Nosač monitora Artcic z2 - ocjena: 1

poruka: 2
|
čitano: 2.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Nosač monitora Arctic z2 - ocjena: 4/5

Danas sam kupio ovaj nosač monitora:

http://www.arctic.ac/en/p/equipment/monitor-arm/459/z2.html

Na specifikacijama piše da podržava monitore do 27'', težine do 10 kg.

Na nosač sam stavio monitor Dell U2711:

http://www.dell.com/ae/business/p/dell-u2711/pd

Monitor je 27'' i težak je 7,7 kg

Nakon X pokušaja razočarano odustajem i vraćam nosač u kutiju, a sutra ga vraćam u Protis.

Utisci:

- crna boja nosača je već u ambalaži bila oguljena na dosta mjesta, što i ne bi bio neki bed da nosač može držati spomenuti monitor.

- cijela konstrukcija se dosta ljulja, stekao sam utisak da bi se prihvat (hvataljka) nosača za stol vrlo brzo razvalio.

- kuglasta glava nosača koja se zašarafi na monitor (Vesa mount) non stop pada na naprijed, tj. ne može zadržati monitor u željenom nagibu.

Koliko god zategnuo vijak za blokadu nagiba, monitor bi se uvijek nagnuo prema dolje.

Zaključak: Iako je cijela konstrukcija masivna i teška, izgleda da jednostavno nije dovoljno robustna za support monitora sličnih gabarita i težine.

Vjerojatno bi za neke manje i lakše monitore nosač bio odličan, no za moj Dell je na žalost preslab.

Ocjena: Stara: 1, Nova: 4 od 5 (pročitati update na post)

Nadam se da sam nekome pomogao da se ne zezne i ne kupi taj nosač za sličan monitor

Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 12:57 (Krx).
Moj PC  
4 0 hvala 3
16 godina
Nosač monitora Artcic z2 - ocjena: 1

Bok

Kako ne bi ispalo da sam bez osnove popljuvao nosač, odlučio sam napisati update na post.

Nosač je vraćen sa servisa kao ispravan, trebalo je samo prije montaže monitora na glavu nosača (dobro) pritegnuti imbus vijak označen brojem 1 na slici u attachmentu.

Onaj vijak na poleđini glave označen brojem 2 (koji sam ja pritezao ručno) služi samo kao dodatno učvršćivanje željenog nagiba.

Također, monitor je bolje pričvrstiti na glavu bez plastičnih distancera od 1 cm kako se na glavu ne bi stvaralo dodatno "polužno" opterećenje.

"Woblanje" štange nosača je riješeno smanjivanjem razmaka donjeg dijela sistema za učvršćivanje za stol za jedan nivo (postoje predviđene rupe za vijke)

i stavljanjem dodatne podloške (komad drveta debljine 1cm) kako bi se još više smanjila potrebna dužina vijka koji cijelu skalameriju drži učvršćenu za stol.

Dakle nosač je OK,

jedino što na uputama nigdje ne piše da je i spomenuti imbus pod br. 1 potrebno dobro pritegnuti.

Nova ocjena je 4 od 5 {#}

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice