Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 340.212
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Xperia P
rooswelt1991 kaže...

Što se tiče punjenja baterija, ovo je revolucija, za malo više od pola sata napuni se do vrha, ako puniš njihovim orginalnim punjačem.

Mobitel je sve u svemu dobar, malo konfuzan u početku, jer nema microsd kartice, a na telefonu ti piše "microsd memorija" {#}

Uglavnom, pretpostavljam da ima negdju unutra zalemljenu memoriju, pa su joj nekako dali ime...

To je po meni najveći nedostatak telefon, što nema microsd kartice, i što koristi minisim karticu.

Dobra stvar je što dobiješ uz njega nastavak za hdmi, dobre sluške, a dobiješ i masku i zaštitu za ekran...

Imaš li neki dokaz za tu tvrdnju o punjenju  'za malo više od pola sata?!

Meni za punjenje od 2% do 100% (sa Sonyevim punjačem) treba prosječno oko 1 sat i 50 minuta (dakle malo manje od dva sata), s time da za sat vremena napuni bateriju do 80%, tako da nema govora o punjenju u roku pola sata (osim ako ne puniš samo do pola ispražnjenu bateriju).

Gdje ti na mobitelu piše 'microsd memorija' ?!

U Settingsima se koristi izraz 'Internal storage', a u 3-rd party file explorerima folder 'sdcard' označava dio interne SSD memorije koja se ponaša identično kao i memorija na klasičnim micro-SD karticama kod mobitela koji ih imaju ugrađene. (kod fatory reseta ili clean installa neć biti obrisan za ralziku od 2GB interne memorije.

Ne vidim zašto bi micro-SIM kartica trebala predstavljati bilo kakav nedostatak, bez problema je dobiješ kod svih naših providera, a jednom kad je ubaciš u mobitel, više i ne razmišljaš o njoj, svejedno da li je mini-micro-nano... whatever. Može biti eventualni nedostatak jedino u budućnosti kada budeš mijenjao mobitel, ali pitanje je koji format SIM kartica će onda biti popularan.

Nemogućnost stavljanja dodatne SD kartice se može smatrati nedostatkom, ali samo zato što većina trenutno raspoloživih smartfona ima tu mogućnost (mada se svakim danom povećava broj smartfona sa ugrađenom sd karticom). U praksi to i nije neki nedostatak, ako nisi ovisnik o muzici i ako nisi toliki mazohist da obožavaš gledanje videa na minijaturnom ekranu, 16 GB (ustvari 12) je sasvim dovoljno za sve prosječne potrebe (meni je još uvijek pola memorije prazno). Misim da samo šačici korisnika doista treba mopgućnost dodatnih SD kartica, a još manje je onih koji stvarno mogu popamtiti gdje im se šta nalazi. BTW Interna memorija je zamjetno brža od 'mobilnih' riješenja.

I za kraj jedna mala napomena, oprema telefona (sadržaj u retail kutiji) nije isti kod svih providera (a vjerojatno i u slobodnoj prodaji), ja recimo nisam dobio ni HDMI adapter, ni masku ni dodatnu zaštitu za telefon (osim one tvornički nalepljene), a mobitel je kupljen u T-Mobileu.

16 godina
maxym kaže...

Ja sam mobitel kupio vani, u GB, tako da neznam kako je kod tebe, ali meni piše sd kartica, jednako tako kad instaliraš neku aplikaciju, prebacujem je iz interne memorije na sd karticu {#}

NEznam sad jel tako kod tebe,ali kod mene jest.

Što se tiče punjenja baterije, nemam dokaz, ali ga mogu nabaviti večeras, kad bude punjenje mobitela {#} Inače neznam kakav si ti punjač dobio, ali moj je definitivno brz.

Čak se sporije puni recimo kad je spojen preko usb-a na komp...

Što se tiče opreme, ja sam dobio tvrdu plastičnu masku (u boji telefona, crna), tvorničku foliju na ekranu, dodatnu foliju (koju sam več iskoristio, jer sam slučajno onu potrgao na rubu), mini-hdmi (mislim da je taj priključak sa njegove strane, ili se zove micro hdmi, neznam točno) u hdmi, i onda sam dobi 1m hdmi kabla. Dobio sam još i slušalice, te one nastavke za slušalice, koji idu u uho. U paketu je još bilo par knjiga s upustvima i punjač (sa odvojivim usb kablom).

Sve ti to naravno, mogu poslikati, osim telefona samog, naravno {#}

Inače sam mobitel kupio preko oglasnika za 2200kn, garancija provjerena u Agram servisu, bio je nov neotvaran kad sam ga ja kupio...

Ako malo pogledaš po temi, vidjet ćeš da sam ga kupio sa tvorničkom greškom, pa su mi ga zamjenili za novi, tak da neznam kako se onda nazivlje toliko razlikuje...

Ja sam čak napravio sve da bih imao sve tvorničko na njemu, što se vidi također u ovoj temi {#}

Ja mislim da za ove novce nema boljeg telefona, osim možda Huawei p1, koji se prodaje za 2300kn, ali rijetko ih ima na oglasniku...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina

Ne trebaš mi slikati sadržaj paketa, samo sam htio naglasiti da ne dobivaju svi isti sadržaj (da ne bi bilo zabune kod ljudi koji nisu nabavili uređaj iz istog izvora kao ti dobiju drugačiju opremu).

Izraz 'SD card' je ostao vjerojatno zbog 'kompatibilnosti' jer Android na jednak način radi i sa fizički odvojivom SD karticom, i sa internom zalemljenim SSD čipom.

Logično je da je punjenje preko USB priključka traje primjetno duže nego punjenje sa punjačem (jer je struja koji daje USB puno slabija od one koju daje strujni adapter), ali napunitit ispražnjenu bateriju za pola sata... e to bih volio vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 10:56 (maxym).
13 godina
neaktivan

Mobitel naručen ...Nego imam jos jedno pitanje..imao sam priliek raditi na xperiji u i on ima ona svjetla tj ambi light tj pale se s obzirom na boju ekrana ..pa me zanima da li to ima xperia p

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina
koliko sam ja primjetio, one dolje tipke svijetle samo bijelom bojom...
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
koliko sam ja primjetio, one dolje tipke svijetle samo bijelom bojom...
13 godina
neaktivan

Mozes li provjeriti da li je moguce ukljuciti i druge boje ili smo bijela 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina

A možeš li ti pročitati barem jedan review na netu?!

Xperia P ima samo bijelo svjetlo, ako želiš light-show na mobitelu morati ćeš kupiti Xperiu U.

13 godina
neaktivan

Ok .,.ali kako bilo ad bilo vec sam ej narucio ...tako da ..stiže... :)

16 godina

rooswelt1991.

Jesi li uspio provjeriti za koliko vremena ti se napuni mobitel?

16 godina
maxym kaže...

rooswelt1991.

Jesi li uspio provjeriti za koliko vremena ti se napuni mobitel?

Nisam, evo sad, imam 43%, pa ćemo vidjeti koliko mu treba do 100% {#}

Svaki put kad se izgasi, zaboravim mjeriti :-D

16 godina
Xperia P

24minute mi je trebalo da se napuni do 100%

Tak da bi rekao da ona izjava od "malo više od pola sata" stoji {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Koliko znam ep851 je isti kao ep850 samo sa sony logom, tako da imam brzi punjač i od 10 do 100% mi treba cca 1h20min. Ja sam i ovim brojkama oduševljen, ali sad me stvarno zanima kako si ti dobio toliko bolje rezultate.

16 godina
Iggx kaže...
rooswelt1991 kaže...

Koliko znam ep851 je isti kao ep850 samo sa sony logom, tako da imam brzi punjač i od 10 do 100% mi treba cca 1h20min. Ja sam i ovim brojkama oduševljen, ali sad me stvarno zanima kako si ti dobio toliko bolje rezultate.

Neam pojma, mob je takav od kad sam ga kupio....

16 godina
rooswelt1991 kaže...

Sorry na nepovjerljivosti, ali s obzirom da imam isti mobitel i isti punjač, a punjenje mi obično traje 1:30 do 1:50 (ovisno koliko je ispražnjen mobitel, a nikada ga ne punim ako ne padne ispod 10-15%) teško mi je povjerovati ti na riješ.

Možeš li biti toliko dobar pa instalirati program 'Battery snap' (besplatan na Play Store-u) pa postati sliku na kojoj se vidi grafikon za vrijeme punjenja baterije (instaliraš, pokreneš, pričekaš da se mobitel isprazni do 4-5 %, staviš ga na punjenje, i kada se napuni otvoriš program i vidiš grafikon kapaciteta baterije).

16 godina
maxym kaže...

Aplikacija skinuta, ali s obzirom da sam mobitel sad napunio na 100%, budeš morao pričekati do sutra za rezultate...

16 godina

Hvala na trudu.

BTW Ako nisi deinstalirao aplikaciju EA Games, tamo imaš NeedForSpeed Shift (besplatno, samo je treba download-ati), skineš nju, odigraš 3-4 sata i baterija je spremna za punjenje. :-)

16 godina
maxym kaže...

Hvala na trudu.

BTW Ako nisi deinstalirao aplikaciju EA Games, tamo imaš NeedForSpeed Shift (besplatno, samo je treba download-ati), skineš nju, odigraš 3-4 sata i baterija je spremna za punjenje. :-)

Ma ne sviđa mi se igra toliko, več sam je skinuo naravno, trenutno se igra Jetpack Joyride {#}

16 godina

Probao sam i Joyride prije par dana ali me se nije previše dojmio (kao ni Temple Run)

16 godina
maxym kaže...

Probao sam i Joyride prije par dana ali me se nije previše dojmio (kao ni Temple Run)

Meni se isto nije svidio temple run, ova mi se sviđa {#}

13 godina
neaktivan
Xperia P

Dakle nekidan u T-Mobile je kupljena nova Xperia P. Sve odlicno radi i to...ali...kako da skinem ICS? I mob i PC Companion javlja da je sve up to date. POMOC!!! Sada je na 2.3.7 (Gingerbread).

0 0 hvala 0
12 godina
Xperia P

T-mobile još nije pustio ICS i ne zna se kad će. Možeš se strpiti i ćekati ili instalirati ICS na neslužbeni način čime se poništava garancija.

0 0 hvala 0
14 godina
Xperia P
Ak mislis.na flashanje preko flashtoola ne gubi se garancija...znam iz iskustva
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xperia P

Pa dobro kolega jeli se više ispraznila ta baterija na tvojoj Xperii?! ;-)

Jedva čekam sliku...

0 0 hvala 0
16 godina
maxym kaže...

Pa dobro kolega jeli se više ispraznila ta baterija na tvojoj Xperii?! ;-)

Jedva čekam sliku...

ma nisam ga uopće koristio dns, imao sam nekih poslova doma, evo sad je na 68% od jučer kad sam ga napunio...

evo sad sam ga stavio na punjač, pa ćeš donekle vidjeti...

Ovaj tjedan ču ga valjda jedan dan isprazniti :-D

Nego kak se radi screenshot ona tipka za paljenje i prema dolje ili? :-D

16 godina

Ma to punjenje sa 68% nije relevantno, bolje pokreni neku igru i odigraj pola sata. ;-)

Ma neeee... za screenshot stisneš Power i Volume Up 15 sekundi (dok ne osjetiš tri vibracije)... i onda ti je mobitel čist k'o da je sad iz tvornice izašao. :-D

Zezam se, naravno da je Power i Volume Down, i držiš par sekundi, a ako ti ostane 'volume bar' na gornjem djelu kerana samo ponovi operaciju.

16 godina

Nisi valjda stisnuo Power + Volume Up...

16 godina
maxym kaže...

hahah

nisam, googlao sam ipak :-D

16 godina
rooswelt1991 kaže...
maxym kaže...

hahah

nisam, googlao sam ipak :-D

... i, kakvi su rezultati tj. jesi li uspio slikati graf iz Battery Snap-a?

16 godina
maxym kaže...

Jesam, sat i 10 min, po njemu, evo slika kao dokaz.

Punjenje od 4% do 100%, još sam ga u međuvremenu i koristio, surfao netom preko wifi-a... 

edit: opet ne radi uploader....

Čekajte minut, opet idem reinstall silverlighta {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 16:13 (rooswelt1991).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice