Ako te jedan forum može naživcirat, strah me je pomisliti kako ti izgleda jedan radni dan, ili ne daj Bože gužva u prometu.
Ispričavam se ako sam te nečime razljutio, ali stvarno mi jesmiješan način na koji pokušavaš uvjeriti sve ostale da su u krivu, kad već u startu to nema smisla jer svi imaju svoje subjektivne dojmove.
Nemoj se odmah ljutiti, nije dobro za zdravlje.
P.S. radio sam na macbooku dosta dugo, nemoj odmah optuživati ako nisi prethodno pitala

Manic imas pravo. Raspravljati mozemo jos 100 godina i necemo nista rijesiti. I klon, i originalni apple stroj imaju svoje prednosti i mane. Meni je drago da je napokon moguce raditi na osx-u ako se nema love za originalni stroj. Svatko ce izabrati po svojim afinitetima i mogucnostima. Nema smisla kritizirati apple zbog svoje zastitnicke politike, ali drago mi je da postoji alternativa. Mladi dizajneri i video entuzijasti imaju priliku za prihvatljive novce raditi na dobrom OS-u, i ako im talent i sreca dopuste da mogu zivjeti od kreativnog posla nakon par godina mogu i kupiti originalni stroj. Ja sam kroz svoje postove htio ukazati kako nije sve ruzicasto kod appla i da aura koja okruzuje apple je vecinom dobar marketing, iako nije upitno da rade kvalitetne proizvode. Isto tako drago mi je da postoje ljudi koji propituju i pokusavaju promjeniti postojece konvencije na racun korisnika.
naravno da nije ružičasto ... apple je korporacija koja pokušava izvući kao i svi što više novaca od svojih korisnika i regrutirati nove. Međutim, meni je krivo što vidim da brdo ljudi ne vidi neke kvalitete koje je apple donio i koje ostali upleteni nemaju ... 'microsoft, dell, itd ...
Povijest applea i steva jobsa je iznimno fascinantna priča i apple je firma od koje se stvarno ima što naučiti ... njihova egzekucija i inovativnost je legendarna. Misilim da je danas opet caka u tome što je jobs mislim jedini primjer ceo a jedne korporacije koji uspijeva čitavu tu mašineriju koristiti kao produžetak svoje ruke i ideje ... ogromna karizma ... uspjeva ubijediti čitav tim da je to što rade od iznimne važnosti ...i svi mu zaboravljaju sve maltretiranje i mušice ...
Ne može se samo reći to je marketing, to je besmisleno, microsoft i ostali troše višestruko veće cifre na marketing i reklame, a o njima se priča puno manje po medijima, njihovi proizvodi nisu u svim filmovima, redovito i besplatno pozicionirani dok druge firme troše brda novaca na reklame, tisuće apple fanova ima svoje sajtove na kojima tisuće drugih "fanatika" raspravljaju što će biti novi gadget ... ima odličan članak negdje na wiredu ... http://www.wired.com/techbiz/it/magazine/16-04/bz_apple
btw, neki dan sam pročitao članak gdje ispada da apple drži oko 12 % desktopa i laptopa u usa, ali preko 60% tržišta kad su u pitanju "higher end" mašine (preko 1000 dolara) ... tih 12% onda zvuči puuuuno ozbiljnije ...
A.