mallu na samom mall-u možeš vidjeti ekrane u punom sjaju...
Dakle, poanta jest, ekran možda nije najbolji i najnoviji koji postoji na tržištu ali je sigurno u onih 10 % najboljih, a kada ga vidiš uživo bit će ti najbolji :)
Vidjela sam ih u Avenue Mallu i malo kliktala po njima... Boje su nevjerojatne, brijem da sam gledala onaj od 24'', ogrooooman je ekran bio.
Dakle isplati se šparati za iMac 20'' od 9000 kn....?
Što ako imam doma hardver koji nije kompatibilan sa npr. Leom? Jel postoje načini kako da neke drivere install...?
E da, samo da nadodam, taj trač je bio za 20" ekrane do 2.0Ghz modele koje sada naši Jabučnjaci dijele kao na akciji. Radije daj 200 kn više pa imaš, navodno noviji ekran.
Ja nisam htio uzeti taj koji daju na akciji za 8300 kn, kupio sam za 8700 kn onaj od 2.4 Ghz sa 1 Gb RAM.
Nakon toga sam otišao i kupio još 2 Gb So-DIMM DDR2 800 Mhz za 280 kn i piknuo ga unutra. Apple je napravio utor da si svatko može sam ugraditi dodatnu memoriju bez da otvara komp iznutra ili da gubi garanciiju.
Koji konkretno hardver?
Bilo koji eksterni hardver (miš, tipkovnica, printeri, skeneri) samo pikneš u usb i radi ko zmaj bez drivera. Leo će sam diskretno naći driver čim mu prikopčaš novi hardver, instalirati ih bez da te ometa i instant je spreman za korištenje. S obzirom da dolazi na 2 dvd-a koja se full instaliraju, pretpostavljam da ima u sebi drivere za gotovo sav eksterni usb ili firewire hardver koji se može naći trenutno.
Imam Razerov miš, ako njega upiknem u Mac, jel će bez beda raditi? Ako hoće kako mogu lijepo podesiti opcije, kao što mogu u njegocom win driveru?
Zanima me dizajn i igre igram vrlo vrlo rijetko. No nekad me baš pukne i igra mi se, ali 99,99% radim dizajn na kompu i programiram. Zanmima je jel moguće igrati igre, tako kad me pukne...
@Slavo, o kakvom se studiju radi ?
Imam Razerov miš, ako njega upiknem u Mac, jel će bez beda raditi? Ako hoće kako mogu lijepo podesiti opcije, kao što mogu u njegocom win driveru?
da se nadovezem na dio koji ste vec prosli.
Unazad nekoliko godina sam radio na MAC-u G5, i to u vrijeme kada je izasao te bio zadnji krik tehnike.
U okolici nije postojao ni priblizno mocan PC, te je mac naravno zracio snagom i prefesionalnoscu.
Aplikacije su nekoliko puta bile brze, boje realnije i zivlje... uglavno sve je bilo bolje.
Danas, cca 2-3 godine poslije radim na racunalu koje jede taj G5.
Dok moje racunalo dodze nekoliko tisuca kuna manje, jednostavnije mi ga je za odrzavati (promjena hardvera) i slicno...
Virusi, problemi u sutavu (rusenja) i sve sto prati WIN (PC) itekako postoji na MAC-u, dozivio sam na svoje oci frustriranog covjeka koji je bio bjesan na njega.
Osim estetike i cinjenice da ga 'nitko drugi u kvartu nema', nista drugo ne dobivas.
Prica je danas takva, prije su stvari bile drugacije.
Virusi, problemi u sutavu (rusenja) i sve sto prati WIN (PC) itekako postoji na MAC-u, dozivio sam na svoje oci frustriranog covjeka koji je bio bjesan na njega.
Osim estetike i cinjenice da ga 'nitko drugi u kvartu nema', nista drugo ne dobivas.
Ma nije bit instalacije da ti komp prepozna miša jer to sa OS X nikada nije problem. On će ti raditi bez ikakve instalacije. Fora je samo ako neki miš ima nekolicinu tipki koje su programabilne pa onda ti treba taj program preko kojeg ćeš poštelat sve što želiš.
Ajmo ovako...
- Znači, MAC ima odlične već "free" predinstalirane programe za obradu.
- Ima tone RAM-a, tower brutalni processor
- Ne sere kao windozi, nego OSx radi ko beba...
- Odlično se hladi...
- Sve radi
- Updatea se sam, i odmah daje nove programe...
- Odlična rezolucija, dobra grafa...
itd... NEda mi se pisati dalje.. :P
Photoshop je prvo bio dostupan samo na Mac-u. Od tada ta dogma da je Mac najbolji za dizajnere. No nakon godina to se promijenilo i sada imamo drugi paradoks. 64-bitni CS4 paket moći će se instalirti bez problema na Windowse ali na Mac ne, za kojeg će se i dalje proizvoditi samo 32-bitna verzija. Što je dosta smješno kada pogledamo da je Adobin paket isprva bio dostupan na Mac-u.
Radio sam na dosta mac-ova, na faxu i kod frendova, i osim fancy sučelja ne vidim po čemu je bolji od istih složenih komponenti kod PC-a.
Za istu lovu dobiš daleko bolju pilu. A za fancy sučelje je sada više nego dobra Vista.
Ma nije bit instalacije da ti komp prepozna miša jer to sa OS X nikada nije problem. On će ti raditi bez ikakve instalacije. Fora je samo ako neki miš ima nekolicinu tipki koje su programabilne pa onda ti treba taj program preko kojeg ćeš poštelat sve što želiš.
Za istu lovu dobiš daleko bolju pilu. A za fancy sučelje je sada više nego dobra Vista.

Imam Diamondback 3G
Hoće li u slijedećih godinu dana barem malo cijena iMacova opasti? To pitam jer ne znam kakva je situacija bila prije jer nisam taj dio pratila...
E ljudi molim vas... Nemojte uplitati Vistu i druge oseve ti jer ne želim Mac vs. PC vc. Linux raspravu, temu imate ako vam je do toga.
Imam Diamondback 3G
Hoće li u slijedećih godinu dana barem malo cijena iMacova opasti? To pitam jer ne znam kakva je situacija bila prije jer nisam taj dio pratila...
E ljudi molim vas... Nemojte uplitati Vistu i druge oseve ti jer ne želim Mac vs. PC vc. Linux raspravu, temu imate ako vam je do toga.

i na Macu.Nekad je bilo drugačije gdje je PPC platforma bila neprikosnovena.
Dakle, bolje kupiti pilu za 10 000 kn i staviti XP nego Mac za iste novce?

Super post! slazem se...