Ja sam stavia 11.6 i novi siyah 3.2.4 i zasad sve ok. Ostavim ga par dana pa bumo videli.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako je krajem prošlog mjeseca izašla posljednja verzija D4 roma, došlo je vrijeme da se možda i prebacim na ovo čudo od ParanoidAndroida (zbog kojeg su stali sa unaprijeđivanjem D4 roma).
Koliko se čini je*eno, toliko se i čini nedovršeno (djeluje predobro da bi bilo istinito).
Ugl, je li itko probavao ParanoidAndroid i kakav vam je?
Ja! Instalirao sam ga na čisto (čak sam formatirao internal storage i SD karticu, nakupilo se dosta smeća pa sam se rješavao toga), nakon full wipea. Otvorio sam Gmail, Trebuchet se srušio. Otvorio sam Talk, Trebuchet se srušio. Otvorio sam ladicu s aplikacijama, Trebuchet se srušio. Zaključio sam da dečkima treba dati još malo vremena i vratio se na Hydrogen :)
Sviđa mi se koncept, ne sviđa mi se što si u startu ograničen na defaultni launcher (samo taj modani Trebuchet podržava "tabletni" način rada).
Probao sam i ja, nije bilo nikakvih rušenja ali kernel je u qurcu, baterija se dosta troši... a uopće nije brži za razliku od ostali ICS romova...
koje verzije ste probali?
moguce da je doslo do rusenja ak su ti aplikacije bile instalirane na sd a ne na memoriji telefona...to je bio bug u prijasnjim verzijama..ja sam bas sad skinuo 0.6 koje vise nije beta nego RC pa cu probat,cito sam dobre komentare vec za 0.5 pa bi ovo valjda trebalo bit vise manje to.
javim dojmove u svakom slucaju

Ma sve sam pokuša ali ništa ne ide. Nema veze izašla 11.6 i sad sve štima :) Fala svejedno!

MicroSD 32GB class 10 kartica za male novce!
http://www.play.com/Mobiles/Mobile/4-/21619964/-/Product.html
Zna li netko?
Koja je razlika između AOKP i AOSP?
http://knowmydroid.com/blog/what-is-aokp-rom-how-is-it-different-from-cm9
EDIT: Malo ste me sad zaintrigirali pa sam si dao truda i proučio detaljno razlike. Isprika, pišem ispravak.
Maloprije sam napisao da je više manje nikakva razlika i malo sam se prevario u ovome. I jesam i nisam bio upravu.
Ajde od početka.
AOSP, kao što većina vas zna je zapravo Android open source project. To je kod kojega Google izda za svaku inačicu svog Androida (Froyo, GB, HB, ICS...).
Svaki od proizvođača uzima AOSP kod i prilagodi ga za svoj uređaj. U našem primjeru naš proizvođač je Samsung pa ćemo njegove romove zvati Sammy based.
Među prvima tko je uzeo taj kod i prilagodio ga za uređaj, a da nije proizvođač je osnivač CM-a Steve Kondik.
Kako su godine prolazile, CM se razvijao tako da danas podržava gotovo 100 uređaja (ne znam točno, nebitno). U tom izmjenjenom AOSP kodu, zvanom CyanogenMod, sadržani su driveri za svaki od uređaja za koji je napisan (posebno u svakom romu za određen uređaj jel).
Više manje svi ostali developeri samo su uzeli predložak CM-a i nastavili ga razvijati u svom smjeru sa svojim izmjenama i dodatcima.
Svaki ROM koji bi napravili na temelju CM-a su nazvali "BLA BLA BLA" - AOSP based ROM.
Kako je vrijeme prolazilo, na scenu je došao još jedan talentirani developer Roman Birg koji je (po mom shvaćanju) osnovao Kang. Pošto se za AOSP based ROM-ove već uvrježilo da su nastali na CM-u, tako su svi ostali ROM-ovi koji su nastali na Kang modu sada nazvani AOKP based ROM-ovi. Kang se u dosta stvari razlikuje od CM-a, a trenutno je u dosta stvari čak i bolji od CM-a, mnogi su odlučili svoje ROM-ove temeljiti na Kang modu tako da se u kratkom roku stvorila velika pomutnja što je AOKP, a što AOSP.
E sad, bez obzira što su i AOKP based ROM-ovi i CM based ROM-ovi u teoriji AOSP based ROM-ovi, samo se za CM based romove kaže da su AOSP based radi lakšeg razlikovanja.
I sad da zaključimo stvar. AOKP based ROM je zapravo AOSP based ROM, ali AOSP based ROM ne mora biti AOKP based ROM jer je AOKP nastao iz AOSP-a baš kao i CM.
Nećete pogrješiti ako shvatite da je AOKP isto što i AOSP, niti da shvatite AOKP nešto slično kao CM.
Nadam se da je sad stvar malo jasnija.
I naravno, ako sam nešto krivo shvatio, molim vas da me ispravite ;)
Među prvima tko je uzeo taj kod i prilagodio ga za uređaj, a da nije proizvođač je osnivač CM-a Steve Kondik.Kako su godine prolazile, CM se razvijao tako da danas podržava gotovo 100 uređaja (ne znam točno, nebitno). U tom izmjenjenom AOSP kodu, zvanom CyanogenMod, sadržani su driveri za svaki od uređaja za koji je napisan (posebno u svakom romu za određen uređaj jel).
Više manje svi ostali developeri samo su uzeli predložak CM-a i nastavili ga razvijati u svom smjeru sa svojim izmjenama i dodatcima.
Nisu tvorci CM napravili CM, pa ga prilagodili svim mogucim uređajima. Nisu developeri uzeli vec gotovi cm za svoj uređaj pa ga izmjenjivali..
Developeri uzmu CM aosp i onda ga pokusaju portat za određeni uređaj. CM ekipa je izmjenila i optimizirala android . Izbacila taj kod, a onda developeri portaju na neki uređaj i onda uploadaju na cm.
Tako da vece zasluge po meni vrijednim developerima sta se bore sa retardiranim samsunogvim driverima i kodovima, nego ovim sta su izminili android i to nazvali CM.
Nisu tvorci CM napravili CM, pa ga prilagodili svim mogucim uređajima. Nisu developeri uzeli vec gotovi cm pa izmjenjivali..
Developeri uzmu CM aosp i onda ga pokusaju portat za određeni uređaj. CM ekipa je napravila CM slicno ko gugl android. Univerzalan kod, a onda developeri portaju na neki uređaj i onda uploadaju na cm.
Tako da vece zasluge po meni vrijednim developerima sta se bore sa retardiranim samsunogvim driverima i kodovima, nego ovim sta su izminili android i to nazvali CM.
Možda se nismo razumjeli? Ili barem ja tebe nisam shvatio?
Pa to sam i mislio da developeri uzimaju kod CM-a i izmjenjuju ga po želji.
Nije CM ekipa napravila CM slično ko Google Android već je CM ekipa uzela AOSP kod od Google-a i prilagodila ga, izmjenila...
To nije ni blizu isto.. Koliko vidim ti ni ne shvaćaš kako je nastao CM uopće niti što je on...
Ili ja tebe nisam shvatio što si rekao ili ti uopće ne shvaćaš kako stvari funkcioniraju... Ili je pak moj život velika laž :S
@EchoOne Ne puši se jer ti očito nije jasno kako stvari funkcioniraju.
Google je izbacia open source kod svog sustava. Znači svako ga može izmjenjivat i koristit. Tvorac CM-a je optimizira kod i izmjenia sucelje napravivsi ga lijepsim i jednostavnijim za koristenje, sa dosta novih mogucnosti.
Ono sta sam ti tia objasnit je da ga on niej prilagodia svim uređajima, To jest da CM ekipa nije radila za svaki uređaj posebno CM, nego je samo izbacila taj optimizirani kod.
Tu stupaju developeri određenog uređaja koji ga prilagođavaju tom uređaju i bore se sa drajverima i glupim kodovima koje samsung, htc, i ostali proizvođači stavljaju na mobitele. Ako si ikad pratia custom romove, vidia bi koliko su pregledniji i bolji od stock romova koji su glupasto sklepani.
Tako da, poanta mog posta je bila, da nisu tvorci CM-a vrijedni mravi kojima tribamo bit zahvalni, nego ti developeri koji se bore sa samsungovim "retardiranim" kodom.
LP
EDIT: Iako moram priznat da moj prvi post je dosta glupo napisan i i tesko je bilo svatit ovo iz njega :P
frend mi je prisa na cm9 zadnji nightly, pa se onda prebacia na lghitning rom 3.0, i ne moze restorat kontakte na mob, ide restorat sa sima nece, ide sa google racuna, nece. ima iko ideju?
Tko ga je tjerao sa CM-a?
:grrrr:
Mislim da ako ih restore-a, mora mu biti uključen prikaz kontakata s Google računa.
I jedno glupo pitanje, je li mu uključen net? :)
Btw. CM9 (direct)
Napokon su izjednačili release date s nazivom nightlya.
Novi ROM-ovi pozamašan broj update-ova.
sto ti to znaci izjednacili ? oce uskoro RC
bdw koristim off cf root T-mobile rom u konbnaciji sa HC speed modo-mi mogu rec sve rijeci hvale , ostajem na ovoj konbnaciji do daljnjega
p.s
koliko je bolji novi rom I9100XXLPH od mog sadasnjeg I9100BOLP5
Samo za Samsung mobitele?
Bio sam dosad na hydrogenu i na tipkovnici bi mi se palatali dobivsali dugim drzanjem c,s,z,d. Sada sam na dragon icsu i palatali su mi odvojena slova. Mene zanima da li se to moze kako promijeniti, ovo mi nikako ne odgovara
Bio sam dosad na hydrogenu i na tipkovnici bi mi se palatali dobivsali dugim drzanjem c,s,z,d. Sada sam na dragon icsu i palatali su mi odvojena slova. Mene zanima da li se to moze kako promijeniti, ovo mi nikako ne odgovara
Druga tipkovnica.
Meni se stalno zaustavlja. Radi li kome?
@EchoOne
EDIT: Iako moram priznat da moj prvi post je dosta glupo napisan i i tesko je bilo svatit ovo iz njega :P
E sad sve shvaćam i slažem se s tobom, dapače. Mislio sam da se to podrazumjeva i da svi već znaju (pretpostavljaju) to pa da nije potrebno ni navodit.
Onaj tvoj prvi post stvarno nije imo smisla i ništa nisam razumio.
@4mal
ono što je sudy mislio pod izjednačili je vjerujem to što CM ekipa izbaci nightly po imenu CM-update-20120517, ali 18.5. Po imenu nightlya bi se dalo zaključiti da je to nightly za 17.5., a za 18.5. bi se trebao zvati CM-update-20120518. Ako me shvaćaš?
Nakon dugo vremena odgađanja, prešao sam na CM9 i naravno odma sam se sjetio starog problema sa CM-a. Tipkovnica u sms porukama ima smiley gumbić umjesto "enter" gumbića (za novi red). Jel zna itko kako da odredim da tipkovnica bude ista kao i na mailu jer tamo ima enter?
EDIT2: instalirao sam ics tipkovnicu sa marketa (playa) koja je gotovo identična onoj od CM-a. Jedina stvar koja je bolja kod CM tipkovnice je ta što je visina prvoga reda odozdola (razmak, zarez...) malo niža od ostalih tipki i barem meni je to dosta bolje rješenje, no nema veze.
U par rečenica :
AOKP je custom rom sličan Codename-u, ima svakakve opcije za UI i sl. K = kang, ukraden dio koda i sl.
AOSP je source kojeg daje Google i to je STOCK svih stock-ova.
Radi na svim 4.0.0+ buildevima
Stavio sam dual-boot (Siyah v3.2.4):
Primarni - zadnji stock (XWLPD)
Sekundarni - zadnji CM
Odlično radi :))
javlja mi gresku da nije instalirano
probao sam instalirat sa sd kratice i sa moba
koristim off t.mobile rom + speed mode kernel
pliz help
http://www.play.com/Mobiles/Mobile/4-/21619964/-/Product.html
Mozes li malo objasniti kako tamo kupovat?
Cijene sd kartica su fenomenalne
javlja mi gresku da nije instalirano
probao sam instalirat sa sd kratice i sa moba
koristim off t.mobile rom + speed mode kernel
pliz help
Ni ja ne mogu na offu instalirat, dok na aospu mogu
Ali ne isplati ti se, glupost je s voice