Paljenje računala i nestanak struje

poruka: 7
|
čitano: 2.745
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo u cemu je problem. Imam racunalo koje sluzi kao server i trebalo bi raditi 24/7 i samo se dize nakon nestanka struje sto je podeseno u biosu.
Problem je u tome sto u mome kraju malo malo nestane struje na kratko tj. struja nestane i dođe u roku <1s tj. samo žmigne. Normalno racunalo se ugasi i ne pali se samo nego se mora rucno paliti sto predstavlja problem.
Zanima me jel postoji rijesenje za ovaj problem? Meni je palo napamet možda bolje napajanje, UPS, možda neka prenaponska zastita....

Unaprijed hvala na pomoći

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Definitivno UPS i prenaponska zaštita.Ništa dobro ne može proizaći iz takvih nestanaka struje i naglog povratka.E sad ti točno ne mogu preporučiti što da uzmeš jer baš i nije moje područje.Ali,sačekaj,već će netko od kolega pomoći.

alrighty then

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tako je, svakako uzmi neki UPS...

Prodajem: Matičnu ploču Matsonic + Intel Pentium IV 1.7 Ghz za 100 kn. Floppy Disk Drive + odgovarajući kabel za 50 kn. Modeme (PCI) za 30 kn/kom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
17 godina

Nisi navel koja je konfiguracija, ali u pravilu ako nije neka gaming zvijer biti ce ti dovoljan neki 600VA UPS i tjerat ce bez problema komp sa 400W napajanjem. Cijene su im oko 500kn pa na dalje, ove jeftinije nemoj uzimat jer obicno imaju uzas baterije ili nemaju prenaponsku zastitu...

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imamo više konfiguracija, uglavnom su to stare konfiguracije sa 300-400W napajanjem koje u sebi imaju integriranu grafiku i 2-5 wireless kartice. Operativni sustav je minimalan (Mikrotik). Važno je samo da kada napon padne na kratko da se komp ne ugasi. Imamo i jedno računalo normalno sa windowsima.

Taj pad napona se u mom kraju zna dosta cesto dogoditi i to par puta u danu, a kada se dogodi onda ga svi osjete ne samo pojedina kucanstva.

Sada neznam šta nam može bolje pomoći stabilizator napona ili UPS i što moramo gledati kod stabilizatora napona, a što kod UPS-a.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Stabilizator napona je primjeren ako napon često pada na vrijednosti ispod 200 V, ali ga ima. Back-up UPS je namijenjen kad je napon kvalitetan, a povremeno nestane struje (na dulje ili kraće vrijeme), dok AVR UPS (često se zove i line interactive) kombinira UPS i stabilizator, a ima i kraće vrijeme prebacivanja kod nestanka struje. Ja imam takav Cyberpower i mogu reći da sam zadovoljan s njim. Imam ga već gotovo dvije godine i još nisam iskusio probleme s njim.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice