Hosting

poruka: 3
|
čitano: 827
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hosting / Reselling pomoc

Vec nekoliko dana razmisljam da uzmem Dedicated server i radim reselling, web hosting, etc.

Zanima me da li neko ima savjet kod koje kompanije da uzimam servere, gledao sam hetzner.de i jos neke ali kod hetznera mi se ne svidja onih 149 eura setup, iako znam da su ljudi profesionalci. Neodlučan

Cilj mi je da prodjem sto bolje, da platim sto manje za pocetak, ako ne bude isao posao da bez velikih gubitaka mogu odustati.

Takodje sam razmisljao i o soluciji da kupim novi komp i odnesem ga nekoj hosting kompaniji u Hrvatskoj, BiH ili Srbiji, da ga oni prikljuce na mrezu i naplacuju mi konekciju, da li je to moguce i da li bi mi mogli preporucati neku kompaniju koja se bavi tim poslom? Da li se vise isplati?

Hvala unaprijed.

Wasted 4 years of my life in WoW. Nadam se da niko nece ponoviti moju gresku.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2009 8:38 (Rideen).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
Hosting

Hetzner je jaaaako kvalitetan datacentar. Na naplacivanje setupa ces naici kod svakog boljeg datacentra. Ovi sto nude brda i doline za malo novaca najcesce imaju nekakvu "caku" u vidu pruzanja daleko manjih brzina od deklariranih (100MBit je san), ako sta crkne treba ti dan dok ti rijese i slicno.

Ako mislis prodavati hosting onda moras razmisliti i o control panelu (za linux imas Webmin, mislim da ima besplatnu verziju), a za Windows, nisam kolika je cijena, svakako je niza od konkurecnije, ali razmisli o DotNetPanel koji je jedan od najboljih na tom podrucju (Helm je dosta spor, CPanel prekompliciran za setup).

Sta se tice ftp servera i ostalih najprije provjeri dali pashu uz control panel (dakle dali je moguca integracija) pa tek onda instaliraj.

I svakako obrati pozornost na security jer novi serveri padaju ko kruske ako ih se dobro ne zacepi.

Dakle svakako preporucam izbjegavanje HR datacentara jer su em skupi em spori. Njemacka i Nizozemska su moj prijedlog. USA takodjer izbjegaji jer su predaleko, bez obzira sto su nesto povoljniji.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.10.2009 9:02 (tnakir).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice