Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 340.313
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Xperia P
ante5656 kaže...

Kad idem preko njega pise na je na njemu anjnoviji softver ...

To je vjerojatno zato što ti je uređaj vezan za T-Mobile, koji se još nije udostojio napraviti 'customizaciju' (jedan ekran sa njihovim logom kod boot-up-i i par bloatware aplikacija.

Alternativa ti je instalacija Central Europe verzije firmware-a prema uputama na xda-developers forumu (imaš malo detaljnjije o tome par stranica unazad). Ne gubiš garanciju, a kada dođe službeni firmware također će ti javiti na mobitelu (ili u PC aplikaciji) da se pojavio 'novi' update.

13 godina
neaktivan

Cek cek ovo drugo te nisan razumija ...kako to ??

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
15 godina

Na xda forumu imaš sve

12 godina
neaktivan
Xperia P

Jel netko od vas uspio unlockat boot loader na Xperiji P iz T-mobilea?

Danas nabavio uređaj, instalirao Flashtool, sve drivere... Pokrenem SE Bootloader, upišem IMEI ali se ništa ne desi. {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperia P

Ne znam u čemu je kvaka ali uspio sam flashat mobitel na ICS 4.0.4 sa Flashtool-om. Nije mi jasno pogotovo iz razloga što je bootloader na mobitelu (bio) zaključan. Sve je prošlo i instaliralo se bezbolno. Za sad mi se sve OK čini. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 15:59 (Nebelwerfer).

0 0 hvala 0
16 godina

Nema kvake, firmware se može update-ati preko flashtool-a i na uređajima sa zaključanim boot-loader-ima.

Koliko ja znam, bootloader se za sada ne može otključati "neslužbenim" metodama na uređjima NXT serije, a svi Sony-evi uređaji koji se prodaju zaključani na mrežu ujedno su i sa zaključanim bootloader-om.

13 godina
neaktivan

ovako imam problem s tim da mi se u glazbi pojavljuju tonovi iz neke igrice  nadam se da razumite u cemu je problem ... molim pomoc 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina
neaktivan

music player povuče sve muzikalne datoteke sebi.

Ili si napravi playliste ili (ako to još funkcionira) napraviš fajl ".nodata" tako s točkom ispred i music player bi trebao ignorirat taj folder (ista stvar se dodavala u foldere s slikama koje nisi htio da ti gallery prikazuje)

13 godina
neaktivan

Gdje da napravim taj folder ??

16 godina
neaktivan
Xperia P

odi u folder gdje ti je za muzika koju ne želiš (s nekim file exploror recimo ES file explorer) i stvori novi FAJL ".nodata"

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xperia P

Pozdrav!

Jučer dobio na poslu Xperiu P i nakon što sam je uključio stigla mi je obavijest da skinem novi system update. Nakon što sam instalirao taj update nestale su neke aplikacije, među kojima i T-wisepilot navigacija. Da li postoji način da te aplikacije vratim ili ih ima gdje za skinuti?

Također, da li netko zna ako ima naznaka kada i ako će na t-mobileu izaći ICS upgrade?

0 0 hvala 0
16 godina

T-Wisepilot ti je aplikacija za navigaciju od T-mobile-a koja se plaća (mislim da je po principu pretplate) i spada u 'bloatware' tj. aplikacije koje su najčešće beskorisne a dobiju se uz sistem (i najčešće se deinstaliraju jer samo smetaju). Na Google Playu imaš puno boljih alternativa (koje se moraju platiti).

Deinstalirane sistemske aplikacije možeš naći pri dnu liste u Settings -> Apps meniju.

Inače prilikom update-a je najbolje instalirati 'čisti' sistem (clean install).

Što se tiče ICS-a od strane T-Coma tu se jedino možeš obratiti njima (mada sumnjam da ćeš dobiti koristan odgovor), a ternativa je ručni update po uputama sa xda-developers foruma.

14 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

ovako imam problem s tim da mi se u glazbi pojavljuju tonovi iz neke igrice  nadam se da razumite u cemu je problem ... molim pomoc 

ili skini/kupi neki od playera koji svoj posao odrađuju čak i bolje od štok playera. recimo poweramp je među boljima..košta nešto sitno a poprilično je moćan player (kupio bih ga i sam pošto jogurt verzije ne funkcioniraju najbolje..al google wallet mi ne prihvaća visu)

kod dosta drugih playera možeš i narihtat koje foldere želiš da ti uključi u library.. a i imaju dosta drugih funkcija tipa equo, bass/treble rihtanja, preamp itd...

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
16 godina
neaktivan
Xperia P

sonyev plejer ima eq, bass boost, virtual sound...

0 0 hvala 0
14 godina
Xperia P

Zna li itko jel se u Vipu može nabaviti crna i srebrna verzija Xperie P ili samo srebrna?

[G] Sapko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xperia P

bump?

[G] Sapko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xperia P

Zanima li ikoga zamjena Xperie P za Arc S uz moju nadoplatu?

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperia P

posto radim gips i moleraj i sl. poslove zanima me koliko je podlozan prasini i grebanju...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zokybob kaže...

posto radim gips i moleraj i sl. poslove zanima me koliko je podlozan prasini i grebanju...

meni je pao kada sam se demolirao za haloween, a još mi nije bila stigla zaštitna maska iz kine. ima neke sitne ogrebotine po ekranu koje mi ne smetaju naročito, a kućište je netaknuto (aluminij). 
jedino je plastika dolje (gdje piše xperia) malko zagrebana i to je to.

uzmi u obzir da je to unibody kućište od već spomenutog aluminija..u principu se ne može otvoriti i ne možeš ga tek tako izgrebati. staklo je pak druga priča, no to je tako kod bilo kojeg mobitela.

što se prašine tiče ne bih znao..svako toliko ga počistim, no mislim kako nema baš previše rupa kroz koje može ući prašina u sam mobitel. a ako nabaviš neku zaštitu za njega (futrolu, masku) onda mislim da se ne bi trebao uopće brinuti oko takvih stvari. 

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
12 godina
Xperia P

Već sam se raspitivao o SGS3 no budžet mi se ipak smanjio pa sam se odlučio za Xperiu P. Kupio bih preko njuškala pa me zanima kakva su iskustva s računom, garancijom i slično ako je netko kupovao preko njuškala?

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 11:30 (ViperOne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperia P

Pozz,mislim kupit ovaj mobitel,ali imam dilemu izmedu njega i Arc S-a,xperia p ima bolju rezoluciju i fantasticnu ostrinu,kao i vrlo dobar fotoaparat,barem sto sam vidio na netu,dok arc s ima veci ekran,solidnu kameru,dobru bateriju itd,arc s sam drzo u ruci i cacko po njemu nekakvih sat vremena i cist solidan je,dok sam xperiu vidio samo preko inteneta...mozte mi pomoc u odluci,mobitel mi treba sa solidnom baterijom,bitan mi je fotoaparat,brzina interneta,dobar wifi signal,i brzina(bez ikakvih lagova) molim vas pomoc baterija znaci da mi traje nekakvih 8-10 h s koristenjem malo facebooka,tu i tamo koja fotka malo igrica i to je to,molim brz odgovor...

0 0 hvala 0
12 godina
CHIVAS kaže...

Pozz,mislim kupit ovaj mobitel,ali imam dilemu izmedu njega i Arc S-a,xperia p ima bolju rezoluciju i fantasticnu ostrinu,kao i vrlo dobar fotoaparat,barem sto sam vidio na netu,dok arc s ima veci ekran,solidnu kameru,dobru bateriju itd,arc s sam drzo u ruci i cacko po njemu nekakvih sat vremena i cist solidan je,dok sam xperiu vidio samo preko inteneta...mozte mi pomoc u odluci,mobitel mi treba sa solidnom baterijom,bitan mi je fotoaparat,brzina interneta,dobar wifi signal,i brzina(bez ikakvih lagova) molim vas pomoc baterija znaci da mi traje nekakvih 8-10 h s koristenjem malo facebooka,tu i tamo koja fotka malo igrica i to je to,molim brz odgovor...

Sa svakim smartphoneom u tom rangu baterija će ti trajat dulje od onog što ti tražiš s korištenjem kojeg si naveo. Na tvom mjestu bih uzeo P bez razmišljanja, noviji je model, brži procesor, više rama. Nedostatci su mu neizmjenjiva baterija i nema micro SD utor. Evo ti usporedba pa vidi:

http://www.phonearena.com/phones/compare/Sony-Xperia-P,Sony-Ericsson-Xperia-arc-S/phones/6965,6149

12 godina
neaktivan
Xperia P

a kakvi su oni problemi kod osvjetljenja,to se javlja samo kada je osvjetljenje na vise od 70% ili?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CHIVAS kaže...

Ako ti nije hitnja pričekaj 4-5 dana, ja sam prije 3 dana proda Arc S da bi sad kupio Xperiu P, naručit ću je za dan - dva (kad se vrate novci od pouzeća) pa ti onda mogu iz prve ruke reći kakav je koji i šta je bolje / lošije...

IRebic
16 godina
CHIVAS kaže...

a kakvi su oni problemi kod osvjetljenja,to se javlja samo kada je osvjetljenje na vise od 70% ili?

Ako misliš na ono kada se na žutoj boji pojave zelenkasti tonovi kod osvjetljenja jačeg od 70% mislim da je to već riješeno, ili ja to na mojoj Xperii ne vidim, a preko 70% osvjetljenja se koristi samo kod jakog 'ambijentalnog' osvjetljenja, tako da u tim uvjetima takva greška i nije lako uočljiva.

BTW Mislim da je sada malo deplasirano razmišljati o starijem (iako top-end) modelu, jer je malo vjerojatno da će imati podršku za JB, a i kod eventualne prepodaje ćeš ga teško prodati za iste novce kao noviji model.

Inače, izašao je novi firmware (6.1.1.B.1.54) za one kojima uređaj nije vezan za operatera (ako sam dobro shvatio kod nas su T-Mobile modeli još uvijek bez ICS-a) i dosta toga je ispeglano, iako imao i bug-ova od kojih je najiritaniji problem sa fotografijama na 8MB sa upotrebom fleša (lijeva trećina slike ostaje crna),

12 godina
neaktivan
Xperia P

znaci da uzmem xperiu p? nekako me jedino strah te baterije,kako je ovaj mateo napiso da je tako los mobitel,to me sada malo udaljilo od kupnje stvarno neznam ili xperia p il arc s,pa zar je stvarno baterija tako losa svakome ili je to samo njemu losija doletjela

0 0 hvala 0
16 godina

Trajanje baterije je u skladu sa kategorijom uređaja, dva dana korištenja uz povremeno korištenje, jedan dan uz normalno korištenje, pola dana uz intezivno korištenje (surfanje preko WiFi-a 4-5 sati u komadu, igranje 3D igara i sl.).

Znatno duže ne traje ni baterija nazivno većeg kapaciteta od ove u Xperii u uređaju iz iste kategorije (HTC One S).

12 godina
Xperia P

kada ce doc neki dobar JB rom ?? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dok Sony ne izbaci JB za NXT seriju teško da će izaći išta upotrebljivo. Ako Sony ima problema izbaciti skroz posložen ICS ROM, onda možeš misliti kako izgleda kad to ide "skuhati" netko drugi.

12 godina
neaktivan
Xperia P

ipak,najvjerovatnije idem na xperiu s,nemogu tu pogrjesiti... :)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice