ajd probaj i prije i poslije...mozda ti se isplati
mah evo uradio opet je to sve isto
ima li kakvih drugih romova da valjaju?
ili kako da odem opet na standardni ICS??
mozda pomogne ovaj sa cistim ics-om... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1943184
za standardni ics flashaj ponovo
mozda pomogne ovaj sa cistim ics-om... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1943184
za standardni ics flashaj ponovo
jesi li ti koristio ovaj francuski firmware? jer citam mnogima steka na tom francuskom firmwareu
mogu li ja flashat st25a verziju??
ima li kakve razlike?
moš flešat i st25a ali pri tome označit exclude baseband jer će ti telefon bit neupotrebljiv poslje. ako se dobro sjećam =)
ev nasao sam drugi st25i softwer koji je kako treba izgleda
flashao sam i ne laga telefon zasad
sam ja valjda jedini koji nije još flaso :D
Ma nežuri se meni, u biti mi je najveći problem Angry birds, jer nakon stavljanja novog FWa moram se igrat ispočetka ;D Srećom bad piggies sprema napredak na onu zalemljeno karticu pa s tim nije problem ;D
Prešo cjelu j*** igru i nakon softver repaira ajmo lolo nanovo. Sad kad dođe ICS onda opet :D
sam ja valjda jedini koji nije još flaso :D
Nisi. Me too :)
Najviše volim službene update. Ako se nešto shebe u xy situaciji, naberem nekog u servisu bez imalo razmišljanja hoće priznati garanciju ili ne. Čim nešto ode van garancije - lemilica, flash toolsi i jtag su spremni 
Dobro, recimo da se odlučim na flashanje. Koji mi alati trebaju, koji fw (ne neki lijevi, francuski ili indijski) i gdje to nabaviti?
Noob sam što se tiče flashanja android uređaja ali sam jako dobro upoznat sa xs++ i setool2liteom.
Ja mislim da je. Iz razloga jer su ipak romovi drukčiji po regijama. (gotovo svaka regija ima svoj bloat)
(zato je i SI broj različit tu kod nas od recimo eto Francuske)
Uglavnom ja sad imam ST25i_6.0.B.3.184_Generic_World Gingerbread flashan i ima par stvari drukčijih nego je na stock hrvatskom romu.
E i sad dođe mob sa tim firmwareom na servis, ako je striček na servisu na*rkan poništi ti garanciju bez pol pardona jer se vidi da je taj rom mogao biti flashan samo sa flashtoolom (koji btw nije službeni Sonyjev alat, već su to SUS i PCC)
No, imam ftf file napravljen od Zoranovog originalnog (bonbonovog ali nebrendiranog) roma tu na kompu, ali me nešto zeza upload i nikako ne uspjevam negdje dignuti. Budem to ovih dana riješio, pa ako (nedajbože) bude nekome trebalo - flasha taj ftf da mu se vrati SI koji je za našu regiju i da rom bude onakav kakav treba biti.
Edit:
@Sum_of_all_fears - imaš ovdje ICS ST25i 6.1.1.B.1.10 Generic world, znači nikakav kineski, francuski...
btw mislim da je već Domac ovdje u temi opisao rad sa flashtoolom. Inače je jako jednostavno, a i imaš na yubito tutorijale kako raditi sa njime.
Nikako skinuti fw sa onih linkova. Skine 2-3 mb i prekine download. Inače nemam nikakvih problema sa internet konekcijom.

To kad bude kod nas ICS dostupan onda još budeš mogao kemijati. Sad promjeniš ti to u build propu, a što onda? Pošalješ im na servis uređaj koji ima ICS. 
Mislim da se sve dade uz manje više čeprkanja riješiti, ali flashanje originalnog stock roma je ipak najelegantnije i najsigurnije rješenje. A k tome i najbrže.
Nikako skinuti fw sa onih linkova. Skine 2-3 mb i prekine download. Inače nemam nikakvih problema sa internet konekcijom.
Pa ja sam ga prekjučer bez brige skinuo..
Nemam pojma što je. Pa tako i ja ovo pokušavam uploadati, i fino ide brzina max koliko t-scum dopušta i onda zviz stane.
Prva slika ti govori da je otključan. Inače kod zaključanih je x u kućici naprijed, i da, druga slika je da ti je otključavanje dopušteno.
What can I say. My phone is awesome. :D
Kopam tu po topicu i ne mogu naći upute za flashanje. Može neki kratki tut? FW imam. I zamolio bih nekog tko ima taj fw već skinut da mi pošalje CRC od njega, da usporedim.
Jel to to?
= QUICKLY - HOW TO FLASH THE FILE via Flashtool =-
1) Extract and Install Flashtool.
2) After extracting go to the 'firmware' folder, delete the present file over there and put the ST25a_6.1.1.B.1.10_None.ftf file over there.
3) Start Flashtool.exe or Flashtool64.exe (According to your version) and connect your phone normally with USB Debugging ON.
4) Click the Lightning Icon on the top left and choose 'Flashmode'
5) Then a dialogue box will appear, now ignore all that and head to the 'Exclude' Section in the dialogue box, there YOU HAVE TO TICK 'Exclude Baseband'.
6) After this click 'Ok' and when it shows start your phone in Flashmode, DO IT.
7) Flashing will start, Enjoy!
**How to enter flashmode? - Switch off your phone, remove USB only from the Device, hold the volume key down button and keeping it holded, connect again to Device, an indication will be seen in the LED bar below and one side will turn green showing you have entered Flashmode.
Baš i neće.
<cut>
Držim volume down, upali se zeleno svjetlo, windowsi izbace SEMC device installed i program baci error a mob se počne puniti kad pustim volume down. Di je problem? Drivere sam instalirao, Win7 x64.
Idjit, kako bi rekli u Supernatural. Mob treba spojiti sa usb debug uključenim prije klikanja na flash pa onda ide ona procedura sa poweroff i volume down.. 
bitno da radi!
Nngh, u ICSu mi copy/paste malo radi, malo ne, malo hoće malo neće. Iz maila svaki treći put reagira na long press a onda kad stisnem copy i idem to pejstat, ispadne nešto od prije iz clipboarda. Grrrr. Ima tko takovih problema?
Ja ću čekati službenu nadogradnju tek za Jelly Bean, jer mi ne pada na pamet sad sve opet iznova flashati nakon što sam sve lijepo sredio i sve super ide! Nekako se držim onoga Ako radi, ne diraj! Još sam ga i rootao najviše zbog aplikacije LEDs-U-CTRL jer sam opsjednut svjetlima.
A što se tiče jamstva, neki u servisu ne skuže ni da je mob. rootan, a kamoli koji SI broj ima... a nerijetko se događa i da jamstvo možeš objesit mačku o rep. Ako ga ne žele priznati, smislit će oni bilo koji razlog za poništenje jamstva tipa: kvar je nastao zbog nepažljivog rukovanja itd... Sve ovisi na koga naiđeš.
Btw, ovdje sam pročitao da se flashanjem ICS firmwarea ne poništava jamstvo. Još ako mob. nema bloatware kao ovi iz Bonbona koji su isti kao da si ih kupio u slobodnoj prodaji... kao da je važno odakle je došao ICS! Mislim, nije valjda da cjepidlače oko tog SI broja! Znači, kupiš Windows 7 u Njemačkoj i skineš hrvatski jezik i onda ti ne važi jamstvo za PC... jednaka glupost!
http://nighthawk-software.blogspot.com/
Ahaaaa! Dakle fora je u tome što ICS još nije "službeno" izašao, a ja ga već imam... tako oni skuže da si flashao...
E onda kad bude "službeno" dostupan, neće imat pojma da je flashan (osim ako budu gledali te SI brojeve).
Pa, da. Sumnjam da će provjeravati kad je službeno dostupan. A kad bude dostupan, planiram flashati mob preko companiona da bude odgovarajući SI broj.
A znači da kad bude dostupan preko PC Companiona oni ne moraju znati da je flashan preko flashtoola (ako ne provjeravaju te SI brojeve)?
Upravo tako. No kao što sam napomenuo par postova iznad, ako je serviser taj dan ustao na lijevu nogu, provjeri Customization Version u Software info panelu, vidi da je verzija (sad bubam napamet za Francusku) i poništava ti jamstvo. A ti se žali upravi vodovoda.
A kakva je to funkcija pristupna točka? Je li to može poslužit kao neki wifi repeater ili se mobitel pretvori u router (stvori svoj SSID) pa ide na internet preko 3G mreže?
Mislio sam da se može, npr., mobitel staviti na neko mjesto u kući gdje je wifi signal od routera slab, pa da se sa nekim udaljenijim PC-jem spojim na mobitel koji je onda spojen WiFijem na router. Imam t-comov Thomson tg782i. Ali ako je to access point za 3G mrežu, onda to otpada.