Ljudi imam problem koji me odnedavno muci, naime prije sam na chipsetu imao mali aluminijski cooler sa malim ventom koji je crko, nakon toga sam improvizirao i stavio drugi vent koji je takoder bio bucan a kad bi stavio ruku na chipset jbt opekao bi se ko lud, sad sam bio u linksa i covik mi je od doma donia maloga pasivca aluminijskoga sa neke stare ploce, ja ga sebi stavim i sve lijepo radi, nema venta , lijepo tiho ali opet grije se abnormalno , sprzim ruku sebi kad je stavim na njega, ploca ocitava mmax temp 35c, na chipsetu nema senzor, sve normalno radi, dali bi se trebao brinut??, nemam sad para ni vremena za novu plocu ako mi rikne, ploca je ASUS K8N4-E i ne vrijedi Kur...., ali opet treba mi jer necu novu konfu sastavljat prije iduce zime a kassnije ce komp opet bit u upotrebi tako da mi ploca treba, takoder sam promijenio pastu i stavio artic ceramiqe, lijepo sam je tanko namazao, dali da poduzimam nesto ili se netrebam bojat.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako se ne rusi, nema problema...
sve radi ko sat, valjda je ok onda.
Nije,stavi neki ventilator da puše po njemu ili kupi neki za chipset (valjda northbridge) u linksu.Nije dobro kada tako peče.
Nije,stavi neki ventilator da puše po njemu ili kupi neki za chipset (valjda northbridge) u linksu.Nije dobro kada tako peče.
Ma sto nije dobro ? Imao sam nf7-s sa kojeg sam skinuo aktivca, jer je prestao hladiti i stavio sam pasivca, jer se pocelo rusiti. Naravno, klokalo se, jer je imati tu plocu, a ne klokati - grijeh.
Je da je grijao, ali evo vec godinama sve radi bez problema kod poznanika. Ako se ne rusi, nema sto dirati.
Staro dobro pravilo sto se tice racunala - ako radi, ne diraj
e pa dobro, lijepo mi je tih i hebe mi se
A dobro ako si ti zadovoljan ok,ali ja bih zamijenio hladnjak.
Ma samo uzivaj, ako se ne rusi...
Nista ne krepa iz prve, tako da nemas brige. Ako pocne sa nestabilnostima onda znas sto treba.
Mada sumnjam da ce ista biti.
Ljudi imam problem koji me odnedavno muci, naime prije sam na chipsetu imao mali aluminijski cooler sa malim ventom koji je crko, nakon toga sam improvizirao i stavio drugi vent koji je takoder bio bucan a kad bi stavio ruku na chipset jbt opekao bi se ko lud, sad sam bio u linksa i covik mi je od doma donia maloga pasivca aluminijskoga sa neke stare ploce, ja ga sebi stavim i sve lijepo radi, nema venta , lijepo tiho ali opet grije se abnormalno , sprzim ruku sebi kad je stavim na njega, ploca ocitava mmax temp 35c, na chipsetu nema senzor, sve normalno radi, dali bi se trebao brinut??, nemam sad para ni vremena za novu plocu ako mi rikne, ploca je ASUS K8N4-E i ne vrijedi Kur...., ali opet treba mi jer necu novu konfu sastavljat prije iduce zime a kassnije ce komp opet bit u upotrebi tako da mi ploca treba, takoder sam promijenio pastu i stavio artic ceramiqe, lijepo sam je tanko namazao, dali da poduzimam nesto ili se netrebam bojat.
Stavi ili neki veći pasivac ili aktivni hladnjak. Iako ovisi koji je chipset. Recimo moj chipset se s orginalnim coolerom, neclockan i u dobro provjetrenom kućištu grije ko lud. Ako ti se čini da je previše vruč, nemoj dizat sabirnicu.
Ma sto nije dobro ? Imao sam nf7-s sa kojeg sam skinuo aktivca, jer je prestao hladiti i stavio sam pasivca, jer se pocelo rusiti. Naravno, klokalo se, jer je imati tu plocu, a ne klokati - grijeh.
Je da je grijao, ali evo vec godinama sve radi bez problema kod poznanika. Ako se ne rusi, nema sto dirati.
Ja sam imao "srodnu" ploču: AN7 kojoj je NB bio ko led (pasivac preko kojeg je zalman od procesora puhao), ali sam zato na SB morao hladnjak stavljat, ali ni to nije pomoglo. Kad bi se SB pregrijao, samo bi se periferija počela gasiti: prvo USB, lan, pa tipkovnica, na kraju bih samo moga gledati kako mi Windows javlja write delay fail jer se i SATA kontroler ugasio (odnosno PCI sabirnica).
Probaj si slozit nekaj ovak kak sam ja imal slozeno na jednoj od svojih prijasnjih maticnih ploca. Jedan tih vent od 9 cm okrenes ili postavis tak da ti puse na chipset, i to je to problem s pregrijavanjem rjesen nema problema a ovaj dole vent je idealan za to jer nije uopce bucan.
Clockao sam procesor i grafu, dakle dirao sam fsb samo, to nebi trebalo utjecat na chipset, ventilator bi izbjegao ako ikako mogu,trenutno mi se vrti vent na procesoru i napajanu, ovaj na grafi spojen je na zalman fanmate pa ga palim samo kad mi treba a ostaloga sam se rijesio,tako da ako moze nebih stavljao vent, glavni problem je sto sve savrseno radi, nema BSOD-ova, problema u igrama, nema nicega, sve je perfektno a kad stavim ruku na taj cooler opecem se ko svinja i to kad je komp u potpunom IDLEU, iako ako ga se stavi u load nema razlike u temperaturi.
Ako ti ploča treba dugoročno, moraš unaprijediti hlađenje.. Nije stvar u tome da ona trenutno radi bez problema, stvar je u tome da previsokom temperaturom dolazi do degradacije materijala čipa koji bi mogao početi kašljucati kroz neko vrijeme.. a onda povratka nema..
aha, da imas pravo , volio bih je imate jos nekih 3 god jer cu ovaj komp pretvorit u torrent masinu, okej iskombinirat cu nesto onda.
Clockao sam procesor i grafu, dakle dirao sam fsb samo, to nebi trebalo utjecat na chipset
Upravo dizanje FSB-a utječe na chipset.
aha,nisam znao, a mnozitelj mi je max dopusteni,10 , proc je na 2.5 tako da je fsb 250, nemogu ga spustat vise od toga jer zelim da mi proc bude na 2.5,jbg valjda cu iskombinirat nesto s ventom nekim.