T-mobile vs. VIP vs. Tele 2

poruka: 222
|
čitano: 113.121
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Stavite glasanje da PRVOM postu :)

11 T-Mobile
25 VIP
24 Tele 2
Please Dont Care About What I Say
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
RE: T-mobile vs. VIP vs. Tele 2
Aki imam data tarifu i placam je, onda je hocu i koristit 24/7365 i ne pada mi na pamet iskljucivati sve samo da mi se mob ne spaja na net....jer mi onda data tarifa nema smisla.
Istina je da Tele2 kaska za VIP-om i t-mobile-om sto se tice data tarifa, a BB uslugu ocito ni nemaju posto nisam dobio odgovor na svoje pitanje....ni danas cu kod kuce sam to provjerit.
Prelazit na neke bonove mi ne pada na pamet....platim mjesecni racun i to je to, a ne da nekakve bonove kuckam i mislim si kada cu ga potrosit. Nekome to odgovara....meni ni pod "razno". Ovo da se Tele2 prebaci na drugog operatera dok nema signala i guta tudi data promet te mi se to posebno zaracunava i nije bas nesto super....tako da ne mozete reci da je "najbolji". Mozda je ok za ekipu koja samo prica na mob i posalju koju poruku...ali za sve one koji moraju imati dostupan net u bilo kojem trenutku i obavezno dostupan 24/7 mail, Tele2 i nije bas neko rijesenje pa sta god vi pricali no drzimo se cinjenica i onoga kako je uistinu.
T-mobile je skup i to stoji, ali znam da za cca 235 kn mjesecno imam mob koji mi je stalno spojen na net, i 24/7/365 dostupan mail sto mi je itekako vazno.
VIP je sto se tice BB tarife koliko znam jos bolji nego t-mobile....no samo treba malo pronjuskat ponudu.
Sada bar znam da se sto se tice data tarifa situacija u Tele2 i nije bas nesto promjenila....na zalost. Tek kada budu imali postenu data i BlackBerry tarifu, tek onda ce biti "zanimljivi" svima....ovako ljudi kojima treba net i mail nemaju bas nista od neke njihove "jeftine" usluge.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
14 godina
neaktivan

Po meni ViP definitivno.

Nego sad jedno pitanje.Jer se može ViP-ova pretplata uzet bez mobitela.Jer imam svoj unlock-an Desire HD otprije sad mi samo treba sim...

Pozdrav 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vikijee kaže...

Nego sad jedno pitanje.Jer se može ViP-ova pretplata uzet bez mobitela.Jer imam svoj unlock-an Desire HD otprije sad mi samo treba sim...

Naravno da može!!

14 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
vikijee kaže...

Naravno da može!!

Hvala :)

16 godina
BONxFIRE kaže...

Stavite glasanje da PRVOM postu :)

neznam zašto je vama t-mobile toliko bolji, meni su preskupi, po prepaid tarifama je ovako najjeftinije (prema tarifnom kalkulatoru)

Knockout zero

Knockout

Vip Hoću Sve +

Smiley

16 godina
neaktivan
vikijee kaže...
zabranjeniples kaže...
vikijee kaže...

Naravno da može!!

Hvala :)

Ali svejedno moraš potpisati ugovor na 24 mjeseca da bi dobio 50% popusta na cijenu tarife, tako da si ipak uzmi i neki mobitel, prodaj ga i od tih novaca plati prvih par racuna.

If creativity is a field, copyright is the fence.
17 godina
The Man kaže...
Memphis kaže...

najbolji je onaj koji ima najbolju tarifu za tvoje potrebe

To legendo! Iz neba pa u rebra...

Još samo da si stavio veliko N u najbolji, dodao riječ operater i na kraju rečenice stavio točku, platio bih ti burek i jogurt.

Najbolji operater je onaj koji ima najbolju tarifu za tvoje potrebe.

CrnaBitanga kaže...
Nemam uopće namjeru komunicirati na ovoj razini. Ja dam argumente za raspravu i branim svoje stavove, a ti ko Maksim po diviziji. Demagogije, ma koliko da je ima, uvijek je previše. Ili kako bi moj mentor rekao: Puno zujanja, malo meda.

Uostalom, više od nekoliko forumaša dalo mi je podršku u svojim postovima, vjerojatno jer vide dalje od svog nosa. Pametnome dosta.

Lp,

M.

Koji si ti car, frende! Ode sad kliknut na onaj gumb da te pratim. Ovo se ne propušta! Imaš fore za 10, a i inače, kao dugogodišnji Vip/T-Mobile heavy korisnik, (čak toliko dugogodišnji da na obje mreže imam isti broj i hrpu pogodnosti) slažem se s tobom u potpunosti. Izmamio si mi osmjeh na lice. Koje kulturno kurenje. Baš si kralj!

Hvala, hvala!

Gle, ja za razliku od navedenog ''gospona'' imam kućnog odgoja, pa ne vrijeđam neznance po forumima.

Argumente za i protiv sam iznio, mogu i znam ih obrazložiti, da li je cjepidlačenje ako od sugovornika očekujem isto?

Hrpa forumaša je stala iza mojih postova.

A ako nemam što pametno za prokomentirati - ne uključujem se u raspravu.. vrlo jednostavno.

Lp i sve dobro,

M.

Prodajem zjake...povoljno!
14 godina
neaktivan

Imam samo jedno pitanje za vas koji ovdje raspravljate.

Da li je netko primjetio da T-Mobile za BB daje samo uslugu Instant e-mail.

Znaći slijedeće.

Davatelj usluge svim operaterima (i VIP-u i T-mob) je RIM (proizvođač Blackberry uređaja).

RIM svim operaterima svugdje u svijetu daje uslugu flat rate paketa za e-mail i internet (surfanje) uz uvjet da se korisnik spaja

preko RIM-ovog APN-a.

VIP korisniku daje obje usluge u cijeni od 91,00 kn (45,50 na akciji), znaci flat rate surfanje internetom na svom uređaju i flat rate e-mail.

T-mobile daje korisniku uslugu Instant e-mail za 80,00 kn (40 u akciji) uz neograničen broj e-mail poruka u T-mobile mreži što god to značilo.

Bitan dodatak je da u VIP-u za 111 kn imate istu flate rate uslugu u roaming-u dok je u T-mobile opet samo e-mail.

(u normalnim data tarifama je prijenos 1 MB u roaming-u 26 kn pa gore navedena činjenica dobiva još više na težini)

Skraćeno:

obje kompanije dobivaju od RIM-a istu uslugu ali T-mobile korisniku niti ne nudi internet a kamoli flat rate nego možete doplatiti web'n'walk za 75 kn ili iTarife.

Sasvim dovoljno da normalan čovijek vidi o kakvoj se firmi radi. 

3 0 hvala 0
17 godina
velejaj kaže...
 uz neograničen broj e-mail poruka u T-mobile mreži što god to značilo.

Ovo i mene zanima...

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
15 godina

@velejaj 

Upravo sam o tome i pricao kada sam rekao da je VIP daleko bolji nego t-mobile sto se tice BB usluge. Radi toga moram koristiti uz instant e-mail obavezno i neku data tarifu (u mome slucaju i150)  jer ne zelim razmisljati o tome koliko cu prometa potrosit na mobu i dali cu se spojit na net ili necu.

Samo za pretplatu u t-mobileu dajem cca 230 kn dok bih za tu istu stvar u VIP-u prosao duplo jeftinije. Mislim da cu se prebaciti na VIP dok mi istekne ugovor sa t-mobile-om bas radi bolje BB usluge posto mi ionako samo to treba.

Jedino ne znam kakvu ponudu uredaja ima VIP, ali nije bas ni toliko vazno posto ionako svaki uredaj ako koristis BB mail i neku ovakvu data tarifu u t-mobileu otplatis pet puta u dvije godine.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
A gle win...

ako imas BB, Vip je majka za to...

Ako imaš običan smartphone, ja ipak rađe biram Tele2...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina

Imam BB tako da mi treba instant e-mail, a iskreno Tele2 sam imao prije i nisu me bas odusevili + support im je bar prije bio koma.

Treba mi obavezno data tarifa, a vidim da se Tele2 spaja na druge mreze ako ne hvata svoj signal i sisa lovu sto mi nikako ne odgovara pa makar imam data tarifu...ovako nikada nisam siguran na koju mrezu se spojio, a zadnje o cemu zelim razmisljat je to gdje mi se mob spaja tj. na sta.

Isto tako neke fore sa bonovima ne dolaze u obzir....

Vjerujem da je nekima Tele2 super, ali malo sam ga gledao zadnjih dana, citao sta ljudi kazu i nekako mi se ne svida ono sto citam.....tu se prvenstveno odnosi na pretplatu, data tarife i support pa i to na sta se mob spaja tj na ciju mrezu kada sam na netu.

T-mobile koristim oduvjek sa time da sam jedno vrijeme imao i Tele2 na drugome mobu...VIP nisam nikada koristio pa ne mogu reci kakvi su, ali za BB su ocito daleko najbolji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
win32 kaže...

Ja sam se isto dosta premišljao.

Dal ostat na VIP-u ili se prebacit na Tele 2.

Razmišljao sam dosta, jer sam odlučio probat preplatu.

Pažnju su mi privukle dvije tarife.

Kod VIP-a je to bila sve za mene, dok je kod Tele 2 bila Smiley.

I jedna i druga nude dosta toga.

Međutim, ovaj problem sa internetom kod Tele 2 nije malešan.

Bar ovako na prvi pogled prema pročitanim stvarima.

Međutim, ti uvijek možeš pogledat na kojoj si mreži (postoji kod koji ukucaš i onda vidiš dali si na Tele 2 ili T-mobile).

Mada, meni je osobno bitno da se uvijek mogu bez beda spojit i ne mislit o signalu/mreži.

Tu spominjem i signal. Sestra mi koristi Tele 2 na bonove i kaže da joj se zna desit da nekad nema signala.

Recimo, kad putuje, pa se nađe u nekom manjem mjestu/selu.

A o korisničkoj podršci i usluzi da ne pričam.

Ljudi koji rade u navedenoj mreži, blage veze o svom poslu nemaju.

Nazovem službu za korisnike sa sestrinog telefona da se raspitam, a on mi ne zna odgovorit.

Odem u poslovnicu, oni gledaju po internetu i naglabaju bzv.

Više znam ja, po onome što pročitam po netu, nego oni koji rade tamo i koji su za to plačeni.

Uprvo iz tog razloga sam ostao na VIP-u i uzeo sve za mene 150 (akcija u pola cijene iznosi 75).

Za svaku veču tarifu, moraš imat kreditnu karticu. To im je po meni minus.

Mada je kasnije moguče to prebacit na plačanje preko tekučeg računa.

Ali čak je i to pitanje dali će ti htjet uradit u poslovnici.

Tele 2 mi se čini dosta povoljan, osim tog srxnja sa mrežom (vezano za internet).

Malo sam pročešljao Tele 2 forum, te naišao na svakakve komentare (od pohvala do kritika).

Međutim, odlučio sam se na ne riskiranje. Jer ipak sam išao na ugovor od 24 mjeseca (što i nije malo za preplatu).

Ono što me najviše nagnalo na ostanak, je stručnost i pregršt korisnih informacija VIP-ove službe za korisnike i samih djelatnika u poslovnicama.

Šta god ih pitaš ili im se obratiš za nekakvu pomoč, nema brige i uvijek su tu.

Barem je tako kod mene dosad bilo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 14:28 (zabranjeniples).
15 godina

ja sam na tele2 a prije sam bio t-mobileu i oni su previše krali !!! a tele2 je zakon sa cjenama, stara je na tomato i oni su ok, ali su zaostali što se tiče mobitela

Turbo is my heart, nos is my blood, and cars are my life !!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Općenito mislim da se Tele2 ne može uspoređivati ni sa VIP-om ni sa T-mobom jer u startu niti nisu došli na tržište sa istom količinom ni kvalitetom usluge.

Ista situacija sa Tele2 je bilo gdje u svijetu gdje se pojavljuju, dolaze kao treći ili još kasniji operater sa osnovnom uslugom i niskom cijenom.

Ako se ne varam, mislim da u drugim zemljama Tele2 niti ne nudi uslugu mobile interneta (govorim o surfu na mobitelu).

No baš zbog toga, svako bi trebao odabrati što mu više odgovara s obzirom na njegove navike korištenja mobitela.

Da li kompletna usluga po skupljoj cijeni ili "samo razgovori" po jeftinijim cijenama.

Vip i T-mob se s druge strane mogu uspoređivati jer su oba dugo na terenu, imaju približno istu (kompletnu) ponudu.

Moje mišljenje mislim da ne trebam posebno isticati, mislim da se iz mog prethodnog posta jasno ocrtava moje mišljenje o T-nešto općenito.

Ujedno mi je i naj novija akcija kod T-moba vrlo dobar pokazatelj kako se T-mob odnosi prema svojim korisnicima i šta misli o njima.

"Sve, ama baš sve po 50% popusta", svi mobilni uređaji, sve tarife........

Da, ali dok ne dođete u T centar.

Tada više iPhone nije na 50% popusta (iako je mobilni uređaj), naravno da u tu akciju ne ulaze Macbook računala,

za dosta dodatne opreme vas traže potpisivanje ugovora na 24 mjeseca?????????

Uz to i na web stranici od T-coma već jedno mjesec dana stoji informacija da je u tijeku akcija za postojeće pretplatnike na max-adsl uslugu

koji nemaju više ugovornu obvezu ili im ista istiće unutar 30 dana. Isti mogu kupiti Macbook računala po osjetno jeftinijim cijenama.

Ali opet samo na web stranici.

U nijednom od 3 centra u kojima se akcija realizira u Zagrebu nisu niti čuli o čemu pričam a kamoli da su mi htjeli prodati Macbook.

Nakon što sam u svakom od ta 3 centra bio već jedno 10 puta, sada već znaju o čemu pričam ali akcija još nije počela jer nisu još dobili niti

jedno računalo a niti neznaju kada će.

Nazovite službu za korisnike i pitajte njih; da gospodine akcija je u tijeku i slobodno otiđite do određenih T centara i realizirajte produženje ugovora

uz povoljniju kupnju računala.

Na webu također, ali ne i u T centru.

Jednostavno mi nije jasno kakva si to kompanija može dozvoliti takavo ponašanje u 2011. godini.

To što ja ko magarac vučem već 5 puta čovijeka koji bi mi produžio svoj ugovor, što sam još po 5 puta bio u sva tri centra u Zagrebu bez veze i čekao

otprilike po 30 minuta da bi me prodavač sa mutavim pogledom u čudu gledao, to T-nešto nije briga jer sam ja još jedan od magaraca u nizu koji je

razmišljao da išta od sovjih para potroši kod njih.

Usput, da samo napomenem, da sam u svojoj firmi 3 T-mobile pretplate ugasio, 4 Tele2 pretplate ugasio i ostavi sam samo 8 VIP pretplata.

Za bilo kojeg poslovnog korisnika mislim da ništa osim VIP-a ne dolazi u obzir, u protivnom ili imaju ograničenu i nepismenu osobu

odgovornu za odlučivanje i biranje mobilnog operatera, ili imaju previše para pa niti ne gledaju račune za mobitele ili imaju tal sa Mudrinićem.

2 0 hvala 0
17 godina

Gospodo,cijelo vrijeme se vrtimo u krug.

T-mobile i Vip  su za jedan segment korisnika, a Tele2, Tom i BonBon su za drugi.

Očito je onda da se ni nemogu uspoređivati po istim kriterijima. (da ne spominjem koju prednost imaju jer su došli xx godina prije na tržište)

Jer T-mob i vip su odavno preskupi za običnog korisnika koji ne misli plačat pretplatu tj. potpisati ugovor s vragom, nego kontrolirati svoju potrošnju, dok firma uzme pretplatu, 5-10 mobitela na tu pretplatu i šibaj. Ko te pita koliko si potrošio i koga si zvao. Bitno da sam te dobio kad sam te trebao i da samo napravili posao(pa i preko mobitela).

Jer, kad tele2 dođe na tu razinu da može ponudit sličnu uslugu i dostupnost kao ova 2 velika "igrača" onda ih i možemo uspoređivat.

tako da...mislim da nema smisla dalje o tome....

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 10:57 (mali.ivica87).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
mali.ivica87 kaže...

Jer T-mob i vip su odavno preskupi za običnog korisnika koji ne misli plačat pretplatu tj. potpisati ugovor s vragom

Ovo boldano nema smisla. Ili si baš to htio reč, a nije mi shvatiljivo zašto, ili si se malo zabucao prilikom pisanja.

Preskupi za običnog korisnika koji ne misli plačat preplatu ??!! Zašto ne bi plačao preplatu, ako je več potpisao za navedenu??

VIP nudi ono što nudi. U nekim segmentima, Tele 2 je zaista povoljniji.

Ali zašto bi ja riskirao, da se mislim hoču li imat signala ili ne, da se mislim hoču li bit spojen na njihovu mrežu kad mi zatreba internet ili ne??

Kod VIP-a tog problema nema.

Također je velik problem u zadnej vrijeme bio prilikom tog navedenog kontroliranja potrošnje (govorimo o preplatnicima).

Pročešljao sam malo Tele 2 forum, te pročitao dosta o navedenom.

Navodno ljudi po 2-3 mjeseca nisu mogli provjerit koliko su potrošili.

Za taj problem (nevezano za vrijeme) su mi potvrdili i neki od zaposlenika same mreže.

Navodno je u pitanju bila nadogradnja sistema, pa nije bilo moguče se spojit i provjerit navedeno.

Navodno taj problem više ne postoji.

Ali zašto bi ja to sve kao korisnik koji potpisuje ugovor riskirao??

Ako potpišem ugovor za neku uslugu, tu uslugu očekujem pod svaku cijenu, te u svako doba noči i dana.

Ono što želim reč, meni osobno ne odgovara ponašanje navedene mreže.

Ali naglašavam, meni osobno.

Diže mi se kosa na glavi kad svi pričate, ovi su povoljniji pa su time i najbolji (pritom ne mislim konkretno na tebe Ivica).

Ipak valja obratit pažnju i na druge stvari u samoj mreži.

Šta mi znači to što ču imat 1gb prometa više, kad ga možda neču moč iskoristit kad mi bude trebao??

Šta mi znači što ću imat više besplatnih poruka, kad ih možda neču moč iskoristit kad mi budu trebale??

Ove zadnje dvije rečenice se odnose na signal i mrežu na kojoj se nalazim u određenom trenutku.

Naravno, možda su ovo sve problemi iz prošlosti.

Ali ja ne želim riskirat. Jer upravo se radi o ugovoru kojeg spominješ.

A on se počinje nazivat ugovor s vragom kad nastanu problemi.

Nije uopče bitnto dali su ti problemi u ovoj ili onoj mreži.

Zato kažem, valja unaprijed proučit svaku tarifu i svaku mrežu kako spada.

Pročešljat što više foruma i što više poslovnica.

Najgore je kad uzimaš mobitel, a preplatu ne pročešljaš kako spada.

Onda kad dođe račun, opališ svim snagama po mreži. Te ne valja, te ne znaju, te ovo/ono.

Nitko nikog ne tjera na potpis ugovora.

To je neko moje razmišljanje. Isto tako, po svojim uvjetima i svojim traženjima i očekivanjima sam i izabrao mrežu koju mislim da će mi najviše odgovarat.

16 godina
odjavljen

Ja sam na VIP-u već 7 godina. Cijela moja familija je također na VIP-u. Sa njima nikada nisam imao nikakavog problema, sve što trebaš dobiješ iste sekunde-ako želiš kupit mob, a nemaju ga tog trenutka,dobiješ ga za 4 dana. Ako trebaš nešto pitati, sve ti lijepo i pristojno objasne. Dođem sa BUG kuponom za karticu i čovjek mi se smješkom izabere najjednostavniji broj i da mi karticu. Još me pita jel hoću neki drugi. E to je kultura i odnos. Ako imaš neki problem sa uređajem ili ne znaš nešto podesiti, samo dođeš i riješe ti to u 20 minuta.

T-com i T-mobile-gdje da krenem?! Kreteni, nesposobnjaci, idioti. Ne znam kako da drukčije opišem njihov odnos prema korisniku. Dođem tamo da se informiram o nekim paketima ADSL-a, ovi čitaju s kompa-alo, čovječe, to mogu i kod kuće čitat!!! WTF?! Hoću mob uzet, na bonove, oni me uvjeravaju da je MENI pretplata bolja. Ne, hoću na bonove!!! Odi tamo i izaberi mob kaže ženska. Doviđenja!!!{#}

O TELE2 neću ništa reći osim da im je ponuda uređaja mala i ne baš dobro raspoređana.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zabranjeniples kaže...
mali.ivica87 kaže...

Jer T-mob i vip su odavno preskupi za običnog korisnika koji ne misli plačat pretplatu tj. potpisati ugovor s vragom

Ovo boldano nema smisla. Ili si baš to htio reč, a nije mi shvatiljivo zašto, ili si se malo zabucao prilikom pisanja.

Preskupi za običnog korisnika koji ne misli plačat preplatu ??!! Zašto ne bi plačao preplatu, ako je več potpisao za navedenu??

VIP nudi ono što nudi. U nekim segmentima, Tele 2 je zaista povoljniji.

Ali zašto bi ja riskirao, da se mislim hoču li imat signala ili ne, da se mislim hoču li bit spojen na njihovu mrežu kad mi zatreba internet ili ne??

Kod VIP-a tog problema nema.

Također je velik problem u zadnej vrijeme bio prilikom tog navedenog kontroliranja potrošnje (govorimo o preplatnicima).

Pročešljao sam malo Tele 2 forum, te pročitao dosta o navedenom.

Navodno ljudi po 2-3 mjeseca nisu mogli provjerit koliko su potrošili.

Za taj problem (nevezano za vrijeme) su mi potvrdili i neki od zaposlenika same mreže.

Navodno je u pitanju bila nadogradnja sistema, pa nije bilo moguče se spojit i provjerit navedeno.

Navodno taj problem više ne postoji.

Ali zašto bi ja to sve kao korisnik koji potpisuje ugovor riskirao??

Ako potpišem ugovor za neku uslugu, tu uslugu očekujem pod svaku cijenu, te u svako doba noči i dana.

Ono što želim reč, meni osobno ne odgovara ponašanje navedene mreže.

Ali naglašavam, meni osobno.

Diže mi se kosa na glavi kad svi pričate, ovi su povoljniji pa su time i najbolji (pritom ne mislim konkretno na tebe Ivica).

Ipak valja obratit pažnju i na druge stvari u samoj mreži.

Šta mi znači to što ču imat 1gb prometa više, kad ga možda neču moč iskoristit kad mi bude trebao??

Šta mi znači što ću imat više besplatnih poruka, kad ih možda neču moč iskoristit kad mi budu trebale??

Ove zadnje dvije rečenice se odnose na signal i mrežu na kojoj se nalazim u određenom trenutku.

Naravno, možda su ovo sve problemi iz prošlosti.

Ali ja ne želim riskirat. Jer upravo se radi o ugovoru kojeg spominješ.

A on se počinje nazivat ugovor s vragom kad nastanu problemi.

Nije uopče bitnto dali su ti problemi u ovoj ili onoj mreži.

Zato kažem, valja unaprijed proučit svaku tarifu i svaku mrežu kako spada.

Pročešljat što više foruma i što više poslovnica.

Najgore je kad uzimaš mobitel, a preplatu ne pročešljaš kako spada.

Onda kad dođe račun, opališ svim snagama po mreži. Te ne valja, te ne znaju, te ovo/ono.

Nitko nikog ne tjera na potpis ugovora.

To je neko moje razmišljanje. Isto tako, po svojim uvjetima i svojim traženjima i očekivanjima sam i izabrao mrežu koju mislim da će mi najviše odgovarat.

Pa moje mišljenje je da ako imaš pretpatu te prevare gdje stignu. Ako mob koristiš na bonove onda možeš i kontrolirat koliko potrošiš. Konkretno, cimer je imao pretpatu na vip,na xx iznos. Računi su svaki mjesec stizali xx*2, i žaljenje na račun i pritužbe nisu uopće uvažavali. Plati i bok. da ne velim da napalačuju ako račun ne platiš do određenog datuma oni naplačuju isključenje iz mreže i ponovo uključenje...wtf???

Signal možeš uvijek imat jer radi na t-mobile di nema svoje odašiljače. Internet isto mada je dosta skuplji.-znaći nije za poslovne korisnike.

Na tele2 forumu se vrti 10 ljudi koji su imali nekad ini problem s uslugom.

Meni osobno odgovara ovakva mreža, jer nemam svaki mjesec za pretplatu kao ti.(ne moram napominjat da sam student bez vlastitih primanja)

------------------------------------------------------------------------

Da zaključim, moje mišljnje je da su za određen segment korisnika tele2 ima sasvim dobru uslugu. Još uvijek nije na razini da isto to može pružit i poslovnim korisnicima, ali oni imaju alternativu koju mogu i žele platit. ja nažalost ne mogu, a i t-mobile na bonove mi je bio preskup pa sam broj prebacio u tele2.

Možda kad završim faks i nađem dobar posao mi neće bit problem platit,al do tada mi je ovo sasvim dovoljno.

Bolje 5 do 12 nego ni jedna poslije 1! :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 13:50 (mali.ivica87).
15 godina
mali.ivica87 kaže...

Da budemo realni, na preplatu nitko nikog ne tjera.

Ako misliš da postoji mogučnost prevare, ne trebaš potpisivat ugovor i ič na preplatu.

Ljudima često dođu visoki računi, jer se ne kontroliraju.

Na preplati također možeš kontrolirat svoju potrošnju (svaki dan). Iako, Tele 2 je baš s tom kontrolom imao problema nedavno.

To su mi priznali i sami zaposlenici. Koliko će sadašnje stanje potrajat, ne bih znao.

Međutim, ljudi se zaborave ili ne obračaju pozornost na cijene koje su navedene za njihovu tarifu.

I bum, eto gromade od računa.

To da signala na Tele 2 uvijek ima, mogu objesit mačku o rep.

Več sam napisao par postova gore, da mi sestra nema signala u nekim trenucima kad putuje (kad je u nekom manjem mjestu).

A vezano za internet. Tu su bar pošteno napisali (internet besplatan samo u slučaju da ste u Tele 2 mreži).

Meni osobno to ne odgovara. Iako, moguče je da se stanje danas popravilo.

Opet kažem!! Neka svatko tko ide na preplatu pročešlja malo ponudu.

Nitko nikog ne tjera da potpiše ugovor i da ode na preplatu.

Ali ljudi su malo i lakomi. Vide mobitel od 4000kn za 300kn i ajde.

A kad računi počnu stizat, onda su im krivi i VIP i ova i onaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 13:56 (zabranjeniples).
15 godina
mali.ivica87 kaže...
nontryer kaže...

Tele 2 mi je najbolji. Dugo godina sam bio na t-mobileu, prije 2 godine prešao na teletinu..

Što se financija tiče, preporodio sam se. Jedini problem je pokrivenost, zna se desit da u Donjoj Vukojebini nema signala što kod t-mobilea nije slučaj.

Ali to me ne pogađa previše.

tele2 radi na t mobile odašiljaće tamo di nema svoje. tako da si i u vukojebini trebao imati signala.

Prvi dio točan, drugi pogrešan.

Tamo di nema svoje, koristi -mobile, to je točno, ali tamo di sada ima svoje, ali je signal u banani, tamo ne možeš koristit T-mobile i nemaš signala. kod mene je dok sam mogao koristit T-mobile signal bilo odlično, nakon što su ovi stavili svoje odašiljače...signal je na nekoliko lokacija koje su meni najčešće toalna koma.

Samo iz tog razloga sam ja sa svim mobitelima prešao sa T2 na vip sada nedavno.Kod mene su na kraju 12 mjeseca 2009 ukinuli korištenje t-mobile signala, govorim za područje Kvarner, Rijeka i to. I od tada se borim sa njima za pojačavanje signala. I nikako ništa da naprave. Samo su evo sad pred kraj godine pojačali 3G signal ali i dalje je prilično slab na ovih nekoliko lokacija koje su meni bitne. Tako da sam prekinuo ugovor i prešao na VIP.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 13:57 (miki1981).
15 godina
miki1981 kaže...

Upravo o tome pričam!!

Nije dovoljno samo vidjet cijene poziva i poruka.

Ili ponudu besplatnog interneta i slično.

Bitna je i sama kvaliteta usluge.

Mada, opet kažem, svatko neka vidi što mu se čini najboljim za njegove potrebe.

Meni osobno je jako bitno da internet uvijek šljaka (i to besplatno),

te da signala uvijek ima.

Često znam putovat, te mi je taj detalj izuzetno bitan.

A ne zaboravimo i korisničku službu.

Ono što sam doživio na Tele 2 službi za korisnike, nema ni u TV sapunicama.

Oni blage veze nemaju šta rade. Nešto ih pitaš, oni ne znaju odgovorit.

Pa ih čekaš 2 minute dok se raspitaju, pa onda opet nisu sigurni.

Živa katastrofa!!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 14:01 (zabranjeniples).
15 godina
zabranjeniples kaže...
miki1981 kaže...

Upravo o tome pričam!!

Točno. I baš je ovo primjer. Gle što se meni događalo. Tele2 je najjeftiniji...je šipak, ako imaš problema sa signalom kao kod mene onda to jednostavno nije točno, znači nazove me stranka, i usred razgovora pukne veza, zbog mog signala, i naravno onda ja moram nazvati natrag i trošim novce koje inače nebi uopće ni potrošio. Dakle i minute i uspostava poziva. imaš tele2 for free za nekih 50 kn ali šta m ivrijedi kad mi pozivi toliko pucaju kad smo oboje na 2 takve lokacije da ne mogu odradit minutu - dvije bez da pukne veza, i onda opet zovi, pa naknada za uspostavu poziva jedna, pa druga, pa peta itd potrošim 10 naknada za uspostavu poziva na razgovor od niti 10 minuta...

isto vrijedi i za obračunsku od 15 sekundi nakon prve minute...odlično, ali frende ja rijetko kad uđem u drugu minutu razgpovora kd stalno puca linija, pa sam uviejk u toj prvoj minuti+uspostava poziva itd itd...Ali sve je ovo bilo u pozitivnom slučaju kada se veza uopće mogla dobit. A da znaš koliko sam poziva imao na privatni telefon koje počinju riječima..."opet ti je nedostupan taj Tele2"...a tele2 mi poslovni mob...ma koptala me ta njihova najniža cijena razgovora i previše.

A tek sića za internet...je, ali šta mi to vrijedi kad mi je signal potpuno neupotrebljiv, pa kad mi i neš zatreba samo na malo uopće ne mogu pogledat, jer ne daju mi više t-mobile signal.

Uglavnom meni je sad na Vipu račun 30-40% niži nego na tele2, i to samo zbog toga jer mi više ne pucaju veze kad me netko zove.

15 godina
miki1981 kaže...

Ono šta je na kraju najbitnije za naglasit.

Svaka mreža ima svoje prednosti i mane.

Neke su veče, a neke manje.

I svatko treba dobro promislit što mu više paše, odnosno ne paše.

DOBRO pogledajte šta se nudi i koje su cijene prilikom potpisivanja preplatničkog ugovora.

Nemojte samo gledat na mobitel i slično.

Pa kasnije kukat, kriv je onaj, kriv je ovaj.

16 godina
1337Code_breaker kaže...
imas smiley tarifu, dobis 3gb interneta, besplatne poruke i malo skuplje pozive, ali se sve skupa dosta isplati

da tarifa je jedna od boljih ali ima jednu veliku manu a to je ako si na t-mobile signalu onda ti se naplaćuje 2 kn za 100kb!

16 godina
miki1981 kaže...
zabranjeniples kaže...
miki1981 kaže...

Upravo o tome pričam!!

Točno. I baš je ovo primjer. Gle što se meni događalo. Tele2 je najjeftiniji...je šipak, ako imaš problema sa signalom kao kod mene onda to jednostavno nije točno, znači nazove me stranka, i usred razgovora pukne veza, zbog mog signala, i naravno onda ja moram nazvati natrag i trošim novce koje inače nebi uopće ni potrošio. Dakle i minute i uspostava poziva. imaš tele2 for free za nekih 50 kn ali šta m ivrijedi kad mi pozivi toliko pucaju kad smo oboje na 2 takve lokacije da ne mogu odradit minutu - dvije bez da pukne veza, i onda opet zovi, pa naknada za uspostavu poziva jedna, pa druga, pa peta itd potrošim 10 naknada za uspostavu poziva na razgovor od niti 10 minuta...

isto vrijedi i za obračunsku od 15 sekundi nakon prve minute...odlično, ali frende ja rijetko kad uđem u drugu minutu razgpovora kd stalno puca linija, pa sam uviejk u toj prvoj minuti+uspostava poziva itd itd...Ali sve je ovo bilo u pozitivnom slučaju kada se veza uopće mogla dobit. A da znaš koliko sam poziva imao na privatni telefon koje počinju riječima..."opet ti je nedostupan taj Tele2"...a tele2 mi poslovni mob...ma koptala me ta njihova najniža cijena razgovora i previše.

A tek sića za internet...je, ali šta mi to vrijedi kad mi je signal potpuno neupotrebljiv, pa kad mi i neš zatreba samo na malo uopće ne mogu pogledat, jer ne daju mi više t-mobile signal.

Uglavnom meni je sad na Vipu račun 30-40% niži nego na tele2, i to samo zbog toga jer mi više ne pucaju veze kad me netko zove.

dobro ako stavimo karte na stol i malo sagledamo situaciju tele2 ne cilja i zna da ne može konkurirat u borbi za poslovne korisnike jer jednostavno ne može ponudit tu kvalitetu usluge. Za poslovne korsinike VIP ima najbolje ponude. Što se tiče vipa u mojem djelu zabiti di se krećem vip je unazad par godina popravio svoj signal i u tom mome privremenom selu je zasad najjači operater što se signala tiče, prije je bio 0! T-mobile je uvijek imao signala ali to je ono mrljavo 2-3 crtice. Ja koristim tele2 i mogu ti reć da nisam nikada imao slučaj da mi pukne veza u takvim zabitima svugdje gdje ima t-mobile signala imam i ja i mogu razgovarat, jačina nije kao kod t-mobile ali je dovoljna za komunikaciju. Koristim tele2 već par godina i zadovoljan sam, prešao sam na tele2 od kad su prešli na t-mobile signal jer je pokrivenost bolja! Ukoliko se krećete po zabitima možda je bolje uzet vip ili t-mobile ili njihove jeftinije varijante, ukoliko ste bliže većih gradova i centara onda tele2 zbog ponude i cijena. Po meni najveća mana T2 sada je mobilni internet koji se drugačije obračunava ako si na t-mobile signalu!

15 godina
Memphis kaže...

Koristim tele2 već par godina i zadovoljan sam, prešao sam na tele2 od kad su prešli na t-mobile signal jer je pokrivenost bolja!

Evo, ovu sam rečenicu izdvojio.

Još jednom ukazuje na minus ove mreže.

Dakle, kolko god neke tarife izgledale na prvi pogled izuzetno povoljno,

pri tom se trenutno konkretno orjentiram na besplatni internet,

to i nije tako.

Šta mi znači besplatni internet, kad je besplatan samo na Tele 2 mreži.

A či njenica je, da se oni (po svemu pročitanom), bez beda znaju prebacit na T-mobile signal.

A kolko se onda naplačuje 1mb prometa, najbolje da pogledate u cjeniku (čisto da ja sad ovdje ne pišem bajke).

Dakle, kolko god se u neku ruku činilo isplativo (kad bacite oko na cjenik),

tolko u drugu ruku i nije i treba se dobro/dobro promislit, dali vam uopče takva situacija odgovara.

17 godina
protjeran
zabranjeniples kaže...

Šta mi znači besplatni internet, kad je besplatan samo na Tele 2 mreži.

A či njenica je, da se oni (po svemu pročitanom), bez beda znaju prebacit na T-mobile signal.

A kolko se onda naplačuje 1mb prometa, najbolje da pogledate u cjeniku (čisto da ja sad ovdje ne pišem bajke).

Pa kaj problem je stavit na rucni odabir mreza umjesto automatskog?

Svasta....

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY, AND DONT STEAL THE GOVERNMENT HATES COMPETITION
16 godina
odjavljen

na teletu sam i tele je shit sto se tice svega osim razgovora i sms-anja. internet - shit, SZK - govno, nis ne znaju... kad sam napravio ugovor tjedan dana sam cekao da mi dodijele broj :/

prije sam bio na t-m... sto je je oni pomognu i znaju pol qurtza ali za moje potrebe su bili preskupi

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice