danas sam kupio 4gb ddr3 rama 1600MHz s latencijama 9-9-9-24. Da koliko ja mogu smanjti latencije a da ram ostane stabilan? Da li bi bio stabilan na 8-8-8-22 ? Smije li se stavit latencija 8-9-8-22 ili slicno, ukoliko ne bude stabilan na 8-8-8-22?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Itko? molim vas
After Effects i Sony Vegas Pro tutoriali na hrvatskom: http://www.youtube.com/user/AdobeTemplate
Mozes, ako ne bude islo vrati latencije.Sve ovisi ciju memoriju imas i koji model, vecina ne voli nikakvo zatezanje latencija.
2x2 sam lakše clockao i zatezao nego 1x4gb. Sad imam 2x4 i ne dopušta, odnosno i kad prođe - izbaci mi random grešku ili BSOD uslijed kakvog intenzivnijeg opterećenja.
8-8-8-22 pokušaj sa 1.6V i 1.65V izvesti, i testiraj Memtestom ili čim već.
Ili pokušaj isto tako 1.65V staviti, CL9, i overclockirati ih na 1800mhz. I to bi na 2x2 keksima moralo ići.
2x4 nisam još sreo što se tiče ovih kategorija od 50 eura, da se daju žešće clockati, iako svašta piše po netu, trebalo bi se igrati.
Navodno moji Ripjawsi idu i na CL 9 / 10 na 2000, pa opet rekla, kazala. Treba testirati, prvo sa default strujom, onda više struje / niže latencije, onda default struja max latencije, default struja max brzina, ovisi kojim redoslijedom ustvari..kako ti paše. Možda najbolje od defaulta krenuti ajd, što se struje tiče, i to ne dirati..pa tražiti max u mhz ili latencijama..
2x2 sam lakše clockao i zatezao nego 1x4gb. Sad imam 2x4 i ne dopušta, odnosno i kad prođe - izbaci mi random grešku ili BSOD uslijed kakvog intenzivnijeg opterećenja.
8-8-8-22 pokušaj sa 1.6V i 1.65V izvesti, i testiraj Memtestom ili čim već.
Ili pokušaj isto tako 1.65V staviti, CL9, i overclockirati ih na 1800mhz. I to bi na 2x2 keksima moralo ići.
2x4 nisam još sreo što se tiče ovih kategorija od 50 eura, da se daju žešće clockati, iako svašta piše po netu, trebalo bi se igrati.
Navodno moji Ripjawsi idu i na CL 9 / 10 na 2000, pa opet rekla, kazala. Treba testirati, prvo sa default strujom, onda više struje / niže latencije, onda default struja max latencije, default struja max brzina, ovisi kojim redoslijedom ustvari..kako ti paše. Možda najbolje od defaulta krenuti ajd, što se struje tiče, i to ne dirati..pa tražiti max u mhz ili latencijama..
Imam neke plave Kingstonove. Kako da overclockam na 1800mhz jer s nizim latencijama neide? Citam po netu da ga overklokaju na 1800mhz i da je tako stabilan na stock naponu. Jer u biosu mi je max dopusteno 1600mhz, sto je zapravo default.. ?
HyperX? Te sam i ja imao, stariji model mi je išao bez problema na 1800mhz CL9, 1.65V, dok kad sam mu upario HyperX Blu 2x2, i popunio sve DIMM utore, 1800mhz više nije bilo moguće. Jedino 1600 na 8-7-8-22, tu negdje, isto 1.65V.
Ti vjerojatno imaš novije, no ne bi se upuštao i savjetovao ti šta da radiš. Ne znam ostatak konfiguracije nit išta.
HyperX? Te sam i ja imao, stariji model mi je išao bez problema na 1800mhz CL9, 1.65V, dok kad sam mu upario HyperX Blu 2x2, i popunio sve DIMM utore, 1800mhz više nije bilo moguće. Jedino 1600 na 8-7-8-22, tu negdje, isto 1.65V.
Ti vjerojatno imaš novije, no ne bi se upuštao i savjetovao ti šta da radiš. Ne znam ostatak konfiguracije nit išta.
kako da dignem na 1800mhz, kada je u biosu max 1600mhz, je li mozda mislis da se povecaje uporedo s overklokom procesora?
Imam hyperx, sada sam otvorio kuciste, 4gb memorije, 2 keksa rama.
Misli da overclocknes procesor dok je memorija na mnozitelju koji ti daje 1,6GHZ pa ces tako stici od 1.8GHZ.Ispuni moj PC.
kako da dignem na 1800mhz, kada je u biosu max 1600mhz, je li mozda mislis da se povecaje uporedo s overklokom procesora?
Imam hyperx, sada sam otvorio kuciste, 4gb memorije, 2 keksa rama.
Ne znam ostatak konfiguracije, kod mene je i5 i BCLK u igri, ovisi o množitelju i taktu BCLK-a. Onda još koliko ti struje za koji takt treba i to je to. Tako je kod mene, ne znam za tebe, teško mi je općenito reći i generalizirati.
Nemate nikakve potrebe za takvim zatezanjima latencija.
Nemate nikakve potrebe za takvim zatezanjima latencija.
Jasno, samo je to gust.Meni su moji CL7 1333MHZ na 1066MHZ 5-6-5-14 1T 1.5V :)
Jasno, samo je to gust.Meni su moji CL7 1333MHZ na 1066MHZ 5-6-5-14 1T 1.5V :)
Ipak je razlika kad tvoj IMC ne moze preko 1066. Ovi nemaju stvarno potrebe.