Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 541.178
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Mac OS na PC-u?

Znali netko kako dobiti zvuk preko HDMI,od grafe(ati 5770),(Lopard 10.6.8).

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Mac OS na PC-u?
zzz kaže...

Ne znam baš da će pomoći. Ovo su jedine opcije na GPT disku!

zzz kaže...

Znali netko kako dobiti zvuk preko HDMI,od grafe(ati 5770),(Lopard 10.6.8).

Iako ga imam u Sound Preference panelu ,nema zvuka! Nije ga bilo ni na Snow Leopardu ,ni sad na Lionu. Grafička je isto ATI 5770.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 15:09 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Unix kaže...

Kolika je razlika između instalacije sa sticka i sa DVD-a? (Snow Leopard je u pitanju)

Jel isti postupak, samo u iBootu selektiram stick umjesto DVD-a?

I još jedno pitanje:

Imam u dual bootu Win7 i Linux Mint, sa GRUB bootloaderom

E sad bih htio dodati i OS X ovdje, tj naknadno ga instalirati.

Kako to učinim?

bump

Jedan čovjek je glup, a dva još gluplja, ali bezbroj ljudi ne moze nadmasiti tvoju glupost... - Ivan Molnar
16 godina
Unix kaže...

Kolika je razlika između instalacije sa sticka i sa DVD-a? (Snow Leopard je u pitanju)

I još jedno pitanje:

Kako to učinim?

Skoro nikakva. Preduvjet je da imaš funkcionalni OS X (bilo Hackinotsh ,Mac ili virtualnu mašinu) na kojoj ćeš napraviti taj stick.

Grub multiboot

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Unix kaže...

I još jedno pitanje:

Kako to učinim?

Skoro nikakva. Preduvjet je da imaš funkcionalni OS X (bilo Hackinotsh ,Mac ili virtualnu mašinu) na kojoj ćeš napraviti taj stick.

Grub multiboot

A jel mogu sa TransMacom dobit bootabilni stick (tj koristio bih iboot) ? Jer sam već restoreao image na stick pomoću njega

BTW imam OS X u VMwareu. {#}

Jedan čovjek je glup, a dva još gluplja, ali bezbroj ljudi ne moze nadmasiti tvoju glupost... - Ivan Molnar
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 21:40 (Unix).
16 godina
Unix kaže...
A jel mogu sa TransMacom dobit bootabilni stick (tj koristio bih iboot) ? Jer sam već restoreao image na stick pomoću njega

Ne možeš. Ni za prženje diskova sa .dmg formata nije baš pouzdan.

Ako imaš OS X u virtualki ,u čemu je problem? U njoj napravi stick po uputama s linka.

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Unix kaže...

Ne možeš. Ni za prženje diskova sa .dmg formata nije baš pouzdan.

Ako imaš OS X u virtualki ,u čemu je problem? U njoj napravi stick po uputama s linka.

Već sam radio stick iz OS X-a, samo bi mi se ugasio ekran, cooler od grafičke radio na 100% vrtnje i to je to.

To bi se dogodilo čim bih iz iBoota stisnuo da mi se boota sa sticka

BTW čini mi se da je sporije iz OS X-a restoreati image.

16 godina
Unix kaže...

Već sam radio stick iz OS X-a, samo bi mi se ugasio ekran, cooler od grafičke radio na 100% vrtnje i to je to.

To je zato jel s vremena na vrijeme treba očistiti PC ,pa i grafičku od prašine ,promjeniti pastu na cooleru grafičke i odmah bolje radi i neće se gasiti grafička kad PC radi instalaciju.

Ne znam ,znam samo da Disk Utility općenito nije baš brz ,bilo kaj da se radi.

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Unix kaže...

To je zato jel s vremena na vrijeme treba očistiti PC ,pa i grafičku od prašine ,promjeniti pastu na cooleru grafičke i odmah bolje radi i neće se gasiti grafička kad PC radi instalaciju.

Izdrži Furmark (GPU burner :D) sat vremena a ne uspije OS X instalaciju? I don't think so {#}

Ma evo, sad restoream... 

16 godina
Unix kaže...

Izdrži Furmark (GPU burner :D) sat vremena a ne uspije OS X instalaciju? I don't think so {#}

Ma evo, sad restoream... 

Kažem ,ne znam ,moraš probat. Ja sam samo iznesel svoja iskustva.

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Unix kaže...

Ma evo, sad restoream... 

Negdje sam našao da trebam upisat "GraphicsEnabler=nešto" nemogu se sad sjetit jel yes il no...

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 22:25 (Unix).
15 godina
Unix kaže...
kizo2703 kaže...
Unix kaže...

Ma evo, sad restoream... 

Negdje sam našao da trebam upisat "GraphicsEnabler=nešto" nemogu se sad sjetit jel yes il no...

{#}

Probaj oboje, pa koje radi radi. Ja sam trebao PciRoot=1 napisati(caps sensitive je) da se ne ruši

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan
power_user kaže...
Unix kaže...
kizo2703 kaže...
Unix kaže...

Ma evo, sad restoream... 

{#}

Probaj oboje, pa koje radi radi. Ja sam trebao PciRoot=1 napisati(caps sensitive je) da se ne ruši

Bum probal, samo da uzmem HDD na koji ću stavit OS X...

16 godina
Unix kaže...

power_user kaže...

Kod Snow Leoparda sa iBoot instalacijom - PCIRootUID=1 (case sensitive) kod restarta nakon instalacije. (ali ,to ovisi i o matičnoj ploči ,neke se uredno bootaju ,recimo Gigabyte)

Nakon toga ,kad instaliraš sve potrebne kextove s MultiBeastom ,više neće trebat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 23:53 (kizo2703).
14 godina
Mac OS na PC-u?

Evo ovako stavio sam skidati

Mac Os Snow Leopard Retail i sad me zanima dali se isplati skidati ga za konfiguraciju 1 pod moj pc,za prvi pc na njega mislim instalirati mac na disk od 320gb segate pa me sad zanima,ako se isplati da nastavim skidat.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Mac Os Snow Leopard Retail i sad me zanima dali se isplati skidati ga za konfiguraciju 1 pod moj pc,za prvi pc na njega mislim instalirati mac na disk od 320gb segate pa me sad zanima,ako se isplati da nastavim skidat.

Bez problema

Namjesti prije samo AHCI u biosu i pokreni iBoot

Evo ti i tutorial

Life is cruel... Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment... One hundred years before the mast... Will ye serve?
14 godina
Flying Dutchman kaže...
kruskar kaže...

Bez problema

Namjesti prije samo AHCI u biosu i pokreni iBoot

Evo ti i tutorial

Hvala majstore,častim cugom ako se ikad sretnemo.Dosadilo mi na win7 gledat temu od maca reko ajd da ga skinem pa da probam,pa ak mi se svidi onda si napravim nekakvu mac konfu.

edit

Samo dali ima igdje tutorial kako da s USB HDDa instaliram? jer nemam DL dvd,a imam od t-coma verbatima 320gb pa sam mislio s njega instalirat.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 18:46 (kruskar).
15 godina
neaktivan
kruskar kaže...
Samo dali ima igdje tutorial kako da s USB HDDa instaliram? jer nemam DL dvd,a imam od t-coma verbatima 320gb pa sam mislio s njega instalirat.

Jedino preko već postojećeg MAC OSX, bilo virtualca ili klasične instalacije OS-a

preko Disk Utilitya

Life is cruel... Why should the afterlife be any different? I offer you a choice. Join my crew, and postpone the judgment... One hundred years before the mast... Will ye serve?
13 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Eeer, imam problem(čić)

Dakle, imam WD Caviar Blue 500GB AAKX. I sad bih na njega stavio OS X. Problem je što kad stavim disk u AHCI mode sve stane tijekom POST-a (ono kad se upali PC, provjere komponenti itd)

Kaže Detecting SATA1, i tu stane

Ne prepoznaje disk, niti mogu uć u BIOS bez da prethodno odspojim disk iz matične.

A kad pokrenem instalaciju u IDE modu, instalacija ne vidi disk O.o

Što da radim?

(normalno prođe POST kad stavim WD Caviar Blue 640GB AAKS umjesto ovog od 500GB)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 20:24 (Unix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Za instalaciju OS X-a ,disk mora biti priključen na chipset ,znači glavne sata portove. Ako je na bilo kojem drugom kontroleru na ploči ,instalacija ga (naravno) ne vidi.

Koja ploča?? Popuni moj PC kak treba ,je*eš mobitele. To ovdje nije bitno ,osim za prepucavanja iPhone vs. ostali!

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Za instalaciju OS X-a ,disk mora biti priključen na chipset ,znači glavne sata portove. Ako je na bilo kojem drugom kontroleru na ploči ,instalacija ga (naravno) ne vidi.

Koja ploča?? Popuni moj PC kak treba ,je*eš mobitele. To ovdje nije bitno ,osim za prepucavanja iPhone vs. ostali!

Zaboravio sam ga popunit, a stalno hoću {#}

Priključen je na SATA1 port, na SATA2 je isto stanje

EDIT: Popunjen Moj PC...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 20:40 (Unix).
16 godina
Unix kaže...

Ako instalacija ''vidi'' ovaj od 640 GB ,a njega ne ,probaj s drugim portovima ,probaj disk provjerit sa nekim Live Linuxom. Nešto definitivno nije u redu. Zamjeni im mjesta.

I definitivno - PRIJE INSTALACIJE ,UGASI PC I ISKLJUČI SVE DRUGE DISKOVE.

I da ,disk mora biti prazan i neformatiran.

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Unix kaže...

Ako instalacija ''vidi'' ovaj od 640 GB ,a njega ne ,probaj s drugim portovima ,probaj disk provjerit sa nekim Live Linuxom. Nešto definitivno nije u redu. Zamjeni im mjesta.

I definitivno - PRIJE INSTALACIJE ,UGASI PC I ISKLJUČI SVE DRUGE DISKOVE.

I da ,disk mora biti prazan i neformatiran.

Nisam probao sa ovim od 640, imam podatke na njemu...

Isključio sam sve druge diskove, ne želim da mi se nešto dogodi podatcima.

Čudno mi je da ga disk utility ne vidi.

16 godina

Nisam ni rekao da ideš instalirati na njega. Ubaci neki Live Linux cd (Ubuntu?) ,idi u GParted i vidi jel s diskom sve u redu. Ujedno ,kad si tu ,obriši SVE PARTICIJE i probaj ponovno.

I jesi testiral instalaciju na virtualnoj mašini? To bi trebalo također napraviti ,za svaki slučaj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 21:12 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Nisam ni rekao da ideš instalirati na njega. Ubaci neki Live Linux cd (Ubuntu?) ,idi u GParted i vidi jel s diskom sve u redu. Ujedno ,kad si tu ,obriši SVE PARTICIJE i probaj ponovno.

I jesi testiral instalaciju na virtualnoj mašini? To bi trebalo također napraviti ,za svaki slučaj.

Nemam VT-x pa nemogu.

Al imam Ubuntu 10.10 ispod stola za svaki slučaj {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 22:10 (Unix).
16 godina
Unix kaže...

Nemam VT-x pa nemogu.

Yep ,onda vrlo lako može biti da je i sama instalacija problem. Zato je ,u slučaju Snow Leoparda najbolje instalirati sa dvd-a. Barem original .dmg-a sad ima koliko hoćeš za skinut.

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Unix kaže...

Nemam VT-x pa nemogu.

Yep ,onda vrlo lako može biti da je i sama instalacija problem. Zato je ,u slučaju Snow Leoparda najbolje instalirati sa dvd-a. Barem original .dmg-a sad ima koliko hoćeš za skinut.

ok, idem vidit... {#}

15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Može mac OS x na moju konfu?

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Org ne, jedino iAtkos ili iDeneb

15 godina
neaktivan
Unix kaže...
Zvjerkan kaže...

Org ne, jedino iAtkos ili iDeneb

Skidam iAtkos Lion 10.7.2 hoće to biti uredu?

I može objašnjenje razlika između org i ovih je?

I mogu li instalirati u Dual boot s windows 7 ili da instaliram na prazan 320 GB hdd koji sam izvadio iz prijenosnog WD disak?

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 18:09 (Zvjerkan).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice