Otvorena grafička iz adm-a

poruka: 21
|
čitano: 3.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Mislim da su mi poslali korištenu grafičku iz adm-a. Zgužvana vrećica zaljepljena selotejpom i nije bilo onih plastičnih "čepiča" na dvi izlazu i pcie konektorima. Ima li smisla vraćati nazad? Može li se nekako 100% potvrditi da je bila korištena.

grafa je inače msi 7950 boost verzija
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ne znam ali bi bilo dobro kad bi grafe mogle spremati podatke koji pokazuju koliko je grafa koristena pod punim opterecenjem, jel ikad overclockana, koliko je radila overclockana i slicno.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Tako je meni iz Portio došla xfx 7870, s probušenom većicom antistatičkom(na pci-e, kod onog L oblika gdje se zakači za matičnu), potrganom kutijom i bacala je artefakte u firefoxu. Naravno odmah poslana na reklamaciju.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
To me najviše i brine. Ekipa u dućanu isproba par grafi, koja se bolje clocka i tu ponesu kući. Inače danas mi je došla čitava konfiguracija i svi ostali djelovi smrde po novoj elektronici, jedino grafa nema apsolutno nikakav miris.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa sad, ako je ispravna, nemaš se što buniti. Mada biu ti prema zakonu trebali zamjenii taman da ti se i boja grafe ne sviđa....tako je meni u Links-u objašnjeno za procesor (onda vrijedi i za grafe) {#}

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Otvorena grafička iz adm-a
Griz kaže...
To me najviše i brine. Ekipa u dućanu isproba par grafi, koja se bolje clocka i tu ponesu kući. Inače danas mi je došla čitava konfiguracija i svi ostali djelovi smrde po novoj elektronici, jedino grafa nema apsolutno nikakav miris.

Osobno nebih stvarao frku oko toga ako ti sve radi. Garancija ti tece od onog datuma koji stoji na računu tako da no worry.

Osobno sam uzeo nekoliko IT proizvoda koji su bili u "izlogu" i LCD TV koji je radio u Izlogu i da danas rade savršeno :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 16:36 (toxic).
17 godina
neaktivan

Naravno, ali su mu mogli napomenuti da je otvorena. Nije problem kupiti otvoreno, i ja sam kupio izlozbeni primjerak TV-a, ali sam dobio popust na tu kupovinu.

Ja bi nazvao i provjerio o čemu je riječ, ako su kulturni - nema problema, ako bi kenjali, vratio bi im paket.

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sve sam lijepo poslagao, ali nema slike... No signal na monitoru konstantno. Na matičnu su spojena oba priključka za napajanja, u grafu također oba 6-pinska. Front panel spojen i prespajan i radi normalno. Hard spojen sata+napajanje. Hladnjak od procesora spojen.

Komp se normalno pokrene, svi venitlatori se vrte, hard se pokrene, ali nema slike. Preslagivao sam ramove- opet isto. Resetirao cmos, vadio bateriju, vadio - stavljo grafičku - isto, isto, isto...

Imate li koju ideju?

EDIT: nisam dobio onaj mali zvučničić za u kućište jer su i na tome počeli škrtariti, tako da nemam pojma koja bi mogla biti greška.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Griz kaže...
sve sam lijepo poslagao, ali nema slike... No signal na monitoru konstantno. Na matičnu su spojena oba priključka za napajanja, u grafu također oba 6-pinska. Front panel spojen i prespajan i radi normalno. Hard spojen sata+napajanje. Hladnjak od procesora spojen.

Komp se normalno pokrene, svi venitlatori se vrte, hard se pokrene, ali nema slike. Preslagivao sam ramove- opet isto. Resetirao cmos, vadio bateriju, vadio - stavljo grafičku - isto, isto, isto...

Imate li koju ideju?

EDIT: nisam dobio onaj mali zvučničić za u kućište jer su i na tome počeli škrtariti, tako da nemam pojma koja bi mogla biti greška.

Koja je konfiguracija uopće?

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
14 godina
neaktivan

Koja matična?

Meni je slično bilo, prvi problem zbog kojeg nije očitalo je bilo što nisam u BIOSu podesio da mi primarna grafička bude PCI-e (bila je on-board iliti integrirana), a drugi što mi nije dobro sjela zbog malog limića kod PCI ulaza na kućištu.

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Griz kaže...

Imate li koju ideju?

Ako matična ima video izlaz spoji na njega, tako ćeš znati jeli problem u grafičkoj

13 godina
Griz kaže...

Imate li koju ideju?

Imao sam sličan problem. Naručio grafičku kod njih i dobio neispravnu. Naravno nazvao sam ih i rekao šta je i sve sredili te pošalju oni meni novu kad i ona neispravna(oboje nisu davale sliku) i eto muke...isprobavao sve i svašta kao i ti. Morao sam nazvati ih opet i rekli su mi nek pošaljem komplet kučište te da će mi oni ugradit 3. karticu koja je napokon bila ispravna {#}

14 godina
neaktivan

8350, msi 7950, 990xa-ud3 rev 3.0. Evo jos koji detalj: dok je komp upaljen hladnjak od procesora se poprilicno ugrije, ali ventilator ne ubrzava. Ledica od hdda ne svijetli uopce iako sam mijenjao polaritet. Sto jos moze biti a da nije graficka. Gledao sam da nesto nije krivo spojeno, ali sve je dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koje napajanje?
Ako komp ne daje sliku, a procesor se zagrije kao da sve radi lako je moguće da neštos matičnom pločom ne štima.
Da vidimo što kaže stranica matične (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4434#ov):
"To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section."
No na CPu Support listi jasno je navedeno za FX-8350 treba bios FB (ili noviji) koji i je tvornički na matičnoj.
Jesi u mogućnosti isprobati s nekim AM3 procesorom radi li? Probao samo s jednim modulom memorije?
14 godina
neaktivan
Xfx 550w, također novo... Kolika je šansa da procesor nije dobro sjeo u socket? Da li je moguće da je krivo okrenut ili nešto ako je to uopće moguće? Mala je šansa, ali nemam pojma što drugo provjerit
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ovako stoji na stranici ploče:

To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section.

Je li moguće da matična ne podržava proc bez flashanja? I može li se nekako flashati sa nepodržanim procesorom?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Evo, sve rastakao i složio na stolu - isto

Prebacivao po različitim pcie slotovima i ništa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Griz kaže...
Ovako stoji na stranici ploče:

To enable AM3+ AMD FX-Series CPU support, please update your motherboard with the most current BIOS found in your motherboard’s download section.

Je li moguće da matična ne podržava proc bez flashanja? I može li se nekako flashati sa nepodržanim procesorom?

Jesi uopće pročita šta ti je kolega dva posta iznad napisao? 

14 godina
neaktivan
Riješeno. Sve 4 pločice rama bile neispravne
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Griz kaže...
Riješeno. Sve 4 pločice rama bile neispravne

To je PEH.