Prvi TSMC-ov proizvodni pogon u SAD-u počeo s proi

poruka: 6
|
čitano: 1.530
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prvi TSMC-ov proizvodni pogon u SAD-u počeo s proi".
16 godina

Kad se male ruke slože, sve se može... Ovo je meni fascinantno, u 4 godine digli ovo zdanje u produktivni pogon.

Puno para, sigurno i puno diplomacije. 

4 0 hvala 0
3 godine

Ovo se moe tumačiti kako je SAD odustao do Tajvana.

3 1 hvala 0
11 godina

TSMC je istodobno započeo proizvodnju za AMD, točnije procesora serije Ryzen 9000 namijenjenih osobnim računalima. Proizvodnja u Fab 21 trenutno iznosi 10.000 silicijskih pločica mjesečno, s ciljem proširenja na 24.000 pločica nakon završetka Faze 1B

možda nije loše za spomenuti da se iz jedne silicijske 'pločice' napravi stotine pojedinačnih procesora

neupućenoj osobi čini se kako se pojam 'pločice' veže uz jedan procesor, pa brojke od desetak tisuća nisu toliko značajne

a zapravo pričamo o milijunima procesora mjesečno

EDIT

pojam 'pločice' izaziva sasvim drukčiju sliku kod neupućenih, nego kad kažeš silikonska ploča

razlika je očita na slici dolje

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 11:44 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 2
6 godina

6,6 bespovratno i 5 kroz zajmove...a sam apple na računima ima stotine milijardi i ne može sam sebi napraviti pogon...prava "domoljubna" tvrtka...da mogu u sjevevrno koreji otvoriti pogon za sastavljalje iphona to bi učinili

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Re: Prvi TSMC-ov proizvodni pogon u SAD-u počeo s

HCMAA 

Apsolutno neisplativa i neizvediva investicija. Neisplativa jer bi ih više čip koštao nego da ga kupe od njih koji ih proizvode milijune za stotine kompanija, nego da rade za sebe gdje moraju muku mučiti s opskrbnim lancima, troškovima i slično. Samo da bi proizvodili nekoliko varijanti čipa.

Neizvedivo jer bi im trebalo godine i godine da nađu pamet i radnu snagu za takvu tvornicu. Nije to tvornica šarafa.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2025 16:12 (Entry Point).
4 godine

Cekaj malo a za Intel nista?

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice