ZTE Blade III

poruka: 1.642
|
čitano: 724.086
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: ZTE Blade III
Johnny4286 kaže...

Ovako. Neki dan sam malo isprobavao što se sve može napraviti na mobu i odjednom mi se počeo prikazivati crveni okvir. Nije stalno tamo, nego najčešće dok mobitel obavlja nekakvu funkciju. Najviše se pojavljuje kada povlačim notification bar. Pokušao sam isključiti, ali neuspješno. Pa ako netko zna o čemu se radi, bio bih mu zahvalan kada bi mi rekao kako isključiti, jer postaje malo iritantno s vremenom, nije da nešto previše smeta.

Meni je nakon roota tako stalno bilo, sve dok nisam novi custom rom instalirao.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
neaktivan
ZTE Blade III

kupil od pajdaša mob-bil custom rom gore--povratil sam orginal rom i sad neradi više wifi..dal budu ovi skužili ak ga odnesem na reklamaciju?mob star niti 3mj

Nemamo mamića, nemamo suce, samo jedno Hajdučko srce!Što ga više lome to ga više volim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Uzeo sam mob kod vip-a, i stavio sam na njega custom rom. Mob mi se nakon nekog vremena poceo resetirati sam od sebe, tako da bi sad htio vratiti orgunalni rom i odnjet ga na reklamaciju. Naso sam rom od tele2, jel ima di na net-u i od vipa ili su isti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
16 godina
neaktivan
devilvu86 kaže...

Uzeo sam mob kod vip-a, i stavio sam na njega custom rom. Mob mi se nakon nekog vremena poceo resetirati sam od sebe, tako da bi sad htio vratiti orgunalni rom i odnjet ga na reklamaciju. Naso sam rom od tele2, jel ima di na net-u i od vipa ili su isti?

Koji ROM si stavio?

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

bok.imam jedan problem...ja uključim mobitel i sve je dobro nekih 40 sek i onda mi se resetira i tako opet...sto da napravim ? HVALA !!

0 0 hvala 0
17 godina

Jel ti ovako?

Traži novi mob, zamjena matične ili ažuiranje softvera neće pomoći.

Ja sam dobio povrat novca i kupio sam si Ascend Y300 u T-Mobileu.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
13 godina
neaktivan
filterini kaže...

Hvala, probat cu pa cemo viditi.

Voicee kaže...
devilvu86 kaže...

Koji ROM si stavio?

Stavio sam Aurora Borealis rom, na njega sam naletio u ovoj temi.

13 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Jel ti ovako?

Daj reci ovako iz prve ruke; razlika između Blade III i Y300? Huawei ima IPS zaslon, koliko to znači jednom prosječnom, netreniranom oku? Također, njegov procesor ima dvije jezgre ali Cortex A5, dok Blade III ima jednu ali Cortex A9 (kasnije sam saznao da uređaj ima Cortex A5 jezgru, tako da, eto mi ujedno i odgovora). Kakve su razlike u performansama, osjeti li se u radu da Y300 radi brže? Jesi li igrao možda neke igre pa da možeš usporediti?

I kvaliteta izrade, Blade III vs Y300 - koji ti se čini kvalitetniji, da bolje leži u ruci, koja plastika djeluje čvršće?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 0:43 (drexcya).
17 godina
ZTE Blade III

Pitanje - da ne letim po 30 strana - je li moguće postaviti telefon da SD karticu prikazuje kao vanjski disk - da mogu slušati glazbu na računalu direktno sa kartice, bez da moram kopirati na lokalni disk?
Inače, novi sam u androidima, ovo mi je prvi android telefon, i za sada je sasvim OK - izlaz za slušalice bi mogao biti glasniji, no dobro je i ovako.

Ne želim ga rootati, nemam potrebe za time. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
drexcya kaže...
Ag008 kaže...

Jel ti ovako?

Daj reci ovako iz prve ruke; razlika između Blade III i Y300? Huawei ima IPS zaslon, koliko to znači jednom prosječnom, netreniranom oku? Također, njegov procesor ima dvije jezgre ali Cortex A5, dok Blade III ima jednu ali Cortex A9. Kakve su razlike u performansama, osjeti li se u radu da Y300 radi brže? Jesi li igrao možda neke igre pa da možeš usporediti?

I kvaliteta izrade, Blade III vs Y300 - koji ti se čini kvalitetniji, da bolje leži u ruci, koja plastika djeluje čvršće?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Blade i Y300 imaju podjednako lošu kameru. No Y300 je osjetno brži, ZTE je u Quadrantu imao rezultat oko 1900 na stock romu, dok ovaj na stocku ima 2400, prednost bladea je što ima odlične romove, kao što je aurora dok Y300 još nije dobio neki dobar rom.

Blade se čini mlimetar tanji i lakše se drži u ruci dok ascend ako imaš znojne ruke se zna sklizati.

Inače sam zadovoljan i y300 je ipak nešto bolji.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 13:59 (Ag008).
14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Jel mi može neko pomoć, u zadnje vrijeme imam jako malo rama slobodno, sve sam poisključivo i prek clean mastera i advanced task killera i opet max rama slobodnog dobijem oko 100mb, inače sam prije kojih 3-4 tjedna imao slobodno do 200mb rama nakon isključivanja svega i svačega...par stvari (većinu sam tih novih i obriso) te nadogradio neke aplikacije (tipa fejs, skype i tak te važnije), trenutno je na njemu 33 aplikacije + predinstalirane stvari. ROM je original od vipa, ali je rootan i maknuo sam većinu onih vipovih gluposti. Zašto imam tolko malo rama od jednom naspram prije mjesec dana?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZMAJX kaže...
zanemarite ovu izjavu . problem rješen

moze pomoc kako je rjeseno? imam isti problem

12 godina
neaktivan
osta_os kaže...

Jel mi može neko pomoć, u zadnje vrijeme imam jako malo rama slobodno, sve sam poisključivo i prek clean mastera i advanced task killera i opet max rama slobodnog dobijem oko 100mb, inače sam prije kojih 3-4 tjedna imao slobodno do 200mb rama nakon isključivanja svega i svačega...par stvari (većinu sam tih novih i obriso) te nadogradio neke aplikacije (tipa fejs, skype i tak te važnije), trenutno je na njemu 33 aplikacije + predinstalirane stvari. ROM je original od vipa, ali je rootan i maknuo sam većinu onih vipovih gluposti. Zašto imam tolko malo rama od jednom naspram prije mjesec dana?

Najbolje je rebootat mobitel i ne palit ono što ti ne treba u trenutku što će zauzimat RAM kao npr. facebook, viber...

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

jel netko zna kako se tamo u postavkama di pise potrosnja podataka ,narihta novi ciklus

,tj mjesec,meni prikazuje od 01.06-01.07 ?

0 0 hvala 0
14 godina
Faith.. kaže...

jel netko zna kako se tamo u postavkama di pise potrosnja podataka ,narihta novi ciklus

,tj mjesec,meni prikazuje od 01.06-01.07 ?

Nisam siguran da možeš samostalno. Meni automatski ide od 15-og u mjesecu do 15-og slijedeći mjesec. A pritiskom na data cycle možeš vidjeti potrošnju za prethodni mjesec. 

Ako ništa ne prikazuje možda treba restart da dođe k sebi ili nisi ništa skidala putem 3G ova 3 dana pa se nije refreshalo.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 9:05 (Hexfire).
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

nisam nista,rjetko ukljucujem mobilni int. vidjet cemo kako ce dalje.. mozda se sam resetira kad ukljucim..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovako pitanje jedno :) sto ti custom romovi znace za mob(sorry nov sam) i zanima me sto je to root?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 9:38 (Ryder007).
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

musterij razrijesen-dakle,kad ukljucis mobilne podatke onda mozes pistavke uredivat,tj unesti koji datum u mj zelis da se restartira.. samo sam trebala malo proucit.. ljenosti moja {#}

1 0 hvala 0
13 godina
osta_os kaže...

Prvo da se malo pohvalim sa ženinim mobitelom, doduše nije vrlo zahtjevna, par sms-ova dnevno, 15-ak min poziva i facebook...

https://docs.google.com/file/d/0B8IwJn9Pk2PCaU1lMGZHVmpNT28/edit?usp=sharing

Software je original Tele2 sa ZTE stranica i mobitel je rootan, a sa link2SD su freezane sve aplikacije koje se ne koriste, a sa Greenify-em hibernirane ostale koje se koriste (Facebook, Google Play, Opera, igre...)

tako da se ne mogu same pokretati, već na zahtjev.

Trenutno je slobodno 197 MB rama bez task killera.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 10:54 (filterini).
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Ja san trenutno na CM10 4.1.2 i to zadnji build (28.06) i moran priznati da je odlican.Sve radi,clock je stabilan na 1127 bez restartanja,memorije ima dovoljno i fluidniji je od Aurore i orginal B01! Baterija zasad ok traje al to cemo jos viditi kroz par dana.Moje preporuke da ga isprobate!
BTW u 28.06 verziji je popravljen radio i drugi je kernel i iako KonsTa tvrdi da se nece osjetiti razlika u radu od prijasnjih verzija meni se ipak osjeti da je malo brzi i clock mu radi bolje nego prije hehe

http://www.youtube.com/watch?v=w5RHYJrZAnk

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mi moze netko reci koji room trebam stavit i koje applikacije i kaj je to root?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 14:30 (Ryder007).
14 godina
neaktivan
Ryder007 kaže...

mi moze netko reci koji room trebam stavit i koje applikacije i kaj je to root?

Pa zar je teško upisat u tražilicu root? Izbaci ti kao drugi rezultat

Ovdje imaš objašnjen root i instalaciju custom roma, dva posta iznad tvoga kolega je napisao koje on aplikacije koristi

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

ekipa trebam pomoć, izluđujem s ovim. pokušavam instalirat aurora custom rom ali ne ide pa ne ide. uvijek nakon što pokrenem clockworkmod recovery telefon se restarta i onda zapne na početku - samo stoji onaj zeleni logo i ni makac. recovery također samo stoji na 'waiting for device'.

rootao sam uređaj, instalirao sam zte drivere, za fastbot nisam siguran - sve što je bilo u rar fajlu je par dll datoteka bez ikakvog exe fajla. Probao sam instalirati sdk i on je navodno nešto instalirao. bilo kako bilo, u device manageru mi pod android piše ZTE handset ADB interface, i kad pokrenem recovery program prepozna da je uparen tele2 uređaj no neće da krene dalje od drugog koraka. pokušavao sam ručno preko cmd-a i preko jednog exe fajla koji bi to trebao automatski riješavat i ne radi ništa.

volio bi izvuć maksimum iz ovog mobitela, no strpljenje mi je iscrpljeno. ukoliko netko ima kakvu ideju bio bih zahvalan da je podijeli sa mnom. živili!{#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

kada u cmd-u utipkam adb devices dobijem slijedeće:

List of devices attached

P772N10_TELE2 device

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

riješio sam. trebao sam preko device managera označit ZTE handset ADB interface, desni klik, browse my computer for driver software, let me pick from a list of device on my computer, ponovo učitat driver za zte handset ADB interface, a onda kliknit na have disk i pronači android_winusb.inf i onda izabrat bootloader.

ovo nije doduše bilo nigdje objašnjeno u dosta tutoriala (bar ja nisam vidio) i jedva sam naletio na to na webu. Pa eto neka bude ovdje ako još netko ovdje zapne.

0 0 hvala 0
14 godina
pobro86 kaže...

riješio sam. trebao sam preko device managera označit ZTE handset ADB interface, desni klik, browse my computer for driver software, let me pick from a list of device on my computer, ponovo učitat driver za zte handset ADB interface, a onda kliknit na have disk i pronači android_winusb.inf i onda izabrat bootloader.

ovo nije doduše bilo nigdje objašnjeno u dosta tutoriala (bar ja nisam vidio) i jedva sam naletio na to na webu. Pa eto neka bude ovdje ako još netko ovdje zapne.

Napisao sam ja to dosta stranica prije jer sam imao identičan problem, a nisam vidio tvoj post do danas ujutro. Čudno da se to nigdje ne spominje. Ja sam isto slučajno naletio na to da moram ručno instalirati iz device managera.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

ja  vam  se  divim,jer  poima  nemam  o  cemu  pricate.. :-)

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zna li netko kak da unroot ak postoji nacit rootao sam ga preko ove web stranice http://zteblade3.com/how-to-root-the-zte-blade-3/  takodjer sam i na toj stranici nasao kak se stavlja custom rom,sad me zanima kak da sve vratim kak je bilo?
EDIT: imam gore aurelis gore i bilo sve u redu 2 dana al danas mi se poceo svaki cas gasit(ne resetirat) 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 17:12 (Ryder007).
12 godina
neaktivan

Ja mislim da ce ti ovo pomoci.....i meni je mnogo....inace ovo upustvo je preuzeto sa jednog drugog foruma i ja nisam autor istog...:)

Uputstvo za vracanje orginalnog recoverya:

Priključite telefon sa usb, Control panel, Device manager, Android phone, desni klik Update driver software, Browse my computer, Let me pick, Have disk,
Browse android_winusb.inf, ok, izabrati Android Bootloader Interface, next, ne obazirati se na upozorenje da drajver nije potpisan, restartovati računar.

Omogućiti USB debugging, pokrenuti .exe fajl i izabrati opciju 1 za CWM recovery ili opciju 2 za stock recovery. Ulazak u recovery: volume up+power.
Od autora recovery mađara Apeelmea sam saznao da je on ovaj recovery kodovao prema P772N10 firmware .Njegov stock recovery prilikom instalacije bilo kog originalnog firmware osim P772N10 će prikazati grešku

iassert failed:getprop(ro.product.name)=p772n10 E error in sdcard/update.zip (Status 7) Installation aborted.

Zato moramo uraditi mali tweak.
Instalirajte na računar 7-zip. Preuzmite sa ZTE sajta vaš originalni firmware ( VIP, Telenor ili neki drugi). Raspakujte recovery_install.exe i update.zip fajlove. U update folderu pronađite recovery.img i preimenujte u original_recovery.img.
Obrišite iz recovery_install foldera original_recovery.img. Kopirajte original_recovery.img iz update u recovery_install folder. Na ovaj način smo zamenili P772N10 recovery sa vašim originalnim.
Pokrenite recovery.bat i kroz opciju 2 možete vratiti vaš stock recovery. Kad vratite njega uvek možete instalirati firmware i sačuvati garanciju.

http://www.mediafire.com/?cclqky8nocus19c

Sadržaj Download fajla:
1.Drajveri ZTE Handset
2.Drajveri za Bootloader
3.Recovery
4.Root-Unroot

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 17:13 (zulemb).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice