Zanimaju me dvije stvari:
1. Kako preko broja telefona naci IP adresu
2. Kako pogledati na kojim stanicama je neka IP aktivna
Hvala
Zanimaju me dvije stvari:
1. Kako preko broja telefona naci IP adresu
2. Kako pogledati na kojim stanicama je neka IP aktivna
Hvala
Možda će mi biti jasnije ujutro, ali trenutno tvoja pitanja nemaju smisla.
Ovo mi je u rangu - kako preko broja telefona doznati što je jeo za ručak?
Nikad nisam čuo da je takvo nešto moguće. Barem ne legalno.
Postoje jedino IP traceri kojima možeš otkriti npr. iz koje zemlje je određena IP adresa.
EDIT: evo bukva se već izrazio, samo na drugačiji način
Pa nemaju telefoni ip adresu kolko ja znam.
Pa nemaju telefoni ip adresu kolko ja znam.
On hoće preko broja telefona naći IP adresu - valjda IP adresu računala koji je spojen na istu liniju kao i telefon. Seymour Birkoff možda može to napravit... a za nas nisam siguran.
što nie da se ip adresa stalno mijenja?
preko telefona se ne moze saznati IP adresa! to nema smisla...
ti vjerojatno zelis saznati IP nekog frenda (koji ima ADSL), jer znas njegov broj telefona?!
e pa to ti nije tako jednostavno....
IP adresu mu je dodijelio njegov ISP (internet provider), a adresa se mijenja u nekom intervalu (nije vazno da li je jednom u 2 sata ili jednom u 24 sata). uglavnom, provider njemu dodijeli IP adresu, tj. IP dodijeli njegovom ruteru/modemu, a onda modem (koristenjem ugradenog DHCP servera) dodijeli IP unutar stana/kuce svim racunalima koja su spojena na taj ruter/modem.
neki programi, koji su vec navedeni u gornjim postovima, mogu jedino prepoznati IP koji je provider dodijelio ruteru/modemu i na taj nacin prepoznati koji je provider, tj. u kojoj je drzavi, zato jer provideri imaju zakupljene IP adrese u određenim rasponima! Ja imam neku excel tablicu sa svim zakupljenim IP rasponima po drzavama.
1. Ako je netko spojen tim brojem telefona i ako se radi o pristupu preko telefonske linije (56k, xDSL itd.), saznati možeš isključivo ako imaš pristup serverima pružatelja telefonske/Internet usluge.
2. Sniffanjem prometa te IP adrese - moraš imati pristup mreži koju koristi navedena IP adresa i možeš čitati pakete i iz zaglavlja paketa možeš eventualno saznati što radi određena "IP adresa".
1. Je relativno izvedivo ako imaš pristup i telefonska linija se koristi za pristup Internetu.
2. Je neizvedivo ako nemaš izrazito dobru logističku podršku u vidu kvalitetnog nadzora mreže, brzih servera i parsera koji će kvalitetno i brzo na pametan način izvlačiti podatke iz raw paketa i slagati ih u tebi smislenu informaciju.
2. Je neizvedivo ako nemaš izrazito dobru logističku podršku u vidu kvalitetnog nadzora mreže, brzih servera i parsera koji će kvalitetno i brzo na pametan način izvlačiti podatke iz raw paketa i slagati ih u tebi smislenu informaciju.
Dovoljan ti je wireshark na najobičnijem netbooku.
Izgleda da je proslo pitanje bilo "pisi kuci propalo".
Ajmo onda ovako: Znam IP adresu koja mi treba. I kako vidjeti gdje je ta IP sve aktivna?
Ta IP adresa koju znaš za 24h ti neće niš vrijedit. i kako misliš, di je aktivna? Misliš, koje stranice posjećuje ili.....
EDIT: ako nam rečeš što pokušavaš, možda budemo mogli pomoć..
Ta IP adresa koju znaš za 24h ti neće niš vrijedit. i kako misliš, di je aktivna? Misliš, koje stranice posjećuje ili.....
EDIT: ako nam rečeš što pokušavaš, možda budemo mogli pomoć..
Naravno da je IP ne aktivna nakon 24 sata. Ali ako IP znam sada i zelim u iducih pola sata vidjeti na kojim stranicama je ta IP, sto mi je tada ciniti?
Pokupi server logove sa svih servera koja ta adresa posjećuje. FAIL! Ne možeš to raditi. Jedino ako nisi Google Chrome...