VHS to PC što odabrati ???

poruka: 10
|
čitano: 7.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
VHS to PC što kupiti ???

Kao što u naslovu pise želim prebaciti svoje stare VHS-ove u digitalni oblik, al neznam bas koji hardware uzet za to. Cijene su dosta šarolike od 50 pa do 800 kn, pa od vanjskih do ugradbenih kartica, a nisam siguran koja je razlika kad kvaliteta VHS-a i onako nije bas neka.

Unaprijed hvala na odgovorima ;)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: VHS to PC što kupiti ???

sta niko nema neki savjet ili iskustvo ???

16 godina
Ja kući imam tv karticu na USB i sa njom spojim na televiziju i snimao kazete, kvaliteta identična kakva je na kažete, al se ne sjećam koliko je kostala(oko 300kn)
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: VHS to PC što odabrati ???

Imaš Not Only TV USB Video Editor karticu:

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=NOTLV5EDLX

Provjereno radi dobro.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
16 godina
neaktivan

Preporučite neki softwear za ovakvu akciju.

Isto imam dosta onih Super8 kazetica sa kamere, pa bih to želio prebaciti na prijenosni HDD, a da mogu napraviti "chapter-e", odnosno imam oko 90 minuta videa su 3 događaja, pa da ih razdvojim.

Može neki besplatni, a naravno preporučite i neki malo "žešći" {#}

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trebao bih preporuku kvalitetnog programa i kartice za obradu videa koji će biti prebačen sa VHS-a na PC.

Napravio sam nekoliko probnih prebacivanja sa jednom starom karticom i programom ArcSoft Total Media. Slika je zadovoljavajuća na mom TV-u (106'') međutim malo je nestabilna.

Znam da je teško postići nešto bolje ali ako ima kakva bolja kartica ili program spreman sam pokušati jer imam dosta toga za prebacit.

1 0 hvala 0
16 godina

Za prebacivanje snimki s VHS-a u digitalni oblik bi teoretski trebala biti dovoljna bilo kakva analogna TV kartica. Kako je riječ o VHS-u, nemoguće je očekivati neku dobru kvalitetu. Međutim, osobno koristim TV karticu Hauppauge PVR-350 i mogu reći da je odlična. Ako ne želiš potrošiti puno novca, na Njuškalu ili drugim oglasnicima se može naći brdo takvih internih PCI TV kartica za smiješnu cijenu (20-50kn).

Što se tiče spajanja, najbolje je spojiti sliku preko S video konektora (jer on daje najbolju kvalitetu slike), a zvuk preko kompozitnih (znači bijeli i crveni), s time da kabel s jedne strane mora imati crveni i bijeli konektor, a s druge obični 3,5mm ulaz jer rijetke TV kartice imaju na sebi kompozitne konektore.

Što se pak softvera tiče, najbolje je skinuti VirtualDub jer nudi jako puno opcija (iako je malo teži za početnike) i uz njega instalirati Xvid te Lame MP3 kodek. Ako ti je VirtualDub prekompliciran ili ne funkcionira s određenom TV karticom, uvijek je dobar izbor Cyberlink PowerDirector.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vidi datum....

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: VHS to PC što odabrati ???

Enzo, ja sam se izludio sa uštimavanjem VirtualDuba, a niš nisam uspio dobiti zadovoljavajuće. Neš me pati, ne znam što pa više ne znam gdje da tražim pomoć. Imam 50 kazetica za digitalizirati i molio bih da mi pomogneš to posložiti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice