Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 340.219
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Xperia P

Evo sad pokušaj uploada

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xperia P

Evo mojih rezultata

Početak Početak
Kraj Kraj
 1h 21min- 13%->100%

Rooswelt1991 Daj napravi ps kao kod mene da se vide vremena i postoci

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 16:31 (Iggx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xperia P

Budem ja jednom ispraznio bateriju pa je stavio puniti dok ne prčakam po mobitelu pa stavim razultate, ovo nije inače tako...

edit, pa imaš "mrežu", po kojoj se jasno zaključi vrijeme i postotci :-D

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 16:31 (rooswelt1991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Xperia P
rooswelt1991 kaže...

Budem ja jednom ispraznio bateriju pa je stavio puniti dok ne prčakam po mobitelu pa stavim razultate, ovo nije inače tako...

Imam i to što mogu zaključit iz tog se ne podudara s onim što si napisao u prethodnom postu. Izgleda kao da si počeo puniti na malo manje od 20% i da je trajalo par minuta duže. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 16:38 (Iggx).
16 godina
Iggx kaže...
rooswelt1991 kaže...

Imam i to što mogu zaključit iz tog se ne podudara s onim što si napisao u prethodnom postu. Izgleda kao da si počeo puniti na malo manje od 20% i da je trajalo par minuta duže. 

Da, ali vidiš kako je punjenje kod tebe ravna krivulja, a kod mene, ovi "zupci" su dosta oštriji na nekim mjestima...

To je zato jer sam ga koristio dok sam ga punio, zato ti kažem, da ću postaviti sliku kad budem mobitel ispraznio skroz, pa ga ne diram dok se ne puni...

14 godina
neaktivan

kupih ga prije 2 sata u tele 2 za 195 čunića (uzeh revolucionarnu pretplatu na 24 mjeseca...). za sad jedino što mogu reći je wow...

činjenica je da nisam imao nikad neki skuplji mob (i da...mob koji vrijedi 3 i po soma kuna je za mene skup :P), al sam bio na androidu (x10 mini) kojem sam iščupao dušu svojim prohtjevima.

čim sam došao doma strpao ga na punjač, spojio na wifi i eto me na ICS-u :) sad je vrijeme potjerat ga na malo zahtjevnije poslove da vidimo kakva je zvjerka :D

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
14 godina
neaktivan
Xperia P

koja je verzija ICS sw-a na njemu?

6.1.B.0.550 ili ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
orke kaže...

koja je verzija ICS sw-a na njemu?

6.1.B.0.550 ili ?

6.1.B.0.544 je meni :P

16 godina

Svima kod nas koji su na ICS-u firmware je 6.1.B.0.544.

Ovaj .550 koji kolega spominje je vjerojatno neka customizirana verzija za određeno tržište ili možda bug-fix verzije .544 koji još nije izdan (mada nekako sumnjam u to).

15 godina
neaktivan
Xperia P

@Rooswelt Jesi li ga ispraznio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ma nisam do kraja, imam par ss pa to postao kad dodjem doma x)
12 godina
Xperia P

pozz ljudi trebam pomoc,nez jel dobra tema,al radi se o tom mobitelu =)  ugl brat je jucer kupio taj mobitel...i automatski mu se pojavilo da ima upate za softer,i on kliknuo ok neg ga updejta...i od tad mu se neda upalit,tj on upali al sam pise xperia i nede dalje? ! hvala unaprijed na odgovorima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xperia P

brickao si ga je jer mu je bootloader valjda bio otkljucan ...nek skine flashtool i neki firmware za xperiu p i nek to flasha...ima sve upute na xda forumu ili youtubu

jel kupio novi ili polovan?

inace poslije svakog updatea mobitelu treba malo duze da se upali(oko 5 min)

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 21:15 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

novi jucer iz ducana =) probali smo prek kompa spojit nece ga prepoznat ,napravili smo back up,pa rekoh odem restore i sam vratim postavke prije tog update-a....jel mozes dat tocnu stranicu na kojoj pise tocno kaj napravit,ak nije bad =)  i hvala na odgovoru =)

14 godina
Xperia P

ajd posto je novi necemo se zayebavat s flashanjem radi garancije...skini pc companion i kad udes u njega spoji mob na pc tako da dok je ugasen drzis tipku volume down i ne pustas dok led svjetlo ne pocne svijetlit...onda odes na repair software i to je to

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 21:28 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

hvala mislim da će tak i napravit =)

12 godina
domac5 kaže...

ajd posto je novi necemo se zayebavat s flashanjem radi garancije...skini pc companion i kad udes u njega spoji mob na pc tako da dok je ugasen drzis tipku volume down i ne pustas dok led svjetlo ne pocne svijetlit...onda odes na repair software i to je to

evo uspjeli smo...drzali smo isto vremeno za pojact i smanjit i tipku za ugasit,i sam se restartao i usao  =) 

12 godina
neaktivan
Xperia P

Pozdrav, želim kupiti Sony Xperiu P, ali me zanima jedna stvar, a to je podržava li Skype video pozive?? Znam da ima prednju kameru, ali ne znam funkcioniraju li video pozivi jer sam negdje čitala da ne. Help! Može li mi netko sa stopostotnom sigurnošću dati pravi odgovor? Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 0:36 (tomilina).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jesi možda probao koristiti Skype video pozive? Mogu li se uopće koristiti? ;)

16 godina
tomilina kaže...

Pozdrav, želim kupiti Sony Xperiu P, ali me zanima jedna stvar, a to je podržava li Skype video pozive?? Znam da ima prednju kameru, ali ne znam funkcioniraju li video pozivi jer sam negdje čitala da ne. Help! Može li mi netko sa stopostotnom sigurnošću dati pravi odgovor? Hvala!

Možeš biti 100% siguran da Skype radi bez problema, i kvaliteta slike je odlična.

Inače, to što si pročitao da nema video telefoniranja (iako nije pisalo baš tako, ali eto, treba pažljivije čitati) znači da nema mogućnost video-telefoniranja 'out-of-the-box', tj, nema preinstalirane programe za video-pozive, što naravno ne znači da ti sam ne možeš instalirati neki od programa i koristiti ga. Uostalom, prednja kamare se uglavnom i koristi baš za video-pozive (ako izuzmemo žene koje ga koriste kao priručno ogledalo). :-)

12 godina
neaktivan
maxym kaže...
tomilina kaže...

Možeš biti 100% siguran da Skype radi bez problema, i kvaliteta slike je odlična.

Inače, to što si pročitao da nema video telefoniranja (iako nije pisalo baš tako, ali eto, treba pažljivije čitati) znači da nema mogućnost video-telefoniranja 'out-of-the-box', tj, nema preinstalirane programe za video-pozive, što naravno ne znači da ti sam ne možeš instalirati neki od programa i koristiti ga. Uostalom, prednja kamare se uglavnom i koristi baš za video-pozive (ako izuzmemo žene koje ga koriste kao priručno ogledalo). :-)

Ok, puno hvala na odgovoru. ;)

13 godina
neaktivan
Xperia P

Evo ja imam nekoliko pitanja:

Da li se mojoj xperii može sknuti kapica s vrha,

da li se može podešavati intezitet svjetla na prozirnom djelu

da li xperia ima negdje bilješke tj kao notes za nešto zapisivati

te da li se on onakakv kakav mi je dosao moze spojiti na navigaciju i normalno raditi ??

mogu li na njega instalirati garmin 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/

0 0 hvala 0
16 godina

1. Vjerojatno može, prilikom rastavljanja uređaja, ali ja ti ne bi preporučio da to radiš.

2. Ne može, barem ne sa ovim tvorničkim ROM-om, iako se vjerojatno može napraviti 'custom ROM' u kojem bi bilo moguće postaviti proizvoljni intezitet jačine svjetla s obzirom da postoji mogućnost hardverske kontrole (vjerojatno promjenom jakosti struje). BTW Imaš program na Play Store-u s kojim se može povećati iskoristivost toga svjetla na način da ono treperi ili se pali gasi nakon propuštenog poziva ili primljene poruke.

3. Koliko se sjećam na GB-u nije bilo nikakve aplikacije, a sa ICS-om dobiješ program Notes sa kojim možeš zapisivati bilješke, pa čak i praviti crteže prstom (što ni izdaleka nije tako upotrebljivo kako se čini na prvi pogled), ali po mom mišljenju, na PlayStore-u postoje znatno bolja (i korisnija) riješenja kao što je npr. Flick Note, Evernote i sl.

4. Kako misliš 'spojiti ga na navigaciju'?! U Xperii već postoji GPS uređaj tako da možeš instalirati bilo koji program za navigaciju (Navigon, Aura, TomTom...) staviti odgovarajuće mape i ... vozi Miško...

5. Na koju Garminovu aplikaciju si mislio (ima ih više na PlayStore-u

:-)

13 godina
neaktivan

1 ok

2kako se zove  taj programcic

3da li mogu instalirat ics 

4mili u izborniku ima navigacijska tipka tj program da li mogu preko njegakao ono putovati da mi govori smjer i sl

5 mislim kao garmin navigacija ...to sam imao na nokiji 5800

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina

Ad 2. Illumination Bar Notification

Ad 3. Možeš čekati da ti se pojavi službeni update ili ručno instalirati (po uputama na xda-developers forumu).

Ad 4. Mislim da imaš navigaciju preko Google Mapsa, ali s obzirom da on koristi on-line mape bolje je instalirati neki od programa sa off-line mapama

Ad 5. Ukucaj na PlayStore: 'Navigation' pa ćeš dobiti popis programa za navigaciju (svi dobri programi nisu besplatni).

15 godina
neaktivan
maxym kaže...

1. Vjerojatno može, prilikom rastavljanja uređaja, ali ja ti ne bi preporučio da to radiš.

Može i to bez ikakvih problema, samo se jače povuče prema dolje. Napravljena je tako da se može skinut i zamijenit (nije zalijepljena već se slabo "drži" samo na rubovima)

12 godina
neaktivan
Xperia P

pozdrav ljudi...treba mi pomoć,naime dobio sam xperiu p preko t mobilea,na njoj je trenutna verzija 2.3.7 ; 6.0.B.3.184...sad bootloader unlock mi je NO...zanima me ima li ikakva opcija da otključam mob na sve mreže?

i ako postoji da mi objasnite kako i šta...slabo kužim xda forum!:D

iOS mi je puno razumljiviji...:D

unaprijed vam hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MeanBoss kaže...

pozdrav ljudi...treba mi pomoć,naime dobio sam xperiu p preko t mobilea,na njoj je trenutna verzija 2.3.7 ; 6.0.B.3.184...sad bootloader unlock mi je NO...zanima me ima li ikakva opcija da otključam mob na sve mreže?

i ako postoji da mi objasnite kako i šta...slabo kužim xda forum!:D

iOS mi je puno razumljiviji...:D

unaprijed vam hvala!

za unlock ne znam točno, ali vjerojatno ćeš za takvo što morat iskeširat nešto para i zavirit na pokoju stranicu gdje prodaju kodove. no mislim da ti to nije baš pretjerano pouzdano.

no opet...nisam se informirao u vezi toga. uzeo sam svoga u tele2 s namjerom da se prebacim na pretplatu tako da nemam potrebe otključavat ga za sve mreže.

što se svega ostaloga tiče možeš apdejtat mob na ICS - 4.0 (I SCREAM SANDWICH!!!!!!!!!) i rootat ga poprilično jednostavno. meni je to barem za sad dovoljno i vjerojatno će bit dok sony ne ispuni svojih 18 mjeseci podrške. 

vrti se dovoljno brzo uz povremene trzavice, što nije čudno s obzirom na to da sam ga nakrcao svim i svačim (imam možda 1.5-2 gb slobodno)

a do tad će vjerojatno izdat jellybean za xperiu p, možda čak i onog vraga šta ide nakon (zaboravih ime)..no nekako sumnjam.

valjda znaš što je rootanje a ako i ne znaš evo ti definicije http://en.wikipedia.org/wiki/Android_rooting . 

enivej..što se rootanja tiče mislim da je OVO najjednostavniji proces na koji sam naišao. pa ako te to zanima slobodno produži do spomenutog linka :)

14 godina
Xperia P

tim kodovima neces dobit bootloader unlock allowed: yes nego ces ga samo sim unlockat...moze dobit yes samo ubacivanjem novog s1 boota ili ima jos neka metoda patchanjem bootloadera za to sam samo cuo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

edit

nvm..napisao sam neš blesavo.
sad i mene zanima koje sve opcije postoje što se tiče otključavanja bootloadera 

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2012 13:51 (wh15tler).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice