Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 543.119
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Mac OS na PC-u?
CroMaky96 kaže...
GigaGirl kaže...

Probaj sa disk managmentom ugrađenim u win7.

Tamo nudi FAT32 i NTFS a na tutorialu koji je gore za os x 10.5.5 pise da treba staviti unformated... Neznam ima li kakve razliek i sta da stavim

formatiraj sa ntfs ili fat ili bilo sta,a kad pocmes instalirati mac-onda stavi mec yournal(tako se nekako zove)

x
15 godina
neaktivan
Flying Dutchman kaže...

Disk moraš formatirat u Mac OS X Disk Utility, koji ti se nalazi na DVD, kad pokreneš instalaciju Snow Leoparda, formatiraš ga u MAC OS Extended(Journaled)

Znači tu na desktopu sad niš nemoram prčkati...

Samo to sredim u terminalu... 

Maky
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?
Sada sam išao ubaciti dvd u komp i kada odem F8 za boot menu i izaberem cd/dvd za instalaciju os x-a. Onda me pita da stisnem F8 za nešto da upišem i ja to stisnem i upišem -v te se samo komp restarta. Slejdeći put upišem -s, isto se restarta... Šta da radim?
Maky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...
Sada sam išao ubaciti dvd u komp i kada odem F8 za boot menu i izaberem cd/dvd za instalaciju os x-a. Onda me pita da stisnem F8 za nešto da upišem i ja to stisnem i upišem -v te se samo komp restarta. Slejdeći put upišem -s, isto se restarta... Šta da radim?

Koju verziju si skinuo?? Postoje više verzija i distribucija, iAtkos, Hazard itd, nisu sve kompatibilne sa hardwarom

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
16 godina
CroMaky96 kaže...

Ne upisuj nista,tako je kod mene na 10.6,i na 10.6.6i.od hazarda

x
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 15:38 (zzz).
15 godina
neaktivan

http://tinyurl.com/yh2z6nf   - to sam skinuo i sprzio

Maky
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 15:40 (CroMaky96).
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?
Evo slike kako mi bude... Kada izaberem taj startup volume i odem ENTER samo se restarta
Boot cd Boot cd
Maky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Šta da probam skinuti ovu verziju od Hazarda?
-LINK REMOVED-

Maky
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 15:52 (CroMaky96).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CroMaky96 kaže...

http:LINK:REMOVED  - to sam skinuo i sprzio

Uf, šta sam sve uradio gore...

Btw, može slika od desktopa od nekoga tko ima OS X da se malo raspekmezim

Maky
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 15:55 (CroMaky96).
16 godina
Mac OS na PC-u?

Jasam jutros stavio 10.6.6 i na svoj pc-sa ati 5700 bet 3 driverom i radi sasvim ok.Ali sam se vec vratio na 7 jermije puno bolja,a mac samo za ubijanje dosade.

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CroMaky96 kaže...
CroMaky96 kaže...

http:LINK:REMOVED  - to sam skinuo i sprzio

Uf, šta sam sve uradio gore...

Btw, može slika od desktopa od nekoga tko ima OS X da se malo raspekmezim

evo

1 1
2 2
3 3
4 4
x
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 17:57 (zzz).
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Sprzio sam sada od Hazarda i šta sada? Treba li šta upisivati poslije instalacije?  Oće li mi trebati taj neki Multi Beast i čemu to služi?
Neka mi netko objasni od instalacije do molitve da radi te do završetka instalacije. Hvala

Maky
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 19:11 (CroMaky96).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

koja verzija

x
15 godina
neaktivan
Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard
Maky
16 godina
CroMaky96 kaže...

ubaci u przilicu-reset

napravi particiju u disc utility-obavezno podesi patches(ovisno o tvom hardveru)

čekiraj kameleon rc5,sn bios resolver,elion,mrezni drajver...

tu pazi,ako nesto krivo cekiras nece instalacija dobro proci,,mozda budes morao vide puta ispocetka zapoceti instalaciju-sretno

x
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

ništa od ovog...

Izaberem i update i jos neke gluposti i onda mi pise da je nesto osteceno...

2. put idem i maknem te updateove i nakon restarta pojavi se logo ali pise kao da moram zagasiti komp. zagasim komp ali opet pise da ga moram zagasiti...

3. put uzmem dvd od win xp i instaliram ga

Maky
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

sta se treba sve napravitti prije updateanja sa 10.5.5 na 10.5.8?

Ja sam zbrisao disabler.kext i pokrenuo update, dosao mi je error: security API failed with error 1 i nastavilo se instalirati.

Sad mi vec nekih 10 min stoji: Installing MacOSXUpdCombo10.5.8.pkg...

Prodajem HTC Hero!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Ništa od os x 10.6... Nakon instalacije kada trebam restartat komp, normalno se resatrta i pojavi se apple logo, zatim se sve polako zacrni te kaze kao da moram zagasiti komp. Zagasim komp i isto to prikazuje, kao da se nije restartalo... Sad przim  Snow Leopard 10.6.6 SSE2 SSE3 Intel Only by Hazard, isto sam napravio i novu particiju pa cemo vidjeti...

Sada sam ubacio taj novi ali onda mi prikazuje Panic kernel.... :(

Maky
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 9:56 (CroMaky96).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mac OS na PC-u?

Mislim da je problem u procesoru, trebao bi biti bar core 2 duo. Meni je sa p4631 slicne simptome imao i kad sam ga ZAMJENIO (da ti bude jasnije, vidim da tesko kopcas) na E7300 sve je proradilo isprve. Cak sam i grafu nasao koja je radila sa full akceleracijom (8600GT) i pokrenuo sam COD4 na MAC OS X-u :) radilo je kao podmazano... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 16:02 (alengrosevic).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alengrosevic kaže...

Mislim da je problem u procesoru, trebao bi biti bar core 2 duo. Meni je sa p4631 slicne simptome imao i kad sam changao na E7300 sve je proradilo isprve. Cak sam i grafu nasao koja je radila sa full akceleracijom (8600GT) i pokrenuo sam COD4 na MAC OS X-u :) radilo je kao podmazano... {#}

changao...jel ovo neka nova riječ??kako se ovo čita??šta znači?

He who dares, wins
15 godina
neaktivan
alengrosevic kaže...

Mislim da je problem u procesoru, trebao bi biti bar core 2 duo. Meni je sa p4631 slicne simptome imao i kad sam changao na E7300 sve je proradilo isprve. Cak sam i grafu nasao koja je radila sa full akceleracijom (8600GT) i pokrenuo sam COD4 na MAC OS X-u :) radilo je kao podmazano... {#}

Mislim da je isto o vezi procesora... Moj je isto dual core... samo je malo obrnut poredak rijeći... Problem je vjerovatno o patchevima i o tome ko je slagao taj os x za pc... Sad sam skinuo od iATKOSA i instalacija se vuče ko krepana mačka.. Samo sam čekao 20 min na preparing instalation... Ostale verzije ide ko podmazane pri instalaciji

Maky
15 godina
protjeran
CroMaky96 kaže...

CroMaky96 kaže...

Ništa od os x 10.6... Nakon instalacije kada trebam restartat komp, normalno se resatrta i pojavi se apple logo, zatim se sve polako zacrni te kaze kao da moram zagasiti komp. Zagasim komp i isto to prikazuje, kao da se nije restartalo... Sad przim  Snow Leopard 10.6.6 SSE2 SSE3 Intel Only by Hazard, isto sam napravio i novu particiju pa cemo vidjeti...

Sada sam ubacio taj novi ali onda mi prikazuje Panic kernel.... :(

I ja sam probao instalirati tu verziju, zapravo i jesam uspio instalirati ali se nece bootati, prvi put kad sam instalirao dosao mi je ovaj error: EBIOS read error itd...

2.put je dosao neki error gdje pise nesto o bootu.

Sad pokusavam sprziti instalaciju s drugim programom pa javim rezultat.

Prodajem HTC Hero!
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

Isprobao sam sve verzije osim iDeneba.... Sada skidam Idebeb v1.5.1 (mac os x 10.5.7) pa cu i to probat... 

Maky
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2011 15:21 (CroMaky96).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
EZY-E kaže...
CroMaky96 kaže...

CroMaky96 kaže...

Ništa od os x 10.6... Nakon instalacije kada trebam restartat komp, normalno se resatrta i pojavi se apple logo, zatim se sve polako zacrni te kaze kao da moram

I ja sam probao instalirati tu verziju, zapravo i jesam uspio instalirati ali se nece bootati, prvi put kad sam instalirao dosao mi je ovaj error: EBIOS read error itd...

Problem sa 10.6.6i je,što ta verzija automatski instalira ati drajvere-čak i ako ih ne zabilježite za instalaciju.To se moze popraviti iz particije sa instaliranim windowsima,u win.os instalirate program macdrive(sa ovim program u windowsima možete vidjeti,i uređivati mac particiju)-

Preko mec-drive otvorite mec particiju zatim klik na system,pa klik na lybrery,pa klik na exstensions-tu izbrisete sve ati kext foldere.

Nakon resta mac instalacija radi bez greške.

a a
b b
x
15 godina
neaktivan
Mac OS na PC-u?

vidim da radiš dual boot.. Neznam dal mi je bolej dual boot s xp ili sa samo instaliram bez dual boota...

Maky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CroMaky96 kaže...

vidim da radiš dual boot.. Neznam dal mi je bolej dual boot s xp ili sa samo instaliram bez dual boota...

Ustvari imam instalirana 4 os-a,win7,linux mint,ubuntu i mac-,a to je jedna posebna priča.Dual boot mac i win7 radi bez greške.

1 1
x
15 godina
protjeran
zzz kaže...
EZY-E kaže...
CroMaky96 kaže...

CroMaky96 kaže...

Ništa od os x 10.6... Nakon instalacije kada trebam restartat komp, normalno se resatrta i pojavi se apple logo, zatim se sve polako zacrni te kaze kao da moram

Problem sa 10.6.6i je,što ta verzija automatski instalira ati drajvere-čak i ako ih ne zabilježite za instalaciju.To se moze popraviti iz particije sa instaliranim windowsima,u win.os instalirate program macdrive(sa ovim program u windowsima možete vidjeti,i uređivati mac particiju)-

Preko mec-drive otvorite mec particiju zatim klik na system,pa klik na lybrery,pa klik na exstensions-tu izbrisete sve ati kext foldere.

Nakon resta mac instalacija radi bez greške.

ima li takvo nesto i za linux, nemam windows instaliran?

znaci da se nesmiju odabrati ati driveri da se instaliraju?

A chameleon, jeli on potreban?

Prodajem HTC Hero!
16 godina
EZY-E kaže...
zzz kaže...
EZY-E kaže...
CroMaky96 kaže...

CroMaky96 kaže...

Problem sa 10.6.6i je,što ta verzija automatski instalira ati drajvere-čak i ako ih ne zabilježite za

ima li takvo nesto i za linux, nemam windows instaliran?

znaci da se nesmiju odabrati ati driveri da se instaliraju?

A chameleon, jeli on potreban?

Chameleon je obavezan,a ati driveri se nazalost instaliraju odabraoih ti ili ne.

x
15 godina
protjeran
Mac OS na PC-u?

A moze li se nekako iz linuxa zbrisati?

Prodajem HTC Hero!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
EZY-E kaže...

A moze li se nekako iz linuxa zbrisati?