Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 765.788
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia U
domac5 kaže...

ajd  probaj  i  prije  i  poslije...mozda  ti  se  isplati

mah evo uradio opet je to sve isto

ima li kakvih drugih romova da valjaju?

ili kako da odem opet na standardni ICS??

15 godina
mersimh kaže...
domac5 kaže...

ajd  probaj  i  prije  i  poslije...mozda  ti  se  isplati

mah evo uradio opet je to sve isto

ima li kakvih drugih romova da valjaju?

ili kako da odem opet na standardni ICS??

mozda pomogne ovaj sa cistim ics-om... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1943184

za standardni ics flashaj ponovo

14 godina
neaktivan
domac5 kaže...

mozda pomogne ovaj sa cistim ics-om... http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1943184

za standardni ics flashaj ponovo

jesi li ti koristio ovaj francuski firmware? jer citam mnogima steka na tom francuskom firmwareu

mogu li ja flashat st25a verziju??

ima li kakve razlike?

17 godina
neaktivan
Sony Xperia U

moš flešat i st25a ali pri tome označit exclude baseband jer će ti telefon bit neupotrebljiv poslje. ako se dobro sjećam =)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia U

ev nasao sam drugi st25i softwer koji je kako treba izgleda

flashao sam i ne laga telefon zasad

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia U

sam ja valjda jedini koji nije još flaso :D

0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U
ma flashaj si kaj čekaš ove kretene da puste update... ovo cak vise nije ni sprdnja, pa jbt vec je mjesec dana proslo odkad je sluzbeni update došao
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma nežuri se meni, u biti mi je najveći problem Angry birds, jer nakon stavljanja novog FWa moram se igrat ispočetka ;D Srećom bad piggies sprema napredak na onu zalemljeno karticu pa s tim nije problem ;D

Prešo cjelu j*** igru i nakon softver repaira ajmo lolo nanovo. Sad kad dođe ICS onda opet :D

15 godina
Sony Xperia U
ne mora bit tako... kad si radio repair normalno da ti se sve izbrisalo... kad bi flashao ics a da odznacis wipe data sve bi ti ostalo...i onda rootas odma u sekundi posla i instaliras titanium backup pa si pohranis sve igrice u njega i onda kad ponovo instaliras ics sa označenim wipe data lako ponovo rootas i vratis sa titanium backup igrice... vjerojatno vec znas da je preporučljivo flashat tako da je wipe data označen jer inace u 90% slučajeva lagga
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Zoran kaže...

sam ja valjda jedini koji nije još flaso :D

Nisi. Me too :)

Najviše volim službene update. Ako se nešto shebe u xy situaciji, naberem nekog u servisu bez imalo razmišljanja hoće priznati garanciju ili ne. Čim nešto ode van garancije - lemilica, flash toolsi i jtag su spremni {#}

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
Sony Xperia U
sry al mislim da flashanje sluzbenog firmwarea preko flashtoola nije van garancije... tak i tak nema kaj poci po zlu... jedino ako uslijed flashanja nestane struje no opet cak i da nestane struje uvijek možete uci u flash mode na mobitelu i flashati firmware... provjereno ;D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Sony Xperia U

Dobro, recimo da se odlučim na flashanje. Koji mi alati trebaju, koji fw (ne neki lijevi, francuski ili indijski) i gdje to nabaviti?

Noob sam što se tiče flashanja android uređaja ali sam jako dobro upoznat sa xs++ i setool2liteom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
domac5 kaže...
sry al mislim da flashanje sluzbenog firmwarea preko flashtoola nije van garancije...

Ja mislim da je. Iz razloga jer su ipak romovi drukčiji po regijama. (gotovo svaka regija ima svoj bloat)

(zato je i SI broj različit tu kod nas od recimo eto Francuske)

Uglavnom ja sad imam ST25i_6.0.B.3.184_Generic_World Gingerbread flashan i ima par stvari drukčijih nego je na stock hrvatskom romu.

E i sad dođe mob sa tim firmwareom na servis, ako je striček na servisu na*rkan poništi ti garanciju bez pol pardona jer se vidi da je taj rom mogao biti flashan samo sa flashtoolom (koji btw nije službeni Sonyjev alat, već su to SUS i PCC)

No, imam ftf file napravljen od Zoranovog originalnog (bonbonovog ali nebrendiranog) roma tu na kompu, ali me nešto zeza upload i nikako ne uspjevam negdje dignuti. Budem to ovih dana riješio, pa ako (nedajbože) bude nekome trebalo - flasha taj ftf da mu se vrati SI koji je za našu regiju i da rom bude onakav kakav treba biti.

Edit:

@Sum_of_all_fears - imaš ovdje ICS ST25i 6.1.1.B.1.10 Generic world, znači nikakav kineski, francuski...

btw mislim da je već Domac ovdje u temi opisao rad sa flashtoolom. Inače je jako jednostavno, a i imaš na yubito tutorijale kako raditi sa njime.

Samo glupi i mrtvi nikad ne mjenjaju svoje mišljenje.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 0:01 (84737).
15 godina
Sony Xperia U
neznam dal jos to vrijedi ali u build propu se moze izmjenit si broj pomocu root explorera...
al hvala za ovo sa hrv. firmwareom...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nikako skinuti fw sa onih linkova. Skine 2-3 mb i prekine download. Inače nemam nikakvih problema sa internet konekcijom.

16 godina
neaktivan
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
EDIT: Evo linka na:    
Ovo je ftf čistog roma sa uređaja kupljenog u Bonbonu. Pa svi koji misle da ga budu trebali neka si ga spreme.
Rapidshare: mirror
2shared miror:
Thnx članu Zoran na ustupljenim fileovima iz blob_fs foldera. {#}
Svi koji imaju potrebu i žele vratiti se na originalan rom (radi vraćanja SI brojeva ili nečeg drugog) mogu flashati taj rom koristeći Flashtool.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

domac5 kaže...
neznam dal jos to vrijedi ali u build propu se moze izmjenit si broj pomocu root explorera...
al hvala za ovo sa hrv. firmwareom...

To kad bude kod nas ICS dostupan onda još budeš mogao kemijati. Sad promjeniš ti to u build propu, a što onda? Pošalješ im na servis uređaj koji ima ICS. {#}

Mislim da se sve dade uz manje više čeprkanja riješiti, ali flashanje originalnog stock roma je ipak najelegantnije i najsigurnije rješenje. A k tome i najbrže.

Sum_of_all_fears kaže...

Nikako skinuti fw sa onih linkova. Skine 2-3 mb i prekine download. Inače nemam nikakvih problema sa internet konekcijom.

Pa ja sam ga prekjučer bez brige skinuo..

Nemam pojma što je. Pa tako i ja ovo pokušavam uploadati, i fino ide brzina max koliko t-scum dopušta i onda zviz stane.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 12:37 (84737).
17 godina
neaktivan

nema na cemu :) hvala i tebi za sluske!

pitanje, primjetih da je dosta ljudi XU dobilo otključano.

ova slika di piše SIM Lock, jel to tako znači da je telefon odključan ili?

Ova druga slike mi govori da mogu otključat  bootloader?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 7:55 (Zoran).
16 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Prva slika ti govori da je otključan. Inače kod zaključanih je x u kućici naprijed, i da, druga slika je da ti je otključavanje dopušteno.{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia U

What can I say. My phone is awesome. :D

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Sony Xperia U

Kopam tu po topicu i ne mogu naći upute za flashanje. Može neki kratki tut? FW imam. I zamolio bih nekog tko ima taj fw već skinut da mi pošalje CRC od njega, da usporedim.

Jel to to?

= QUICKLY - HOW TO FLASH THE FILE via Flashtool =-
1) Extract and Install Flashtool.
2) After extracting go to the 'firmware' folder, delete the present file over there and put the ST25a_6.1.1.B.1.10_None.ftf file over there.
3) Start Flashtool.exe or Flashtool64.exe (According to your version) and connect your phone normally with USB Debugging ON.
4) Click the Lightning Icon on the top left and choose 'Flashmode'
5) Then a dialogue box will appear, now ignore all that and head to the 'Exclude' Section in the dialogue box, there YOU HAVE TO TICK 'Exclude Baseband'.
6) After this click 'Ok' and when it shows start your phone in Flashmode, DO IT.
7) Flashing will start, Enjoy!

**How to enter flashmode? - Switch off your phone, remove USB only from the Device, hold the volume key down button and keeping it holded, connect again to Device, an indication will be seen in the LED bar below and one side will turn green showing you have entered Flashmode.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 15:31 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Sony Xperia U

Baš i neće.

<cut>

Držim volume down, upali se zeleno svjetlo, windowsi izbace SEMC device installed i program baci error a mob se počne puniti kad pustim volume down. Di je problem? Drivere sam instalirao, Win7 x64.

Idjit, kako bi rekli u Supernatural. Mob treba spojiti sa usb debug uključenim prije klikanja na flash pa onda ide ona procedura sa poweroff i volume down.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 17:13 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia U

bitno da radi!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Nngh, u ICSu mi copy/paste malo radi, malo ne, malo hoće malo neće. Iz maila svaki treći put reagira na long press a onda kad stisnem copy i idem to pejstat, ispadne nešto od prije iz clipboarda. Grrrr. Ima tko takovih problema?

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Ja ću čekati službenu nadogradnju tek za Jelly Bean, jer mi ne pada na pamet sad sve opet iznova flashati nakon što sam sve lijepo sredio i sve super ide! Nekako se držim onoga Ako radi, ne diraj! Još sam ga i rootao najviše zbog aplikacije LEDs-U-CTRL jer sam opsjednut svjetlima.

A što se tiče jamstva, neki u servisu ne skuže ni da je mob. rootan, a kamoli koji SI broj ima... a nerijetko se događa i da jamstvo možeš objesit mačku o rep. Ako ga ne žele priznati, smislit će oni bilo koji razlog za poništenje jamstva tipa: kvar je nastao zbog nepažljivog rukovanja itd... Sve ovisi na koga naiđeš.

Btw, ovdje sam pročitao da se flashanjem ICS firmwarea ne poništava jamstvo. Još ako mob. nema bloatware kao ovi iz Bonbona koji su isti kao da si ih kupio u slobodnoj prodaji... kao da je važno odakle je došao ICS! Mislim, nije valjda da cjepidlače oko tog SI broja! Znači, kupiš Windows 7 u Njemačkoj i skineš hrvatski jezik i onda ti ne važi jamstvo za PC... jednaka glupost!

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 18:06 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ICS nije flashiran preko PC companiona nego preko neslužbenog alata. Dok ne izađe "službeno", mogu te hebati da je flashtool nešto zabrljao.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
ICS nije flashiran preko PC companiona nego preko neslužbenog alata. Dok ne izađe "službeno", mogu te hebati da je flashtool nešto zabrljao.

Ahaaaa! Dakle fora je u tome što ICS još nije "službeno" izašao, a ja ga već imam... tako oni skuže da si flashao...

E onda kad bude "službeno" dostupan, neće imat pojma da je flashan (osim ako budu gledali te SI brojeve).

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 18:22 (diskDEfragmenter).
17 godina
odjavljen

Pa, da. Sumnjam da će provjeravati kad je službeno dostupan. A kad bude dostupan, planiram flashati mob preko companiona da bude odgovarajući SI broj.

16 godina
neaktivan
diskDEfragmenter kaže...

A znači da kad bude dostupan preko PC Companiona oni ne moraju znati da je flashan preko flashtoola (ako ne provjeravaju te SI brojeve)?

Upravo tako. No kao što sam napomenuo par postova iznad, ako je serviser taj dan ustao na lijevu nogu, provjeri Customization Version u Software info panelu, vidi da je verzija (sad bubam napamet za Francusku) i poništava ti jamstvo. A ti se žali upravi vodovoda.

15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

A kakva je to funkcija pristupna točka? Je li to može poslužit kao neki wifi repeater ili se mobitel pretvori u router (stvori svoj SSID) pa ide na internet preko 3G mreže?

Mislio sam da se može, npr., mobitel staviti na neko mjesto u kući gdje je wifi signal od routera slab, pa da se sa nekim udaljenijim PC-jem spojim na mobitel koji je onda spojen WiFijem na router. Imam t-comov Thomson tg782i. Ali ako je to access point za 3G mrežu, onda to otpada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 19:47 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice