Problem sa slaganjem racunala

poruka: 64
|
čitano: 10.504
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

doktore..samo da pitan uvezi f panela..kako cu znati koji je minus a koji plis na konektorima..samo za pow led pise - i +...na ostalima nista vec samo naziv...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni na mojima piše + i -!! Imam P35-DS3R ploču i okreni sve da ti slova koja pišu na njima gledaju gore. A možda ti i na F_panelu, reciom ako imaš crnu i crvenu žicu od reseta, sa jedne strane bude crno podnožje pa znači da tu ide strana sa crnom žicom. Probaj obavezno ovo sa ramom. Jer ako ti se je zasvjetlila lampica kada si palio znači da je dobro spojeno!

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju http://doktor1.blog.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

probo sam s ramom..ista stvar..

sta se tice tih slova prema gore...mislis gore prema procesoru jelda...

i sta se tice ovog message/power leda to je u biti power led?...jer samo ta 2 imam (2xpo 1 pin power leda)

ako nista ovo ne upali sutra mi frend nosi svoje napajanje pa cemo vidit bas jel do toga ili ne...

nista..nefunkcionise ovo ni s slovima gore ni dole :D

jednostavno sve je spojeno kako treba i nedaje nikakve tragove zivota...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 23:08 (nemesis777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ha vidi sa drugim napajanjem. Neznam.

P.S. Gledam slike i vidim i SATA i IDE konektore prazne. Gdje je disk i DVD?

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju http://doktor1.blog.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to sam napomenuo da nisam stavljo sata konektore i napajanja od diska i dvd-a jer to nije nuzno za pokrenut comp..stavio sam samo sluke na kojima su nuzna napajanja za upalit komp...

lako ja posli stavim napajanja i povezem s maticnom....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

što se tiče pluseva i minusa, na konektorima bi ti trebala biti onzacena mala strelica, ona oznacava plus ako se ne varam...isto, obično, crvena žica znači plus, pa na onoj strani di ti je crvena žica, tamo je plus..

hm...ja sam imao sličnih problema s kompom, upalio bi mi se na 2 sekunde i onda zbrejkao...i patka... kod mene je porblem bio u tome što mi se prašina vukla između pinova procesora pri čiščenju...kod tebe se moglo desiti da ti se pasta uvukla među pinove i sad radi probleme...izvadi proc iz socketa pa pogledaj malo dal ti nije nesto među pinovima...

isto ako želiš testirati, odspoji sve sa Fpanela, i na njemu kratkospoji pinove na koje se spaja power switch..tako bi se komp trebao pokrenuti.. ako ne, onda nije problem u Fpanelu neg necem drugom :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sta se tice tih strelica na konektorima od f panela,ako je strelica plus onda sam sve dobro usteko( naime nazivi na panelima su onda okrenuti malo prema meni i malo od mene...ne kako je doktor reko da sve stavim prema CPU..ali tako ocito treba ici)

sta se tice paste za CPU to nisam stavljo jer imam BOX verziju CPU-a na kojoj je vec stavljena pasta tako da to nije problem...

i sta se tice tog odvijaca i to sam isto probo tako da definitivno kako se cini nije do f panela....

sutra ce frend probat ovo napajanje jel mu radi ...ako ne onda znam da je do njega...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Aj probaj u prvom redu gdje ti ide zelena - bijela - bijela - narandasta

promjeniti u                                   zelena - bijela - narandasta - bijela

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Aj probaj u prvom redu gdje ti ide zelena - bijela - bijela - narandasta

promjeniti u                                   zelena - bijela - narandasta - bijela

(gledao sam prema slici sto si slikao, mozda si vec zamjenio)

Znaci da ti ide:

1. red - zelena - bijela - narandasta - bijela

2. red - crvena - bijela - plava - bijela

Ispricavam se zbog duple poruke. Krivo sam stisnu. Ako moze netko da izbrise gornju poruku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 18:09 (Kezo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa slaganjem racunala

kezo probo sam tako juce napravit nakon sta mi je brown reko da strelica na konektoru oznacava + tako da je to sve kako treba da bude samo sta ide u donjem redu crvena-bijela-bijela-plava...

al probo sam obe kombinacije i nista....

nista sutra cemo vidit jeli do napajanja ili ne....

16 godina
neaktivan

dakle situacija je sljedeca...

frend je ovo moje napajanje probo na svojem compu i kaze da mu radi savrseno tako da stvar definitivno nije u napajanju....

jel moguce onda da je maticna ploca neispravna?????

i ako je oce mi ovi freakovi u vemilu priznat garanciju posto na njoj pise da to treba instalirat iskljucivo ovlastena osoba za to iako neznam kakvog to ima smisla ako je komponenta posebno prodana...znaci da ja trebam platit posebno komponentu i posebno ugradivanje iste...

tako da naravno to u ovoj situaciji ne stoji jer sam ja sam sve slago.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako je do matične, lijepo im odneseš i kažeš da je neispravna da ti daju drugu. Garancija ti vrijedi jer si je kupio odvojeno. Oni će je prvo testirati i ako je do nje trebaju ti dati drugu. Dok im budeš nosio matičnu, spakiraj je na način kakvu si je primio, znači u kutiju od nje vrati sve kablove i papire. I to bi trebalo biti to

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
16 godina
neaktivan

naravno da cu to napravit...

znaci nema veze sta pise na toj garanciji i da treba to stavit ovlastena osoba...jer nebi imalo hebenog smisla ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nema veze, jer baš me zanima kako bi oni znali tko nam poslije spaja računalo.

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a to sam se i ja pita ali vjerovatno ako je slagala neka strucna osoba bi dobia potvrdu da je ona to radila....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma gle nemaš frke, ja sam svoju grafičku bio nosio na reklamiranje. Sam sam slagao i kada sam je odnio nije bilo problema, došao sam za dva dana i dobio drugu. Nitko te neće zezati, lijepo samo odnesi i to je to.

16 godina
neaktivan

si to graficku uzea u vemili ili???

cujen da u vemilu ce se rade obisit ili neznan kakvu paniku napravit ali da nece dat tj zaminit za novu komponentu ..lol

naime ja san maticnu uzea u ADM-a ali mi je vemil ovlasteni serviser..tj njima nosin ako se pokvari komponenta

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 12:20 (nemesis777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
17 godina

Je u Vemil-u sam je uzeo. Odneseš je, nemaš šta izgubiti

16 godina
neaktivan

ma rekli mi ovi iz vemila da komponente kod ovlastenog servisera ako se pokvari ili nesto bude sta je u ovom slucaju vemil tako da cu sad kod njih otic pa ako bude problema kakvih cu zvat adm...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znači nemaš priključen ni monitor,ni hard disk ,i uvjeren si da računalo ne radi kak treba!?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

spojia san ja bez brige i hard disk i sve ...(osim monitora) ali nista....

pa zar je hard disk i monitor bitan da se komp upali???

mislim da ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uh pa trebaš spojiti i HDD i monitor da ti radi, dobro monitor nije potreban za rad nego samo za prikaz dali ti je računalo uključeno i dali radi sve kako treba, ali HDD trebaš svakako spojiti

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 12:35 (Branimir2412).
16 godina
neaktivan

pa spojio sam bez beda...

odma na pocetku sam sve spojio...

i kad san skuzia da nereagira nista niti da daje ikakve znakove zivota san eliminira nepotrebne komponente( da komp uopce pokaze znak zivota)

kako se cini maticna je krepala...a to cemo naravno i saznat...

iako je frend bija jednom odnija graficku koju je isto u vemila uzea i koja je bila tvornicki neispravna..a oni su mu rekli da je sve u redu s njom O.O

maticna je u vemilu na servisu pa cu saznat u roku od 7 dana sta je s njom

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2009 19:59 (nemesis777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Oprosti malo kasnim sa porukom, ali bi ti preporučio da odneseš cijeli komp u ADM,(ja sam to napravio, na kraju su mi zamjenili matičnu i testirali računalo i što je najbitnije dečki su ti ljubazni i odgovorni) broj servisa ADM-a ti je 01/6399-920Smijeh Moj savjet, ne idi u Vemil.

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam ti isto imao vrlo sličan problem sa matičnom Gigabyte GA-P35C-DS3R isto kupljena u Vemilu u Zagrebu, složio komplet konfu, uključio i jedino što se uključilo bili su ventilatori, ali bez bootanja i postanja i ikakvog zvuka (beep-a), monitor uključen ali crn bez ičeg. Pošto je matična bila pod garancijom odnio sam je na Vemil-ov servis i sve su korektno odradili. Nisam dobio novu zamjensku ploču jer je ova u biti bila ispravna, ali je bilo potrebno zamjeniti i staviti novu bateriju i flešat BIOS novijom verzijom, dakle trebalo ju je probudit pošto verzija BIOS-a (očito neka starija) nije bila u stanju prepoznat komponente novijeg datuma, pa se ploča zblesirala. Vjerojatno je to i kod tebe problem, osim ako ploča nije totalno neispravna, a onda u tom slučaju ti moraju ponudit nešto drugo u rangu cijene ove ?"neispravne".

U međuvremenu sam promjenio tu ploču i orjentirao se na "ASUS", nekako imam više povjerenja u njhove proizvode, a što se je i pokazalo prilikom instalacije te nove asusice jer je sve proradilo od prve !!

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Radeon HD3870 x2 1GB I HDD Samsung SpinPoint F1 750GB I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 550W I Monitor ViewSonic 2226w 5ms I OS Triple Boot - WinXP & WinVista & Win7
16 godina
neaktivan

uglavnom sta se tice cjelog ovog problema ipak je maticna ta koja je bila neispravna..

tako da sam je prije tjedan dana odnija u vemil na servis i rekli su mi kako sam i napisa da ce me zvat u roku od tjedan dana ali naravno nisu pa sam ja njih zva i to vise puta jer to vjerovatno tako ide kod njih..

pa su mi danas rekli da je maticna neispravna i da ce sljedeci tjedan dobit novu pa ce me nazvat..

al naravno znam da nece tako da mi je jedino sta imam radit gledat na njihovoj stranici kad ce se pojavit onaj zeleni kruzic..sta znaci da je dosla i onda otic po nju ( ista maticna,ne neka zamjena)..

tako da se nadam ponediljku ili utorku da ce sve bit gotovo napokon :(

i fala svima sta su pokusali risit problem nekako :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ok da pitam samo koja je to vjerovatnost da dodem iz servisa i da mi opet daju neispravnu maticnu plocu nakon tjedan ipo dana sta sam im odnio prvu neispravnu!!!!!!

ja sam na rubu sloma zivaca!!!!!

ima li ko kakav savjet sta da ja radim s ovim kompom da mi proradi jer mi malo fali da sve ne bacim kroz prozor!!!

nije moguce da mi od 2 nove maticna sta sam isprobo ne radi niti jedna!!!!!

OMG!!!

jel mogu ja odnit kuciste cilo u ADM-a di san i kupia sve komponente posebno (osim graficke) pa nek oni pogledaju u cemu je stvar?....

oce mi naplatit to sta pogledaju ili?...posto graficka nije kupljena kod njih,a sve ostalo jeste...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 19:18 (nemesis777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stvarno ne razumijem zašto nisi išao odmah u ADM.

Sad si još jedan na dugoj listi nezadovoljnih uslugama Vemila-a i Bog zna kako će to završiti.

Mrski su mi još od onog podruma na Baštijanovoj. Jednom i nikada više.

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
17 godina
archer02 kaže...

Stvarno ne razumijem zašto nisi išao odmah u ADM.

Sad si još jedan na dugoj listi nezadovoljnih uslugama Vemila-a i Bog zna kako će to završiti.

Mrski su mi još od onog podruma na Baštijanovoj. Jednom i nikada više.

a cuj... ja sam dosta stvari kupio u vemil u Osijeku i nisam imao problema nikada ni s jednom komponentom... iskreno nisam ni u hgspotu...
a sto se tice ovog decka sto je slozio komp, moze biti do neispravnosti preko neceg krivo spojeno do limica koji mu je otpao od negdje i napravio kontakt na maticnoj gdje ne treba...
sastavio sam dosta racunala iz komponenti bas iz vemila pa nije bilo problema...
AMD Athlon X2 7750+ @3.1Ghz / ASUS M3N78-EM / Kingmax 3 Gb RAM 800 Mhz / Zotac GF8800 GT AMP 512 mb / Seagate-Maxtor 320 Gb / Fortron Blue Storm II 500W
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice