Bucan komp

poruka: 77
|
čitano: 16.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Bucan komp

komp je nov i od pocetka je bucan...a kuciste nije bas neke kvalitete tako da nezz u cem je problem zato je toliko bucan...pomozite nekako..kako da skuzim sta je toliko glasno..konfa pod Moj PC...

unaprijed hvala....

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bucan komp

Otvori komp,pocisti prasinu to jest ispusi je sa kompresorom ili fenom na hladno.Kupi jedan ispusni 120 mm vent ili 80 mm vent i stavi ga unutra da ispuhuje zrak,preporucio bi ovaj 80 mm ili ako preferiras 120 mm,ali ako zelis promjenit CPU cooler onda ovaj drmni(odlican,hladan,tih,bolje ti netreba)...

I naravno ako nezelis nista kupiti od ovoga onda u biosu namjesti Cool'n'Quiet opciju i stavi ju na Yes ili ON ako je na off.

One more thing,da bi bolje detektirali problem.Skini ovo i reci nam temperature,a temp ces nam pokazati tako da ovo skines i slikas i onda uppas na forum sliku. Osmijeh

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Bucan komp

evo skinio sam i evo slike

EDIT: imam naprijed 1 vent 80cm(usisava zrak,,neki spire) takav i iza   (izvlaci zrak) cooler na procesoru imam obicni koji sam dobio uz proc...a nezz dal je to zbog kucista?

jos nesto on se glasno cuje od kada sam ga slozio...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 20:48 (pinjo93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bucan komp

ovo je temp kad sam igro cod2 <3

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Bucan komp

Bucan ti je komp zbog CPU ventilatora koji se vrti na 6000 rpm

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/howtokontroliranje-ventilatora-gb-plocama/2389.aspx

Evo ti tut kako koristiti speedfan za reguliranje ventilatora...Smijeh

Nadam se da ce pomoci

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 20:57 (Intel&ATI).
16 godina

wtf? 6000 rpm? Meni je moj na 1400rpm, a još mi je OC-an cpu. No, ipak je to stock(šrot) cooler. Ja bi ti preporučio da staviš oko 1500rpm, pa ako budu temperature visoke polako povisivaj dok ne nađeš zlatnu sredinu. Ako ju ne možeš naći za oko 150-200kn imaš odlične coolere koje možeš stavit umjesto tog.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
15 godina
neaktivan
Zvonimir Zubić kaže...

wtf? 6000 rpm? Meni je moj na 1400rpm, a još mi je OC-an cpu. No, ipak je to stock(šrot) cooler. Ja bi ti preporučio da staviš oko 1500rpm, pa ako budu temperature visoke polako povisivaj dok ne nađeš zlatnu sredinu. Ako ju ne možeš naći za oko 150-200kn imaš odlične coolere koje možeš stavit umjesto tog.

kolka je max temperatrua koja smije bit...da znam :D

15 godina
Bucan komp

Mislim da sam čital da je za 965 max 65-70 stupnjeva (al nisam siguran)

EDIT:

Max Temp: 62° Celsius

http://www.extremeoverclocking.com/reviews/processors/AMD_Phenom_II_X4_965_1.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 21:16 (Intel&ATI).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Bucan komp

Maksimalno 70°C pod loadom, no probaj ga držati ispod 66°C.

Vidim da imaš asrock ploču pa ti mogu preporučiti da u biosu nađeš h/w Monitor opciju i pod cpu quiet fan podesiš brzinu vrtnje ventilatora.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
godo kaže...

Maksimalno 70°C pod loadom, no probaj ga držati ispod 66°C.

Vidim da imaš asrock ploču pa ti mogu preporučiti da u biosu nađeš h/w Monitor opciju i pod cpu quiet fan podesiš brzinu vrtnje ventilatora.

idem probat... :)

di bi tocnije trebalo biti to..vidim da i ti imas asrock

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 21:23 (pinjo93).
15 godina
neaktivan
Bucan komp

Što se tiče buke tvog coolera, opet će doći do izražaja pod opterećenjem tako da ti preporučam kupnju novog coolera.

Još jedan razlog za kupnju novog coolera je i OC potencijal tog procesora, šteta ne iskoristiti. Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bucan komp

U BIOS ulaziš tako da stisneš F2 ili DEL. H/W Monitor bi it trebala biti treća ili četvrta opcija. (glavna opcija, ona koja piše na vrhu ekrana)

EDIT: CPU Quiet Fan je zadnja opcija na popisu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 21:31 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
godo kaže...

U BIOS ulaziš tako da stisneš F2 ili DEL. H/W Monitor bi it trebala biti treća ili četvrta opcija. (glavna opcija, ona koja piše na vrhu ekrana)

EDIT: CPU Quiet Fan je zadnja opcija

naso sam sry nisam ni iso gledat...nemogu sam namjestit nego imam levele bilo na lvl9(max) i sad sam stavio na lvl1(oko 2000 rpm)..al sada dok nista neradim temp je 55 stupnjeva

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 21:33 (pinjo93).
15 godina

Nije ti dobro u idlu 55 vjeruj mi...

15 godina
neaktivan
Bucan komp

da povecam onda..dok nekupim bolji cooler...a i sad mi nekad ne vrti 333 u codu2 :(

ocu povecat lvl?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Bucan komp

Ma stavi na 6K rpm dok ne kupis bolji cooler...

Provjeri usput i jel' je sjeo kako spada i ima li paste izmedju.

Nekako mi je to puno okretaja (6K), a opet relativno visoka temperatura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvonimir Zubić kaže...

stock cooler na 1500okr/min mu nece nista ohladit. Opcenito ne valja taj stock cooler (opcenito su stock = šrot). Rjesenje je novi efikasniji aftermarket cooler

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 21:45 (AA-d00d).
15 godina
neaktivan
Bucan komp

dok igram temp se nis znatno nije povecala...evo slika...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
pinjo93 kaže...

Da, samo ti se vrti oko 5K okretaja sada ;).

17 godina
neaktivan
pinjo93 kaže...

Core temp 53°C? Meni se cini da ovaj cooler nije dobro ni sjeo na procesor. Ako zelis hladniji procesor novi cooler ti ne gine ovako ionako.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan
Bucan komp

a da probam cooler okrenit jer nema nis oznaceno kako treba ic cooler??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Bucan komp

Nema ti od toga koristi... Ako zelis tisinu moras uloziti u to...

Bolje kuciste i bolji cooler. Ako nemas para, onda bar promijeni cooler.

Ti stock cooleri su glasni, kada se zavrte.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a možda niste skuzili da mu je Vcore 1,42..udji u bios i stavi na 1.35 ili 1,325 i spremi..

15 godina

Evo moj ti je savjet da sad jos drzis vent na visokom rpm-u

i da pod hitno kupis bolji coolerCool

Moze bit da je cooler krivo sjel ili tak nest..

Jer moj bratic ima 965-icu i stock cooler mu je dost dobro hladil ali ga je ipak zamjenilSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 21:56 (Intel&ATI).
15 godina
neaktivan
Imbra12 kaže...

a možda niste skuzili da mu je Vcore 1,42..udji u bios i stavi na 1.35 ili 1,325 i spremi..

to sam enableo da mogu namjestat al pise mi da to mogu sam naređivat jedino kad instaliram neki 4-pin CPU fan...???

16 godina
odjavljen
Imbra12 kaže...

A mozda ti nisi skuzio da je bio i na 1.41 Cool.

Uostalom, to windowsi tako kazu, sto ne znaci da u BIOS-u nije drugacije. Vec sam naletio na takav problem sa tim procesorom.

Osim, ako nije 'klokao'...

15 godina
neaktivan
Bucan komp

i sta sad da vratim an max rpm-a dok nekupim novi cooler?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bucan komp

Čim sam vidio koja je brzina znao sam koji proc ima i koji šrot od hladnjaka.

Kupi si neku katanu ili freezera za 150-ak kn.Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bucan komp

a dotad vratim na 6000?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pinjo93 kaže...
Imbra12 kaže...

to sam enableo da mogu namjestat al pise mi da to mogu sam naređivat jedino kad instaliram neki 4-pin CPU fan...???

Evo neznam kakvi su stock amd hladnjaci ali intelovi su 4 pinski. Pinovi ideju u maticnu (pise ti u uputstvima kamo treba zastekati cpu fan), ja mislim da si ti (ako si ti slagao, ili su ti drugi) zastekao vent u neki krivi utor. Ili u 3 pinski ili nesto trece..

Neki su glupi i bez Facebooka.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice