Zalman CNPS10X Performa vs Scythe Mugen II Rev. B

poruka: 90
|
čitano: 17.891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Zalman CNPS10X Performa vs Scythe Mugen II Rev
The Man kaže...

1.) Yasya je mrvu bolja...2.) Yasya nema kompliciranu montažu...3.) Yasya je manja...4.) Yasya je ljepša...5.) Yasya je budućnost...

Yasya ima bucniji vent

15 godina
neaktivan

ja imam zalmana i vrlo dobar je...i nemože niko reć da nevalja...pogotovo za dual core procesore...moš kupit i jeftiniji bit će ti dobar...ak hoćeš ekstra nešto daj 500 do 1000 kuna pa ćeš bit miran i kad budeš prelazio i na quad core...

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2498&page=5

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 13:33 (Devamp).
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Vidim sada po testu na linku što mi je pod009 dao, da je Yasya jako dobar cooler, i mislim da je odluka pala, Yasyu ću kupiti.

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kant kaže...
The Man kaže...

1.) Yasya je mrvu bolja...2.) Yasya nema kompliciranu montažu...3.) Yasya je manja...4.) Yasya je ljepša...5.) Yasya je budućnost...

Yasya ima bucniji vent

Al ima potenciometar...

Vidim na linku od poda9 da zdere ona mugena 2 za 3-4°C, a onda pogledam sound level i skužim da se čuje za 15dB više = više rpm-a, tak da yasya nije ništa naprednija od mugena.

Mugen 2 ima M.A.P.S, a yasya srezane listiće i toplovodnu cijev više to na kraju završava pod "tu negdje".

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan

Imam doma Zalman CNPS 10X Quiet i Mugen II.

Oba coolera su gotovo indentična kad je u pitanju idile, al u ful loadu zalman ima nekih 5-6°c prednosti.

Mugen II se nosi sa mojim i7 do 4,0Ghz i 1,4v na Vcore-u, a zalman vrti Wprime na 4,3Ghz sa 1,45v.

Mugenu je 1,43v na Vcoreu zid i iznad toga nemože se nositi sa Wprime-om, zalmanu je zid 1,47v kad više nemože vrtit Wprime.

Također zalman je nešto manjeg profila i bez brige možete imat RAM sa visokim pasivnim coolerom,a ako se malo potrudite možete ugurati i aktivni cooler za RAM-ove,

dok je Mugen2 prevelik da bi mogli utrpati RAM sa visokim pasivcima.

Između preforme i quiet-a nema neke bitne razlike u preformansama, stime da na preformu možete bez problema stavit još jedan vent.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Imam doma Zalman CNPS 10X Quiet i Mugen II.

Oba coolera su gotovo indentična kad je u pitanju idile, al u ful loadu zalman ima nekih 5-6°c prednosti.

Mugen II se nosi sa mojim i7 do 4,0Ghz i 1,4v na Vcore-u, a zalman vrti Wprime na 4,3Ghz sa 1,45v.

Mugenu je 1,43v na Vcoreu zid i iznad toga nemože se nositi sa Wprime-om, zalmanu je zid 1,47v kad više nemože vrtit Wprime.

Također zalman je nešto manjeg profila i bez brige možete imat RAM sa visokim pasivnim coolerom,a ako se malo potrudite možete ugurati i aktivni cooler za RAM-ove,

dok je Mugen2 prevelik da bi mogli utrpati RAM sa visokim pasivcima.

Između preforme i quiet-a nema neke bitne razlike u preformansama, stime da na preformu možete bez problema stavit još jedan vent.

I da onda umjesto Yasye kupim sada Performu ili? :S

16 godina
neaktivan

Uzmi Zalman CNPS10X Performa. Osmijeh

Puno stvari u životu nije sigurno, ali tvrda stolica uvijek je sranje.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

uzmeš koji ti bolje odgovara...oba su u istoj klasi...pogledaš testove za jednog i drugog i izabereš...najbolje ti tako...imam ja i Noctua NH-D14 pa ga nekoristim...dobar mi i zalman...za sad za moj procesor...možda moš proć i jeftinije a da nije velika razlika u stupnjevima...samo trebaš gledat i čitat testove...pa nam javiš svima da vidimo šta si izabrao

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mugen II iz igre ispada, ostaju Yasya i Performa, kada bi netko barem mogao napisati što je + a što - ovim dvama kulera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja bi ti savjetovo da izdvojiš mal više para pa kupiš pošten hladnjak pa si miran za ubuduće...kad budeš stavljao možda procesor sa 4 jezgre pa da budeš miran...al ako ne koji god uzeo radit će ti...ja imam zalmana i vrlo je dobar...zapravo mogo sam birat između ta dva ko i ti sada...uzeo sam zalmana jer mi je malo ljepši a i gledao sam ima bolje performanse al za sitno...tak da...koji god izabro neš kiksat...možda moš nać jeftiniji a isto dobar pa uštediš malo para za crne dane

evo ovak meni je na 3.66 u idle 39 stupnjeva a u loadu 48-49 stupnjeva što bi značilo da uskoro idem na 4.0 možda 4.2...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 20:34 (Devamp).
16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

ja bi ti savjetovo da izdvojiš mal više para pa kupiš pošten hladnjak pa si miran za ubuduće...kad budeš stavljao možda procesor sa 4 jezgre pa da budeš miran...al ako ne koji god uzeo radit će ti...ja imam zalmana i vrlo je dobar...zapravo mogo sam birat između ta dva ko i ti sada...uzeo sam zalmana jer mi je malo ljepši a i gledao sam ima bolje performanse al za sitno...tak da...koji god izabro neš kiksat...možda moš nać jeftiniji a isto dobar pa uštediš malo para za crne dane

evo ovak meni je na 3.66 u idle 39 stupnjeva a u loadu 48-49 stupnjeva što bi značilo da uskoro idem na 4.0 možda 4.2...

Gle, meni i treba pošten cooler koji će ove moje četiri jezgre držati stabilne jer mi se u igrama i zahtjevnijim aplikacijama (čak i PSu) mrzne sustav, dok pri "zaključanim" dvjema jezgrama sve radi kako treba...

K tomu da ga OCam do 3,6GHz, i sve 5.

15 godina
neaktivan

evo onda ovaj Zalman CNPS 10X Flex i kupiš hladnjak jedan ili dva i bubneš i otkljućaj ostale dvije jezgre...jedini minus ovom cooleru je što nedolazi sa hladnjakom pa moraš posebno kupit a bolji je od preforme i scythea...nadješ dva ili jedan pristojna hladnjaka i sve 5

ili ako imaš para thermalrighte 120 extreme...mada mislim da bi ti i preforma i scythe bili okej...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 21:00 (Devamp).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Kupiti ću ja ipak Yasyu, jer imaju i Performa i Yasyja iste performanse, ali ova se lakše montira, potenciometar ima, a i tiša je od Performe za 15tak decibela...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Mugen II iz igre ispada, ostaju Yasya i Performa, kada bi netko barem mogao napisati što je + a što - ovim dvama kulera.

Zalman ima plus što ga možeš na AMD montirati horizontalno i vertikalno, a Scythe ide samo horizontalno. Radi toga bi ja eto uzeo Zalman.

Puno stvari u životu nije sigurno, ali tvrda stolica uvijek je sranje.
16 godina
neaktivan
The Man kaže...
4ucker kaže...

Zalman ima plus što ga možeš na AMD montirati horizontalno i vertikalno, a Scythe ide samo horizontalno. Radi toga bi ja eto uzeo Zalman.

A što ja time dobijam? :S

15 godina
neaktivan

pa eto...sigurno nisi pogriješio...sve je je to isto...

17 godina
4ucker kaže...

Gle, meni i treba pošten cooler koji će ove moje četiri jezgre držati stabilne jer mi se u igrama i zahtjevnijim aplikacijama (čak i PSu) mrzne sustav, dok pri "zaključanim" dvjema jezgrama sve radi kako treba...

Nije to do temperature, 80% sam siguran da je do ovog:

1. jezgre nestabilne

2. not enough of soda

3. ACC zeza

Pa testirao sam ja sa kihotom x2 555BE @x4 na 3.8GHz i išao je do 70C i tek se na oko 75C smrzava,ali nije to do coolera bilo već mu je max bio na 3.7GHz. (stock cooler)

Ja ti velim 3.6GHz i 4 jezgre bi ti držao freezer 7 ili 64 pro, ali onako malo bučan bi bio u loadu, a mugen 2 to drži bez da se zavrti brže u igrama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 21:11 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
4ucker kaže...
Devamp kaže...

Nije to do temperature, 80% sam siguran da je do ovog:

1. jezgre nestabilne

2. not enough of soda

3. ACC zeza

Pa testirao sam ja sa kihotom x2 555BE @x4 na 3.8GHz i išao je do 70C i tek se na oko 75C smrzava,ali nije to do coolera bilo već mu je max bio na 3.7GHz. (stock cooler)

Ali je čudno da se temperature penju do nebesa kada otključam te dvije jezgre.

Zato sam i napisao.

EDIT: Ne bi on meni 4 sata radio kako treba i onda kad pokrenem JC2 sve na najjače, onda trokira.

@Hyperion, vjerujem to za Mugena, no kupujem Yasyu ipak, nego kakva je prednost kod Zalmana što se može i hor. i ver. montirati?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 21:12 (4ucker).
17 godina
4ucker kaže...

Zato sam i napisao.

EDIT: Ne bi on meni 4 sata radio kako treba i onda kad pokrenem JC2 sve na najjače, onda trokira.

Pa otključaš 2 jezgre i to ti je dodatnih 45W TDP-a ili više, to je ogromni udar za slabije coolere.

Ako dobivaš BSOD prije 70C onda ti nije temp. kriva, jest da ako je hladniji(nemislim na -190 °C) možeš više izvuć iz njega i stabilniji je,ali ono ništa previše neznači.

Ja bih išao na što tišu varijantu ako to zalman je onda uzmi njega, ako nije scythe-a. Još jednom ponavljam vent na mugenu se vrti na 500rpm-a i u igrama se nepovećava. Enough said

To što se zalman može montirat vertikalno znači da ti neizbacuje zrak van iz kućište nego tijera na sve strane u kućištu, može značit manju temp. vrm-ova na chipsetu, NB-a, donje strane grafičke itd.

No horizontalno je bolje po meni, takvi danas i jesu svi moderni cooleri, a stari su išli više na vertikalno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 21:19 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
4ucker kaže...

Zato sam i napisao.

Pa otključaš 2 jezgre i to ti je dodatnih 45W TDP-a ili više, to je ogromni udar za slabije coolere.

Ako dobivaš BSOD prije 70C onda ti nije temp. kriva, jest da ako je hladniji(nemislim na -190 °C) možeš više izvuć iz njega i stabilniji je,ali ono ništa previše neznači.

Ja bih išao na što tišu varijantu ako to zalman je onda uzmi njega, ako nije scythe-a. Još jednom ponavljam vent na mugenu se vrti na 500rpm-a i u igrama se nepovećava. Enough said

To što se zalman može montirat vertikalno znači da ti neizbacuje zrak van iz kućište nego tijera na sve strane u kućištu, može značit manju temp. vrm-ova na chipsetu, NB-a, donje strane grafičke itd.

No horizontalno je bolje po meni, takvi danas i jesu svi moderni cooleri, a stari su išli više na vertikalno.

Ne dobivam BSOD uopće, nego radi u idleu kompjutor normalno, i onda nakon npr. 15min. igranja samo se smrzne, ili tek nakon 2 sata, dok sa 2 jezgre sve radi super, u čemu je onda problem da ne dajem pare džaba!

15 godina
neaktivan

jesi li gledao temperature u nekom programu kad si ga testirao procesor u prime95 ili nekom drugom i dali si dirao voltaže

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 21:31 (Devamp).
16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

jesi li gledao temperature u nekom programu kad si ga testirao procesor u prime95 ili nekom drugom

Ne, mogu probati CineBench.

15 godina
neaktivan

testiraj sa svime...i gledaj pažljivo temperature...evo neki su likovi išli na 4 ghz sa svih 4 jezgri sa naponom od 1.464 V...ali moraš imat jako jako dobar hladnjak

al preporućam ti prvo da kupiš hladnjak pa onda da se igraš da nebi ga spalio ili tak nešt...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 21:39 (Devamp).
16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

testiraj sa svime...i gledaj pažljivo temperature...evo neki su likovi išli na 4 ghz sa svih 4 jezgri sa naponom od 1.464 V...ali moraš imat jako jako dobar hladnjak

al preporućam ti prvo da kupiš hladnjak pa onda da se igraš da nebi ga spalio ili tak nešt...

Znači ipak jest do temperatura?

15 godina
neaktivan

jesi li sve opcije dobro podesi pri otkljućavanju jezgri?Advanced Clock Calibration na automatski i EC Firmware Selection stavit na hybrid...a isto tako sad nešt malo čitam i gledam da ovaj nemora značit da ostale 2 jezgre rade ispravno si probao na x3 pa onda probat i tak...uglavnom prvo kupi hladnjak pa onda se igraj da nebi bilo da moraš kupit uz hladnjak i novi procesor...uglavnom probaš sa novim hladnjakom testirat sve pa ak bude okej super ak ne probaj sa x3 isto testirat pazi na voltaže i sve to...al vjerovatno ti se pregijo procesor...uglavnom isto tako ako ti predje temp neku razinu komp bi ti se trebo ugasit a ne ovak...

16 godina
neaktivan
Devamp kaže...

jesi li sve opcije dobro podesi pri otkljućavanju jezgri?Advanced Clock Calibration na automatski i EC Firmware Selection stavit na hybrid...a isto tako sad nešt malo čitam i gledam da ovaj nemora značit da ostale 2 jezgre rade ispravno si probao na x3 pa onda probat i tak...uglavnom prvo kupi hladnjak pa onda se igraj da nebi bilo da moraš kupit uz hladnjak i novi procesor...uglavnom probaš sa novim hladnjakom testirat sve pa ak bude okej super ak ne probaj sa x3 isto testirat pazi na voltaže i sve to...al vjerovatno ti se pregijo procesor...uglavnom isto tako ako ti predje temp neku razinu komp bi ti se trebo ugasit a ne ovak...

Problem je što se on smrzne, a ne ugasi.

Vidiš to sa EC Firmware nisam ništa čačkao, samo stavio ACC na Auto.

Što bih trebao staviti ako hoću X3, ima Disabled, Auto, i čini mi se, 1 Core.

17 godina
Devamp kaže...

jesi li sve opcije dobro podesi pri otkljućavanju jezgri?Advanced Clock Calibration na automatski iEC Firmware Selection stavit na hybrid...a isto tako sad nešt malo čitam i gledam da ovaj nemora značit da ostale 2 jezgre rade ispravno si probao na x3 pa onda probat i tak...uglavnom prvo kupi hladnjak pa onda se igraj da nebi bilo da moraš kupit uz hladnjak i novi procesor...uglavnom probaš sa novim hladnjakom testirat sve pa ak bude okej super ak ne probaj sa x3 isto testirat pazi na voltaže i sve to...al vjerovatno ti se pregijo procesor...uglavnom isto tako ako ti predje temp neku razinu komp bi ti se trebo ugasit a ne ovak...

Mislim da tog nema na ASRocku.

4ucker kak ti možeš zaključit da je temperatura ako nisi ni pogledao, mislim stvarno ideš kupovat novi cooler, a nisi ni temp. pogledao...

Za 4GHz je dosta cooler za 350kn, ali opet nebih ga držao tako na 4+1 faznoj regulaciji, pa ni na 3.8Ghz, max 3.6GHz jer se vrm-ovi užasno počinju grijat. Procesor nemože spržit jer se sam gasi kada dođe do određene temp.

Sam sam ga pržio sa isključenim ventom i došao je do 75-80C i srušio se.

Freeze/bsod isti kur*c, nekad baci bsod nekad se freeza.

EDIT: Ako hoćeš prčkat po jezgrama onda gledaš CACC i da ima caka, moraš prvo uključit ACC rebootat pa ući opet u bios pa tek onda po CACC prčkat da možeš baratat sa sve 4 jezgre, a ovako samo sa 2.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 22:00 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

pa probaj jel acc ostavit na automatski a taj ec firmware selection stavit na hybrid

http://hardwarezona.blog.hr/2010/01/1627224918/amd-phenom-ii-x2-555-be-otkljucavanje.html

uglavnom sad odeš kupit hladnjak i ugradiš pa otvoriš temu za overcloack kad to napraviš...pa če se tamo komentirat i pomagat...a do tada probaj ovak ko na linku...pa se igraj malo samo nemoj podizat voltaže i fsb dok nekupiš novi hladnjak...

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Devamp kaže...

jesi li sve opcije dobro podesi pri otkljućavanju jezgri?Advanced Clock Calibration na automatski iEC Firmware Selection stavit na hybrid...a isto tako sad nešt malo čitam i gledam da ovaj nemora značit da ostale 2 jezgre rade ispravno si probao na x3 pa onda probat i tak...uglavnom prvo kupi hladnjak pa onda se igraj da nebi bilo da moraš kupit uz hladnjak i novi procesor...uglavnom probaš sa novim hladnjakom testirat sve pa ak bude okej super ak ne probaj sa x3 isto testirat pazi na voltaže i sve to...al vjerovatno ti se pregijo procesor...uglavnom isto tako ako ti predje temp neku razinu komp bi ti se trebo ugasit a ne ovak...

Mislim da tog nema na ASRocku.

4ucker kak ti možeš zaključit da je temperatura ako nisi ni pogledao, mislim stvarno ideš kupovat novi cooler, a nisi ni temp. pogledao...

Za 4GHz je dosta cooler za 350kn, ali opet nebih ga držao tako na 4+1 faznoj regulaciji, pa ni na 3.8Ghz, max 3.6GHz jer se vrm-ovi užasno počinju grijat. Procesor nemože spržit jer se sam gasi kada dođe do određene temp.

Sam sam ga pržio sa isključenim ventom i došao je do 75-80C i srušio se.

Freeze/bsod isti kur*c, nekad baci bsod nekad se freeza.

EDIT: Ako hoćeš prčkat po jezgrama onda gledaš CACC

Samo se smrzne, nikada BSOD, evo i slika temperatura:

@Devamp, nisam lud da diram FSB i voltažu, a procesor čak nije ni "samostalni" X4. :)

EDIT: Temperature su u idleu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 22:03 (4ucker).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice