Neobjasnjiva internet veza

poruka: 3
|
čitano: 920
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Neobjasnjiva internet veza

Naime imam jednu specificnu situaciju uspostavljanja internet konekcije. Uglavnom provajder mi je iskljucio internet zbog neplacanja racuna. Medjutim kada se konektujem preko mobitela putem WIFI-a imam mogucnost koristenja samo aplikacije WhatsApp ili Google Talk (Hangout). Kako je to moguće? Ovo radim već drugi put! Na laptopu i racunaru nemam nikakvu vrstu konekcije.

Ali....

Odem ja u postavke konekcije i manuelno unesem DNS, za primarni odaberem 8.8.8.8 a alternativni 4.4.4.1 i uspostavi mi se konekcija, sa znatno sporijom brzinom od one koju imam kada placam racune. O cemu se ovdje radi ako iko zna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Neobjasnjiva internet veza
Šutiš i koristiš dok ide.
http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
17 godina
moderator
Re: Neobjasnjiva internet veza
mornar kaže...

Naime imam jednu specificnu situaciju uspostavljanja internet konekcije. Uglavnom provajder mi je iskljucio internet zbog neplacanja racuna. Medjutim kada se konektujem preko mobitela putem WIFI-a imam mogucnost koristenja samo aplikacije WhatsApp ili Google Talk (Hangout). Kako je to moguće?

Kako je što moguće? To što koristiš aplikacije koje komuniciraju preko Interneta, a na Internet se spajaš putem WiFi veze?

Tebi provajder nije "isključio internet", nego ti je isključio podatkovni promet za mobilni pristup Internetu. To ne znači da Internetu ne možeš pristupiti drugim kanalima, poput WiFi-ja.

mornar kaže...

Odem ja u postavke konekcije i manuelno unesem DNS, za primarni odaberem 8.8.8.8 a alternativni 4.4.4.1 i uspostavi mi se konekcija, sa znatno sporijom brzinom od one koju imam kada placam racune. O cemu se ovdje radi ako iko zna?

Na Internet ideš preko spore WiFi veze (ako sam dobro shvatio, spajaš se na tuđu nezaštićenu ili ne neku javnu WiFi mrežu)?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice