Windows 7 vs mac zaključana tema

poruka: 20
|
čitano: 9.125
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
w7 vs osx
Znaci htio bih da mi tu napisete razlike između Windowsa 7 i osx liona . Zašto je neki gori a zašto je neki bolji . Hvala ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 vs mac

Ti znaš da ćeš ovime pokrenut žešći flame war? Mislim da ti budu modovi zaključali ovu temu.

Imaš google i guglaj sine{#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Windows 7 vs mac

Mogu ti reći samo da su dva potpuno različita OS-a, ali opet su nekako slični kada gledaš po nekim sitnicama..

Kod koće koristim Windows, a u školi imamo iMacove sa Lionom pa sam se već priviknuo na oboje. Na početku je bilo malo frke dok se ne upoznaš jer je totalno drukčije, nema start nego imaš na dnu onaj veliki dock na kojem se nalazi praktički sve. No ukoliko se prelazi sa Win na OSX trebati će par dana prilagodbe na onaj magic mouse koji je nevjerovatan i onu apple tipkovnicu koja meni baš i nije nešto jer je dosta malena i teže se snalazim kod nekih simbola poput: @!? i tako te stvari.. A što se tiče brzine na OS X mnogo aplikacija nam se pokreće do 2x brže nego na Windowsima.

Cijenim oba 2 OS-a kao da sam ih sam napravio no na korisnicima je da odluće..

Ukoliko je PC za gaming, Sony Vegas,prčkaranje po internetu onda bi preporučio Windows, a ukoliko je računalo za neku "profesionalniju" obradu slika,zvuka. videa, internet dangubljenje onda Mac, odnosno OSX.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: w7 vs osx

-dodaj toj grupi i linux, tad imaš pokrivena vozila, osobno, teretno, sportsko.. win-linux-osx. To bi bila pojednostavljena usporedba.

Hardware je osnova računala, identičan.

Software je pak, nakupina nula-i-jedinica. Od BIOSa pa nadalje, sve je to samo software, razlike su kozmetičke i često namjerne (kompatibilnost, licence, ...).

Zanemariv je osobni stav, jer većinu korisnik ne može birati (mada misli suprotno). Dovoljno je vidjeti upotrebu linuxa i bankarstva, igre, flash, ... sve su to umjetne razlike, zbog licence ili komercijale.

Danas isključivo profesionalci (ne zato jer su pro, nego zato jer im posao-zarada to dozvoljava) koriste OSX, grafičari, video.. Svi ostali su na win, dok (većinom) bespaltan linux nema šanse osim biti tegljač (server).

Software je stvar vlasnika-interesa, ne konkretnog hardwarea (računala).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Windows 7 vs mac
Hvala vam na odgovorima , ako još netko ima sto za nadodati slobodno neka napise ;)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 7 vs mac

Tu uopce nema usporedbe jer je to prakticki usporedba PC VS Mac a tu nema usporedbe jer je Mac stabilan radni kopjuter kod kojeg nemoraš neš čistit ili ga resetirat il milijun drugih stvari radit, već samo uključiš u mom primjeru je Lion i radiš po cjele dane i noćo, kasnije samo sleep i ujutro ispočetka bez ikakvih briga. Tu činjenicu dokazuje da po svijetu ozbiljni poslovni ljudi koriste Mac a ne PC , proveo sam godine na PC i sedmicu sam imao, ok olakšana je čak i za one koji se ne razumiju ona je zaprravo XP sa svim zakrpama i malo facelifting napravljen, ništa više. Tako je i Lion na Macu mada mogu reć od kad sam stavio Lion radi mi brže komp na manjoj temperaturi i manji broj okretaja ventilator. Pc je kod nas puno više zastupljeniji jer je kod nas MAC jako skup u usporedb sa PC om, ali vrijedi svaku lipu.

http://www.forum-drugaciji.com

1 1 hvala 0
17 godina
Windows 7 vs mac

MAC je ok,ali sigurno nevrjedi tolike pare.

Čini mi se da je 50% njegove cjene u bjeloj boji,koristim povremeno hekintoš,i nikad nebi dao tolike pare za šminku.

x
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 7 vs mac
tiksa kaže...

T kad sam stavio Lion radi mi brže komp na manjoj temperaturi i manji broj okretaja ventilator.

Upravo je to razlog manjoj temperatur!! Jer ipak Windowsi kada su pokrenuti procesor je po 80% opterećenjem. Ne lupetaj...

ššššš - možda su u šumi
14 godina
neaktivan
tiksa kaže...

Tu činjenicu dokazuje da po svijetu ozbiljni poslovni ljudi koriste Mac a ne PC , proveo sam godine na PC i sedmicu sam imao, ok olakšana je čak i za one koji se ne razumiju ona je zaprravo XP sa svim zakrpama i malo facelifting napravljen, ništa više.

Ha-ha-ha...ne.

Uglavnom se sve svodi na osobne preferencije i/ili za što ti računalo treba. Recimo, ako ti treba neki program kojeg ima Mac, a Win ne, naravno ćeš uzet Mac - i obrnuto.

13 godina
neaktivan
Windows 7 vs mac

Ja  sam uzeo rabljeni Mini Mac, nisam išo u appleov dučan po memoriju jer je ionak Samsung memorija ddr3 bila u njemu platio oko 350 kn 8 giga rama imam dual 2.26 proc i ne prevelik hard jer mi ne treba i ne ispadne tako skup, jedino ako ideš na novi.

Ja sam uzo rabljeni ali noviju verziju nadogradio ga sa Lion, tipkovnicu i miš dobio orginal Apple i za ne preveliku lovu uzeo 22" Asusov ekran, ispalo me sve skupa nešto oko 6 tisuća. A imam strojčić koji če nadjačat dosta PC  sa tom cjenom i koji je najbitnije stabilniji od dostaa PC sa tom cjenom a stabilnost mi je najbitnija .

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...
tiksa kaže...

Tu činjenicu dokazuje da po svijetu ozbiljni poslovni ljudi koriste Mac a ne PC , proveo sam godine na PC i sedmicu sam imao, ok olakšana je čak i za one koji se ne razumiju ona je zaprravo XP sa svim zakrpama i malo facelifting napravljen, ništa više.

Ha-ha-ha...ne.

Uglavnom se sve svodi na osobne preferencije i/ili za što ti računalo treba. Recimo, ako ti treba neki program kojeg ima Mac, a Win ne, naravno ćeš uzet Mac - i obrnuto.

Ovo se skroz slažem da ce računalo uzima po potrebi, za šta ćeš ga koristiti. Al jedno nemožeš pobit a to je da je Mac ipak stabinije računalo od PC a.

14 godina
neaktivan
tiksa kaže...

Ovo se skroz slažem da ce računalo uzima po potrebi, za šta ćeš ga koristiti. Al jedno nemožeš pobit a to je da je Mac ipak stabinije računalo od PC a.

Mogu. Sve ovisi o korisniku - panjina će uništit Mac isto ko što će uništit i Windowse.

Nego, ima opcija multi quote na forumu, pa nemoraš double postat.

13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
tiksa kaže...

T kad sam stavio Lion radi mi brže komp na manjoj temperaturi i manji broj okretaja ventilator.

Upravo je to razlog manjoj temperatur!! Jer ipak Windowsi kada su pokrenuti procesor je po 80% opterećenjem. Ne lupetaj...

Pa šta je onda bolje, imat Win koji si sam reko opterete 80 % i kad pokreneš još neke programe da ti rade slšat onaj ventilator ili imati bešumni mac koji sa manjim postokom rad iste stvari jer iaju malo drugačije procove od PC a .

17 godina
tiksa kaže...

Ja  sam uzeo rabljeni Mini Mac, nisam išo u appleov dučan po memoriju jer je ionak Samsung memorija ddr3 bila u njemu platio oko 350 kn 8 giga rama imam dual 2.26 proc i ne prevelik hard jer mi ne treba i ne ispadne tako skup, jedino ako ideš na novi.

Ja sam uzo rabljeni ali noviju verziju nadogradio ga sa Lion, tipkovnicu i miš dobio orginal Apple i za ne preveliku lovu uzeo 22" Asusov ekran, ispalo me sve skupa nešto oko 6 tisuća. A imam strojčić koji če nadjačat dosta PC  sa tom cjenom i koji je najbitnije stabilniji od dostaa PC sa tom cjenom a stabilnost mi je najbitnija .

Ma o kakvoj ti stabilnost govoriš,moj pc se nikad neruši.Ti si žrtva propaganda i agresivnih reklama.

x
13 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...
tiksa kaže...

Mogu. Sve ovisi o korisniku - panjina će uništit Mac isto ko što će uništit i Windowse.

Nego, ima opcija multi quote na forumu, pa nemoraš double postat.

A jbg panjini daj Fiat ili Mercedes isto če ga uništiti, za panjine nije komp več sjekira ili čekić.

17 godina
tiksa kaže...
doktor1 kaže...
tiksa kaže...

Pa šta je onda bolje, imat Win koji si sam reko opterete 80 % i kad pokreneš još neke programe da ti rade slšat onaj ventilator ili imati bešumni mac koji sa manjim postokom rad iste stvari jer iaju malo drugačije procove od PC a .

To je bio sarkazam kralju. Po ovome se vidi da neznaš šta pričaš nego samo trolaš. Svatko tko se uopće usuđuje ići uspoređivat ta dva sustava treba znati ponešto o oba. Ti očito nikada nisi pokrenuo task manager u windowsima, a sada tu predaješ....

Veća slika

ššššš - možda su u šumi
13 godina
neaktivan
zzz kaže...
tiksa kaže...

Ma o kakvoj ti stabilnost govoriš,moj pc se nikad neruši.Ti si žrtva propaganda i agresivnih reklama.

Na PC u sam od win 3.1 onda znaš od kad je to, i non stop popušiš ii maware ili spyware ili kak got da se zpve nebitno, koji got antivirus da imaš i to ti em uzima Ram em ti opterecuje Proc jer ti raducka gluposti po kompu, dok to na Macu nisam doživio. Win 7 je dosad najbolji Win kao šta sam reko win xp sa faceliftingom i svim zakrpama al pogledaj koja mu je konfa potrebna da možeš raditi i pogledaj mu cjenu, a pogledaj recimo cijenu Liona, neusporedivo. Usporedi koliko puta ti se Mac iz freeza a koliko puta mi se PC sfrreezo. Jako dugo sam bio na PC u sad sam došo na Mac i nikad više na PC i to pitaj svakoga ko jednom dodje na Mac nema povratka na PC , sad se pitaj, zašto?

13 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
tiksa kaže...
doktor1 kaže...
tiksa kaže...

To je bio sarkazam kralju. Po ovome se vidi da neznaš šta pričaš nego samo trolaš. Svatko tko se uopće usuđuje ići uspoređivat ta dva sustava treba znati ponešto o oba. Ti očito nikada nisi pokrenuo task manager u windowsima, a sada tu predaješ....

Veća slika

Nisam ni task menager, niti MS config da ga malo ubrzam niti regedit da ga počistim malo niti išta, skroz si u pravu pojma nemam o čemu govorim. Da nadodam da nisam niti na xp u system 32 išo preimenovat one vga filove da me ne hebe win genious. E da Lion sam tek sinoć stavio tako da ga još nemogu skroz sa Win usporedit al ovo što sam do sada vidio dosta šminke i ajde brže radi sve.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 18:20 (tiksa).
14 godina
neaktivan
tiksa kaže...

Na PC u sam od win 3.1 onda znaš od kad je to, i non stop popušiš ii maware ili spyware ili kak got da se zpve nebitno, koji got antivirus da imaš i to ti em uzima Ram em ti opterecuje Proc jer ti raducka gluposti po kompu, dok to na Macu nisam doživio. Win 7 je dosad najbolji Win kao šta sam reko win xp sa faceliftingom i svim zakrpama al pogledaj koja mu je konfa potrebna da možeš raditi i pogledaj mu cjenu, a pogledaj recimo cijenu Liona, neusporedivo. Usporedi koliko puta ti se Mac iz freeza a koliko puta mi se PC sfrreezo. Jako dugo sam bio na PC u sad sam došo na Mac i nikad više na PC i to pitaj svakoga ko jednom dodje na Mac nema povratka na PC , sad se pitaj, zašto?

Sempron 2600+ (1.8ghz), 448MB rama, geforce 6100( uzima 64mb rama) - radi sasvim super.

I ne, W7 nije XP sa faceliftingom.

tiksa kaže...

Nisam ni task menager, niti MS config da ga malo ubrzam niti regedit da ga počistim malo niti išta, skroz si u pravu pojma nemam o čemu govorim. Da nadodam da nisam niti na xp u system 32 išo preimenovat one vga filove da me ne hebe win genious. E da Lion sam tek sinoć stavio tako da ga još nemogu skroz sa Win usporedit al ovo što sam do sada vidio dosta šminke i ajde brže radi sve.

Onda ili nemoj baljezgat bezveze ili prekini trolat.:)

13 godina
neaktivan
Windows 7 vs mac

Nego šta je Win 7 nego XP sa svim zakrpama posloženo u jedan OS i dodan facelifting, kolko ti rama treba da pokreneš Win 7? XP je radio na 128 a kolko sedmica uzima. I kaj još baljezgam da se PC I Mac nedaju usporedit. To je istina.

I dajte mi pojasnite kaj je to trolanje ne kužim to. samo pričam o ta dva  OS i računala, zar nije zato ova tema otvorena.? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 18:32 (tiksa).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice