IP adresa i njezina aktivnost

poruka: 14
|
čitano: 5.301
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanimaju me dvije stvari:

1. Kako preko broja telefona naci IP adresu

2. Kako pogledati na kojim stanicama je neka IP aktivna

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
RE: IP adresa i njezina aktivnost

Možda će mi biti jasnije ujutro, ali trenutno tvoja pitanja nemaju smisla.

Ovo mi je u rangu - kako preko broja telefona doznati što je jeo za ručak?

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan

Nikad nisam čuo da je takvo nešto moguće. Neodlučan Barem ne legalno. Smijeh

Postoje jedino IP traceri kojima možeš otkriti npr. iz koje zemlje je određena IP adresa.

EDIT: evo bukva se već izrazio, samo na drugačiji način

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 1:06 (andy0101).
17 godina

Pa nemaju telefoni ip adresu kolko ja znam.

FOR THE HORDE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zoki kaže...

Pa nemaju telefoni ip adresu kolko ja znam.

On hoće preko broja telefona naći IP adresu - valjda IP adresu računala koji je spojen na istu liniju kao i telefon. Seymour Birkoff možda može to napravit... a za nas nisam siguran.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 1:17 (andy0101).
16 godina
neaktivan

što nie da se ip adresa stalno mijenja?

Brx
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

preko telefona se ne moze saznati IP adresa! to nema smisla...

ti vjerojatno zelis saznati IP nekog frenda (koji ima ADSL), jer znas njegov broj telefona?!

e pa to ti nije tako jednostavno....

IP adresu mu je dodijelio njegov ISP (internet provider), a adresa se mijenja u nekom intervalu (nije vazno da li je jednom u 2 sata ili jednom u 24 sata). uglavnom, provider njemu dodijeli IP adresu, tj. IP dodijeli njegovom ruteru/modemu, a onda modem (koristenjem ugradenog DHCP servera) dodijeli IP unutar stana/kuce svim racunalima koja su spojena na taj ruter/modem.

neki programi, koji su vec navedeni u gornjim postovima, mogu jedino prepoznati IP koji je provider dodijelio ruteru/modemu i na taj nacin prepoznati koji je provider, tj. u kojoj je drzavi, zato jer provideri imaju zakupljene IP adrese u određenim rasponima! Ja imam neku excel tablicu sa svim zakupljenim IP rasponima po drzavama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1. Ako je netko spojen tim brojem telefona i ako se radi o pristupu preko telefonske linije (56k, xDSL itd.), saznati možeš isključivo ako imaš pristup serverima pružatelja telefonske/Internet usluge.

2. Sniffanjem prometa te IP adrese - moraš imati pristup mreži koju koristi navedena IP adresa i možeš čitati pakete i iz zaglavlja paketa možeš eventualno saznati što radi određena "IP adresa".

1. Je relativno izvedivo ako imaš pristup i telefonska linija se koristi za pristup Internetu.

2. Je neizvedivo ako nemaš izrazito dobru logističku podršku u vidu kvalitetnog nadzora mreže, brzih servera i parsera koji će kvalitetno i brzo na pametan način izvlačiti podatke iz raw paketa i slagati ih u tebi smislenu informaciju.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
naxeem kaže...

2. Je neizvedivo ako nemaš izrazito dobru logističku podršku u vidu kvalitetnog nadzora mreže, brzih servera i parsera koji će kvalitetno i brzo na pametan način izvlačiti podatke iz raw paketa i slagati ih u tebi smislenu informaciju.

Dovoljan ti je wireshark na najobičnijem netbooku.

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Pa da ručno čita tisuće paketa? No way.
Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
IP adresa i njezina aktivnost II

Izgleda da je proslo pitanje bilo "pisi kuci propalo".

Ajmo onda ovako: Znam IP adresu koja mi treba. I kako vidjeti gdje je ta IP sve aktivna?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: IP adresa i njezina aktivnost II

Ta IP adresa koju znaš za 24h ti neće niš vrijedit. i kako misliš, di je aktivna? Misliš, koje stranice posjećuje ili.....

EDIT: ako nam rečeš što pokušavaš, možda budemo mogli pomoć..

Stick to the shadows....
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 13:04 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
RE: IP adresa i njezina aktivnost II
Sum_of_all_fears kaže...

Ta IP adresa koju znaš za 24h ti neće niš vrijedit. i kako misliš, di je aktivna? Misliš, koje stranice posjećuje ili.....

EDIT: ako nam rečeš što pokušavaš, možda budemo mogli pomoć..

Naravno da je IP ne aktivna nakon 24 sata. Ali ako IP znam sada i zelim u iducih pola sata vidjeti na kojim stranicama je ta IP, sto mi je tada ciniti?

16 godina
neaktivan

Pokupi server logove sa svih servera koja ta adresa posjećuje. FAIL! Ne možeš to raditi. Jedino ako nisi Google Chrome...

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.8.2009 13:17 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice