Zvuk sa računala na TV sa RCA kabelom

poruka: 16
|
čitano: 3.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Neki dan sam spojio računalo na TV pomoću Vga kabela.Pošto mi je trebao naravno zvuk mislio sam da ću ga imati kada računalo i TV spojim s ovim:http://www.protis.hr/products/details/kabel-stereo-35mm--m2x-m-rca-25m/43604.

Spojio sam, ali svejedno nema zvuka.Zna li netko u čemu je problem i kako mogu dobiti zvuk?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozz!
Evo i ja imam isti problem, samo sta ja imam LG Flatron M237WDP koji je monitor TV.Sve je isto spojeno, znaci komp je spojen na telku sa VGA kablom, a zvuk je spojen sa komponentnim kabelom koji provjereno radi.

Dali netko mozda zna problem?
Lp!

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zvuk sa računala na TV sa RCA kabelom

vjerojatno tv ne povezuje sliku s vga i audio s rca

obicno bude 3.5mm koji radi s vga

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
13 godina

Ja se sjećam prije kad sam spajao na obićnu telku , nisam koristio RCA na 3.5mm, nego 3.5mm činč na 3.5 mm činč kabel, jedan u zvućnu karticu a drugi na ulaz za slušalica na tv-u.

0 0 hvala 0
15 godina
apoteka kaže...

vjerojatno tv ne povezuje sliku s vga i audio s rca

obicno bude 3.5mm koji radi s vga

pa ja tako i radim

znaci graficka je spojena VGA kabelom na telku - ima slike

zvuk je spojen (L-R) - crveno bijeli kabel - komponentni - preko splitera 3.5mm, preko kojega tako ja spajam doma liniju na komp - nema zvuka

15 godina

sad sam prebacio ulaz na komponentni, i ima zvuka od kompa, ali nema onda slike xD

kako da to nekako uspijem oba dvoje imat u isto vrijeme?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Slika preko TV-a a zvuk preko slušalica ili preko nekih PC zvučnika. Ako oćeš i sliku i zvuk preko TV-a ili spoji komp sa TV-om preko hdmi-a ili pronađi u uputama od telke odgovor na tvoje pitanje (ako ga uopće ima).

0 0 hvala 0
15 godina
Uspio sam stavit. Komponentni ulaz je bio sam, znaci to je bio kao jedan zasebni ulaz, trebao sam spojit samo u rgb in, i radi
17 godina
neaktivan
Streetpunk kaže...

Ja se sjećam prije kad sam spajao na obićnu telku , nisam koristio RCA na 3.5mm, nego 3.5mm činč na 3.5 mm činč kabel, jedan u zvućnu karticu a drugi na ulaz za slušalica na tv-u.

kako si mogao dobiti zvuk na tv-u ako si se spojio na izlaz za slušalice?

15 godina
Spojio sam vga kablom na vga ulaz, a produznim kablom, muski na muski 3.5mm sam spojio na monitoru u vga in
13 godina
Wolverine kaže...
Streetpunk kaže...

kako si mogao dobiti zvuk na tv-u ako si se spojio na izlaz za slušalice?

mmm zaboravi pomješo sam kockice {#} zapravo sam bio tad sliku spajo sa s-videom na telku. a zvućnike na ulaz za sluške na telki da dobijem zvuk na CL 2.1 ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 21:33 (Streetpunk).
10 godina
neaktivan

Pozz neznam jel ovo mogu ovdje pitat posto sam novi prije par minuta registriran xD al vidim da se prica o rca paaa..
Jel se isplati spajat tv sa kompom sa kablom rca kablom? Jel bi bila loša slika? ili? Nikad to nisam probavao niti mogao nac da je to netko radio pa trebam misljenje stručnjaka :P  Stavio sam sliku tog kabla.  Treba mi samo da sliku imam zvuk bi isao preko linije spojene na komp

AronBlu
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 2:22 (AronBlu).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisi rekao koji TV, koja graficka i za sto ce ti sluziti...

No mogu ti odma reci da ti taj kabel nece raditi. Zasto? Zato jer graficka mora podrzati taj nestandard slanja kompozitnog/S-Video signala kroz VGA prikljucak.

Tko zna jel takva graficka kartica upoce postoji. Prije bi rekao da kinezi beru pare na naivcima.

Sa aktivnim pretvaracem signala bi to mogao izvesti ali se ne isplati. Kompozitni signal je odvratan.

Spajanje na TV jedino ima smisla sa VGA ili DVI/HDMI kabelom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 6:21 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Tv je Vivax TV-2105 a graficka imam u sli-u xfx 8800 gts 
Znaci onda bi mi bilo jednostavnije nabavit tv s vga prikljuckom hh  

AronBlu
16 godina

nije važan oblik konektora (sve to je 'obična žica') važan je STANDARD (signal u žici, kompatibilnost).

-danas je normalan HDMI za spajanje na TV. Može s DVI-HDMI ako na VGA nemaš HDMI. to je digitalni signal i danas su standardi jednaki za TV-monitor (nekad nisu bili, npr PAL nije VGA-Dsub mada su oba analogni, kao ni S-Video i sl.).

-stari analogni nisu za spajanje na TV, problemi PAL, rezolucija itd. (ali stara 8800 vjerojanto ima VGA-Out analogni, Svideo+cinch..).

-TV ti vjerojatno ima HDMI? Tad samo trebaš kabel s kartice npr DVI-na-tv-HDMI. Ako kartica ima HDMI (ili adapter DVI-HDMI) tad može HDMI-HDMI kabel.

-stara VGA 8800 nema audio, nego je bio dodatni spdif kabel (s audio kartice, kao za CD). Ako nije spojen neće biti zvuka kroz HDMI. (ako slušaš preko linije nije važno).

-to što postoje kablovi (jer sve se može napraviti), ne znači ništa, tako ni one slike koje si izgooglao. To su samo fizički konektori, npr jednako bi mogao spojiti scart konektor (jer ima dovoljno pinova-žica ili npr mrežni kabel, problem je samo kvaliteta signala i standard, tj dizel-benzin, analogno-digitalni + podržan od prijamnika-playera-TVa... PC može sve (kartica), TV ne može sve...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Potpis na sve sto je ihush rekao.

Ako ti TV ima SCART i podrzava S-Video onda tako spoji jer je velika mogucnost da ti graficka kartica ima TV-Out (Crni konektor izgledu slican PS/2 utoru).

Trebat ce ti ovakav kabel.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice