Policija - praćenje preko FB-a?

poruka: 9
|
čitano: 24.601
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

smije li hrvatska policija pratit određenu osobu preko facebooka ili nekog drugog servisa (ili čak mobitela)?

osobno znam 2 takva slučaja, sada moraju na sud jer su se razgovarali o određenim baš i ne legalnim stvarima

pa me zanima, kako se moguće suprotstaviti takvim optužbama? ne bi policija trebala prvo izdati nalog? jer ovako je to ometanje privatnosti.

imam osjećaj ko da je uvedena CISPA bez ičijeg pitanja, pa "pucaju" po nekim random osobama

slobodno napišete i svoja iskustva, savjete, itd. hvala

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Policija - praćenje preko FB-a?
minikdo5 kaže...

smije li hrvatska policija pratit određenu osobu preko facebooka ili nekog drugog servisa (ili čak mobitela)?

osobno znam 2 takva slučaja, sada moraju na sud jer su se razgovarali o određenim baš i ne legalnim stvarima

pa me zanima, kako se moguće suprotstaviti takvim optužbama? ne bi policija trebala prvo izdati nalog? jer ovako je to ometanje privatnosti.

imam osjećaj ko da je uvedena CISPA bez ičijeg pitanja, pa "pucaju" po nekim random osobama

slobodno napišete i svoja iskustva, savjete, itd. hvala

Smiju nadzirati osobu samo ako imaju nalog za isto. U slučaju prikupljanja dokaza na nelegan način dokazi se neće uzeti u obzir.

16 godina
neaktivan

To se odavno radi, samo sta je sad za policiju stvar laksa, facebook, twitter, myspace, razni forumi i ostala mjesta gdje ljudi komuniciraju su za policajce raj na zemlji u smislu novih dokaza... Zahvaljujuci face-u sad vise i ljudi ne koriste nadimke,tako da je idealno

Internet NIKAD nije bija privatan kolko god to nama drukcije tvrdili, i pricanjem ili ti ga chatanjem na netu je isto kao da pricas uzivo sa nekim, i kao tako se moze uzet kao dokaz...

Ako se mislis sakrit iza nekog glupog nadimka, i mislit da je sve uredu.. varas se grdno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2012 15:44 (Abomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Abomb kaže...

To se odavno radi, samo sta je sad za policiju stvar laksa, facebook, twitter, myspace, razni forumi i ostala mjesta gdje ljudi komuniciraju su za policajce raj na zemlji u smislu novih dokaza... Zahvaljujuci face-u sad vise i ljudi ne koriste nadimke,tako da je idealno

Internet NIKAD nije bija privatan kolko god to nama drukcije tvrdili, i pricanjem ili ti ga chatanjem na netu je isto kao da pricas uzivo sa nekim, i kao tako se moze uzet kao dokaz...

Ako se mislis sakrit iza nekog glupog nadimka, i mislit da je sve uredu.. varas se grdno...

- kratko i jednostavno ne

- policija baš nema tolike ovlasti, a pogotovo znanja da bi našla, a tu i vremena i privodila nekog korisnika foruma ili facebooka jer je napisao tvrdnju "idem skidati preko torrenta"

- i dakako, nick ili pravo ime nema baš nikakve veze

- možeš otvoriti račun na tuđe, izmišljeno ime ili kakogod, bitna je IP adresa

- naravno tu postoje proxy, teško je doći do korisnika ako on želi biti sakriven i nitko te neće hapsiti zbog pisanja, legalno je izraziti svoje mišljenje dok to nije govor mržnje, poticanje na kriminalne radnje...

15 godina

ako je policija dobila nalog, oni taj prikazuju onome od koga traže informacije, u ovom slučaju Facebooku.

U slučaju da nalog ne postoji, ti dobiveni dokazi o prisluškivanju su u pravilu ne važeći!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nalog su im pokazali tek nakon što su podnijeli prijavu

ovo mi se stvarno čini ko CISPA. onako, hej ovaj nam se lik čini sumnjiv, ajde facebook daj nam sve njegove poruke da mu sj*bemo život!

postoji li neki dodatak za chrome/firefox kao sto je recimo ad blocker (blokira reklame na facebooku) za potpunu privatnost? ili je najbolje koristit proxy severe?

EDIT: nalog nije bio prikazan facebooku, već tim ljudima pod koje je podnesena prijava

EDIT2: ti su dokazi po meni potpuno beskorisni, jer nikad nikog nisu vidjeli uživo da "rade" to o čemu su se razgovarali. znači, tako se ja recimo mogu razgovarat sa frendovima o ne znam... švercanju kokaina i policija će fino podnijet prijavu da ja švercam kokain?? mislim, nema logike! nemaju nikakav realan dokaz!

Gle ko je iza tebe!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2012 16:02 (minikdo5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATIRade kaže...
Abomb kaže...

- kratko i jednostavno ne

- policija baš nema tolike ovlasti, a pogotovo znanja da bi našla, a tu i vremena i privodila nekog korisnika foruma ili facebooka jer je napisao tvrdnju "idem skidati preko torrenta"

- i dakako, nick ili pravo ime nema baš nikakve veze

- možeš otvoriti račun na tuđe, izmišljeno ime ili kakogod, bitna je IP adresa

- naravno tu postoje proxy, teško je doći do korisnika ako on želi biti sakriven i nitko te neće hapsiti zbog pisanja, legalno je izraziti svoje mišljenje dok to nije govor mržnje, poticanje na kriminalne radnje...

slazen se.. pitanje je kolko tribas policiji ili sta si napravio. Nikoga ne zanima tvoje gluposti sta pises na netu, no ako si nesto ozbiljnije napravio, onda nije tesko.

Na IP adresu sam i mislio, zato sam i rekao da je djabe imat ko zna koje ime, mail adresu ili nesto trece.

Ocito je za ovu temu netko nesto napravio ozbiljnije, i natjeralo policiju da malo dublje pogleda korisnika...

14 godina
neaktivan

ma nije nista ozbiljnije, zato sam i pokrenuo ovu temu i napisao da "pucaju" na neke random likove. ko da im je dosadno u zivotu

Gle ko je iza tebe!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Smije.

Daj nam napisi koja su to 2 takva slucaja. Budi precizniji, znamo mi za 374289372978432 ovakvih slucaja no svaki se razlikuje, pa tocno preciziraj na koja 2 slucaja mislis da mozemo dalje pricati. Ovako ce se naci zlonamjernici pa ti reci da izmisljas....

Pitas za optuzbe a nisi napisao kako tocno glasi optuzba...

Nemozemo ti odgovoriti ako ne znamo o cemu je rijec...

Napisi koja je tocno optuzba.

Nadalje, policija ne bi trebala izdati nalog.

Nalog izdaje sud.

Uvodjenje neceg bez icijeg pitanja je pogresna karakterizacija donosenja zakona.

Svi zakoni se donose tako da se pitaju gradjani.Naravno ne neposredno.

Stvar tece ovako. Imas izbore, Na izborima glasas, ili ti glasuju otac i majka ako is maloljetan, za odredjene ljude koji onda donose zakone. Time sto si im dao glas na izborima ti se slazes sa time sto ce oni raditi. Ako se predomislis, postoji institucija prijevremenih izbora. Izglasavanje nepovjerenja i sl...

No, najbolje je na vrijeme misliti, jer kako kazemo mi stari ljudi, poslije je*anja nem kajanja.

To se zove demokracija. Zanm da je sranje no sluzbeno je to najbolja stvar na svijetu. Bolja cak i od Bugovog foruma....

Izrada internet stranica - http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-izrada-internet-stranica-najpovoljnije/91529.aspx
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice