Sony ericsson xperia mini st15i

poruka: 470
|
čitano: 142.292
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Sony ericsson xperia mini st15i
zeko73 kaže...

Indentičan problem sam imao sa mojom xperiom. Odnio ga u Tele2 u servis oni napravili reinstal os i već 10-ak dana nemam nikakvih problema a nadam se da će tako i ostati.

Ja sam imao isti problem, reinstall je pomogao na par dana i onda opet. Reagira na temperaturu. Probaj ga opteretiti igricama ili internetom (video preko 3G mreže ako imaš dovoljno prometa) uz držanje cijelim dlanom.

Inaće, koliko sam čitao na netu, ljudima su na servisu mijenjali touch. Meni se nije dalo zezati sa servisom pa sam pokrenuo kalibraciju touch-a (treba root) i od tad nemam problema (mjesec i pol dana). Ako se pojave, uklanjam root, reinstall, pa servis.

pirana kaže...

Dali st15i ima opciju o ptvrdi isporuke sms-a?

Ima, potrebno je uključiti u postavkama poruka. Kraj isporučene poruke se pojavi kvačica (nema zvučne obavijesti da je isporučeno).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina

Da.

Zadar živi vječno!
16 godina

Ma rijesio sam vec taj problem u MMM Agram servisu, vec mjesec dana sve radi ko beba pod 100 postotnim opterecenjem.....

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MrBlc kaže...
zeko73 kaže...

Indentičan problem sam imao sa mojom xperiom. Odnio ga u Tele2 u servis oni napravili reinstal os i već 10-ak dana nemam nikakvih problema a nadam se da će tako i ostati.

Ja sam imao isti problem, reinstall je pomogao na par dana i onda opet. Reagira na temperaturu. Probaj ga opteretiti igricama ili internetom (video preko 3G mreže ako imaš dovoljno prometa) uz držanje cijelim dlanom.

Inaće, koliko sam čitao na netu, ljudima su na servisu mijenjali touch. Meni se nije dalo zezati sa servisom pa sam pokrenuo kalibraciju touch-a (treba root) i od tad nemam problema (mjesec i pol dana). Ako se pojave, uklanjam root, reinstall, pa servis.

pirana kaže...

Dali st15i ima opciju o ptvrdi isporuke sms-a?

Ima, potrebno je uključiti u postavkama poruka. Kraj isporučene poruke se pojavi kvačica (nema zvučne obavijesti da je isporučeno).

Često sam na netu i jubitou al mi za sada sve ok.

Zadar živi vječno!
16 godina

Preporučate li mi nadogradnju međuverzije na 4.0.2.A.0.62 ? Sada sam na 4.0.A.2.368 . I to bi mi trebalo podići, ako se ne varam i verziju Androida sa 2.3.3 na 2.3.4 ? I još ako mi netko može reći koji se problemi mogu javiti sa novim, nadograđenim softverom? Problemi za koje sam ja čuo se odnose na kraće vrijeme trajanja baterije i problem sa glasnoćom zvučnika (zvučnik, odnosno zvuk je postao tiši).

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sinoć sam nadogradio softver i čini mi se sve u redu, ali jedino mi se skratilo trajanje baterije. Negdje u 2 sata mi je otišlo 10% (znači 5% po satu), a prije bi mi svaki sat trošilo oko 1%. No, ipak se to sigurno da produžiti sa nekim programom za štednju baterije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 18:39 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pogledaj na prethodnoj stranici kaj sam napisao. Svoga sam napunio jučer ujutro i trenutno mi je baterija na 83% {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Znam, ali ne želim se zezati sa rootanjem da ne izgubim garanciju i još da nešto zeznem u procesu rootanja. Mislim, znam također da se root može poništiti, odnosno softver vratiti na staro, ali ipak ne bih to radio.

EDIT: A što je sa 2.3.5 Androidom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2012 18:55 (Izzy).
14 godina
neaktivan

nikako neće da mi izvrši update na najnoviji software.konstantno se javlja installation error{#} zna netko u ćemu je kvaka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako ne pratite temu "android borbeni komplet" a imate rootan ics na svojoj xperiji preporučujem ovo, mob leti :)

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14

0 0 hvala 0
14 godina
hitmanovich kaže...

nikako neće da mi izvrši update na najnoviji software.konstantno se javlja installation error{#} zna netko u ćemu je kvaka?

I meni je izbacivao tako greško kad sam htio update-ati prek Wi-Fi, svaki put. Probaj prek PC Companiona, onda ide bez problema.

14 godina
neaktivan
vrinho kaže...
hitmanovich kaže...

I meni je izbacivao tako greško kad sam htio update-ati prek Wi-Fi, svaki put. Probaj prek PC Companiona, onda ide bez problema.

mislim da se jedino tako i može apdejtat.nigdje nema izravnog linka.

primjer primjer
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 18:23 (hitmanovich).
14 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Poceo mi se javljati ovaj problem (100% identican, al to je samo "predigra" a zna biti i brze):

Zna li netko nesto vise o ovome? imam mobitel oko 4mj+, ovo mi se pocelo dogadati zadnjih 10-tak dana.

I meni se počeo javljat taj problem, zagrije se i onda sam poludi.

Zar je moguće da prelaskom na 2G mrežu nestaje taj problem?

16 godina
neaktivan
megan2711 kaže...
lovac82 kaže...

...

meni je ovo pomoglo, nikad više problema

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 12:59 (Mikovic_xD).
14 godina
neaktivan
Mikovic_xD kaže...
megan2711 kaže...
lovac82 kaže...

...

A mob mi pod garancijom, pa ne bi htjela neš za*e*at rootom

16 godina
neaktivan
megan2711 kaže...
Mikovic_xD kaže...
megan2711 kaže...
lovac82 kaže...

...

root ti ništa ne zezne, samo dobiješ administratorska prava za mijenjat stvari

14 godina
neaktivan
Mikovic_xD kaže...
megan2711 kaže...
Mikovic_xD kaže...
megan2711 kaže...
lovac82 kaže...

...

root ti ništa ne zezne, samo dobiješ administratorska prava za mijenjat stvari

E sad da bi ja još šta kužila ovo rootanje

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 12:27 (megan2711).
14 godina
neaktivan

planiram kupiti novu memorijsku karticu od min. 8 gb,pa me zanima hoće li ova(link ispod) odgovarati ovom  modelu moba?

http://www.protis.hr/products/details/memorijska-kartica-microsd-8gb-kingston-hc-class-4/17756

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hoće...

Zašto class 4?

14 godina
neaktivan

hehe ne znam,nisam znao da je bitna.preporuci mi slobodno m. karticu,ako ova ne valja

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kako napraviti root? Ako moze neki tut? ono korak po korak.

Barcelona FC
14 godina
neaktivan

prije par dana sam pokušao napraviti root i ajmo reći mob mi je trenutno cigla :D. par puta sam root napravio uspješno ali je ovaj puta nešto krenulo po zlu.

sad kad ga prištekam na komp piše mi USB device not recognized. i pojavi mi se na mobu nekakav trokut sa žutim usličnikom. da li itko ima ideju kako

da to popravim i šta da radim. jer ništa ne uspijeva. a ako ga pošaljem u servis vjerovatno mi neće priznat garanciju...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 23:28 (nOObIlO).

0 0 hvala 0
14 godina

To se i meni jednom dogodilo kad sam htio staviti custom ROM a nisam stavio pripadajući Kernel. Stao je svaki put na Sony Ericsson logu i nikud nikam, od straha sam se i ja smrznuo {#}

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1568792

Flashaj nanovo stock firmware (imaš za skinuti na ovom linku) flashtoolom, stavi Rage kernel i mob je rootan.

Ili probaj pod brojem 6 s linka.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

06/049/2012 23:49:30 - ERROR - 31 : A device attached to the system is not functioning.

06/049/2012 23:49:30 - ERROR - Error flashing. Aborted 

hvala, probat ću sutra. za danas sam se dosta naživciro... znam da se može nekako spasit... pojavljuje mi se ona poruka gore. radim flash sa flashtoolom.

13 godina
neaktivan

Pa vrati ga na stock sa PCC-om :)

Evo ti link u 7. koraku odaberi xperia mini st15i i u 8. ti pise kako prikljucit tvoj,a ne x8
ps mobitel ti mora biti ugasen i spajas ga tek u 8. koraku (prije 8. izvadi bateriju i vrati je nazad pa tek onda ukljuci usb) i bilo bi pozeljno ukljucit usb direkt u maticnu,a ne preko hubova :)

Kasnije cu napisat nesto pametno i reprezentno, da sad ne lupam i pravim se pametan.

0 0 hvala 1
15 godina

Baterija je uzas. Prvi dan je jos nekako bilo 58% od 06:00h do 20:00h. Drugi dan isto vrijeme 29%, evo danas do sad 87%. Novi softwer je na njemu, tj 4.0.4. Posto puno radim pa mi je mobitel nonstop na stanby, nemogu vjerovat da mi baterija tak brzo ode. Cak nemam ni jednu aplikaciju instaliranu osim onih sto su dosle na mob. Neko rijesenje mozda? Osim servisa naravno, za njega nemam vremena.

Barcelona FC
13 godina
neaktivan

Ja sam danas kupio Xperiju. Nije loš mob, al se grije u p.m. Jel se i vaši jako griju.

U opcijama kamere name ''Macro'' moda za slikanje iz blizine a stare verzije (Xpreija X10 su imale). Imate li vi tu opciju jer vidim da imate različite verzije software-a.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Update-ao sam ja svoju xperiu mini st15i na 4.0.4. (4.1.B.0.431) i imam problem sa kamerom. 

Naime, kad snimam u HD rezoluciji, kamera jako zastajkuje što mi automatski zezne snimku. Pokusao sam smanjiti rezoluciju i rezultiralo je dobrom snimkom bez tih prekida.

Na 2.3.4. je sve bilo ok, nisam imao takvih problema. Jel to do ICS-a ili do čega? Što vi mislite?

Zasad mi je to jedini bug koji sam primjetio nakon update-a, sve ostalo radi ok. Nisam zasad imao problema sa kapacitivnim tipkama ni pregrijavanjem.

Screen flickering mi se pojavljuje ponekad, tak da ce zbog toga morat u servis.

Bog je stvorio mene jer zna što je lijepo, a Vas jer ima dobar smisao za humor

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel ti imaš macro opciju u opcijama kamere?

Kakav je to problem sa kapacitivnim tipkama?

Screen flickering je normalan kažu, zbog senzora svjetla.

16 godina

Screen flickering, sumnjam da je to popravljivo.... neki su vec nosili i nista od toga (a i ja sam pa nista od toga), mozes samo sa onim custom romovima deaktivirati "automatiku" itd (tako sam citao, nisam probao). Ionako mi se taj problem smanjio, otkako sam na novijem update-u (ne ICS).

Sto se tice kapacitivnih tipaka, to ti je kada ti se mobitel pregrije i kada kapacitivne tipke jednostavno polude....... 1. Back tipka postane menu tipka (i obrnuto) i/ili  2. Same se aktiviraju (kao da ih ti non-stop priticces). Kada ti dode do tog problema, najbolje ti je da odes pisati poruke pa ces vidjeti na ti se non-stop otvara/zatvara virtualna tipkovnica. Preventivno rjesenje je da ga ohladis i smirit ce se (npr. stavis u neku hladniju prostoriju, najbolje hladnjak/zamrzivac i gledaj kako se smiruje...). Problem, odnosno pravo rjesenje je odlazak u servis (za 10 dana max je gotovo).... tako da znas, ako ti se bude dogadalo.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice