Defragment Diska

poruka: 17
|
čitano: 4.791
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Defragment Diska

Da li je normalno da defragment diska radi skoro 2 sata( C i D disk, Complete Defrag izabrano O&O Defrag-u)?Pomaze li defragment stvarno pri brzini pokretanja, ucitavanja programa i slicnog?  I koliko cesto bi trebao raditi defragment?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Defragment Diska

Da moguće je da radi 2 sata. Pogotovo ako ga dugo nisi defragmentiro.

I da ubrzava komp...

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Defragment Diska
dragan225 kaže...

Da li je normalno da defragment diska radi skoro 2 sata( C i D disk, Complete Defrag izabrano O&O Defrag-u)?Pomaze li defragment stvarno pri brzini pokretanja, ucitavanja programa i slicnog?  I koliko cesto bi trebao raditi defragment?

Da,ako nisi nikad defragmentiro disk,ako jesi .... onda je mozda neki problem....koliko je gb popunjeno!  Defragment pomogne pri brzini jer sve fajlove slozi na pravo mjesto! nzn,zavisi koliko cesto instaliras programe,al ja to napravim jednom u 2-3 mjeseca! 

Sve je dobro,dok nema virusa :D
14 godina
neaktivan
Defragment Diska

to ti je sasvim normalno meni defragmenitra po 2-3 sata :D imam svega i svačega na kompu

KCB
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
dragan225 kaže...

Da normalno je. Čim ćešće defragmentiraš, to će ti kraće trajat defragmentacija. Pomaže, posebno ako često instaliraš i deinstaliraš. Ja ga defragmentiram po 2-3 tjedno.

15 godina
neaktivan
Kvod kaže...
dragan225 kaže...

Da normalno je. Čim ćešće defragmentiraš, to će ti kraće trajat defragmentacija. Pomaže, posebno ako često instaliraš i deinstaliraš. Ja ga defragmentiram po 2-3 tjedno.

Kako ti se da to 3 puta tjedno raditi? Ne bi li ti bilo lakše u životu da instaliraš neki program koji sam defragmentira u pozadini?

EDIT: Btw, odgovor autoru na pitanje: Ja nisam defragmentirao 14 mjeseci i fragmentacija mi je bila 2 % na storage, i 5 % na sistemskoj particiji. Tako da ne vidim potrebu za prečestom defragmentacijom u normalnim uvjetima. Ili si instaliraš neki inteligentan program koji će to sam raditi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 19:27 (Mirko935).
15 godina

Zato jer sam nezaposlen, pa imam vremena dok brljam po kompu cijeli dan, da ga krknem da defragmentira u pozadini. Da izvučem maksimum iz sistema.

15 godina
neaktivan
Kao sto rekoh u proslom postu, instaliraj neki inteligentni defragmenter. Ja koristim Diskeeper. Kad god ti je komp idle on defragmentira u pozadini. Pa iskoristi vrijeme koje si gubio na defragmentiranje da nadjes posao :)
15 godina

Upravo dok pregledavam oglase i natječaje, krknem da mi ga defragmentira u pozadini, pa mi to ne predstavlja nikakav problem. A s obzirom da to radim često, to traje par minuta i gotovo.{#}

15 godina
neaktivan
Nekako mi se ne svida ideja instaliranja tih velikih programa za defragnent HDD-a koji ti stalno nesto rune u pozadini. Ista stvar je kod novog TuneUP Ut. Kada bezveze u pozadini stalno neki jarac radi! Instaliras si neki mali, free program koji ce taj posao odradit jednako dobro ili jos bolje od ovih gromada od programa skinutih sa raznih torrent stranica (ili si mozda kupio taj Diskeeper!?). Da odmah nesto razjasnimo, nemam nista protiv skinutih programa sa takvih stranica posto i sam stalno nesto skidam no ne vidim smisao koristenja tako nekih velikih programa kada sve to napravis sa cca deset puta manjim i besplatnim programom.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
I ja sam protiv raznih programa za "ubrzavanje sustava" i slicnih gluposti, narocito ako su preveliki. No Diskeeper ne bih bas nazvao gromadom od programa. Instalacija mu ima 40 MB, s tim da su to i 32- i 64-bitna verzija, njegov servis zauzima 5 MB i do maksimalno 17 % procesora (na mom kompu) i to samo dok se nista pametno ne desava. Jucer sam slucajno imao Task Manager upaljen i krenem skrolati sa srednjom tipkom u browseru i ovaj prestane s ikakvom aktivnoscu. Tako da prema mojem iskustvu definitivno ne usporava komp nikako, a koristio sam ga nekad davno preko godinu dana i to na daleko slabijem kompu.
16 godina
neaktivan
win32 kaže...
Nekako mi se ne svida ideja instaliranja tih velikih programa za defragnent HDD-a koji ti stalno nesto rune u pozadini.

ni meni,zato postoji vrlo mali i učinkoviti defragmentator diska,velik 1.5 mb koji se jednostavno skine na desktop i pokreće jednom mjesečno ili pp - auslogics disk defrag

http://www.youtube.com/watch?v=FoDhXMV3jaY
16 godina
neaktivan
Defragment Diska

Jk defrag,

Jednostavnije nemoze  ,a odradi posao dobro

Ima i screensaver mod

http://kessels.com/JkDefrag/

Preporucujem verziju 3.36 (ova verziaj 4 mi se nesvidja )

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
insomniac_cro kaže...

Jk defrag,

Jednostavnije nemoze  ,a odradi posao dobro

Ima i screensaver mod

http://kessels.com/JkDefrag/

Preporucujem verziju 3.36 (ova verziaj 4 mi se nesvidja )

{#}kakvu stranicu ima,ko da prodaju hari krishna knjige

http://www.youtube.com/watch?v=FoDhXMV3jaY
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 19:13 (seneka).
16 godina
neaktivan
Defragment Diska

ja se ne sjecam kad sam zadnji put defragmentirao disk. uključena mi je automatska defragmentacija, tako da se o tome brine windows, pa ne moram ja. 7 rulz

Atomska bubamara

1 0 hvala 0
15 godina
Defragment Diska

SmartDefrag 2 i izašao je iz beta verzije, odrađuje sve što je gore navedeno. Ima opcije da pokrene defragmentaciju diska/ova koji su xy posto fragmentirani ili da se pokrene defragmentacija kada procesor nije zauzet drugim stvarima, defragmentacija po određenim vremenskim uzorcima, odrađuje i boot-defragment sistemskog diska...Naravno, postoji i opcija da se sve navedeno odradi automatski po sistemu "mozak na pašu".

Uz sve to, grafičko sučelje je jednostavno i oku dopadljivo, program radi (nevjerojatno) brzo bez pretjeranog zauzeća procesora i mislim da je jedan od programa koji spada pod "must have"! Nisu potrebni nikakvi hakerski zahvati jer je SmartDefrag besplatni proizvod tvrtke IoBit. Poznata je po odličnim programima poput Advanced SystemCare, GameBooster...

Radi na svim Windowsima od Win 2000 pa na dalje XP, Vista, "sedmica"...Svejedno koje koristitte, 32 i 64 bit.

Evo link za download i nekoliko snepšuta. {#}

SmartDefrag 2 SmartDefrag 2
Jedini hrvatski ArmA2 klan! Prijave za regrutaciju na www.mrcine.org -
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2011 10:43 (Mrljavi).
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
Defragment Diska

Za Windows 7 ne treba dodatan alat za defragmentaciju jer nova verzija windows defragmentera svoj posao radi bolje nego ijedno komercijalno rješenje.

Plus još to sve radi u pozadini (korisniku neprimjetno) i dok se vrše zapisivanja na disk, tako da na Windows 7 teško da će nedefragmentiranog na disku biti više od par posto.

Uz to i kad defragmentira ručno pokrenuto svoj posao odradi vrlo brzo.

Što se XP-a tiče, za njega je trenutno najbolji od besplatnih Auslogics Disk Defrag a od komercijalnih nisam zapamtio koji jer mi nema smisla plaćati za nešto što besplatno rješenje odradi bolje. No uzmite u obzir da večina onih koji posao dobro odrade na XP-u na Visti ili 7 su katastrofalno loši i obratno.

SteelSeries nagradna igra - osvojite fantasticnu periferiju po izboru: http://steelseries.com/10?code=9FAXJR39
Moj PC  
4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice