SE XPERIA X10 vs. HTC desire

poruka: 96
|
čitano: 21.057
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: SE XPERIA X10 vs. HTC desire

Po cemu je to desire toliko bolji molim te.

Direktno poredjenje

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3077&idPhone2=2964

Ukratko:

Prednosti desire-au u odnosu na X10:

- AMOLED ekran i 16 m boja (x10 16 m boja dobija na jesen)

- multitouch

- vise rama

- android 2.1 (x10 ga dobija na jesen)

- stereo radio

Prednosti X10 u odnosu na desire:

- veci ekran sa vecom rezolucijom

- ekran otporan na ogrebotine

- Vise memorije za aplikacije

- bolja kamera 8 vs 5 MP

- video u 30 fps

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 23:57 (logic).
15 godina
neaktivan

da i na Androidu 2.1 se priča o HD videu kao na VivAZU.. TO JE ONDA PUUUNO BOLJE OD TOG HTC-A

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

da i na Androidu 2.1 se priča o HD videu kao na VivAZU.. TO JE ONDA PUUUNO BOLJE OD TOG HTC-A

pa vivaz ima symbian os,ne?

LASER FAN [url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=781378][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/781378.png[/img][/url]
17 godina
neaktivan

Pa i symbian moze imati HD video ;)

16 godina
neaktivan
crovalentin kaže...

desire je naboli mobitel s androidom,x10 bi trebao samo uzeti ako toliko koristiš facebook da ti se F logo već užario u zjenice

Kako za koga,oba su odlicna. Nekome je bolji Desire,nekome X10.

Evo meni licno je bolij SE X10...kada izadje Android 2.1 za njega,nece biti nista slabiji od Desire,mada ja mislim da ni sada nije slabiji vec bolji. Jedino sto nema multitouch :)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
16 godina
odjavljen
crovalentin kaže...

desire je naboli mobitel s androidom,x10 bi trebao samo uzeti ako toliko koristiš facebook da ti se F logo već užario u zjenice

Ma daj molim te nemaš pojma šta pričaš. Desire je najbolji mobitel s android OS-om, ali x10 nikako nije nekakva FB igračka. Ne pričaj gluposti, x10 je izvrstan mobitel s nedostatkom multitoucha i flasha, bez čega se sigurno može i taj mob je po meni odličan.

Ja nemam potpis!?
15 godina
neaktivan

Naravno da se može...wee.. jedva čekam 15.6... i moj je .. al predomišljam se iphone 3gs 32 gb ili x10...hhhiii

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa jel to se uopste moze porediti? Sta imas na iphone a da nemas na X10? Osim multitoucha. Alu uzet nesto sto ima toliko manjkavosti u odnosu na X10 samo radi multitoucha?

Nego molim nekoga ko ima desire da mi kaze jel ima Desire flash ili ne jel u Bugu citam da ga ima ovdje citam da ga ima a na netu citam da je tek u beti i nije jos raspoloziv pa sam zbunjen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 7:55 (logic).
16 godina
Desirecima flash, samo ne onaj punokrvni već onaj lite. Tek sa 2.2 verzijom dolazi punokrvni 10.1 flash koji je trenutno u beti.

Ali i ovaj lite flash je i daljeupotrebljiv barem sto se tice gledanja videa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pričekaj 7.6 kada će vjerovatno biti predstavljen novi iphone i tada odluči, za sada  ti ja preporučam iphone 3gs, jailbreakaj ga i nećeš požaliti

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Desirecima flash, samo ne onaj punokrvni već onaj lite. Tek sa 2.2 verzijom dolazi punokrvni 10.1 flash koji je trenutno u beti.

Ali i ovaj lite flash je i daljeupotrebljiv barem sto se tice gledanja videa.

Tako sam i ja razumio.

17 godina
neaktivan
power_user kaže...

pričekaj 7.6 kada će vjerovatno biti predstavljen novi iphone i tada odluči, za sada  ti ja preporučam iphone 3gs, jailbreakaj ga i nećeš požaliti

Ma kakav iPhone. Svaki novi Android koji izađe ostavlja iPhone 10 m dalje u prašini.

Kad je Hero izašao to je bio jedini protivnik iPhonea koji je došao bliže nego niti jedan mobitel prije. Pa Hero i sad pokopa iPhone.

PSN: filip99
16 godina
AlienWare1 kaže...
power_user kaže...

Ma kakav iPhone. Svaki novi Android koji izađe ostavlja iPhone 10 m dalje u prašini.

Kad je Hero izašao to je bio jedini protivnik iPhonea koji je došao bliže nego niti jedan mobitel prije. Pa Hero i sad pokopa iPhone.

možda na papiru, ali imao sam i hero oko 3 mjeseca i iPhone je puno ugodniji za korištenje, idealno bi bilo imati 3gs za koristit i desire doma za prčkat po njemu, romove stavljat...

iako većina tvrdi drugačije, korisnik na iPhoneu ima najviše opcija, 150000 appova+jailbreak, samo kod nas je problem dati $1 za app

17 godina
neaktivan
power_user kaže...

možda na papiru, ali imao sam i hero oko 3 mjeseca i iPhone je puno ugodniji za korištenje, idealno bi bilo imati 3gs za koristit i desire doma za prčkat po njemu, romove stavljat...

iako većina tvrdi drugačije, korisnik na iPhoneu ima najviše opcija, 150000 appova+jailbreak, samo kod nas je problem dati $1 za app

Ne samo na papiru, i u stvarnosti, pogotovo kad je izašao firmware update pa je postao jako fluidan i brz. I pošto si imao Androida, onda dobro znaš da Desire pomete iPhone i zašto onda njega ne bi svakodnevno koristio(brži, veći ekran, fleksibilniji..)

Najviše opcija, a 60% tih aplikacija su soundboardovi, prdaci, puške, voice modulatori itd. I kod nas ne možeš kupovati iPhone i Android aplikacije, već ih samo "skinuti".

PSN: filip99
17 godina
neaktivan

X10 ima jos veci ekran ;)

16 godina

eto jučer bratić dobio htc desire,mogu reć da ima izvrstan ekran i touch odaziv,android mi je fora ali mi se ne sviđa što u sense sučelju moraš ići kroz neke druge izbornike da dođeš do podešavanja.

Meni xperijino sučelje izgleda nešto lijepše ali imaju istu svrhu. htc je tanji i ima slabiju bateriju no sony ericsson ima manje boja (64k vs. 16m) i nešto veću rezoluciju.

Veliki minus kod xperije su da nema flash i multitouch

kamera ne igra neku veću razliku 8mp vs. 5 mp, isti procesor i softver (jednaka brzina)

i xperia ima veću unutarnju memoriju 1gb vs. 512mb

Po svemu sudeći ja bih uzeo sony ericsson zbog jeftinije cijene sa tarifama (više od 800 kn)

i zbog ljepšeg sučelja.Htc bih uzeo  ako mu cijena padne za nekih 800 kn i zbog njegovih boljih specifikacija

Da je baba muško - deda bi bio gay

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

S tim da ce xperija dobiti 16 m boja sa andoridom 2.1 ili 2.2 na jesen a vjerovatno i flash ako dobije 2.2

16 godina

Xperia je trebala izać sa 1.6 ali je do izlaska već izašao i 2.0 pa su počeli prodavati s njim

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.6.2010 15:24 (Mitch).
16 godina
SE XPERIA X10 vs. HTC desireo
X10 je na verziji 1.6 i samo je najavljeno da bi do kraja godine(vjerojatno jesen) trebao dobiti upgrade na 2.1 a 2.2 se nije spominjao. Meni je uopce glupo da ga prebacuju na 2.1 tako kasno, rade neka produže još koji mjesec i odmah na 2.2 stave i onda su mirni dok 2.3 ne izade.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AlienWare1 kaže...
power_user kaže...

Ne samo na papiru, i u stvarnosti, pogotovo kad je izašao firmware update pa je postao jako fluidan i brz. I pošto si imao Androida, onda dobro znaš da Desire pomete iPhone i zašto onda njega ne bi svakodnevno koristio(brži, veći ekran, fleksibilniji..)

Najviše opcija, a 60% tih aplikacija su soundboardovi, prdaci, puške, voice modulatori itd. I kod nas ne možeš kupovati iPhone i Android aplikacije, već ih samo "skinuti".

iPhone je ugodniji i brži za korištenje, bolji za svakodnevnu upotrebu.

I kod nas možeš kupiti appove, imaš Hrvatski AppStore koji ima malo manje aplikacija ili možeš kupovati US gift cardove s eBaya za US store. Sve se može!

17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Xperia je trebala izać sa 1.6 ali je do izlaska već izašao i 2.0 pa su počeli prodavati s njim

Odakel ti ta informacija? MOja ima 1.6

17 godina
neaktivan
RE: SE XPERIA X10 vs. HTC desireo
Stoja kaže...
X10 je na verziji 1.6 i samo je najavljeno da bi do kraja godine(vjerojatno jesen) trebao dobiti upgrade na 2.1 a 2.2 se nije spominjao. Meni je uopce glupo da ga prebacuju na 2.1 tako kasno, rade neka produže još koji mjesec i odmah na 2.2 stave i onda su mirni dok 2.3 ne izade.

Receno je otprilike ovako. Upgrade na 2.1 ili koja bude aktuelna verzija. A trenutno je to 2.2.

16 godina
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 15:58 (Mitch).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Like! :P

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Not so fast, HTC je najavio update za Desire koji ce omogucit sniamanje HD videa!:)

Full HD Addict :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 16:39 (benko).
16 godina
Ali svejedno SE ima kameru za klasu bolju od htca to je cinjenica. Pogotovo sto kamera snima pri 30 frama konstantno dok ba htcu dosta ovisi o osvjetljenju.
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja jos nikako da progutam tu osobinu za koju ti tvrdis da je ko desirea. Nikad ne cuh i nigdje ne nadjoh da kamera moze mijenjati framerate u toku snimanja. Imas neki link koji to potvrdjuje?

16 godina
logic kaže...

Ja jos nikako da progutam tu osobinu za koju ti tvrdis da je ko desirea. Nikad ne cuh i nigdje ne nadjoh da kamera moze mijenjati framerate u toku snimanja. Imas neki link koji to potvrdjuje?

Mislim da ćeš teško naći, jer ja kroz jedno 20-ak reviewa što sam pročitao o desire-u baš nigdje nisam naletio na takav podatak. Mislim da je najbolje da sam snimim video pa da vidiš konkretno kako to izgleda, jer koliko god bizarno izgleda, to zbilja tako funkcionira što je vrlo loše.

Stoja
17 godina
neaktivan

Nemoj misliti da sumnjam u tebe al pomalo se bavim i video i nikad ne cuh za takvo nesto. Ajd uploadaj negdje sirovi video.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 18:43 (logic).
16 godina
logic kaže...

Nemoj misliti da sumnjam u tebe al pomalo se bavim i video i nikad ne cuh za takvo nesto. Ajd uploadaj negdje sirovi video.

Evo ga snimio kratak filmić i pucam ga na youtube upravo. Snimao sam prvo u zatvorenom a poslije na otvorenom i vidi se razlika kako kad si u kuci kad masem rukom kako je mutno, jer je broj frama niski. Kad sam na otvorenom i jačem osvjetljenju, tada kad mašem rukom puno je fluidnije i nije mutno, što pokazuje da je framerate viši(do 25 frama)

Evo

na video

Stoja
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice