spor neće bit ali trzav... tog me sad najviše strah kod ponovnog prelaza na android nakon wp-a.. :/
WindowsPhone - Općenito
- poruka: 19.924
- |
- čitano: 2.954.511
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mene je na androidu zivcirao spori response i trzavost. Ali ja sam bio na Legendu koji je vrtio 2.2. Sada pucam na HTC One ili nesto slicno. Nije vrag da je takav mobitel spor i trzav.
Ma mene WP dosta zivcira, Microsoft pogotovo u zadnje vrijeme.
Nadam se da HOX je nešto bolji od Galaxy S3, znam da ljudi često pale task manager, čiste radnu memoriju na S3, misleći da će nešto dobiti, no i dalje to s vremena na vrijeme zna zaštopati. Posebno nakon mjesec-dva intezivnog korištenja.
Microsoft ne ulaže dovoljno u WP i to je činjenica... novi featuri ide dosta sporo, no nije da mi nešto previše treba što ima IOS i Android.
Nadam se da HOX je nešto bolji od Galaxy S3, znam da ljudi često pale task manager, čiste radnu memoriju na S3, misleći da će nešto dobiti, no i dalje to s vremena na vrijeme zna zaštopati.
Ako nisi bio zadovoljan fluidnošću na s3, nečeš bit ni na hox-u.
Osobno sam imao i jednog i drugog i bio sam jako zadovoljan (custom romovi to još poboljšaju).
Sve je to li/la i nema neke ogromne razlike.
Eventualno na S3 I9305 (2gb), mada njega nisam koristio pa nemogu tvrdit.
Sve u svemu, ja sam na s3 bio prezadovoljan.
WP8 radi fluidno, tu nema dileme.
Ali po meni ima previše mana u odnosu na android.
Zato sam se s užitkom vratio nazad i uzeo One x.
Naravno da WP radi fluidno kad nema pravi multitasking, kao sto ga nema ni OSX, samo sto WP ima totalno debilan multitasking. Da ne spominjem da nema ni sto drugih feature-a koje ima Android (live wallpapers i slicno koji su hw zahtjevni).
Naravno da WP radi fluidno kad nema pravi multitasking, kao sto ga nema ni OSX, samo sto WP ima totalno debilan multitasking. Da ne spominjem da nema ni sto drugih feature-a koje ima Android (live wallpapers i slicno koji su hw zahtjevni).
Ne bi ni vidio wallpapera od Live Tile-ova.
Što se tiče multi-tasking, ja neznam kad sam otvorio Task Manager u WPu. Sve otvaram preko Starta, niti kad gasim aplikacije, niti mu škodi/usporava kad nešto ne ugasim.
Baš tako, netreba uopće ni pratiti što je otvoreno a što nije kad cijelo vrijeme sve funkcionira savršeno fluidno i sve se brzo otvara
Što se tiče multi-tasking, ja neznam kad sam otvorio Task Manager u WPu. Sve otvaram preko Starta, niti kad gasim aplikacije, niti mu škodi/usporava kad nešto ne ugasim.
Ma meni ide na zivce sta taj multitasking radi kako se njemu hoce. Gasi programe kako njemu hoce i slicno.
Ma meni ide na zivce sta taj multitasking radi kako se njemu hoce. Gasi programe kako njemu hoce i slicno.
Uopce ne gasi programe kako on hoce nego sve kako mu narediš
Zar ti nemaš lumiu 800 - wp7? (znaj da je na wp8 sve mao sređenije, brže,bolje pa tak i multitasking radi drugčije nego na wp7)
Evo usporedba:
Ujutro u 7 skinuio sam mob sa punjaca. Dosao doma u 15:00 i mob se ugasio. Cijela baterija se ispraznila.
Ovo je cudno jer inace izdrzi cijeli dan. Sve sta sam radio je malo igrao texas holdem poker i surfao, nista posebno. Valjda neki app zdere bateriju? Moze pomoc neka? Sta da radim ovo ne valja tako!

Moguce da ti je poker ostao radit u pozadini ili imaš neke druge programe u pozadini, provjeri koji imaju dopuštenje u postavkama - "zadaci u pozadini"
evo ja mogu bateriju stvarno nahvalit na 8s, uredno mi drzi 2-3 dana umjereneg korištenja (slika dolje), spojen vecinom na wifi, surfam,primam mailove, chatam,zovem, slikam čak sam i snimao turu sports trackerom (gps) u ova 3 dana, mislim a mi je pomoglo gašenje ovog da pronalazi otvoreni wifi, izgasio skydrive upload..
mozda ovo nekom pomogne
http://thisismetro.com/2012/11/windows-phone-8-battery-saving-tips/
Hmmm meni ovo s paypalom i walletom ne funkcionira, instaliral sam app ali nemam opciju da dodam paypal. Paypal mi je jedina opcija za kupovanje aplikacija a nemogu ga dodat, jel ima tko kakvo rješenje a da ne uključuje mjenjanje regije ?

Ja zasada ne mislim prelaziti na išta drugo. Od svih mobitela koje sam koristio od Nokie 6300, Lumia 820 me najmanje frustrira. Ima sam i Android, samo nisam iPhone.
Ja sam ih imao ovim redom u zadnje vrijeme- Galaxy S2, zatim S3, HTC 8x i sad iPhone 5. Na stranu što ga svi hejtaju, iPhone mi je daleko najbolji. Fluidnost, brzina, jako kvalitetne i optimizirane aplikacije.
Jedino što je, kao što tnakir kaže, iOS nekako dosadan, ali zato sve radi savršeno.
Meni je iOS dosadio nakon 3god. korištenja, sad sam prešao na WP8, i mogu reći da na WP-u ima dosta nedostataka.
Na zadnjoj verziji iOS-a na kojoj sam bio(6.1), sve je bilo što za mene jedan smartphone treba imati.
Jedina stvar kod iOS-a je ta da se isti dizajn vuče već gotovo 6 godina.
Dizajn na WP-u mi se sviđa(glavni razlog prelaska), nadam se da će u novom update-u dodati neke stvari.
Hmmm meni ovo s paypalom i walletom ne funkcionira, instaliral sam app ali nemam opciju da dodam paypal. Paypal mi je jedina opcija za kupovanje aplikacija a nemogu ga dodat, jel ima tko kakvo rješenje a da ne uključuje mjenjanje regije ?
Skuzio sam. Izgleda da se paypal ne pojavljuje u walletu nit se moze stavit.
Idi ovako, skini paypal i ulogiraj se, izadi iz aplikacije te odi na store nadi recimo wp central ili bilo koji drugi app koji se placa.
Klikni buy, onda se pojavljuju kartice koje su postavljene u wallet, ti ako zelis platit paypalom klikni ispod "Add or switch payment methods".
Kad t kliknes klikni dole na plusic (+) i onda bi ti se trebalo pojavit: credit or debit, microsoft gift card i PayPal, tako je barem meni. Kliknes naravno paypal, next, onda dolazis
na paypal i ulogiras se i platis. Nisam probao ali to je to. Budem javio kad kupim neku app..:)
Idi ovako, skini paypal i ulogiraj se, izadi iz aplikacije te odi na store nadi recimo wp central ili bilo koji drugi app koji se placa.
Klikni buy, onda se pojavljuju kartice koje su postavljene u wallet, ti ako zelis platit paypalom klikni ispod "Add or switch payment methods".
Kad t kliknes klikni dole na plusic (+) i onda bi ti se trebalo pojavit: credit or debit, microsoft gift card i PayPal, tako je barem meni. Kliknes naravno paypal, next, onda dolazis
na paypal i ulogiras se i platis. Nisam probao ali to je to. Budem javio kad kupim neku app..:)
hmm meni nije tako, možda je to zbog regije jer je meni postavljena hrvatska
ne... ne šteka
ne... ne šteka
one x?
ne... ne šteka
Ja sam jučer neke postavke na S3, promjene u pristupu mailu korisnicima. Zna vrlo spor biti. Usput, primjetio sam, kad ga otključavam, sekundu mu treba da prikaže ekran, pa onda slide to unlock. Wow indeed.
ICS je užas... neopisovo nešto, graniči sa neupotrebljivošću. sad mi ide nadogradnja na JB i androidaši kažu da je ta ko warp pogon. sad ćemo vidjet.
ICS je užas... neopisovo nešto, graniči sa neupotrebljivošću. sad mi ide nadogradnja na JB i androidaši kažu da je ta ko warp pogon. sad ćemo vidjet.
Kolega jesi ti proda 8x?
Ako nisi lakše ti je prodati HOX...
upita sam tamo na htc 8s temi no nema nikoga
mislio sam uzeti ovaj mob, no zanima me da li je itko radio app na njemu? sta je sve potrebno?
Ok, VS, SDK, registrirati mob kod MS-a, ima još nešto ili?
Da li je moguće na HTC-u razvijati app za wp? Negdje sam pročitao da je to onemogućeno na HTC WP mobovima (ili griješim?
hvala
Kolega jesi ti proda 8x?
Ako nisi lakše ti je prodati HOX...
hehe, još je kod mene iako je prodan jednom članu... ipak ću ga zadržat jer se sad situacija promijenila sa JB ali poznavajući android vidjet ćemo do kada.
hmm meni nije tako, možda je to zbog regije jer je meni postavljena hrvatska
Kaj nema nitko rješenje za ovaj problem ?
a jesi probao stavit samo karticu?
a jesi probao stavit samo karticu?
probao bi da imam karticu, paypal je od mog starog
upita sam tamo na htc 8s temi no nema nikoga
mislio sam uzeti ovaj mob, no zanima me da li je itko radio app na njemu? sta je sve potrebno?
Ok, VS, SDK, registrirati mob kod MS-a, ima još nešto ili?
Da li je moguće na HTC-u razvijati app za wp? Negdje sam pročitao da je to onemogućeno na HTC WP mobovima (ili griješim?
hvala
enibodi?
Kako bi ti na mobu razvijao app?, razvijaš u windowsu 8 i imaš emulator za testiranje, ne moraš ni imat mob

Pa za isprobavanje/testiranje koristiš emulator koji dobiješ sa WP SDK 8 i na kojem možeš sve podesit kao na mobu, nisu svi mobiteli isti tako da mozes mjenjat rezolucije ekrana, gps, nfc i virtualno testirat a ako misliš radit u VS Exspresu 2012 onda trebaš Win8 da bi koristio sve mogučnosti koje on pruža a nema na Win7.
Vidim da si početnik pa evo nešto korisno za početak:
http://channel9.msdn.com/Series/Building-Apps-for-Windows-Phone-8-Jump-Start