Os-kako ga napraviti?

poruka: 116
|
čitano: 31.375
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Os-kako ga napraviti?
OsXfreak kaže...

mmmmmm...HALO Chrome OS je cloud os to znači da se pokreče u webbrowseru u windowsima.......Valjda!

Ne. Chrome OS je Linux distra samo što je radi Google. Ništa više. Razlika je jedino u tome što će veći dio aplikacija biti izvršavan u browseru(Google Docs, GMail, Govo, Gono), ali to neznači da je to cloud OS.

Kamo loš Linuxaš ide nakon smrti? /dev/null
17 godina
protjeran
OsXfreak kaže...

mmmmmm...HALO Chrome OS je cloud os to znači da se pokreče u webbrowseru u windowsima.......Valjda!

Isprobaj Ulteo.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...I'm not your friend, buddy! I'm not your buddy, guy! He's not your guy, friend! I'm not your friend, buddy! We're not your buddies guy
16 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

Ok onda. I kada će to izaći i da li je već izašlo? 

I'm an Apple Hero!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Chrome_OS

Malo guglanja nikome ne škodi.

Press any key to continue or any other key to quit.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to napraviš preko nlite-a.ubaciš sve komponente koje misliš da bi trebalo i na kraju staviš da ti kreira boot cd.on će ti napraviti image koji spremiš na disk, a nakon toga pokreni svoj nero ili što već imaš i zaprži image.

nakon toga klasika, first boot device cd rom i praši.

mislim da bi ti to trebalo riješit problem.

16 godina
odjavljen
james_ri kaže...

to napraviš preko nlite-a.ubaciš sve komponente koje misliš da bi trebalo i na kraju staviš da ti kreira boot cd.on će ti napraviti image koji spremiš na disk, a nakon toga pokreni svoj nero ili što već imaš i zaprži image.

To uopće nije izrada OS-a, to je modiranje postojećeg. Ovi mudraci ovdje pitaju kako napravit OS od nule i onda se čude kad im kažemo da je to jaako težak i zahtjevan posao, a oni nemaju ni osnovno znanje o tome kako OS funkicionira i znanje o programiranju (jedan je mislio da je UNIX programski jezk).

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
protjeran
james_ri kaže...

"Izrada" OS-a nikada nije bila jednostavnija. Smijeh

Daj napravi Windows 8 sa nlite-om

edit: Windows 8 probaj napraviti sa vLite-om.Smijeh

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...I'm not your friend, buddy! I'm not your buddy, guy! He's not your guy, friend! I'm not your friend, buddy! We're not your buddies guy
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 19:08 (the_tux).
17 godina
Os-kako ga napraviti?

Buahahaha... koliko sam gluposti procitao u ovoj temi...

Najjaci je ovaj koji je napravio svoj OS, ali sad nezna kako to snimiti na DVD.. lol..

Ocito je prirodno nadaren za kodiranje OS, ali nezna snimat... joj sinko... :D

Za napraviti vlastiti OS treba znati puuunnnooo toga... Moras dobro poznavat hardware... Potrebno ti je poznavanje asemblera...

I mene je jedanput pukla ova ideja o vlasitiom OS i nasao sam jedan zanimljiv tekst..

Stranica je ugasena, ali ima je na archive.org.. link: http://web.archive.org/web/20050414124259/programiranje.net/vodic.php?id=45

Tamo ti je objasnjen pocetak.. Tada sam kontaktirao autora teksta koji je tada (2005.) bio student matematike negdje u BiH.

Poslao mi je taj njegov OS koji je napisao. OS je trebalo puknut na disketu s koje se boota.

Na taj kôd potrosio je brdoooooo vremena, a napravio je "samo" 4 brojaca koja su se vrtila nezavisno jedan od drugoga i svi u isto vrijeme (multitrading)..

Nije ovo jednostavan ni lagan posao... Potrebno je puno znanja..

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 18:37 (nesto222).

6 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

Ok. vidim da ljudi ovdje vole ismijavati druge pa ću ići s nlite i sa vlite i to je to............................................

I'm an Apple Hero!

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

Za svoj OS morash znati programirati drivere, to ti spada među najvaznije, a za to bi trebao biti inzenjer, zato odustani od te ideje...

http://zerocool12-radio.net16.net/Index.html : http://forumi.hrzona.net/index.php

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
the_tux kaže...

edit: Windows 8 probaj napraviti sa vLite-om.Smijeh

Pitanje je jel se oni uopće znaju služit na nLiteom/vliteom... Vidiš da imaju poteškoća sa prženjem Smijeh

nesto222 kaže...

Buahahaha... koliko sam gluposti procitao u ovoj temi...

Najjaci je ovaj koji je napravio svoj OS, ali sad nezna kako to snimiti na DVD.. lol..

Ocito je prirodno nadaren za kodiranje OS, ali nezna snimat... joj sinko... :D

Za napraviti vlastiti OS treba znati puuunnnooo toga... Moras dobro poznavat hardware... Potrebno ti je poznavanje asemblera...

Nije ovo jednostavan ni lagan posao... Potrebno je puno znanja..

"Ne postoje glupa pitanja, postoje samo glupi odgovori". Ova ekipa očito krši i ovo pravilo Smijeh. BTW, rekao si sve što im treba reć (ovo boldano).

OsXfreak kaže...

Ok. vidim da ljudi ovdje vole ismijavati druge pa ću ići s nlite i sa vlite i to je to............................................

Nitko vas ne ismijava. Vi ste si zadali previsoke ciljeve a imate jaaako malo znanja. Mislim da nitko ovdje (na cijelom forumu) nebi mogao sam napraviti OS a ima dosta vrhunskih stručnjaka za IT. Ako baš želite radit OS, počnite učit i Linux from scratch vam je za početak.... Za 10ak godina počni razmišljat o vlastitom OSu...

zerocool12 kaže...

Za svoj OS morash znati programirati drivere, to ti spada među najvaznije, a za to bi trebao biti inzenjer, zato odustani od te ideje...

Driveri su vrh sante leda.... ispod površine je kernel, HAL, API... I još puno toga.....

Još jednom: dečki, puno učit, puno čitat i još više radit. Imate volju, al nemate podloge. Kad budete znali assembler ko vodu pit a da vam C bude pjesmica, možete počet smišljat arhitekturu, dijelove OSa i sve to lagano stavljat na papir.. Razradit i do najmanje mrvice i onda se ulovit izrade OSa...

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
15 godina
protjeran
Os-kako ga napraviti?

Možeš pjevati, sanjati, ubijati itd i assembler i C i C++ bla bla, ali nikada nećeš moći sam napraviti moderan operativni sustav. Za to treba puno novaca. Točka.

A linux from scratch - ni to nije dječja igra kao što svi opisuju. Za to treba jako visoko znanje o linux okružju, kao i o programiranju, debugging-u etc.

Mislim da je ova tema prešla sve granice jer zna se što se treba za napraviti OS. To se moglo rješiti u 2 postu.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
Buffer Overflow kaže...

Možeš pjevati, sanjati, ubijati itd i assembler i C i C++ bla bla, ali nikada nećeš moći sam napraviti moderan operativni sustav. Za to treba puno novaca. Točka.

A linux from scratch - ni to nije dječja igra kao što svi opisuju. Za to treba jako visoko znanje o linux okružju, kao i o programiranju, debugging-u etc.

Mislim da je ova tema prešla sve granice jer zna se što se treba za napraviti OS. To se moglo rješiti u 2 postu.

To sam i ja htel prije rec, al sam mislil - ne budem, ali vidim da nisam jedini koji isto misli. Stoga zelim rec kako nema vise razloga raspravljat o ovakvoj temi. Vec se dosta toga reklo...

17 godina
Batista kaže...

To sam i ja htel prije rec, al sam mislil - ne budem, ali vidim da nisam jedini koji isto misli. Stoga zelim rec kako nema vise razloga raspravljat o ovakvoj temi. Vec se dosta toga reklo...

A kad su neki nadobudni...al ja ipak mislim da se radi o trollu Cool

16 godina
protjeran
Os-kako ga napraviti?

Ja ću se danas prihvatit modificiranja WINDOWSA. Mislim probati editirati instalacijske datoteke WINDOWSA, znači ubacio bih dodatne programe uz njega, dosta tema, Firefox, IE8, Google Chrome, Nero 9, MSN Messenger 2009, modificira bi binarni kod kernela, stavio novi boot screen, Novi logon screen, dodatne Wallpapere, i pokušao ubaciti mogućnost uspostave veze na net ali preko proxy-a kao u linuxu sto se da postaviti,i napravio bih još nekih izmjena - kako vizualnih tako i funkcionalnih...

Najvjerojatnije neće uspjeti,ali ak uspjem bit ću verry,verry happy!!! Cool

Moj forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
xZero1 kaže...

...

ja sam to već radio. nekad je bilo dobro, a nekad ne, pa bude bsod-ova itd. svašta se može napravit...

Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
jurluk kaže...
xZero1 kaže...

...

ja sam to već radio. nekad je bilo dobro, a nekad ne, pa bude bsod-ova itd. svašta se može napravit...

Osim što to nema nikakve veze s temom, tj to je otprilike kao da soboslikar ofarba 1 kat na Eiffelovom tornju i onda se svima hvali da je njegov toranj najbolji

16 godina
neaktivan
xZero1 kaže...

Ja ću se danas prihvatit modificiranja WINDOWSA. Mislim probati editirati instalacijske datoteke WINDOWSA, znači ubacio bih dodatne programe uz njega, dosta tema, Firefox, IE8, Google Chrome, Nero 9, MSN Messenger 2009, modificira bi binarni kod kernela, stavio novi boot screen, Novi logon screen, dodatne Wallpapere, i pokušao ubaciti mogućnost uspostave veze na net ali preko proxy-a kao u linuxu sto se da postaviti,i napravio bih još nekih izmjena - kako vizualnih tako i funkcionalnih...

Dali je uopce moguce modifcirat binarni kod kernela,a da se ne prouzroci nestabilnost sustava i slicni problemi.Te zar nije potrebno imat izvorni kod kako bi se to napravilo?

Ostatak stvari koje si nabrajao ne čini se pretjerano teškim za uradit i vjerovatno ces uz malo truda uspit napravit. A sad za autora teme.pa nemozes napraviti os a da nemas pojma o programiranju....A i da znas sve tehnologije koje su ti potrebne za izradu neki operativni kao windows,linux da radis od nule trebalo bi ti samom jedno 20 godina uz naravno puno vremena,da imas cak tim ljudi iz sebe opet to bi trajalo godinama i razvoj bi kostao veliku svotu novaca.Uglavnom bolje se ti prihvati knjige i ostalog nauci programirat, i drzi se nekih laganih projekata.

17 godina
Os-kako ga napraviti?

@segregator, indeed, iako je on još i krenuo u nabrajanje random fancy pojmove za koje ni sam nezna što znače -.- (CSI, anyone?)

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

Pa moguće je napraviti svoj vlastiti OS na istom principu kojem rade Widnows 1 pa sve do 3.5. Oni su bazirani na DOS-u. Napravi se program koji je ujednom interpreter za ostale programe, grafičko sučelje i "mozak" tj. kernel od OS-a, zatim se to sve pokrene u DOS-u (npr. FreeDOS, MS-DOS...) i sve radi. To se može napraviti u C-u, QBASIC-u, FreeBASIC-u ili nekom programskom jeziku koji ima kompajler za DOS, napravite grafičko sučelje i interpreter za programe i to je to. Ja sam bio radio neki "test", samo grafičko sučelje OS-a, sve je stalo na disketu. Za početak je i to dobro!!! A što se tiče izrade baš svog kernela za to je potrebno imati znanje assemblera, ako itko uspije napraviti više u assembleru od "Hello, World!" botabilne diskete, svaka čast!

Ako itko želi mogu ja postat image od diskete svog "OS-a", pa probajte u nekom virtual machine-u pokrenut.

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Boky kaže...

Pa moguće je napraviti svoj vlastiti OS na istom principu kojem rade Widnows 1 pa sve do 3.5. Oni su bazirani na DOS-u.....

I to više nije vlastiti OS. Koristi kao podlogu gotov OS (u ovom slučaju DOS).

Ova bi tema trebala pod lock, ovo više nema smisla. Sam ne možeš napraviti vlastiti OS pa da si Chuck Norris. Trebaju hrpe, hrpe i hrpe love. EOD

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Boky kaže...

Pa moguće je napraviti svoj vlastiti OS na istom principu kojem rade Widnows 1 pa sve do 3.5. Oni su bazirani na DOS-u.....

I to više nije vlastiti OS. Koristi kao podlogu gotov OS (u ovom slučaju DOS).

Ova bi tema trebala pod lock, ovo više nema smisla. Sam ne možeš napraviti vlastiti OS pa da si Chuck Norris. Trebaju hrpe, hrpe i hrpe love. EOD

Pa nekako se mora početi. Bolje početi s tim ili linuxovom jezgrom, nego početi s modificiranjem windowsa, što zapravo svatko može. I Microsoft je tako počeo, od DOS-a, prvih nekoliko windowsa je bilo zapravo program koji se izvodio u DOS-u, a on je pokretao ostale programe!

17 godina
Os-kako ga napraviti?

Treba imati predznanje... a na to bi potrošio barem koju godinu (jezici, algoritmi, arhitektura). Sumnjam da bi imao motivaciju da to doista završi.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Os-kako ga napraviti?

Ja san napravija bootloader u asembleru.

PRO DEPLOVER
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 22:45 (PRO DEPLOVER).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Os-kako ga napraviti?

Probajte Cosmso programiranje u C#.Ja sam počeo radit svoj botabilni OS.

Nije prekomplicirano.OS koji napravite u Comosu maksimalno može izgledat kao Windows 3.1.

Link za download: http://cosmos.codeplex.com/

PRO DEPLOVER

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Os-kako ga napraviti?

Nešto slično principu Windows-a 3.1 je GIMI, sučelje rađeno u QuickBasic-u: http://home.arcor.de/sebmate/gimi.htm

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice