Preporuka UPS-a (neprekidnog napajanja)

poruka: 180
|
čitano: 113.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kupio sam C-lion vista 600 UPS.

Da li netko zna koliku snagu mogu priključiti na jedan izlaz ovog UPS-a? Spojio bih strujnu letvu na njega i nekoliko uređaja male potrošnje tipa usb ladica za hdd i slično.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel ima itko iskustva sa ovim ups-om: Opti-UPS ES1500C, Enhanced series??

Meni bi sluzio za pc konfu pod moj pc i za tv koji trosi oko 130W.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ima li koga za odgovor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

refresh

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Može preporuka UPS-a za moju konfiguraciju. Imam još Philipsov(202E) monitor i Ms zvučnike..

Na raspolaganju imam 600/+100kn. 

Bitno mi je da u slučaju nestanka struje imam bar 2, 3 minute da ugasim računalo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 20:45 (SteveX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Itko? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja nebi išao ispod ovoga, ali problem je što ti je vjerojatno za 100kn preskupo. link

Za samo 50kn manje ima model od 550VA, ali on je totalno neisplativ pored ovoga.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Pozdrav! Evo me opet. Zasad me UPS super služi. Samo me zanima sljedeće:

Ako budem imao 2 HDD-a (dvoumim se između Caviar Blue, 10EZEX, 1000 GB i Caviar Black, 5003AZEX, 500 GB), hoće li mi UPS to i dalje moći držati? (mislim na bateriju). U baterijske utičnice su mi priključeni samo PC i monitor.

Imam APC Back-UPS 550VA (330W). Ovaj Samsungov disk što sad imam ("Moj PC") troši 5,7W max., a ovi Caviari 6,8W max. Dakle, išlo bi oko 13W na diskove... (Samsung + WD Caviar)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav pitao sam na drugim temama ali su neaktivne pa evo ovdje također pitam.

Imam UPS s linka http://www.computex.com.tw/cell/default.aspx?pageType=ProductDetail&com_id=555&pdt_id=19802 tj. ovaj prvi p600r, koji imam zadnjih 10-tak godina ali sam ga popravo koristio tek u zadnjih 4 godine na starom racunalu pentium 4 2.4ghz

Sada me zanima može li ovaj UPS gurati ovu moju novu konfiguraciju(detalji pod Moj PC), naime živim na selu gdje su česti nestanci struje i pad napona pa bih želio sa UPS-om omogućiti stalan napon (staro računalo je bez problema gurao).

Zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Preporuka UPS-a (neprekidnog napajanja)

mislim da moze dvi minute. nek jos neko javi.

17 godina

600VA, ali koliko W može dati? Tamo na stranici nije navedeno, al poznavajući starost od 10ak godina pretpostavljam da može max 300W i to ako je baterija u jako dobrom stanju.

Teoretski, može držati taj kompjuter što imaš no ako ugradiš jaču grafičku pod opterečenjem ti neće moći...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
12 godina
neaktivan

Nažalost niti ja nemogu naći koliko W daje, nije mi toliko bitno da može držati što više vremena bez struje, dovoljno da pri nestanku struje imam vremena spremiti ono što radim i izgasiti računalo, najbitnije je da drži stabilnim ovaj nestabilni napon :)

Grafičku za sad nemam al sam mislio ubaciti cooler master v8 hlađenje i par LED ventilatora, probat ću onda da vidim da li će UPS izdržati ovo ili će početi pištati ako ne mogne gurati, bez obzira javit ću vam dojmove ako nekoga još bude zanimalo da može pročitati.

Hvala i lijep pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Najlakše ti je sam provjeriti - radi nešto i izčupaj UPS iz struje pa ćeš vidjeti koliko dura.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, ima mjedno pitanje i moblu.

Da li svaki UPS dolazi i sa zašitom od npr. udara groma?

Molba bi bila preporuka UPS-a za računalo:

http://pbrd.co/16ffOza

EDIT: Napomena: ekrana su sada dva, ako to šta mijenja.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.4.2013 18:43 (OriginalEXE).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Koji UPS da kupim posto trebam samo jednu utičnicu, koristim iMac?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ima li netko da preporuči nekakav UPS da služi i da je na njemu konfa od I7 4770k,xfx 750w black napajanje,bequietrock3 hladnjak,8gb RAMA(doce jos 8 najmanje,pa jos ectra posli) i grafička/e također,te SSD min 256GB...koliko jako treba biti to UPS da štiti ovu konfu i da ne bude osilacija napona npr??

također ako  bi se spojilo još nešto,tipa xbox i TV,skupa dali i koliko jače UPS triba za to sve skupa??ima li neka preopruka za nešto danas,možda par nekih rješenja kao otprije u temi??

hvala unaprijed..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
johnyaces777 kaže...

ima li netko da preporuči nekakav UPS da služi i da je na njemu konfa od I7 4770k,xfx 750w black napajanje,bequietrock3 hladnjak,8gb RAMA(doce jos 8 najmanje,pa jos ectra posli) i grafička/e također,te SSD min 256GB...koliko jako treba biti to UPS da štiti ovu konfu i da ne bude osilacija napona npr??

također ako  bi se spojilo još nešto,tipa xbox i TV,skupa dali i koliko jače UPS triba za to sve skupa??ima li neka preopruka za nešto danas,možda par nekih rješenja kao otprije u temi??

hvala unaprijed..

Prvo moraš znat jel ima kod tebe u strujnoj mreži oscilacija napona, jer ako nema onda ti UPS sa AVR opcijom(stabilizator napona) kao takav zapravo ne treba.U tom slučaju ti ne treba niti klasičan stabilizator napona, dakle samo poseban kvalitetan AVR uređaj kaj drugo.

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/stabilizator-napona/97794.aspx?page=0&jumpto=1887223&sort=asc&view=flat

Dakle jel kod tebe oscilira strujni napon, znači imaš li povremene(ili možda malo češče) vrlo kratke nestanke struje(onda se komp ili TV ugase)) ili onako zna malo češče žarulja u stanu žmigat.Ako u praksi nemaš takvih problema, onda ti ne treba UPS a s obzirom kaj bi ti sve spojio na UPS onda od jačeg i kvalitetnijeg APC UPS možeš odma zaboravit zbog visoke cijene normalno.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 16:16 (rambox).
14 godina

"Dakle jel kod tebe oscilira strujni napon"

Da li se to da nekako testirati?

Mislim, meni dosta često trepnu žarulje. Pa je to vjerojatno to. Da li to može oštetiti hardware računala?

I može mi netko savjetovati UPS da mi stabilizira napon? Koji su tu requirementsi. Ne razumijem se baš u UPS. Preporučen mi je APC UPS, ali ima ih više različitih. Pa šta trebam gledati?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kod UPS-a važi standardno pravilo: Koliko para toliko muzike. Dakle, ako ga želite nabaviti nemojte gledati ove najjeftinije. Samo će te zeznuti nešto od hardwera. Ovo pišem iz vlastitog iskustva jer mi je neprimjeren UPS uzrokovao (kod nestanka struje) kvar na napajanju (CPU). I još mogu biti sretan, što da je bila matična i grafička. {#}

E, onda sam okrenuo ploču, malo zašparao i nabavio si prvoklasni UPS APC SmartUPS 2200. Sva osjetljiva trošila (računalo, LED TV, dreambox, ruter, linija, telefon, itd.) osim laserskog printera ide preko njega. I evo skoro 2 godine sve OK. {#}

Puuu, da ne ureknem {#}

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovako, jedno pitanje/problem, a radi se o sljedećem. Kombi svakodnevno obavlja terensku prodaju te ima računalo,monitor i pos printer, napajanje vuče sa invertera koji je spojen na akumulator. On često dnevno stoji 1-1.5 sata na mjestu ali kombi mu mora raditi jer inače mu isprazni akumulator. Došao sam na ideju da se uzme neki UPS koji će držati komp upaljenim i kad kombi ne radi ( znači nekih 1-1,5 sata dnevno). Kompjuter sam po sebi ne vuče mnogo struje jer su to računala sa integriranom grafikom, rade na win xp. Da dnevno ušpara 3 litre goriva to je 30kn dnevno * 6 dana * 4 tjedna je 720,00Kn mjesečno, 8600 godišnje, grube računice.
E sad koji ups odabrati, koliko dugo bi on radio jer je on predviđen za slučajeve kad nestane struje a ne za svakodnevni rad, (mislim na akumulator) i u krajnjem slučaju dal je to sve moguće, te ako nije dal ima neka druga ideja kak bi se moglo to sve posložiti da komp radi bez kombija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Borko_00 kaže...

Ovako, jedno pitanje/problem, a radi se o sljedećem. Kombi svakodnevno obavlja terensku prodaju te ima računalo,monitor i pos printer, napajanje vuče sa invertera koji je spojen na akumulator. On često dnevno stoji 1-1.5 sata na mjestu ali kombi mu mora raditi jer inače mu isprazni akumulator. Došao sam na ideju da se uzme neki UPS koji će držati komp upaljenim i kad kombi ne radi ( znači nekih 1-1,5 sata dnevno). Kompjuter sam po sebi ne vuče mnogo struje jer su to računala sa integriranom grafikom, rade na win xp. Da dnevno ušpara 3 litre goriva to je 30kn dnevno * 6 dana * 4 tjedna je 720,00Kn mjesečno, 8600 godišnje, grube računice.
E sad koji ups odabrati, koliko dugo bi on radio jer je on predviđen za slučajeve kad nestane struje a ne za svakodnevni rad, (mislim na akumulator) i u krajnjem slučaju dal je to sve moguće, te ako nije dal ima neka druga ideja kak bi se moglo to sve posložiti da komp radi bez kombija.

Onda ne kupiš ups nego akumulator + inverter.

Svi smo mi Mentalist.
11 godina
neaktivan

Sad radi na inverter i nije problem kad negdje stoji 5 min pa ide dalje jer ne gašava kombi, al ima mjesta gdje stoji po sat vremena a kombi opet mora raditi zbog invertera, pa sam mislio dovoljno jaki UPS koji bi tih sat vremena držao komp upaljenim a dalje kad kombi opet krene preuzme preko invertera i odmah puni ups

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sta ne uzme laptop koji radi 7-8h?
Ne znam da li printer i pos mohu radit preko usb od laptopa?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
Borko_00 kaže...

Sad radi na inverter i nije problem kad negdje stoji 5 min pa ide dalje jer ne gašava kombi, al ima mjesta gdje stoji po sat vremena a kombi opet mora raditi zbog invertera, pa sam mislio dovoljno jaki UPS koji bi tih sat vremena držao komp upaljenim a dalje kad kombi opet krene preuzme preko invertera i odmah puni ups

Zašto uopće koristiti PC/printer kombinaciju?

Uzmeš POS terminale s bitno većom autonomijom i s osnovnom aplikacijom.

15 godina
odjavljen
Borko_00 kaže...

Nisi shvatio, jedan poseban akumulator koji se napuni doma, npr. gel 200 Ah ili koliko već treba. Ili ovo što kolege kažu.

Svi smo mi Mentalist.
11 godina
neaktivan

Laptop s dobrom baterijom mi je prva sljedeća opcija, tj bila mi je i prije ups-a al reko da pitam dal ima ko slična iskustva i koliko će držati. 

Nema unutra pos nego pos printer http://www.futura-it.hr/katalog/ostalo/pos/pos-printeri/mic-wtp100ppub-e/ za izdavanje računa, što bi u kombinaciji s laptopom izbacilo monitor te bi samo priner bio na inverteru tj. akumulatoru i to bi akumulator izdržao.
Mora biti kompjuter/laptop jer program radi samo pod windowsima i nema smisla mijenjati cijeli sustav, i to nije u pitanju samo 1 već 9 kombija i tražim kako smanjiti potrošnju goriva.
Sad ako neko opet pita zašto su uopće unutra stolna računala, na to nemogu odgovoriti jer su to slagali prije fiskalizacije (prosinac 2012.) i oni koji su radili prije mene su nabavili računala umjesto laptopa, što je ispala velika greška, pa eto sad gledam da ispravim tu grešku.
Tako da bi htio što manja ulaganja i probati iskoristiti što više je moguće od postojeće opreme. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Borko_00 kaže...

Sad ako neko opet pita zašto su uopće unutra stolna računala, na to nemogu odgovoriti jer su to slagali prije fiskalizacije (prosinac 2012.) i oni koji su radili prije mene su nabavili računala umjesto laptopa, što je ispala velika greška, pa eto sad gledam da ispravim tu grešku.

Pa nemoj ispravljati grešku greškom.

Uzmi nešto slično ovome. UPS ti nije rješenje, to je uređaj namjenjen kratkom prekidu napajanja, ne kao izvor napajanja.

11 godina
neaktivan
Borko_00 kaže...

Mora biti kompjuter/laptop jer program radi samo pod windowsima i nema smisla mijenjati cijeli sustav, ...

Dakle ne dolaze mi u obzi tableti, fiskal 1, digitron kase i sve ostalo.
Prva opcija mi je da se zamjeni sa laptopom sa dobrom baterijom, onda mi je sinuo UPS al nisam bio siguran koliko je on pouzdan, da li će izdržati toliko koliko treba, koju snagu uzeti itd... Al ocito nije dobra ideja, tj iz početka bi moglo funkcionirati ali me strah da nakon 2-3-5 mjeseca ne ode akumulator UPSa pa opet mjenjaj i opet  troškovi. Ali izgleda da ne gine obnavljanje računala već nakon nepune dvije godine.

15 godina
odjavljen

Kupi dodatan akumulator i koristi postojeći inverter...

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Kupi dodatan akumulator i koristi postojeći inverter...

A bi se moglo spojiti u seriju dodatni akumulator pa da ga kombi odmah i puni, jest da je to već za autoelektričare, ali možda ima i takvih tu, jer to bi u pravilu i bilo najbolje rješenje. Može raditi komp bez kombija,ali onda kad hoces upaliti kombi dojde problem :D

ili postojeći akuumulator zamjeniti sa 2-3 puta jačim ??

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice