Tmobile iPhone - mehanički kvar?, odbijeno jamstvo

poruka: 15
|
čitano: 18.086
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Tmobile iPhone 4 - mehanički kvar

Zadnjih nekoliko mjeseci, iPhone mi je počeo štekati nenormalno, sve se češće resetirao, brejkao... Home tipka je gotovo prestala reagirati, volume tipke također kao i ona za paljenje. Gubio je signal bez obzira na lijevu/desnu ruku jer je stalno nošen u raznim maskicama. Prekidao pozive, ili se nije mogao ni javiti dok se nebi restartao.

Pošto sam imao još 2 mjeseca garancije, odnio sam iPhone na popravak u Tmobile centar u Zagrebu.

Bio je na servisu otprilike 2 tjedna, da bi me jučer nazvala gospođa i rekla da je diagnosticiran mehanički kvar. Na moj upit što bi to trebalo značiti, dobio sam odgovor da je uređaj zadobio neko mehaničko oštećenje. Pošto nije nešto vele ni ispadao (par puta na tepih sa cca 80 cm), sve je na mjestu, ekran još uvijek relativno bez ogrebotina, vode nije vidio ni na televiziji, nije sjedano na njega, nije ostavljan ni na nekim visokim temperaturama, a ni na niskim...

Što bi moglo biti? Zatražio sam detaljni opis kvara no još uvijek ga nisam dobio...

Ponuđen mi je novi iPhone 4 u zamjenu za ovaj za 1500 kn (mislim da je tako neka šema). Ali neću zamjenu, hoću priznat kvar. Nevjerojatno. Što nebi onda bio potpuno mrtav da je neko mehaničko oštećenje, a ne radio na dane, jedan dan super, drugi slabo, treći slabije, četvrti super.....

Ima li tko slična iskustva?

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Tmobile iPhone 4 - mehanički kvar
EchoOne kaže...

Zadnjih nekoliko mjeseci, iPhone mi je počeo štekati nenormalno, sve se češće resetirao, brejkao... Home tipka je gotovo prestala reagirati, volume tipke također kao i ona za paljenje. Gubio je signal bez obzira na lijevu/desnu ruku jer je stalno nošen u raznim maskicama. Prekidao pozive, ili se nije mogao ni javiti dok se nebi restartao.

Pošto sam imao još 2 mjeseca garancije, odnio sam iPhone na popravak u Tmobile centar u Zagrebu.

Bio je na servisu otprilike 2 tjedna, da bi me jučer nazvala gospođa i rekla da je diagnosticiran mehanički kvar. Na moj upit što bi to trebalo značiti, dobio sam odgovor da je uređaj zadobio neko mehaničko oštećenje. Pošto nije nešto vele ni ispadao (par puta na tepih sa cca 80 cm), sve je na mjestu, ekran još uvijek relativno bez ogrebotina, vode nije vidio ni na televiziji, nije sjedano na njega, nije ostavljan ni na nekim visokim temperaturama, a ni na niskim...

Što bi moglo biti? Zatražio sam detaljni opis kvara no još uvijek ga nisam dobio...

Ponuđen mi je novi iPhone 4 u zamjenu za ovaj za 1500 kn (mislim da je tako neka šema). Ali neću zamjenu, hoću priznat kvar. Nevjerojatno. Što nebi onda bio potpuno mrtav da je neko mehaničko oštećenje, a ne radio na dane, jedan dan super, drugi slabo, treći slabije, četvrti super.....

Zaprijeti Državnim inspektoratom i pozovi se na Zakon o zaštiti potrošaća. Budi ozbiljan i ustrajan te idi do kraja. Reci da ćeš podnijeti prijavu Državnom inspektoratu i da imaš vremena čekati samo to napravi u garantnom roku, a na kraju nemaš što razmišljati to i napravi pa neka se oni pravdaju jer kad tad ćeš barem dobiti i riješenje. Ovako samo pitati i ništa ne poduzimati ti je slaba utjeha. Mislim da sam vidio nekog da je to i napravio za Android mobitel koji je u najvišem rangu i na kraju je dobio novi mobitel.

Poželjno je stisnuti HVALA
13 godina
neaktivan

Koliko sam shvatio, čovjeku je ispao mobitel na pod sa skoro metar visine i to nekoliko puta. Četiri puta? Pet puta? Sasvim normalno je da se pojavio mehanički kvar. Tako da ne razumijem o kakvom inspektoratu i prijetnjama pričaš. Garancija ne pokriva mehanička oštečenja. Čovjek je strgao svoj mobitel.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 13:17 (krayz1e).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Nije od pekmeza, je*emu. Šta mu ima biti. Pitaj na čemu je kvar.

Ako je pukla tiskana pločica, on je kriv, ako je bilo što drugo, bilo što što nije slomljeno, mobitel ima grešku.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Re: Tmobile iPhone - mehanički kvar?, odbijeno jam
krayz1e kaže...

Koliko sam shvatio, čovjeku je ispao mobitel na pod sa skoro metar visine i to nekoliko puta. Četiri puta? Pet puta? Sasvim normalno je da se pojavio mehanički kvar. Tako da ne razumijem o kakvom inspektoratu i prijetnjama pričaš. Garancija ne pokriva mehanička oštečenja. Čovjek je strgao svoj mobitel.

Ma sta bi ga strgao, meni je moj 4s letio na sve strane po betonu i sav je bio ogreban ali nista nije puklo i idalje je savrseno radio tako da ovo vjerojatno nije mehanicki kvar.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5
12 godina
protjeran
gamer34 kaže...
krayz1e kaže...

Ma sta bi ga strgao, meni je moj 4s letio na sve strane po betonu i sav je bio ogreban ali nista nije puklo i idalje je savrseno radio tako da ovo vjerojatno nije mehanicki kvar.

E imaš logiku do jaja..Nije poanta jel senešto potrgalo ili nijee,nego DA JE PADAO..Pojavio se hladni lem,pukla ploča,a to pojašnjava čas da radi dobro,čas da ne radi..mislim na hladni lem..

Nijedan pad nije isti,stoga,niti jedno oštećenje ili neoštećenje ne može biti isto..

14 godina
redneck kaže...
gamer34 kaže...
krayz1e kaže...

E imaš logiku do jaja..Nije poanta jel senešto potrgalo ili nijee,nego DA JE PADAO..Pojavio se hladni lem,pukla ploča,a to pojašnjava čas da radi dobro,čas da ne radi..mislim na hladni lem..

Nijedan pad nije isti,stoga,niti jedno oštećenje ili neoštećenje ne može biti isto..

Cisto sumnjam da je od pada sa 80ak cm nesto puklo da bi se strgalo ako meni nije od puno zescih padova.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
redneck kaže...
gamer34 kaže...
krayz1e kaže...

Cisto sumnjam da je od pada sa 80ak cm nesto puklo da bi se strgalo ako meni nije od puno zescih padova.

Imao si sreće što ne znači da je imao i on. U slučaju da ti je nešto puklo prilikom tih padova ne bi imao pravo na garanciju.

16 godina

Sve ovisi kako je mobitel pao, moze pasti s 30 cm na krivo mjesto i pukne, a moze s metra a da mu nije nista...

Da sam na tvom mjestu tražio bi da vidim kakvo je to mehaničko oštećenje, jer vako možemo samo nagađati, mi i ti. 

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ma apsolutno shvaćam da može i tako nastati, samo mi je malo nevjerojatno jer nije nešto vele ispadao.. I to na deblji tepih sa stola ili iz džepa. Nosan u maskicama zaštitnim od prvog dana kupnje... To mi je sestrin iP4.

Od frenda, iP4 je pak letio maltene sa balkona i preživio valjda 500 padova, radi 5 put bolje. Kakve si sreće pretpostavljam...

Al dobro, sve u svemu, moguće da je i mehanički kvar, samo nema nikakvog odgovora od servisa još uvijek... Baš me zanima što je to točno ošlo da čujem njihovo objašnjenje...

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 15:13 (EchoOne).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Tmobile iPhone 4 - mehanički kvar
EchoOne kaže...

Imam slično iskustvo sa 3G-om. Meni je čim sam ga kupio prašina na jednom dijelu ulazila pod ekran, kad sam išao to reklamirati pokušavali su krivnju prebaciti na mene jer, kao, radim u teškim uvjetima?!

Pazite, likovi su prosudili u kakvim uvjetima radim bez da uopće znaju gdje je i koje je moje radno mjesto. Inače, radim u bolnici, u praktično sterilnim uvjetima.

Odmah sam zaprijetio Državnim Inspektoratom, obavio jedan poziv pred njima i odmah su promijenili priču, počeli se ispričavati, zaprimili uređaj i zamijenili digitizer.

Očito pokušavaju ovom podmuklom pokvarenom APP taktikom prevariti kupce i negirati zakonom zaštićeno pravo na besplatan popravak uređaja. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 15:43 (nkdz).
13 godina
neaktivan

Ma gledaj ako ti je ispadao i ima mehanička svojstva zaboravi državni inspektorat teško dokazivo da nije tvojom krivnjom. 

Pozz!!!

Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
protjeran
gamer34 kaže...
redneck kaže...
gamer34 kaže...
krayz1e kaže...

Ljudi padnu sa 2 metra visine i ubiju se,dočim neki padnu sa 4-5 kata i ostanu živi..jel sad jasnije?Nejednom sam vidio i zanimljivu stvar..Opranu keramičku šalicu sam brisao i iskliznula mi na kuhinjske pločice..cca 130cm visine,pade dole,odbije se kao kokica-i ostade čitava..drugi puta,padne sa pola metra i polupa se u stotine komada..ili još zanimljivije..Padnne sa 130cm,odbije se od pločica,leti u vis 20 cm,i ja se ponadam-ostala je čitava,a ona se od tih 20 cm ponovnog pada raspe na komadiće..Kako rekoh,niti jedan pad nije isti,kao niti demidž,no poanta je neš drugo u ovoj priči..{#}

13 godina
neaktivan
Ma jabimam sa servisima iskustva i to vecih doduse radi se o SGS2 koji je pao i odljepio se digitizer neznam kako al eto. Nije bilo strasni pa nisam slao na servis no bricko sam ga i onda ajmi na servia na APP. Preko tmobilea poslali ga u MESC koji poslao i sliku di je kuciste napuknuto i nema popravka nicega iako maticna nije osla padom vec FW om ok. Nist vratili ga. Poslo ga u europatrade centralni servis. Deci zamjenili osteceno kuciste, primjenili digitizer, maticnu plocu i evoga mobitel i dan danas radi, sve pod garancijom proslo. kad se salje preko tcona nema sanse da garancija prode od prve. Uvjek nadu nesti sto je uvjet da ne priznaju. Jer nisu svi kvarovi koji se dogode od pada i sl. Zato trazi ko je sluzbeni servis za iphone u hr i salji tamo proces sigurno bolje nego preko tcoma. Neznam di salju iphone ali ako je MESC nista neobicno da nezele priznat. Takoder slao sam i huawei kojemu je digitizer presto radit, a bilo je kuciste osteceno .. priznali garanciju, jedinobu opisu kvara sam naveo da je kuciste osteceno tu i tu ali i da nakon toga je radio mjesecima ispravno.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan
Gledam sad pa MESC je i servis za apple. A tmobile njihov partner. A neg sta da su ga kod tih kretena poslali. Trazi mobitel nazad sto prije i ak nisi u blizini naruci overseas o trosku servisa tak da nist ne platis i salji ga u agram servis. Trebali bi ti ga popravit bez problema ili cak dat novi. S njima imam isto dobri iskustva oko rutera. Svi servisi su bolji od MESCA.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice