Sony ericsson xperia mini st15i

poruka: 470
|
čitano: 142.235
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony ericsson xperia mini st15i
Riba kaže...
x18x05x kaže...

Moja je riknula. Samo se ugasila i nece upalit. Sta radit¨?

Nosi na servis možda je softverski problem, ako je teži problem onda zavisi šta si radio s njim (da ti nije upao u vodu, da ga nisi bacao, itd.) ako je pod garancijom i ako ga nisi rootao. Znam čovjeka kome je mobitel kad bi ga upalio stao na logotipu sonyericssona i dalje nije išao. Jednostavno ga je odnio do njih i sredili su mu ga bez ikakvih problema.

Tako je i meni dok sam flashao ICS na njega, dok još nisam znao da se ne može rootat 4.0. Flashao sam nakon što se nije htio upalit ponovno, ali sada Gingerbread, napravio root bez da sam se oznojio, ali da mi se čini više fluidan na 4.0, to je istina, kako hoćeš :)

I'm not crazy, my mother had me tested!
15 godina
Mazen i pazen. Nikad nista softwerski dirano. Gdje ga na servis odnest? Kupljen je u tele2.
Bolje ispasti GLUP, nego iz autobusa.
16 godina

Pogledaj po papirima tko je naveden kao ovlašteni serviser, vjerovatno tamo ima i kontakt broj.

14 godina
neaktivan

Evo i ja sam ponosni vlasnik ovog uređaja ali meni je verzija androida 2.3.4 i verzija 4.0.2.A.0.62 kako da i ja stavim ovaj zadnji update kao sto ste i vi ? Pokusao sam na mobitelu nadograditi, ali mi izbaci da je mobitel ima najnoviji software...

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

0 0 hvala 0
16 godina

Moraš ga spojiti na računalo i nadogradnju obaviti preko PCCompanion programa.

17 godina

Je li probao neko poslednje update (12. mesec 2012.)?

4.1.B.1.13 je novi ICS, zanima me je li fluidniji od prethodnog i da li su možda rešili problem sa kamerom?

4.0.2.A.0.84 je novi GB, zanima me ima li bilo kakve razlike u odnosu na 4.0.2.A.0.62?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ovako, koliko znam ICS s tom nadogradnjom je proradio kako treba. Prije je koliko sam bio upućen bio nestabilan, spor i imao, kako si već rekao problema s kamerom. Ja imam ICS, ali od te nadograđene verzije. Znači nisam iskusio te probleme jer kada sam prešao na ICS on je već bio zakrpan.

Što se tiče GB-a, njega sam imao "starog" i novog, zakrpanog i koliko se sjećam razlika je bila u tome što si mogao uhvatiti "screenshot" (prije nisi bez instalacije nekog od programa za tu namjenu) i znam da je nestao onaj efekt kada se ugasi ekran (kao kada ugasiš CRT TV). I primjetio sam da je ispravljeno tj. ispravno napisano u postavkama ono dijeljenje Interneta preko WiFi-a. Ima tu još sigurno dosta stvari koje su ispravljene, ali toga sam se sjetio ovog trena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 10:25 (Izzy).
15 godina
neaktivan

official site SONY kaze da je posljednji software 4.1.B.0.587. Koristim ga od samog početka i mogu reći da sam svaki dan sve zadovoljniji mobitelom. Fali mu jedino mozda malo veća memorija telefona, da je bar 1 GB, ali ni to me ne smeta, veće aplikacije premjestim na SD karticu i uštedim dosta MB. Uglavnom, prezadovoljan sam mobitelom, dosad nisam imao nikad bolje iskustvo s nijednim telefonom kao ovim. Mrcina u malom.

http://www.sonymobile.com/global-en/software/phones/xperia-mini/

Bog je stvorio mene jer zna što je lijepo, a Vas jer ima dobar smisao za humor
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 12:12 (djdino0402).
14 godina
neaktivan

Imam problem sa baterijom...

-cijelo vrijeme mi je na 2g

-wifi je mozda ukljucen u 2 dana, 40-tak min.

-koristim samo pozive, sms, i mozda koju slabiju igru

Baterija mi ne traje ni 30h..a dok drugima traje i po 3-4 dana uz normalno koristenje, sto je 3-4 puta vise od moje..

Instaliran je na ICS, zadnji software... Zasto traje tako malo ?

0 0 hvala 0
17 godina

30 sati jeste malo, ali mi 3-4 dana, iz onoga što sam čuo (i od ljudi sa ICS-om i sa GB-om), i što sam sam iskusio, zvuči nerealno. Ja sam još na GB-u, uz umerenu upotrebu (nešto razgovora, poruka, interneta i igara, ali stvarno sve umereno, uz stalno uključen 3G i stalno isključeno sve ostalo i umerenu svetlinu ekrana) baterija traje dva dana, retko 3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma razumijem sve. Ali ja mozda nazovem 3 poziva u tih dan i pol i posaljem 3-4 sms-a. Prakticki nista.. Jel pomaze koji programcic da produlji bateriju, barem jos malo ?

0 0 hvala 0
15 godina
Karlovac_047 kaže...

Ma razumijem sve. Ali ja mozda nazovem 3 poziva u tih dan i pol i posaljem 3-4 sms-a. Prakticki nista.. Jel pomaze koji programcic da produlji bateriju, barem jos malo ?

Sta ce ti baterija 3-4 dana??

14 godina
neaktivan

Pa pitam zasto mi baterija traje ovako kratko, kada ga prakticki skoro ni ne koristim. Mnogima u standby-u sa 100% kada je pun, izdrzi skoro tjedan dana. A meni dan i pol uz minimalno koristenje. Toliko mi je trajala baterija na Htc One x, a on ima ekran 4,7'', quad procesor i da ne nabrajam dalje...

0 0 hvala 0
17 godina

Ako je telefon nov, mislim da to možeš reklamirati. Mislim da garancija na uređaj ne pokriva bateriju, ali da i za nju imaš godinu ili barem 6 meseci, pa probaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Ako je telefon nov, mislim da to možeš reklamirati. Mislim da garancija na uređaj ne pokriva bateriju, ali da i za nju imaš godinu ili barem 6 meseci, pa probaj.

Zvao sam ih vec..AgramServis..I rekli su mi da je to normalno. Kada mi baterija doslovno "crkne", da im se onda javim.

15 godina

Moj je u Agramu sada. No, baterija zna trajat po 4 dana uz neko minimalno koristenje. 

Meni traje nekih 20 sati uz upaljen 3G.

Al nemos ocekivat od 1200mAh baterija da traje po tjedan dana.

14 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

Moj je u Agramu sada. No, baterija zna trajat po 4 dana uz neko minimalno koristenje. 

Meni traje nekih 20 sati uz upaljen 3G.

Al nemos ocekivat od 1200mAh baterija da traje po tjedan dana.

Znam da zna potrajat uz minimalno koristenje 4 dana, tjedan dana bez ikakvog koristenja..Ali meni traje dan i nesto sitno uz 2g, i par poziva i par sms-a. O tome ti pricam...

Barem bi mi trebala trajati 3 dana uz takvo koristenje. Ne koristim 3g, ni internet..

17 godina
neaktivan

Bok ekipa! Evo stigao mi neki update sustava (VIDI SLIKE) na verziju 4.0.2.A.0.84. Sad me zanima šta on radi, i kako? Imam dobru wi-fi vezu (jel to sad samo treba skinit). Imam sustav GINGERBREAD (4.0.2.A.0.62). Dajte me malo uputite u to. Jeli sad taj update mjenja cijeli sustav ili pojedine djelove sustava i jeli mogu sve to dodraditi preko mobitela bez spajanja na kompjuter i instaliranja PC Companiona (znaci skinem i ostavim da mi sve to sam on odradi)? Hoće li mi obrisati sve aplikacije koje sam imao?

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
16 godina
iceman89iceman kaže...
Koliko ja znam nije problemnu rootu nego u otkljucanom bootloaderu...najprije moras bootloader vratiti kakav je bio pa tek onda mozes napraviti update. Ali sada ti ga je lakse rucno updatati nego sve to vracati...

a kak to misliš rućno update-at, koji custom rom ICS da stavim, koji je najbolji, može prijedlozi

dancy_94@hotmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 17:11 (dancy).
14 godina
neaktivan

Moze mi netko objasniti sto je tocno Ice cream sandwich ? Meni je na xperii trenutno instaliran android 4.0.4 ..Ali htjeo bih da mi mobitel bude ovakav 1. slika (dolje) a sada mi je ovakav 2. slika (dolje).

Gledam po netu za rootanje mobitela, ali nema sanse da prokuzim sto se time dobiva, kako se to koristi kada se roota....? Moze mi netko ukratko objasniti samo o ROOTanju mobitela...

EDIT: evo screenshot od baterije {#}

Sada nije izdrzala ni 24h 

takav bih htjeo da mi bude.. takav bih htjeo da mi bude..
Ovakav mi je sada, kao i kada sam ga kupio.. Ovakav mi je sada, kao i kada sam ga kupio..
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 21:38 (Karlovac_047).

0 0 hvala 0
14 godina
Karlovac_047 kaže...

Moze mi netko objasniti sto je tocno Ice cream sandwich ? Meni je na xperii trenutno instaliran android 4.0.4 ..Ali htjeo bih da mi mobitel bude ovakav 1. slika (dolje) a sada mi je ovakav 2. slika (dolje).

Gledam po netu za rootanje mobitela, ali nema sanse da prokuzim sto se time dobiva, kako se to koristi kada se roota....? Moze mi netko ukratko objasniti samo o ROOTanju mobitela...

Evo vidi sliku moje baterije kad je najduže izdržala, to dobivaš. Dobivaš i mogućnost brisanja i isključivanja programa koje ti ne trebaju i koji rade u pozadini i žderu bateriju nepotrebno, pa mogućnost overclockanja procesora, moj je trenutno na 1.4 GHz, pa korištenje puno korisnih aplikacija za koje trebaš imati rootani mob..... Samo me nemoj sad pitati kako sam to napravio, negdje u temi pronađi linkove i opise jer se bogme više ne sjećam jer je već podosta prošlo a i više to ne pratim jer sam si našao savršenu kombinaciju i ne mislim ju mijenjati više (još sam na Gingerbread 2.3.4). Imaš na XDA forumima sve opisano pa si pogledaj ali ako sve to želiš mijenjati pažljivo čitaj upute.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1239&nocache=1

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 22:01 (vrinho).
14 godina
neaktivan
vrinho kaže...
Karlovac_047 kaže...

Evo vidi sliku moje baterije kad je najduže izdržala, to dobivaš. Dobivaš i mogućnost brisanja i isključivanja programa koje ti ne trebaju i koji rade u pozadini i žderu bateriju nepotrebno, pa mogućnost overclockanja procesora, moj je trenutno na 1.4 GHz, pa korištenje puno korisnih aplikacija za koje trebaš imati rootani mob..... Samo me nemoj sad pitati kako sam to napravio, negdje u temi pronađi linkove i opise jer se bogme više ne sjećam jer je već podosta prošlo a i više to ne pratim jer sam si našao savršenu kombinaciju i ne mislim ju mijenjati više (još sam na Gingerbread 2.3.4). Imaš na XDA forumima sve opisano pa si pogledaj ali ako sve to želiš mijenjati pažljivo čitaj upute.

Nikada nisam radio rootanje jer mi nije bilo potrebno, ali na ovom malo cudu stvarno to zelim napraviti...Ne zelim nesto zeznuti, da li bi mi htjeo to ti napraviti za neki određeni iznos ? Pokazes mi kako se to radi, da se barem malo naucim... Dogovorimo se oko cijene, ljudi smo {#}

14 godina
Karlovac_047 kaže...

Nikada nisam radio rootanje jer mi nije bilo potrebno, ali na ovom malo cudu stvarno to zelim napraviti...Ne zelim nesto zeznuti, da li bi mi htjeo to ti napraviti za neki određeni iznos ? Pokazes mi kako se to radi, da se barem malo naucim... Dogovorimo se oko cijene, ljudi smo {#}

Hehe, da me hebeš i ovo kaj sam s svojim napravio ne bih više znao točnim redom napraviti... A i ne bih baš išao prćkati s tuđim mobom pošto nisam uopće u toku više. I znaš da rootanjem gubiš garanciju?

14 godina
neaktivan
vrinho kaže...
Karlovac_047 kaže...

Hehe, da me hebeš i ovo kaj sam s svojim napravio ne bih više znao točnim redom napraviti... A i ne bih baš išao prćkati s tuđim mobom pošto nisam uopće u toku više. I znaš da rootanjem gubiš garanciju?

A procitao sam to negdje da se gubi garancija. Ali moze se vratiti izbrisati taj ROOT i vratiti na tvornicke postavke..A jos sam negdje procitao da nasi serviseri ne gledaju na taj root..

A najvise bih htjeo radi baterije i ove prve slike koju sam postavio iznad u postu..Da li ima kakva druga solucija da produzim malo bateriju i da promijenim izgled uređaja..ako si vidio gore, 1. slika sa ICS ....

16 godina
vrinho kaže...

Također i ja razmišljam o rootanju svoje Xperie Mini, a kao najveći razlog mi je overclock. Dakle, zadovoljan sam sa mobitelom, ali ipak me kopka. E, pa sada me zanima kako ti radi igra SG:Dead Zone? Recimo meni i na najnižim postavkama zna trzati, a ostale igre kao Dead Trigger npr., mi na najvećim postavkama rade vrlo dobro. Ako nemaš tu igru molio bih te da je isprobaš i javiš rezultate.

Što se tiče rootanja, mijenjanja ROM-a i overclockiranja imam iskustva s tim na Xperiji X8.

E, sada moja Xperia Mini je na ICS-u međuverzije (tj. firmwarea) 4.1.B.0.587. I sada kada bih je išao rootati me zanima mogu li to obaviti bez vraćanja na stariju verziju ICS-a prema ovome tutorijalu? Ili bih se morao vratiti na neku stariju međuverziju da bih mogao rootati, pa onda nadograditi na noviju međuverziju prema ovome tutorijalu? Iako vidim da je taj tutorijal već star, ali je autor najavio da će ga osvježiti što se tiče rootanja .587 firmwarea.

16 godina
Karlovac_047 kaže...

To je i mene kopkalo, ali ništa od toga ako ne otključam bootloader (cca. 500 kn u Vipu).Besplatno otključavanje tek mogu primiti nakon isteka 2-godišnjeg ugovora ( da, bio sam toliko glup da sam uzeo taj mobitel na dvogodišnju otplatu {#} ). To si možeš provjeriti ovako: " First you check, if your bootloader is unlockable. For that you have to be on stock sony rom. You type: *#*#7378423#*#*

Now you are in the service menu. Go to "Service info" -> Configuration and look at the bootloader status. If Rooting Status -> Bootloader unlock allowed: yes, you can go on {#} 

Gornje plave ikonice se i meni sviđaju, ali izgleda dok se ne maknemo sa official roma nema ništa od toga. Iskreno, nisam ne i informirao o njima zbog gore navedenog razloga.

EDIT: klik na thread na XDA forumu će te odvesti dalje u procesu otključavanja, jer poslije bootloadera ide ili rom pa kernel, ili obrnuto, ubiti ispravite me {#} 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 23:31 (marinn95).
14 godina
neaktivan
marinn95 kaže...
Karlovac_047 kaže...

To je i mene kopkalo, ali ništa od toga ako ne otključam bootloader (cca. 500 kn u Vipu).Besplatno otključavanje tek mogu primiti nakon isteka 2-godišnjeg ugovora ( da, bio sam toliko glup da sam uzeo taj mobitel na dvogodišnju otplatu {#} ). To si možeš provjeriti ovako: " First you check, if your bootloader is unlockable. For that you have to be on stock sony rom. You type: *#*#7378423#*#*

Now you are in the service menu. Go to "Service info" -> Configuration and look at the bootloader status. If Rooting Status -> Bootloader unlock allowed: yes, you can go on {#} 

Gornje plave ikonice se i meni sviđaju, ali izgleda dok se ne maknemo sa official roma nema ništa od toga. Iskreno, nisam ne i informirao o njima zbog gore navedenog razloga.

EDIT: klik na thread na XDA forumu će te odvesti dalje u procesu otključavanja, jer poslije bootloadera ide ili rom pa kernel, ili obrnuto, ubiti ispravite me {#} 

Bootloader unlock allowed: Yes ... Uzeo sam ga u tele2 na pretplatu.. Sta to sada znaci ? 

16 godina

Oooo, hvala na informaciji. Piše mi da je dopušteno otključavanje bootloadera.

16 godina
marinn95 kaže...
Karlovac_047 kaže...

Ali čekaj...

...što nije ovakva situacija: neki custom ROM-ovi mogu ići na mobitel sa tvorničkim kernelom, a neki zahtjevaju custom kernel, čija pak instalacija zahtjeva otključan bootloader?

Što nije tako? Doduše kada sam gledao oko rootanja/modificiranja Xperije X8 tako je bio slučaj, ali istina, nisu u pitanju isti mobiteli da bi vrijedilo to pravilo. A što se tiče Xperije X8 kod nje nisam otključao bootloader jer sam došao do zaključka da bi njegovo otključavanje "brickalo" mobitel. Tj. nije bilo moguće otključati ga na tome primjerku Xperije X8.

14 godina
Karlovac_047 kaže...

A procitao sam to negdje da se gubi garancija. Ali moze se vratiti izbrisati taj ROOT i vratiti na tvornicke postavke..A jos sam negdje procitao da nasi serviseri ne gledaju na taj root..

A najvise bih htjeo radi baterije i ove prve slike koju sam postavio iznad u postu..Da li ima kakva druga solucija da produzim malo bateriju i da promijenim izgled uređaja..ako si vidio gore, 1. slika sa ICS ....

Pročitao sam već davno da bi se opet mogao zaključati bootloader jer njega inače treba otključati da bi mogao napraviti root, sad a gledaju il ne, neznam. Nije bezveze upozorenje na onim forumima naglasak da se rootanjem gubi garancija i sve što radite, radite na vlastitu odgovornost.

A za trajanje baterije nema druge solucije osim roota, jedino se s Juice Defenderom malo smanjila potrošnja, sve ostalo niš koristi.

Izzy kaže...

Također i ja razmišljam o rootanju svoje Xperie Mini, a kao najveći razlog mi je overclock. Dakle, zadovoljan sam sa mobitelom, ali ipak me kopka. E, pa sada me zanima kako ti radi igra SG:Dead Zone? Recimo meni i na najnižim postavkama zna trzati, a ostale igre kao Dead Trigger npr., mi na najvećim postavkama rade vrlo dobro. Ako nemaš tu igru molio bih te da je isprobaš i javiš rezultate.

Što se tiče rootanja, mijenjanja ROM-a i overclockiranja imam iskustva s tim na Xperiji X8.

E, sada moja Xperia Mini je na ICS-u međuverzije (tj. firmwarea) 4.1.B.0.587. I sada kada bih je išao rootati me zanima mogu li to obaviti bez vraćanja na stariju verziju ICS-a prema ovome tutorijalu? Ili bih se morao vratiti na neku stariju međuverziju da bih mogao rootati, pa onda nadograditi na noviju međuverziju prema ovome tutorijalu? Iako vidim da je taj tutorijal već star, ali je autor najavio da će ga osvježiti što se tiče rootanja .587 firmwarea.

Za taj SG Deadzone mi piše da nije kompatibilna s st15i. Inače sam clockao s SetCPU ali sam prije morao staviti i kernel koji omogućava clockiranje, može on i više od 1.4 GHz koliko sad imam ali mi ne treba jer ne igram ništa osim bele {#} Brz je i dugo traje baterija, zadovoljniji ne mogu biti zato ga i neću vjerojatno više uopće updateati. Evo sad moj nimalo ne trza, brzo pali programe i odmah ih gasi a ne kao prije, ugasi pa se učitavaju ikone, pa čekaj, pa ne reagira po nekoliko sekundi zbog rama...Prati tutorijale step by step, i ako imaš iskustva nebi ti trebao biti problem, najbitnije je da ga možeš vratiti na staro ak zahebeš. Meni se bilo dogodilo da mi se nije htio upaliti jer sam krivo radio, al uspio sam ga nekako vratiti na staro.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice