Pasivno hlađenje

poruka: 6
|
čitano: 1.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pasivno hlađenje

Može li mi netko objasniti princip rada pasivnog hlađenja i ima li smisla nabacit na pasivno hlađenje ventilator?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pasivno hlađenje
SysRq7 kaže...

Može li mi netko objasniti princip rada pasivnog hlađenja i ima li smisla nabacit na pasivno hlađenje ventilator?

Dakako staviti ventilator mnogo bi poboljsalo hladjenje.

Danas Pobrao 2x zuti karton ,ufff :| Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 22:13 (xZero).
15 godina

pasivni hladnjak rashlađuje komponente na način da samim svojim tjelom ili ti elementom(bio on rebrasti ili kakav god) odvodi toplinu o okolinu,

da ti malo dočaram na još jedan način;zamisli si najobičniji radijator za grijanje,on svojim elementima tj.onim rebrima otpušta toplinu od tople vode u prostor,na isti princip radi i pasivni hladnjak od grafe.
preuzima toplinu od procesora na sebe i otpušta iz sebe u prostor.

što se tiče ugradnje ventilatora tj. pripasavanja ventilator na njega;-pogriješit ne možeš,naškodit isto ne možeš,samo mu pomoć možeš,a jel potrebno to sam ocijeni

vidi kakve su ti temperature pa ćemo više znati

nadam se da sam pomogao

dnl
15 godina
neaktivan
Pasivno hlađenje

hvala na pojašnjavanju.radi se o hlađenju na grafičkoj, jel postoje neki socketi ventilatora za pasivna hlađenja, ili sam prepuštenoj kućnoj izradi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koje kućište imaš?

Ako imaš sa strane na vratima u visini grafe onaj perforirani (rupičasti) otvor pikneš ventilator na njega i to ti je ok, puhat će ti točno po pasivnom hladnjeku od grafe.

Ako nemaš daj si truda i volje pa ga sam napravi,investicia ti je nekih od 40 do 60 kuna za ventilator

dnl
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 22:23 (roki).
15 godina
neaktivan
Pasivno hlađenje

Nemam,izgleda da ću se morat uvatit bušilice i brusilice ili ću nabacit koji sistem vent, hvala na pomoći :]

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice