Da li je normalno da defragment diska radi skoro 2 sata( C i D disk, Complete Defrag izabrano O&O Defrag-u)?Pomaze li defragment stvarno pri brzini pokretanja, ucitavanja programa i slicnog? I koliko cesto bi trebao raditi defragment?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da moguće je da radi 2 sata. Pogotovo ako ga dugo nisi defragmentiro.
I da ubrzava komp...
Da li je normalno da defragment diska radi skoro 2 sata( C i D disk, Complete Defrag izabrano O&O Defrag-u)?Pomaze li defragment stvarno pri brzini pokretanja, ucitavanja programa i slicnog? I koliko cesto bi trebao raditi defragment?
Da,ako nisi nikad defragmentiro disk,ako jesi .... onda je mozda neki problem....koliko je gb popunjeno! Defragment pomogne pri brzini jer sve fajlove slozi na pravo mjesto! nzn,zavisi koliko cesto instaliras programe,al ja to napravim jednom u 2-3 mjeseca!
to ti je sasvim normalno meni defragmenitra po 2-3 sata :D imam svega i svačega na kompu
Da normalno je. Čim ćešće defragmentiraš, to će ti kraće trajat defragmentacija. Pomaže, posebno ako često instaliraš i deinstaliraš. Ja ga defragmentiram po 2-3 tjedno.
Da normalno je. Čim ćešće defragmentiraš, to će ti kraće trajat defragmentacija. Pomaže, posebno ako često instaliraš i deinstaliraš. Ja ga defragmentiram po 2-3 tjedno.
Kako ti se da to 3 puta tjedno raditi? Ne bi li ti bilo lakše u životu da instaliraš neki program koji sam defragmentira u pozadini?
EDIT: Btw, odgovor autoru na pitanje: Ja nisam defragmentirao 14 mjeseci i fragmentacija mi je bila 2 % na storage, i 5 % na sistemskoj particiji. Tako da ne vidim potrebu za prečestom defragmentacijom u normalnim uvjetima. Ili si instaliraš neki inteligentan program koji će to sam raditi.
Zato jer sam nezaposlen, pa imam vremena dok brljam po kompu cijeli dan, da ga krknem da defragmentira u pozadini. Da izvučem maksimum iz sistema.
Upravo dok pregledavam oglase i natječaje, krknem da mi ga defragmentira u pozadini, pa mi to ne predstavlja nikakav problem. A s obzirom da to radim često, to traje par minuta i gotovo.

ni meni,zato postoji vrlo mali i učinkoviti defragmentator diska,velik 1.5 mb koji se jednostavno skine na desktop i pokreće jednom mjesečno ili pp - auslogics disk defrag
Jk defrag,
Jednostavnije nemoze ,a odradi posao dobro
Ima i screensaver mod
Preporucujem verziju 3.36 (ova verziaj 4 mi se nesvidja )
Jk defrag,
Jednostavnije nemoze ,a odradi posao dobro
Ima i screensaver mod
Preporucujem verziju 3.36 (ova verziaj 4 mi se nesvidja )
kakvu stranicu ima,ko da prodaju hari krishna knjige
ja se ne sjecam kad sam zadnji put defragmentirao disk. uključena mi je automatska defragmentacija, tako da se o tome brine windows, pa ne moram ja. 7 rulz
SmartDefrag 2 i izašao je iz beta verzije, odrađuje sve što je gore navedeno. Ima opcije da pokrene defragmentaciju diska/ova koji su xy posto fragmentirani ili da se pokrene defragmentacija kada procesor nije zauzet drugim stvarima, defragmentacija po određenim vremenskim uzorcima, odrađuje i boot-defragment sistemskog diska...Naravno, postoji i opcija da se sve navedeno odradi automatski po sistemu "mozak na pašu".
Uz sve to, grafičko sučelje je jednostavno i oku dopadljivo, program radi (nevjerojatno) brzo bez pretjeranog zauzeća procesora i mislim da je jedan od programa koji spada pod "must have"! Nisu potrebni nikakvi hakerski zahvati jer je SmartDefrag besplatni proizvod tvrtke IoBit. Poznata je po odličnim programima poput Advanced SystemCare, GameBooster...
Radi na svim Windowsima od Win 2000 pa na dalje XP, Vista, "sedmica"...Svejedno koje koristitte, 32 i 64 bit.
Evo link za download i nekoliko snepšuta.
Za Windows 7 ne treba dodatan alat za defragmentaciju jer nova verzija windows defragmentera svoj posao radi bolje nego ijedno komercijalno rješenje.
Plus još to sve radi u pozadini (korisniku neprimjetno) i dok se vrše zapisivanja na disk, tako da na Windows 7 teško da će nedefragmentiranog na disku biti više od par posto.
Uz to i kad defragmentira ručno pokrenuto svoj posao odradi vrlo brzo.
Što se XP-a tiče, za njega je trenutno najbolji od besplatnih Auslogics Disk Defrag a od komercijalnih nisam zapamtio koji jer mi nema smisla plaćati za nešto što besplatno rješenje odradi bolje. No uzmite u obzir da večina onih koji posao dobro odrade na XP-u na Visti ili 7 su katastrofalno loši i obratno.