Trebam kvalitetnu video capture karticu

poruka: 42
|
čitano: 12.697
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Trebam kvalitetnu video capture karticu

On zeli snimati prije svega sa VHS kaseta a poslije i sa konzole. Sa VHS-a nece biti problem posto ima hardverki encoder i kartica zvace video i isporucuje ga kompu koji ga snimi na disk. Poslije od toga napravi dvd. Digitalni signal nije problem snimiti sa tunera ali jeste problem sa vanjskog izvora jer je pitanje na koji nacin iz konzole dobiti taj digitalni signal.

I precizno je napisao sta zeli u prvom postu.

:)
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 1:05 (logic).
15 godina
protjeran

eh da ne otvaram novu temu malo cu ovu posudit :)

trebam kvalitetnu karticu za snimanje televizije nista me drugo ne zanima

Dragon Slayer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Evo ova u dannyjevom postu
15 godina
protjeran
logic kaže...
Evo ova u dannyjevom postu

ima neka jeftinija do 300kn 

Dragon Slayer
16 godina

Upravo sam u ormaru našao staru TV karticu, koja evo radi na Win 7.

Radi se o ASUS My Cinema 7131H.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=1tlsAVXBvKnxbE29&templete=2

Mogu li sa time donekle kvalitetno prebaciti video sa VHS-a na komp? To bi bila idealna solucija jer bi onda sačekao dok ne bude love pa za konzolu uzeo onaj Hauppage PVR.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj.  VJerovatno ce to raditi. Nego sa konkretnomislis napraviti. Prebacii taj vhs na dvd ili ostaviti u racunaru?

16 godina

Problem sa tim capture karticama jest taj što analogne polako odlaze sa tržišta jer se gasi analogno emitiranje svuda u svijetu, a ne samo kod nas. Analogne/DVBT kartice su prilično jeftine, čak i sa HW enkoderom na sebi, i odlično će odraditi posao capturiranja VHSa, jer VHS ima samo 200tinjak ulaznih linija, dokle su te kartice u stanju capturirati 500tinjak linija bez ikakvih problema.

Problem bi mogao nastati ako poželiš snimku malo očistiti od šumova - tada moraš računati na to da ne smiješ raditi capture u lossy formatima, nego u lossless formatu, a najbliži lossy format koji će omogućiti kvalitetnu sliku za obradu je DV - sat vremena je oko 12 GB. mjpeg visokog bitratea je u biti poželjan format za analogni capture, jer omogućava frame-accurate rezanje. Računaj također da ćeš capture morati raditi u interlaced modu, što dodatno otežava naknadnu obradu filterima.

Kartice za capture HD formata su skuplje, i tu zaboravi da ćeš jeftino proći.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To mu i ja pokusavam reci. Za VHS bilo koja sa hardwerskim encoder je odlicna. Softverska ce vjerovatno odraditi posao dobor. Ao  zeli samo vhs to DVD onda odradi capture u mpeg2 i samo sa nekim programom napravi dvd menije i eto dvd-a. AKo zeli neku oadu tipa rezanje ili neke prelaze onda ide vhs to mpeg2 to mpegvideowizard i na kraju ima dvd.

16 godina
logic kaže...

Nego sa konkretnomislis napraviti. Prebacii taj vhs na dvd ili ostaviti u racunaru?

Samo prebaciti na računalo. To radim staroj koja je emotivno vezana za sve te snimke i nije zahtjevna pa samo želi snimku takvu kakva je na traci.

Pokušati ću sa ovom šta imam.

Father_Dougal kaže...

Kartice za capture HD formata su skuplje, i tu zaboravi da ćeš jeftino proći.

Koliko sam jučer gledao onaj Hauppage PVR mi je najbolje rješenje i na to ću ići za HD, čim bude love. Za VHS će ova koju imam valjda biti dobra.

16 godina
neaktivan

Onda idi na mpeg2 jer je to dobar odnos kvalitete i zauzeca prostora a i kasnije to lako prebacis u dvd format.

15 godina
neaktivan

Radiš oksimoron, tražiš nazivno kvalitetnu karticu, a gledaš u rangu kućnih uređaja. Da prvo riješimo vhs; to je pola pal rezolucije i to možeš s bilo kojom karticom, premda i tu ima razlike u kvaliteti prikaza između pojedinih kartica. Kod kvalitetnih kartica za capture nema pi*darija tipa tv tuner, fm tuner, i sl. To je sve kućna varijanta, želiš li nešto kvalitetnije od ovakvih kartica pa na više možeš očekivati kvalitetu. Druga stvar je format/kodek koji se koristi što je naknadno vašno za editiranje, a ove jeftilen kartice često imaju neki žblj kodek/varijantu capture. I onda još i lažu i na kraju imaš drek. Evo citiram s one AverMedia kartice;

The latest MCS offers advanced real-time H.264 recording compression technology up to resolution of 320X240 iPod video format recording. It also saves more than 4X hard disk spaces comparing with MPEG-2 format.

Dobro jutro, čak do 320x240 ima real time capturing?? A i velika je razlika u kvaliteti snimljenog materijala takve i neke 'profi' kartice. Da rezimiram; sve su to kućne - nekvalitetne kartice u tom cjenovnom rangu, a s druge strane za captureati stare vhs snimke za gledati po doma, više nego dovoljne.. Pa i ova tvoja Asusova bi to morala moći.

16 godina
Kao što sam gore napisao, probati ću s tom Asusicom prebaciti s VHS-a, a za koji mjesec uzeti onaj PVR koji sam napisao i njega koristiti za ostalo.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice