Enormne temperature

poruka: 36
|
čitano: 5.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Enormne temperature
pitanje

Imam velikih problema s temperaturama maticne i procersora!

Na idle je temp maticne (pise u potpisu) nekih 48-52c, a kad pokrenem system stability u everestu dode do nevjerovatnih 92c!! isla bi i dalje ali stavim stop!

Procesor je (amd 6400+ be) na idle 44-52c, a pod system stability do 75c!!!

Hladnjak je coolermaster x-dream!

Kak se to onda ponasa pod igrama?!

Komp je novi i to me jako zabrinjava!

Grafa i ostale temp su normalne!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Gigabyte GA-M56S-S3, Kingmax 2x1Gb DDR2 800, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Enormne temperature

A koje je kuciste?

Bolje ispast budala nego iz aviona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Enormne temperature
autorov komentar

Thermaltake ArmorJr

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Gigabyte GA-M56S-S3, Kingmax 2x1Gb DDR2 800, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr.
17 godina
neaktivan

taj system stability da mozda on to ne izaziva kao neki test da vidi na kojoj temperaturi ce se srusit system? ili je tak uvijek?

17 godina
autorov komentar

Dok ga pokrenem temeperature normalno da rastu ali ovo je mnogo previse!

Uoastalom to sam i napisal na pocetku!

17 godina
neaktivan
zašto si kupovao CM hladnjak?
Pored toliko dobrih hladnjaka koji se predlažu ljudi i dalje kupuju smece.
Jesi siguran da je pasta kak treba?
Tanko namazao?
Hladnjak sjedi na procu kak treba?
Provjerio u biosu dal su temperature iste?
17 godina
neaktivan

al kaj se nebi trebo on sam ugasit na 90c, meni je bar tak u biosu za zastitu

17 godina
Enormne temperature

Ne ako ta zaštita nije uključena,

pošto imaš AMD (hahahaha, ko kupuje AMD) evo ti link pa vidi šta se događa sa AMD-om pri višim temperaturama

http://youtube.com/watch?v=XgOmMAasqto

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Kupil sam taj hladnjak dok i komp jer drugog nije bilo!

U EasyTune 5 pro mi pokazuje manje temperature a to je softver kaj sam dobil s maticnom!

Kaze mi da je proc na 44, a sistem na 33c!

A sluzbeni podaci za 6400+ su da max temp ne prelazi 62c pod full loadom!

Slicno i u biosu ali opet covjek ne moze biti siguran da everest laze iako mi se tako cini!

E da, Kublach, tvoj post je uvreda a ne pomoc!!!

"pošto imaš AMD (hahahaha, ko kupuje AMD)"

17 godina
neaktivan

najvjerojatnjije everest laze

17 godina
neaktivan
HarryPlopper kaže...

najvjerojatnjije everest laze

najnoviji bi morao tocno pokazat.
4.50  verzija.

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
Armor kaže...

Kupil sam taj hladnjak dok i komp jer drugog nije bilo!

U EasyTune 5 pro mi pokazuje manje temperature a to je softver kaj sam dobil s maticnom!

Kaze mi da je proc na 44, a sistem na 33c!

A sluzbeni podaci za 6400+ su da max temp ne prelazi 62c pod full loadom!

Slicno i u biosu ali opet covjek ne moze biti siguran da everest laze iako mi se tako cini!

E da, Kublach, tvoj post je uvreda a ne pomoc!!!

"pošto imaš AMD (hahahaha, ko kupuje AMD)"

Nije uvreda, ispričavam se ako sam koga uvrijedio, ali osobe koje ja poznajem SVE od reda imaju INTEL. Tako i ja nikada nebi kupio AMD. Da neduljim u OT.

P.S.

Ste vidli video????

Kublach
17 godina
Enormne temperature

Zaboravih reći. Skini si neki drugi program nemoj everest. Probaj sa PC vizardom (čini mi se da se tako zove), a ako instaliraš Tune Up 2008 ubiti ćeš 10 muha jednim udarcem jer uz njega idu i programi za optimizaciju tj. on je program sa "internim" programima.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ajde mi molim te objasni koja pametna osoba ide skidat cooler s cpu-a dok igra igre? a usto zasad vodi intel u cpu ratu al prije 1-2 god amd je bio izbor bez razmisljanja zbog boljih performansi i nize cijene, valjda ce se vratit na staru slavu.

17 godina
autorov komentar

Pa i imam 4.50 verziju!

Ne znam ali volio bih da nije u pravu everest!

I nije mi jasno zakaj tolka temp na maticnoj!?

U biosu su mi ukljucene zastite ali ne znam tocno na kolko stupnjeva reagiraju. Budem sutra pogledal

17 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Nije uvreda, ispričavam se ako sam koga uvrijedio, ali osobe koje ja poznajem SVE od reda imaju INTEL. Tako i ja nikada nebi kupio AMD. Da neduljim u OT.

P.S.

Ste vidli video????

To što svi imaju Intele nemora znacit da je AMD toliko loš.
I  ja  sam  bio  do  prije  par  dana  na  Intelu.
I  sad  sam  prešao  na  AMD  i??
Nije  loš,
Ne  grije  se  baš  previše,
Nije  skup,
Spor  nije,
Dakle  sve  predrasude.
Jedino  šro  moram  priznat  da  ga  Intel  brije  kak  se  sjeti  al  to  su  drugi  par  cipela.
Video  nisam  pogledao  niti  necu.
Moglo  bi  se  takvih  videa  nasnimat  kolko  hoceš.

Athlon X2 5000+@ 3200mhz,Gigabyte GA-MA770-DS3,Geil ultra 2x1gb, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Pa i imam 4.50 verziju!

Ne znam ali volio bih da nije u pravu everest!

I nije mi jasno zakaj tolka temp na maticnoj!?

U biosu su mi ukljucene zastite ali ne znam tocno na kolko stupnjeva reagiraju. Budem sutra pogledal

probaj i sa vise programa pogledati... speedfan,hardware monitor....
vjerovatno je everest u krivu ;)
17 godina
HarryPlopper kaže...

ajde mi molim te objasni koja pametna osoba ide skidat cooler s cpu-a dok igra igre? a usto zasad vodi intel u cpu ratu al prije 1-2 god amd je bio izbor bez razmisljanja zbog boljih performansi i nize cijene, valjda ce se vratit na staru slavu.

Čuo sam navodno da AMD zapada u sve veću financijsku krizu. Ko zna kak će to sve završiti.

Kublach
17 godina
neaktivan
Kublach kaže...
  Čuo sam navodno da AMD zapada u sve veću financijsku krizu. Ko zna kak će to sve završiti.

znaš kak ce se to završit?
TRENUTNIM    vracanjem na temu inace cu pocet dijelit kartone zbog flamanja i to ne na samo 3 dana.
Pa  eto  razmisli  šta  pišeš. 
Znat  da  je  Intel  trenutno  bolji  mora  mislim  svatko  ali  stalno  isto  tupit  nemora  biti.
Dakle  pamet  u  glavu.
Naslov  teme  nije  Intel  VS  Amd.
Niti  ce  biti. 

17 godina
neaktivan

Znam da ću dobiti karton, ali moram reći:

AMD uopće ne kaska toliko za Intelom. Da, AMD nema ništa brzo kao ono što brzo ima Intel u QX seriji, ALI za istu cijenu AMD je mrvicu brži, a za iste performanse AMD je i jeftiniji.

AMD nema ništa što može parirati intelovim $1000 procesorima tj. Extreme seriji, ali zato za ~200 eura dobijete CPU brži od ~200 eura Q6600. Osim što je nešto brži, hladniji je, manje struje troši i ima puno bolji rad s memorijom (integrirani mem. kontroler) čime diže memorijsku propusnost daleko iznad intela.

Da, to je najjače što AMD ima, ali tržište koje kupuje desktop procesore iznad Q6600 je jako maleno. Na tržištu serverskih procesora, AMD uopće ne stoji loše jer su Opteroni jako dobri procesori, a opet jeftiniji od intela.

Ista stvar je i na području grafičkih kartica. S cijelom posljednjom serijom AMD je potpuno odbacio tzv. extreme enthusiast tržište izdavši $400 karticu koja je potukla $600 kartice sve do dolaska 9800GX2 koja je opet $550-$600 kartica (istina, brža od 10-40%).

Mainstream, tj. umjereno tržište je 60% sve prodaje desktop računala. 30-35% je prodaja jeftinih računala, a tek manje od 10% je tržište gdje se za procesore i grafičke kartice daje i po 1000 dolara.

AMD ima i jeftinije ploče, što u konačnici umjesto 4000kn za ploču i CPU dođe manje od 3000kn što nije zanemarivo. Jeftinije grafičke kartice...

Spider platforma je jako jeftina, a jako moćna. Da ne govorim o potpuno pasivnim multi-card konfiguracijama s Phenomom gdje je jedini ventilator onaj na napajanju.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2008 0:56 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Znam da ću dobiti karton, ali moram reći:

neceš  ga  dobit.Imaš  vec  dovoljno  da  nebi  još  pokušao  prodavat  Belji se 

Fino  objašnjeno  tak  da  i  nije  baš  jako  offtopic.
Više  objašnjenje  nekim  flamerima  ovdje  koji  nemaju  drugog  posla.

Al  sad  dosta  diskusije.
Back  to  topic! 

17 godina
protjeran
Pogleda na internet stranici proizvodaca da li ima Bios update, najverovatnije to bios daje lazne informacije sto mozes jednostavno testirati Rukom. Ogramna je razlika izmedu 30 i 60 stupnjeva. Ukoliko ovo ne pomaze, komp na rame i pravac servis.
17 godina
autorov komentar

Evo pogledal sam ujutro u biosu:stavil sam u bios i ostavil ga tak 20 minuta i eto tempearatura: maticna   27c

procesor 51c!!  previse za komp koji je radil samo u biosu 20 min!

I sandra 12 mi pokazuje takve temperature znaci to je to!

Maticna je ok ali procesor ne!

I ovaj moj cooler x-dream ima neki sustav promjene okretaja pa sad skoro cijelo vrijeme vrti na bijednih 900rpm!

Max broj mu je 2000rpm-kad ga bi stavil da stalno tak vrti brzo mozda bi bilo bolje!

Ali ne znam kak-on ima neku rucicu na sebi koju valjda treba zakrenuti!

Ak neko zna kak to napraviti na tom cooleru nek mi javi!

Ipak, najrade bi izmjenio cooler ali moram biti siguran da budu stvari bolje izgledale!

Bi pogledal prvo dal ima paste izmedu ali posto je nemam doma glupo mi je otvarati!

U kakvim su sve pakiranjima paste? Sad sam se sjetil da sam nekaj dobil sa procesorom ili coolerom nisam siguran ali znam da je bilo u vrecici i izgledalo je kao mrvice silikona!

Javljajte ljudi jer me ove tempereture ozbiljno zivciraju!

17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Evo pogledal sam ujutro u biosu:stavil sam u bios i ostavil ga tak 20 minuta i eto tempearatura: maticna    27c

procesor 51c!!  previse za komp koji je radil samo u biosu 20 min!

I sandra 12 mi pokazuje takve temperature znaci to je to!

Maticna je ok ali procesor ne!

I ovaj moj cooler x-dream ima neki sustav promjene okretaja pa sad skoro cijelo vrijeme vrti na bijednih 900rpm!

Max broj mu je 2000rpm-kad ga bi stavil da stalno tak vrti brzo mozda bi bilo bolje!

Ali ne znam kak-on ima neku rucicu na sebi koju valjda treba zakrenuti!

Ak neko zna kak to napraviti na tom cooleru nek mi javi!

Ipak, najrade bi izmjenio cooler ali moram biti siguran da budu stvari bolje izgledale!

Bi pogledal prvo dal ima paste izmedu ali posto je nemam doma glupo mi je otvarati!

U kakvim su sve pakiranjima paste? Sad sam se sjetil da sam nekaj dobil sa procesorom ili coolerom nisam siguran ali znam da je bilo u vrecici i izgledalo je kao mrvice silikona!

Javljajte ljudi jer me ove tempereture ozbiljno zivciraju!

Ak  su  bile  mrvice  onda  nije  pasta.
Ak  je  tekuce  onda  je  pasta.
Pa  morao  bi  znati  dal  si  što  mazao  na  procesor  ili  nisi.
Ili  dal  je  bilo  na  hladnjaku  što  namazano.
Sve  mi  smrdi  na  to  da  nije  stavljena  pasta.
Probaj  stavit  hladnjak  da  vrti  na  bržim  okretajima.

17 godina
Enormne temperature
autorov komentar

Evo nasel sam i nekaj o 2 hladnjaka izmedu koja se dvoumim:

Thermaltake DUorb:

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1030037

Thermaltake Big Typhoon:

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1030008

Znam da za postavlajnje Duorba treba vaditi maticnu ali ne znam dal je to veliki problem postavitit!

Znam da Duorb hladi i sve 4 memorije(ak ih imam naravno)

Znam da se uklapa u moje kuciste.

Ostatak ocekujem od vas i to sto brze!

Evo jednog linka za test:

http://www.legitreviews.com/article/688/4/

O Big Typhoonu ne znam puno.

Zanima me dal i za njega treba vaditi maticnu itd.?!

Evo nekaj i o njemu:

http://www.legitreviews.com/article/409/1/

Evo to su moja moguca "rjesenja" za previoku temperaturu procesora!

Meni je nekak drazi Duorb a i performanse su izgleda vrlo dobre!

LUXX i ostali koji se razumijete iznesite svoja misljenja dok ja to sve jos pogledam i pokusam dici okretaje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
po meni je Big Typhoon odlican izbor.
Ali možeš uzet i AC Freezer 64.
Imam ga ja i nema frke.
Hladi moj 5000 BE na 3200mhz i 1,45V na max 62 stupnja pod orthosom.
Dakle to bi ti bila alternativa.
I uzmi dobru termalnu pastu(Arctic silver 5 ili ceramique)
17 godina
moderator
Enormne temperature

Big typhoon je odlican, ako imas love da ga kupis. I freezer je dobar mada je to vec za neki srednji overclock dok sa typhoonom mozes i dalje. Ja imam coolermaster hyper tx, to je tower cooler, manji, ne moras vaditi plocu. Na review-ima se na srednjim overclokovima drzi iza typhoona, dok na vecim, ga typhoon otpuse zbog vece povrsine i venta. A te stock-like coolere kao sto vec imas izbjegavaj, isto tako coolermaseter ima onih glupih serija, izgledaju ko nesto sto je pobjeglo sa snimanja star treka (onog originalnog, sa kirkom :)) a hladi losije od stock coolera. Meni hyper tx drzi c2duo 6400@3GHz, ne prelazi 60 stepeni ni pod ''intel thermal analysis tool'' programom.

Jos nesto, ako ti je ploca isla do 92 stepena provjeri onaj pasivni hladnjak na chipsetu, ako kupis arctic silver pastu, mozes i ispod tog staviti. Meni clockana ploca u stress testovima ne predje 35 stepeni ljeti.

Opinion is like an as*hole, everyone has it!

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Kupio ja jucer Thermaltake V1 i artic silver 5 pastu i temperatura je sad 22c!!!

Usput sam kupil jos i 2 gb rama!

Ljudi hvala na pomoci, problem rijesen!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, Kingmax 4x1Gb DDR2 800, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr.
17 godina
autorov komentar

Jos nekaj:

Evo gledam u Everestu i sad pise za proc 23c, a za plocu 29c!

Znaci da se je kompletno stanje popravilo, Everest je cijelo vrijeme bil u pravu!

Imal sam srece kaj mi nije ploca zgorela!!

Amd Athlon64 X2 6400+ Black Edition, Thermaltake V1, Gigabyte GA-M56S-S3, Kingmax 4x1Gb DDR2 800, Powercolor Radeon 2600xt 256Mb DDR4, Forton Blue Storm 2 500W, Seagate 250GB, Samsung 205BW 20" Widescreen, Thermaltake Armor Jr.
17 godina
neaktivan
Teško moguce da ti proc ima samo 23 stupnja.
AMD ne pokaziva baš tocno.
Al bolje nego prije.
Kolko je kad pokreneš orthos i vrti jedno pol sata?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice