Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.143
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava

Koliki ti je prosjecni SOT? i da li se on zaprave tolko pregrijava ili?

12 godina
neaktivan

4,5h, ne pregrijava se. Zagrije se da, ali nikad još nije izbacivalo pregrijavanje, ni kod igranja ni kod 4k

Ekipa došlo mi ažuriranje sistem update aplikacije, moglo bi nešt značajno sletit idući tjedan :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 21:06 (bubimir13).
15 godina
neaktivan

Ja sam danas dobio 32.1.A.1.185. update, a već mi je bio instaliran 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

ja kad sam flashao odradio sam sofrtware repair odmah nakon toga, i nema frke nikakve

Software repair potpuno briše prethodno instaliran software ili ide "preko" njega?

14 godina

sama rijec ti kaze, repair, dakle ako ima nekih problema u softveru, popravi

samo trebas znati da gubis sve sto imas na telefonu, meni to ne predstavlja problem, nije mi frka izdvojiti 1 sat otprilike da sve aplikacije apdejtujem odnosno poskidam sa storea koje mi trebaju

btw kad nam stiže apdejt sa staminom? trebao je polovinom proslog mjeseca, kad vidim ovaj update sto donosi za Z3 koji koristi MM beta, za Z5 ništa ne donosi pretjerano novo, neke sitne bugfixeve eventualno. i security patch od proslog mjeseca

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
14 godina
chutac kaže...

Ja sam danas dobio 32.1.A.1.185. update, a već mi je bio instaliran 

eto ne znam kao, ali i meni se sinoc pojavilo ´software updated´

ne bi me cudilo da nisam prije otkacio opciju da ne instalira software bez mog znanja, ušao odmah u postavke poslije te obavijesti i tamo stoji da je otkacena opcija da automatski skida update kad sam na wifi mrezi.

naisao sam na jedan mali glič, kad pritisnete softverske tipke home i recent istovremeno, jednom ili dva puta dok vas ne prebaci na recent menu, nestaće tri one crte s kojima gasite aplikacije koje rade u pozadini :D

12 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

sama rijec ti kaze, repair, dakle ako ima nekih problema u softveru, popravi

samo trebas znati da gubis sve sto imas na telefonu, meni to ne predstavlja problem, nije mi frka izdvojiti 1 sat otprilike da sve aplikacije apdejtujem odnosno poskidam sa storea koje mi trebaju

btw kad nam stiže apdejt sa staminom? trebao je polovinom proslog mjeseca, kad vidim ovaj update sto donosi za Z3 koji koristi MM beta, za Z5 ništa ne donosi pretjerano novo, neke sitne bugfixeve eventualno. i security patch od proslog mjeseca

Znam što znači "repair" samo sam pitao na koji način. Znači, praktički, briše sve i instalira software ispočetka.. Možda i ja napravim na Z3 isto jer me malo smeta što ne prolazi 3 testa u dijagnostici a u praksi sve radi O.K....

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 16:05 (RobotTitan).
14 godina

samo pukni repair i stavi prst u uho

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Napravio sam repair i sad na dijagnostici sve prolazi. 

17 godina

Ova usporedba je idealna za usputno guranje u ovu temu.

Dakle usporedba kvalitete fotiča, Sony Xperia Z5 vs devet godina stari legendarni vitez Sony Ericsson K850i.Hm kaj sad posebno reči, "osim da su fotiči na mobitelima u ovih devet godina jako puno napredovali..............................................

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

gledaj ti slika, pa sony prakticno malo da se uospte pomakeo, dok u to vrijeme je bio bez konkurencije

nikad necu prezaliti kameru sa l1020 i pogotovo xenon blic

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Najbolja kamera koju sam ja imao na nekom mobu - Nokia N95 8GB - Karl Zeiss optika

Sony se i dandanas muči sa crvenom bojom koja u većini slučajeva je neprirodna i vuče lagano na rozu.

0 0 hvala 0
17 godina

Kakva je baterija u odnosu na Z3, jel se osjeti da je manja?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...

Najbolja kamera koju sam ja imao na nekom mobu - Nokia N95 8GB - Karl Zeiss optika

Sony se i dandanas muči sa crvenom bojom koja u većini slučajeva je neprirodna i vuče lagano na rozu.

Pa algoritam na Z5 to jako dobro prikaže, za razliku od Z3, znam iz direktne usporedbe. Više me živcira prijelaz zelene prema white balanceu koliko zna zasrat.

macgyver kaže...

Kakva je baterija u odnosu na Z3, jel se osjeti da je manja?

osjeti. Al je i dalje iznad prosjeka za flagship uređaje od lani.

15 godina
neaktivan

Nije loša na Compactu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Nije loša na Compactu :)

Daj malo usporedi sve na z1 compactu i z5 compactu s obzirom da imaš oba.

15 godina
neaktivan

Teško jer na Z1 nemam SIM pa će biti samo na WiFi.

Ali ajde, budem za vikend jedan dan obje napunio na 100% i radio iste stvari neko vrijeme pa ću vidjeti koja će manje baterije potrošiti.

EDIT: Tek sad vidim da kažeš "sve".
Ajde, budem ih usporedio za vikend kad dođem do Z1.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 21:14 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Teško jer na Z1 nemam SIM pa će biti samo na WiFi.

Ali ajde, budem za vikend jedan dan obje napunio na 100% i radio iste stvari neko vrijeme pa ću vidjeti koja će manje baterije potrošiti.

Ma samo napiši dojmove. Koristio si z1 compact dovoljno dugo da ga možeš usporediti.

15 godina
neaktivan

Za sada mogu reći da mi se podjednako sviđaju.

Z1 je imala ljepše staklo iza, ali je na Z5 ugodnije na dodir.
I na Z5 i na Z1 je okvir mobitela isti(iako je na Z5 plastičan) na dodir, ali nedostaje mu one fora hladnoće aluminija.

Na Z1 mi je bio praktičniji magnetni punjač od USB-a, ali sada na Z5 ne moram otvarati poklopac i skraćivati životni vijek brtve kod spajanja na komp.

Kamera na Z5 je daleko bolja u svim pogledima(više o tome za vikend kad napravim usporedbu).

Na Z5 mi je super čitač otiska prsta.

Tipka kamere mi je bila bolja na Z1 jer je bila čvršća, ova pliva pod prstima.
Tipke glasnoće su prenisko na Z5.

Zvučnici na Z5 su naprijed i teško ih se prekrije dok se mobitel koristi, dok je zvučnik(!)(jedan) na Z1 bio sa strane i skoro pa uvijek sam ga prekrivao rukom.

Za sada je to to što mi pada na pamet, za vikend ih još fotkam i usporedim.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Za sada mogu reći da mi se podjednako sviđaju.

Z1 je imala ljepše staklo iza, ali je na Z5 ugodnije na dodir.
I na Z5 i na Z1 je okvir mobitela isti(iako je na Z5 plastičan) na dodir, ali nedostaje mu one fora hladnoće aluminija.

Na Z1 mi je bio praktičniji magnetni punjač od USB-a, ali sada na Z5 ne moram otvarati poklopac i skraćivati životni vijek brtve kod spajanja na komp.

Kamera na Z5 je daleko bolja u svim pogledima(više o tome za vikend kad napravim usporedbu).

Na Z5 mi je super čitač otiska prsta.

Tipka kamere mi je bila bolja na Z1 jer je bila čvršća, ova pliva pod prstima.
Tipke glasnoće su prenisko na Z5.

Zvučnici na Z5 su naprijed i teško ih se prekrije dok se mobitel koristi, dok je zvučnik(!)(jedan) na Z1 bio sa strane i skoro pa uvijek sam ga prekrivao rukom.

Za sada je to to što mi pada na pamet, za vikend ih još fotkam i usporedim.

Ok.

Samo jedna napomena: "dok je zvučnik(!)(jedan) na Z1 bio sa strane ".

Zvučnik na Z1 compactu je na dnu mobitela.

http://jcyberinux.com/webimages/00-SMARTPHONE/05-SONY/17-XPERIA-Z1-COMPACT/XPERIA-Z1-COMPACT-19.jpg

15 godina
neaktivan

Ma da, ali nisam dao dosta informacija. 
Kad je mobitel u landscape položaju, onda je sa strane, najčešće ispod mog desnog kažiprsta 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Moram priznati da je jako dobar ova najnovija verzija Xperija Launchera 10.0.A.0.40

Sada možeš premjestiti app drawer sa sredine
U App draweru dovoljno je da pritisnes recimo na zadnju tačkicu da bi se odveo na zadnju stranicu, dobra stvar ko ima 3 ili više stranica sa aplikacijama, a dovoljno je držati i swajpati preko tih tačkica, slično kao kod samsungovog touchwiza prije

ono što mi se ne sviđa jeste suggested page, pa imam na vrhu dio za pretraživanje, lično ne koristim to pa mi bode ova bijela boja u oči, isto tako swipe prema dole otvara suggested page, mnogo korisnije bi mi bilo da otvara notification bar.

baj d vej

bubimir, gdje zapelo sa apdejtom, trebali smo dobiti update još sredinom aprila :D a evo kraj maja

Ovo mi je prvi slučaj da neki OEM stavlja u fokus stariju seriju telefona ispred flagshipa

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A jesi skužio da ima i double tap to sleep :)

trebao je MR1 ovaj tjedan po onom starom hodu ažuriranja koji je sve pogodio DO sad i MR1 za Z5, Z4/Z4+ i Z4 tablet. Čak je i ovaj tjedan pogodio za Xperiju X. Ali na forumu iz supporta vele ažuriranje ide u 6. sigurno. Danas čitam kažu u ažuriranju za z3 betu ispravili 400 bugova. Ako je fakat toliko puna šaka brade jer čak je i Camera FV5 normalna sad i može se koristit u punoj rezoluciji.

14 godina

da, i double tap to sleep sam zaboravio dodati, to mi je falilo od prvog dana

da moze se ako koristiš auto mode, ali kad smanjiš brzinu okidanja, onda je rezolucija 2 megapixela....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gdje to imate double tap to sleep? Jel to unutar default launchera?

Koristim Novu i unutar nje gestu za double tap to sleep, no onda mi ne radi otključavanje otiskom prsta, što je poznati problem

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

U Sonyjevom novim .40 home-u imaš unutar postavki DT2S opciju. Pisalo se već o tome na forumima.

A što se kamere tiče, samo da nam bace još neku kost, po danu sam zadovoljan fotkama, po noći i lošem svjetlu je 90% puta koma.

14 godina

Eto kao Z2 i Z3 su dobili neke camera improvements kroz Beta Marshmallow.

Ja po noću se i ne trudim slikati, odustao sam

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam problem sa Chromeom, nece mi otvoriti niti jednu stranicu, dok Opera Beta hoce. 

Probao sam ga force stopati i ocistiti sve, ali nista, pomaze jedino restart. 

Ima tko kakav savjet? 

EDIT: Nije samo chrome, nego i YT. Dakle googleove aplikacije se nece povezati na internet

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 19:14 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chutac kaže...

Imam problem sa Chromeom, nece mi otvoriti niti jednu stranicu, dok Opera Beta hoce. 

Probao sam ga force stopati i ocistiti sve, ali nista, pomaze jedino restart. 

Ima tko kakav savjet? 

EDIT: Nije samo chrome, nego i YT. Dakle googleove aplikacije se nece povezati na internet

Restart mobitel? Jesi pokušao sa Clear data od obje aplikacije? Jel se javlja na mobilnim podacima/WiFi ili oboje?

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
17 godina

Mozda bi trebalo preci na one kineske jeftine top modele ala xiaomi red ili kako se vec zove nesto popularno, navodno nude kakvocu nove plastike, alapake i umjetne koze sa tek pokojim sarmantnim kineskim dijalogom.

To su inzinjerski primjerci gdje stvorene navike ne dopustaju lezeran zaborav neceg banalnog, kao sto je restart mobitela a podrska se trazi u opskurnim tamnica..ovaj google.translate forumima gdje se ponekad pronade onaj skriveni originalni tvorac prvog i zadnjeg firmwarea.

Cak i moja najstarija Z (koja se ne prodaje) se nije gasila toliko da sam zaboravio na to kao opciju da ozivi gmail; grozota, pfuj pfuj.

Onaj suprotni, ort vektorski tabor bez okomite komponente, mase prijateljskom zastavom..ajme uzasa tih usiljenih osmijeha.

Um je misic, a xperia ga vec poduze smjesti u fotelju sa grijanjem, masazom i debljajucim grickalicama.

Zato moj susjed vristi "Alane, njih je dvojica a mi smo sami!"

○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice