PowerBook G4 i Linux

poruka: 10
|
čitano: 3.713
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
PowerBook G4 i Linux

Danas sam dobio prastaru kantu u vidu PowerBooka G4 sa moćnim PPC procesorom na 500mhz i 512 rama na servis.

E sad, trebalo bi sistem osvježiti (čitaj: sve jovo-nanovo jer tako želi mušterija koja ga je dobila na poklon) ali naravno nemam instalacijski dvd ili 4 cd-a na kojima dolazi OSX Tiger (to je zadnja verzija koja može ići na njega kako sam uspio pročitati).

Palo mi je na pamet dignuti neku Linux distru (preferiram Ubuntu ili Mint mada bi mušterija Windowse:). Neznam da li ako i nabavim taj OSX da li se kod instalacije može izabrati da sučelje bude na hrvatskom) ali nisam siguran da li bi to radilo i koju verziju uopće instalirati s obzirom na slabašan hardver.

Svaka pomoć je dobrodošla.

EDIT:

Naletio na ovo pa ću najvjerojatnije to isprobat: http://cdimage.ubuntu.com/ports/releases/hardy/release/

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 17:57 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: PowerBook G4 i Linux

Iznenadil bi se (ko i kaj sam ja) kak tih 500 mhz i 512 mb rade ,za razliku od PC-a istih performansi.

Možeš staviti i Xubuntu 10.04 ,bez problema.

Windows na PowerPC?! {#}

Ako hoćeš original ,trebaš OS X Panther ili Tiger PPC verziju. Imam par linkova sa verzijama koje rade.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 0:38 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Windows na PowerPC?! {#}

Ako hoćeš original ,trebaš OS X Panther ili Tiger PPC verziju. Imam par linkova sa verzijama koje rade.

Ma znam da nema šanse za Prozore na PPC-u:) (mušterija misli da je to sve isto a meni se baš i neda objašnjavat što, kako i zašto).

Sutra će mi jedan lik donest oriđiđi Tigra ali ću ja još noćas probat distru sa mog linka pa vidjet.

Našao jedan G4 na Njuškalu za 3000 kn. Koji humor.{#}

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Našao jedan G4 na Njuškalu za 3000 kn. Koji humor.{#}

Smijurija. To ti je kad svi misle da čim nešto ima trulu jabuku  na sebi ,odmah se može staviti pet puta veća cijena.

Pitanje ti je samo kaj je originalno bilo instalirano: jel možda Tiger neće ni radit na tome.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 12:58 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Pitanje ti je samo kaj je originalno bilo instalirano: jel možda Tiger neće ni radit na tome.

Gore je Tiger ali ništa od reinstalacije niti linuxa. Ne radi ugrađena optika a meni se neda izmišljat toplu vodu.

Jbg.

16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Gore je Tiger ali ništa od reinstalacije niti linuxa. Ne radi ugrađena optika a meni se neda izmišljat toplu vodu.

Jbg.

Imaš neku usb optiku? Ona bi trebala raditi na bilo čemu.

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Imaš neku usb optiku? Ona bi trebala raditi na bilo čemu.

Nažalost trenutno je na posudbi ali ionako sam vratio večeras laptop mušteriji. Koliko sam shvatio dali su za taj oljušteni G4 800 kn!

Laptop kao da je preživio nuklearni udar. To ja zovem bacanjem para.

Hvala Kizo na pomoći i izgubljenom vremenu.

14 godina
PowerBook G4 i Linux

isti problem imam i ja jebe me mrtva optica. na g4 i nemogu kopiju nikakvo instalirati.ako ti nije problem da mi posudis orginal os?

naravno ako si iz zagreba

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Nažalost trenutno je na posudbi ali ionako sam vratio večeras laptop mušteriji. Koliko sam shvatio dali su za taj oljušteni G4 800 kn!

Laptop kao da je preživio nuklearni udar. To ja zovem bacanjem para.

800 kn?! Neko ga je dobro opral ,cijena sličnog na Ebayu je 30 €!

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 21:48 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
PowerBook G4 i Linux

Većina Njuškalo Mac sekcije je ionako jedan veliki vic što se tiče cijena - od PPC-a za 3k kuna do MacBook airova prve generacije za 5k

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice