Što se tiče punjenja baterija, ovo je revolucija, za malo više od pola sata napuni se do vrha, ako puniš njihovim orginalnim punjačem.
Mobitel je sve u svemu dobar, malo konfuzan u početku, jer nema microsd kartice, a na telefonu ti piše "microsd memorija"
Uglavnom, pretpostavljam da ima negdju unutra zalemljenu memoriju, pa su joj nekako dali ime...
To je po meni najveći nedostatak telefon, što nema microsd kartice, i što koristi minisim karticu.
Dobra stvar je što dobiješ uz njega nastavak za hdmi, dobre sluške, a dobiješ i masku i zaštitu za ekran...
Imaš li neki dokaz za tu tvrdnju o punjenju 'za malo više od pola sata?!
Meni za punjenje od 2% do 100% (sa Sonyevim punjačem) treba prosječno oko 1 sat i 50 minuta (dakle malo manje od dva sata), s time da za sat vremena napuni bateriju do 80%, tako da nema govora o punjenju u roku pola sata (osim ako ne puniš samo do pola ispražnjenu bateriju).
Gdje ti na mobitelu piše 'microsd memorija' ?!
U Settingsima se koristi izraz 'Internal storage', a u 3-rd party file explorerima folder 'sdcard' označava dio interne SSD memorije koja se ponaša identično kao i memorija na klasičnim micro-SD karticama kod mobitela koji ih imaju ugrađene. (kod fatory reseta ili clean installa neć biti obrisan za ralziku od 2GB interne memorije.
Ne vidim zašto bi micro-SIM kartica trebala predstavljati bilo kakav nedostatak, bez problema je dobiješ kod svih naših providera, a jednom kad je ubaciš u mobitel, više i ne razmišljaš o njoj, svejedno da li je mini-micro-nano... whatever. Može biti eventualni nedostatak jedino u budućnosti kada budeš mijenjao mobitel, ali pitanje je koji format SIM kartica će onda biti popularan.
Nemogućnost stavljanja dodatne SD kartice se može smatrati nedostatkom, ali samo zato što većina trenutno raspoloživih smartfona ima tu mogućnost (mada se svakim danom povećava broj smartfona sa ugrađenom sd karticom). U praksi to i nije neki nedostatak, ako nisi ovisnik o muzici i ako nisi toliki mazohist da obožavaš gledanje videa na minijaturnom ekranu, 16 GB (ustvari 12) je sasvim dovoljno za sve prosječne potrebe (meni je još uvijek pola memorije prazno). Misim da samo šačici korisnika doista treba mopgućnost dodatnih SD kartica, a još manje je onih koji stvarno mogu popamtiti gdje im se šta nalazi. BTW Interna memorija je zamjetno brža od 'mobilnih' riješenja.
I za kraj jedna mala napomena, oprema telefona (sadržaj u retail kutiji) nije isti kod svih providera (a vjerojatno i u slobodnoj prodaji), ja recimo nisam dobio ni HDMI adapter, ni masku ni dodatnu zaštitu za telefon (osim one tvornički nalepljene), a mobitel je kupljen u T-Mobileu.