Ugrađivanje SSD-a u netbook

poruka: 3
|
čitano: 1.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ako niste do-it-yourself entuzijast (i nemate iskustva sa sastavljanjem/rastavljanjem/lemljenjem laptopa i netbooka) kome biste u Hrvatskoj u punom povjerenju povjerili vaš (vrijedni uvezeni) laptop / netbook da zamijeni tvornički HDD sa SSD-om, sa potpunom sigurnošću da ćete ga dobiti nazad u savršeno ispravnom stanju i bez ijedne iskrivljene plastične kvačice, izgubljene vide ili ogrebotine na kućištu (gubitak garancije nije relevantan) ?

Ako je odgovor nikome, onda molim iduću najbolju mogućnost.

Inače radi se o instaliranju SSD-a u Eee PC 1015PEM-PU17-WT gdje postoji mjesto za njega i postoji konektor i samo treba pratiti detaljne upute za rastavljanje i sastavljanje dostupne na webu (ovo sve u biti samo pretpostavljam jer još nisam istraživao za ovaj model ali je vrijedilo za nekoliko prošlih modela Eee PC-a, uglavnom vrlo brzo izađe upustvo).

Jednom sam pogledao video uputstva za 901, i parilo mi je da bi ja to mogao (ipak imam set kacavida, nešto neznatno DIY iskustva iako ne baš sa ovim i po nekom glupavom online IQ testu dobar mozak) ali se bojim (zbog prije navedenog manjka iskustva) da npr. ne slomim neku od onih plastičnih kvačica koje drže tastaturu ili da nešto ne bude klimavo nakon sastavljanja ili još gore da nešto ne radi...

Please advise.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Amo ljudi pliz neko ! Pa nijedan odgovor ? Nije čak ni broj viewova narasta u zadnjih 48 sati, čini mi se da za sve threadove na ovom forumu vrijedi da kad odu sa HOT liste više niko ne gleda, ko da niko nije čuo da se može forume pregledati i po listi podforuma i threadova na svakom podforumu. Dok su threadovi na hot listi, par desetaka viewova na sat, kad odu par dana po viewu...

Daklem je li iko zna neku firmu / majstora / servis / geek-for-hire da to radi ?

Nego evo jednu božićnu priču za vas, je malo offtopic al je ipak Božić... Juče sam u Geta vidia Djeda Mraza, došla je sa Sjevernog Pola noseći prigodnu crvenu minicu sa bijelim obrubom. Plave kose i divnog glasa baš je anđeoski izgledala... Mislim da je to prvi put da sam se napalio na Djeda Mraza. {#} Čiča miča gotova priča. Aj laku noć i sretan Božić.

0 0 hvala 0
17 godina

Odi u bilo koji računalni servis i naplatit će ti sat vremena rada, znači oko 150 kn.

Zamjena diska u laptopima se razlikuje od modela do modela. U većini slučajeva je ekstra lako, jedna vida i skidanje poklopca, dok negdje treba čekić, fleksarica, pajser, pneumatski čekić, dizalica i rentgen.

Idem odmoriti prste od stalnog gledanja kroz njih
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice