USB na routeru pomoć

poruka: 13
|
čitano: 19.661
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
USB na routeru pomoć

Evo otvaram temu da bi vas pitao cemu sluzi onaj USB port na routeru, i da li bih ja mogao u njega ukljuciti printer, zato sto su mi laptop i stolni PC umrezeni, no da bi mogao printati s laptopa drugi PC mi mora biti ukljucen.

Znaci da li bi ja mogao sto napraviti, da mogu printer koristiti s laptopa nevezano da li je drugi PC ukljucen ili nije?

Hvala :)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
USB na routeru pomoć

vidi ovde predzadnji post tres

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: USB na routeru pomoć
chutac kaže...

Evo otvaram temu da bi vas pitao cemu sluzi onaj USB port na routeru, i da li bih ja mogao u njega ukljuciti printer, zato sto su mi laptop i stolni PC umrezeni, no da bi mogao printati s laptopa drugi PC mi mora biti ukljucen.

Znaci da li bi ja mogao sto napraviti, da mogu printer koristiti s laptopa nevezano da li je drugi PC ukljucen ili nije?

- to je i smisao postojanja tog USB porta. Ipak problem je ISPov firmware koji onemogućuje normalno korištenje, provjeri u opcijama.

- obično postoji popis podržanih printera (provjeri u manualu...).

-btw, uobičajeno je podržan i USB flash/HDD.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2011 21:06 (ihush).
17 godina
chutac kaže...

A mi bi trebali imati kristalu kuglu da znamo koji router imaš? Nisi reko ni na kojem si ISPu...

Uglavnom, na onome što T-Com trenutno dijeli - Thomson TG782 - USB port služi za spajanje DECT "baze", tako da možemo reći da je neupotrebljiv,  a na SX763 možeš spojiti USB disk ili USB printer, ali trebaš biti svjestan toga da je komunikacija sa printerom jednosmjerna tako da ima čitavo čudo pisača koji na tome neće raditi.

16 godina
USB na routeru pomoć

Imam ja pitanje vezano za USB utore na MaxTv prijemniku. Pa, čemu oni služe? Što se može na njih spojiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Izzy kaže...

Imam ja pitanje vezano za USB utore na MaxTv prijemniku. Pa, čemu oni služe? Što se može na njih spojiti?

-USB flash disk, služi kao PVR i media storage, player. Naravno to sve ovisi o opcijama koje obično ISP blokira. (identična stvar na npr DVBt-u)

i da.. RTFM, tamo piše i taj podatak.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2011 21:42 (ihush).
17 godina
Izzy kaže...

Mođeš recimo spojiti mobitel pa ga puniti :), za druge stvari ga nebuš upogonio sa firmverom i softverom koji je unutra.

16 godina

Punim MP4 player na USB utoru na televiziji, ali nisam pokušao na MaxTv prijemniku. No, mogu probati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 12:37 (Izzy).
17 godina
Izzy kaže...

Punim MP4 player na USB utoru na televiziji, ali nisam pokušao na MaxTv prijemniku. No, mogu probati.

Žena puni svoj mobitel na tom USBu na MaxTV prijemniku :) ja ne mogu jer moje Nokie su dovoljno matore da se ne pune preko USB kabla :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 22:26 (Gnjavator).
15 godina
neaktivan
USB na routeru pomoć

Hvala svima na prijedlozima, router je Gigaset x763, probavao sam ustekati printer da radi, ali bez uspjeha. Na IP-u routera isto nema nikakvih postavki, nista.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
chutac kaže...

Hvala svima na prijedlozima, router je Gigaset x763, probavao sam ustekati printer da radi, ali bez uspjeha. Na IP-u routera isto nema nikakvih postavki, nista.

Jesi provjerio u postavkama routera je li printer prepoznat od strane routera?

To je negdje pod advanced settings pa mora biti uključen USB - neznam sad napamet, a nemam siemensa pri ruci.

Posebno se uključuje da uopće prepoznaje USB uređaje, a onda se uključi print i file server... a tek onda ako to prepozna moraš na kompu podesiti LPD port koji ispisuje preko print servera na routeru.

14 godina
USB na routeru pomoć

Koliko sam ja shvatio,ja uštekam Eksterni disk u router,i PCi koji su spojeni na njega mogu djeliti podatke preko tog diska bez potrebnog spajanja na PCe druge?

I ako je tako to samo mogu oni koji su LAN kabelom spojeni ili mogu i oni s wirelessom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kruskar kaže...

Koliko sam ja shvatio,ja uštekam Eksterni disk u router,i PCi koji su spojeni na njega mogu djeliti podatke preko tog diska bez potrebnog spajanja na PCe druge?

I ako je tako to samo mogu oni koji su LAN kabelom spojeni ili mogu i oni s wirelessom?

nebitno, lan ili wireless, radi i jednima i drugima, samo treba na routeru uključiti sharing. I sad, spominje se da samo neke verzije firmvera podržavaju NTFS, tako da možeš računati da podržava samo FAT i FAT32 ako ga ne misliš hackirati :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice