Protok zraka u kućištu - savjet potreban

poruka: 13
|
čitano: 7.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

pozdrav evo imam par slika pa me zanima vase misljenje kako sam rasporedio ventilatore u kucistu za hladenje i po potrebi da nesto promijenim?

Kuciste je Codegen midi tower E6099-CA,PSU Fortron BlueStorm II 500W

i slike iz HWmonitora u ovome trenutku dok ovo pisem(napon CPU-a u BIOSU je smanjen s 1.35 default na 1.3 zbog visokih temperatura dok ne nabavim Zalman CNPSx10 Performa u roku od tjedan dana)

PC:

GIGABYTE MA770-UD3 rev 1.0

4GB DDR2 1066MHz Kingmax

Force3D HD 5770 1GB

Amd Phenom II X4 940 3.0GHZ stock cooler no OC.

Svi savjeti su dobrodosli.

Oba 2 ventilatora uvlace zrak unutra Oba 2 ventilatora uvlace zrak unutra
Prostor kod GPU prije Prostor kod GPU prije
Prostor kod GPU poslije(skinute metalne plocice da ima vise zraka graficka,pametno ili ne?) Prostor kod GPU poslije(skinute metalne plocice da ima vise zraka graficka,pametno ili ne?)
Pregled kucista,Ventilator kod kablova mali plavi gore na vrhu puse zrak prema van,a onaj lijevo kod CPU-a od 120mm izbacuje van takoder Pregled kucista,Ventilator kod kablova mali plavi gore na vrhu puse zrak prema van,a onaj lijevo kod CPU-a od 120mm izbacuje van takoder
Jos pogled na prednje ventilatore koji ponavljam,uvlace zrak Jos pogled na prednje ventilatore koji ponavljam,uvlace zrak
i jos jedna slika i jos jedna slika
i slike iz HWmonitora u ovome trenutku dok ovo pisem(napon CPU-a u BIOSU je smanjen s 1.35 default na 1.3 zbog visokih temperatura dok ne nabavim Zalman CNPSx10 Performa u roku od tjedan dana) i slike iz HWmonitora u ovome trenutku dok ovo pisem(napon CPU-a u BIOSU je smanjen s 1.35 default na 1.3 zbog visokih temperatura dok ne nabavim Zalman CNPSx10 Performa u roku od tjedan dana)
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 15:34 (cvancek).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Protok zraka u kućištu - savjet potreban

sad kad je krenulo ljeto GPU ide do 81C u cod4 a cpu do 62

15 godina
neaktivan
Uz malo bolji cable managmest temp. bi bile još niže, ili nabavit novo kućište, sada ima odličnih do 200-300 kn.
No.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

znaci ventilatori su ok postavljeni ili da premjestim/smjer promijenim kojem?

15 godina

Ventilatori su dobro postavljeni i temperature su ti solidne s obzirom da imaš stock hladnjak na procesoru, kad kupiš neki aftermarket hladnjak past će ti temperature za 5 do 10 stupnjeva sigurno.

Jedino sredi te kabele malo, i to dosta znači za protok zraka

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2012 19:16 (bradonja_85).
15 godina

Vidim da ti je kuciste smjesteno u nekom skucenom prostoru i vjerujem da to samo pridonosi visim temp. jer se tu taj topli zrak samo sabija !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ak stavim na pod samo ce se vise prasine skupljat po njemu pretpostavljam a i nebi pol zica mogo ukopcat ako bi ga stavio desno na pod od stola,imam jedino nozice za donju stranu kucista da ga podignem,isto ko i gore mogu to stavit

14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Ventilatori su dobro postavljeni i temperature su ti solidne s obzirom da imaš stock hladnjak na procesoru, kad kupiš neki aftermarket hladnjak past će ti temperature za 5 do 10 stupnjeva sigurno.

Jedino sredi te kabele malo, i to dosta znači za protok zraka

neznam kaj da napravim da ih "uredim" :D

sve sam zakopco da bude sto manja hrpa neznam sta da jos napravim

15 godina
neaktivan

ako mozes kupi neko jeftino kuciste sa napajanjem prema dolje,

tipa thermaltake v3 ili slicno,ovako ti napajanje baca topli zrak

direktno na procesor i grije ga dodatno,svoje ventilatore prebaci u

novo kuciste i bit ce ti super,jos ces dobiti i puno vise prostora s novim

marroncevic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo pogledo sam kuciste jeftino je cak mislim ga onda nabavit uskoro

samo sta da prvo rade uzmem,kuciste to ili cpu cooler? i jel bi mi stale novije grafe kad bi kupovo,tipa hd 6870 i cooler zalman cnps10x performa?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 11:42 (cvancek).
15 godina
neaktivan
Stock cooler je sasvim dovoljan ako ne mislis oc-at, moja preporuka bi ti bila novo kuciste.
No.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
fico_1504 kaže...
Stock cooler je sasvim dovoljan ako ne mislis oc-at, moja preporuka bi ti bila novo kuciste.

evo narucio sam si coolermaster elite 370,zalman cnps10x performa i jos jedan 140mm fan za kuciste

13 godina
neaktivan

Pitanje,imam par ventilatora u kompu,Ispred hdd-a scythe gentle typhoon 120mm 1150 rpm nekih 60 m3/sat upuhuje u komp,izlaz je napajanje corsair gs 700 sa 140 mm fan te 2 scythe kama flow 80mm vent na 1400 i 2200 rpm. Zanima me da li bi dobio što sa ugradnjom na ulaz umjesto postoječeg 120mm scythe glide stream 140 mm 1600 rpm koji je kompatibilan sa 120 mm a ubacuje 180 m3/sat,odnosno,da li bi nastao pritisak umjesto podtlaka u kučištu te koliko je to dobro ili loše? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice