Imam gore navedeni model već sedam godina i koje je vaše mišljenje što se tiče održavanja,
da li to treba rastavljat i čistit ili pustit sve kako je. Početnik sam pa o tom nemam pojma, a čitam da to ljudi rade
Imam gore navedeni model već sedam godina i koje je vaše mišljenje što se tiče održavanja,
da li to treba rastavljat i čistit ili pustit sve kako je. Početnik sam pa o tom nemam pojma, a čitam da to ljudi rade
e to je kvaliteta....
nema tog laptopa, osim thinkpada, koji bi izdrzao tolike godine..
preporucam da instaliras ccleaner i malo pocistis racunalo.
osim toga trebas pustiti defragmentaciiju (ako nisi do sada) da se malo poslozi tvrdi disk. ovo bi moglo potrajati i cijelu noc ako 7 godina to niti jednom nisi odradio.
i dalje nastavi uzivati!
mislim da čovjek pita za prašinu,dal da ga otvara ili samo s usisavačem potegne kroz otvore za hlađenje koliko ide..
edit:ljudi rastavljaju laptope ali se znaju poslije neugodno iznenadit kad ga trebaju sastavit..
ako sve kolko-tolko normalno radi posaugat prašinu s ventova,u perspektivi podložit malo zadnji kraj i pustit tog oldtimera da odradi
svoj vijek do kraja...
Evo jedan savjet koji je meni uvijek dobro došao: Počneš rastavljati i svaki stupanj rastavljanja slikaš sa fotićem tako da ti je puno lakše sastaviti. Šarafe si grupiraj i dobro pazi da nešto na silu ne pokušaš odvojiti (uvijek ima skrivenih šarafa). Čišćenje obaviš sa kompresorom (ako imaš), a ako nemaš kompresor dovoljan će biti kist (novi, čisti), čiste krpice (štapići za uši) i malo alkohola. Detaljno očistiš i sastaviš natrag laptop prema slikama.