Općenito o kupnji hardvera u EU izdvojena tema

poruka: 2.170
|
čitano: 629.111
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Općenito o kupnji u EU

Pa to nije problem. To je nacin placanja. Tko bi se sjetio da se to moze izbjeci...

16 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Evo info za sve zainteresirane

2.12. kupio na computeruniverse

Poslano u utorak 10.12. preko UPS-a (pretpostavljam da nisu imali robu na lageru kao u 90% slučajeva, već moraju naručiti robu)

Stigla roba u Zagreb u petak 13.12. popodne

Znači cca 3 dana od kad su poslali, ukupno 11 dana.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 15:16 (sokre999).
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
Općenito o kupnji u EU

Namjeravam uzeti neku konfu do 1k€ i uspoređivao sam CU sa našim dućanima i samo me 350kn jeftinije ispadne.

Mislio sam da će na tu cifru biti malo veća razlika. Sad ne znam da li mi se isplati uzimati sa CU.

Najviše radi ostvarivanja jmastva. Ali opet, imaju veliki izbor, dok bi se u HR morao malo provozati dok skupim sve komponente.

A i tih 350kn razlike mogu prenamjeniti u neku drugu komponentu. Da se bar to jamstvo može iskoristiti u HR, eh.

A na MF je ukupni iznos još nekih 200-300kn dolje, znači ukupno možda čak i 100€ u odnosu na HR, ali šteta što ne dostavljaju u HR.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 11:28 (Janer).

0 2 hvala 0
11 godina
protjeran

Meni ce ventilatori navodno doći 18-og u trgovinu pa ce mi sve skupa poslati, pa javim u kojem je vremenu doslo.

15 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

ako naručim nešto sa computer universa šta nije u stocku, da li je moguće da mi kasnije zaračunaju višu cijenu kada dobiju proizvod?

i kada piše da je proizvod dobavljiv u roku od 3-4 tjedna znači li to da stvarno nema šanse da ga dobijem prije? jer za skoro sve radeon r9 kartice tako piše

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 16:24 (thaar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Nece ti zaracunati visu cijenu.

Nema sanse da ces dobiti prije.

Meni je za maticnu pisalo da ce doci za 1-2 dana i cekao sam 4 dana te nakon toga pise da ce doci 1.2 2014 -.- Kad pise 1-2 dana uvijek lažu.

15 godina
neaktivan

ali znalo se desit da jedan dan pogledam i piše dobavljivo kroz 4 tjedna, a 2 dana poslje pogledam i artikl bude u stocku

14 godina
GTXGamer kaže...

Nece ti zaracunati visu cijenu.

Nema sanse da ces dobiti prije.

Meni je za maticnu pisalo da ce doci za 1-2 dana i cekao sam 4 dana te nakon toga pise da ce doci 1.2 2014 -.- Kad pise 1-2 dana uvijek lažu.

Kad pise 1 - 2 ne znaci da lazu. Imaju 2 ducana, moze bit u jednom, a ne u drugom i zato se ceka 1 - 2 dana.

11 godina
protjeran

aha, nisam znao da imaju 2 ducana.

14 godina
Općenito o kupnji u EU

Evo jedan dućan u Poljskoj koji dostavlja do nas, ali u sličaju ostvarivanja garancije kupac snosi trošak poštarine do Poljske.

Po onom što sam na brzinu preletio, cijene su im nešto niže nego kod CU.

Kurtmedia

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 11:04 (Janer).

0 0 hvala 3
16 godina
Janer kaže...

Evo jedan dućan u Poljskoj koji dostavlja do nas, ali u sličaju ostvarivanja garancije kupac snosi trošak poštarine do Poljske.

Po onom što sam na brzinu preletio, cijene su im nešto niže nego kod CU.

Kurtmedia

Koliko je shipping?

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
14 godina
Općenito o kupnji u EU

Kažu oko 20€. E sad ne znam da li se što mjenja iznos

ako se uzme samo 1 komad ili ako se uzme pun kamion,

ali ja sam se raspitivao za cijelu konfiguraciju pa su rekli taj iznos.

I mislim da se još plaća 3% provizije PayPalu.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Ne plaća se to paypalu, nego paypal uzima proviziju a ovi tvoj račun uvečaju za nju kako ju nebi platili oni nego ti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

ma ebay je majkaa za sve to.. uz malo truda svega se nadje

0 6 hvala 0
14 godina
peroko kaže...

Ne plaća se to paypalu, nego paypal uzima proviziju a ovi tvoj račun uvečaju za nju kako ju nebi platili oni nego ti.

A ajde mi sad objasni kako je tvoja rečenica drugačija od moje!? {#}

15 godina
neaktivan
Janer kaže...
peroko kaže...

Paypal tebi kao kupci nikad neče proviziju naplatit.

17 godina
peroko kaže...
Janer kaže...
peroko kaže...

Hoće. U slučaju da ti on sam radi konverziju iz strane valute u kune..

[M|C] jokaCRO ingame
14 godina
peroko kaže...

I kome onda ide tih 3% od ukupne cijene koju JA plaćam? Paypalu!

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 17:29 (Janer).
15 godina
neaktivan
Janer kaže...
peroko kaže...

I kome onda ide tih 3% od ukupne cijene koju JA plaćam? Paypalu!

To ti je trgovina povečala cijenu za 3% a ne paypal.

14 godina
Općenito o kupnji u EU

{#} EOD

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Janer kaže...

{#} EOD

{#}{#}

15 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

namjeravam uzeti gigabytovu graficku iz computer universa,ali nigdje nemogu naci

kolika je garancija,pa me zanima da li je standarno kao kod nas 3 god ili ?

marroncevic
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Ovako ovo razmisljam kupit za jedno 2-3 tjedna... Pa me zanima nacin placanja, koji je najlaksi i najbrzi nacin placanja na ovo sto sam ja naveo ( dole slika ), a da jos ne moram nista dodavat i nadoplacivat na tu cijenu? I placa li se u eurima ili u kunama? Zanemarite, trenutnu nedostupnost nekih komponenata :)  i valja li ova UPS dostava jer zivim u Rijeci pa sam stavio 51000 za " Postal Code ". I vasa misljenja o konfi :)) I samo sam stisnuo " Advance Payment (Bank Transfer) " tako da mi se uracuna UPS dostava. Sve ukupno 995 eura =  7616.09 Croatian Kuna.

0 0 hvala 0
14 godina
Dariio7 kaže...

Ovako ovo razmisljam kupit za jedno 2-3 tjedna... Pa me zanima nacin placanja, koji je najlaksi i najbrzi nacin placanja na ovo sto sam ja naveo ( dole slika ), a da jos ne moram nista dodavat i nadoplacivat na tu cijenu? I placa li se u eurima ili u kunama? Zanemarite, trenutnu nedostupnost nekih komponenata :)  i valja li ova UPS dostava jer zivim u Rijeci pa sam stavio 51000 za " Postal Code ". I vasa misljenja o konfi :)) I samo sam stisnuo " Advance Payment (Bank Transfer) " tako da mi se uracuna UPS dostava. Sve ukupno 995 eura =  7616.09 Croatian Kuna.

Slobodno stvaiš neko slabija napajanje XFX 550,650, jedino ako hoćeš ići kasije na SLi onda ostavi 850. Uzmi preko UPS i preko Paypal-a najsigurnije i najbrže. Nemaš više dodatnih plačanja tih 995 Eura platiš i to je to 

http://valid.canardpc.com/2749994
11 godina
neaktivan

Pa kad izaberem opciju placanja na paypal onda jos moram platit 11,80 eura, a ti si reko da se vise nista ne naplacuje o.O

14 godina
Dariio7 kaže...

Pa kad izaberem opciju placanja na paypal onda jos moram platit 11,80 eura, a ti si reko da se vise nista ne naplacuje o.O

Pa lijepo ti piše na slici koju si i stavio da ako odabereš paypal plačaš još dodatnih 12Eura. Ja sam tebe shvatio kada naručiš dal još moraš kj poštaru plačati. A i već kad uzimaš konfu od 1000Eura mislim da ti nije problem dati još 100kn gore dolje 

14 godina
Dariio7 kaže...

Noctua NH-D14 je pre glomazan hladnjak pa bi ja rađe išao na H100i ak ti stane u kućište.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 18:13 (Ivanjino96).
12 godina
neaktivan
Općenito o kupnji u EU

Znam da se unutar EU ne plaća ni carina ni PDV, no zanima me što je sa Švicarskom? Ona nije u EU, ali je potpisala Schengenski sporazum.

Konkretno, lega mi je kupio nešto tehnike u Švicarskoj i sada hoće poslati da ne moram čekati do ljeta kad bude dolazio u Hrvatsku. Hoće li trebati platiti još išta osim poštarine prilikom dolaska? Treba li priloziti racun? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 15:54 (kpavl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kpavl kaže...

Znam da se unutar EU ne plaća ni carina ni PDV, no zanima me što je sa Švicarskom? Ona nije u EU, ali je potpisala Schengenski sporazum.

Konkretno, lega mi je kupio nešto tehnike u Švicarskoj i sada hoće poslati da ne moram čekati do ljeta kad bude dolazio u Hrvatsku. Hoće li trebati platiti još išta osim poštarine prilikom dolaska? Treba li priloziti racun? 

Mislim da ces morati platit PDV 25%, ali ne i carinu. Nisam siguran

17 godina
kpavl kaže...

To nema veze sa shengenom. Nisu u carinskoj uniji. Ako budeš primao robu iz Švicarske moral buš platiti PDV.

[M|C] jokaCRO ingame
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice