Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.171.934
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
kuleee kaže...

imam pitanje. jel moguće mijenjati kernele neovisno o tipu roma koji je gore? jer ja nisam nikada išao u toliku "dubinu" sa flashanjem i obično se čobanski zadržim samo na flashanju roma pa dobijem kernel koji već ide sa tim romom. sada, pošto ja imam oxygen rom, a vidim da vi spominjete kernele koji su bolji u standbyu za bateriju, zanima me jel moguće samo snimiti drugi kernel, tipa ovaj siyahkernel koji je netko par postova gore preporučio. ako da, postupak je samo downloada zip-a i flash kroz recovery?

netko?

prepičkavanje, staklenkom ajvara, ljudi koji pišu komentare poput LOL
12 godina
kuleee kaže...
kuleee kaže...

imam pitanje. jel moguće mijenjati kernele neovisno o tipu roma koji je gore? jer ja nisam nikada išao u toliku "dubinu" sa flashanjem i obično se čobanski zadržim samo na flashanju roma pa dobijem kernel koji već ide sa tim romom. sada, pošto ja imam oxygen rom, a vidim da vi spominjete kernele koji su bolji u standbyu za bateriju, zanima me jel moguće samo snimiti drugi kernel, tipa ovaj siyahkernel koji je netko par postova gore preporučio. ako da, postupak je samo downloada zip-a i flash kroz recovery?

netko?

Da, samo skineš .zip kernela pa recovery ili .tar pa preko odina. Većinom se vrte tri kernela abbys, siyah i speedmod.

Tuđi čovik nikad neće znati...
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 9:53 (Abalo).
16 godina
neaktivan

Nije baš potpuno neovisno, provjeri kompatibilnost, recimo spomenuti Speedmod ide samo na Samsungove romove.

12 godina
neaktivan

evo vidite sta radi moja masina... sad cu macolu od 10KG i resim problem. na nekoliko romova isti slucaj,bas isti... odustajem od ovoga jer nemam resenje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
oskarduki kaže...

evo vidite sta radi moja masina... sad cu macolu od 10KG i resim problem. na nekoliko romova isti slucaj,bas isti... odustajem od ovoga jer nemam resenje...

Pa stavi stock, ako se bude događalo isto, šalji ga na servis...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
13 godina
oskarduki kaže...

Što će ti čirilica gore umjesto "Saving screenshot" (ne znam kako na hrvatski xD)

{#}copter. 

I btw. 4. put ti govorim(o)

STOCK GORE I PRAVAC SERVIS!

Samsung Galaxy SII GT-I9100 crew :)
13 godina

kakvo je stanje s checkromom, planiraju oni ICS ili ne?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Što će ti čirilica gore umjesto "Saving screenshot" (ne znam kako na hrvatski xD)

{#}copter.

Možda čovjek nije Hrvat, a?

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
15 godina
neaktivan

Moze neki prijedlozi za maskicu koju da kupim? Mislio sam neku "ultra tanku" da se ne primjecuje puno na mobitelu i da je pomogucnosti crna. Ako netko moze dati link sa ebaya posto ja ocito nemam srece sa njim. Uvijek kad nesto kupim ostanem bez toga :/

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

Moze neki prijedlozi za maskicu koju da kupim? Mislio sam neku "ultra tanku" da se ne primjecuje puno na mobitelu i da je pomogucnosti crna. Ako netko moze dati link sa ebaya posto ja ocito nemam srece sa njim. Uvijek kad nesto kupim ostanem bez toga :/

I ja tražim neku, ali da je (ultra)tanka, inače ne...

Sudy?

15 godina
neaktivan

Mislim, meni to ne treba da stitim mobitel od padova, nego da samo sakrijem tu ruznu bijelu pozadinu od mobitela. {#}

Cak sam si mislio kupiti i cijelo kuciste od crnog SGSII. (Sto cu vjerojatno i uciniti u dogledno vrijeme).

EDIT: Slika...

Neku ovako rupicastu, samo crnu. Ako uopce to postoji za SGSII Neku ovako rupicastu, samo crnu. Ako uopce to postoji za SGSII
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 17:27 (Dodge_167).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Šef kaže...
sudy_freak kaže...

{#}copter.

Možda čovjek nije Hrvat, a?

nisam....

15 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

Mislim, meni to ne treba da stitim mobitel od padova, nego da samo sakrijem tu ruznu bijelu pozadinu od mobitela. {#}

Cak sam si mislio kupiti i cijelo kuciste od crnog SGSII. (Sto cu vjerojatno i uciniti u dogledno vrijeme).

EDIT: Slika...

Tako kao na slici imas. Sad ne mogu trazit link, ali bilogdje ces naci

13 godina
Šef kaže...
Dodge_167 kaže...

http://www.ebay.com/itm/Black-ULTRA-THIN-0-3mm-COVER-FOR-SAMSUNG-GALAXY-S2-SII-i9100-Bumper-Case-/251071016172?pt=PDA_Accessories&hash=item3a74ffacec#ht_3570wt_952

Osobno ovakvu imam, debljine je kao omot na vozačkoj recimo, samo tvrdo bas, po meni savrseno, jer se uopce ne primjeti na uređaju, a opet ga stiti koliko toliko.. 

Evo vam i slike kako to zapravo uzivo izgleda.. {#} 

EDIT: Dodge_167, ovo ti je ta rupicasta koju trazis.. http://www.ebay.com/itm/Midte-Black-Grid-shell-Grid-Case-Cover-For-Samsung-Galaxy-S2-Galaxy-S-II-i9100-/350567529605?pt=PDA_Accessories&hash=item519f73fc85#ht_3535wt_952

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 17:54 (majdo).
15 godina

Imam problemčić s mobitelom. U zadnjih 25 dana mi se sam od sebe resetira i zna se ugasit (dok stoji u đepu).

Mislio sam da je do rom-a, pa sam danas stavio Wanam (ics), međutim opet mi se desio reset.

Zna li tko gdje leži problem ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

majdo - Mi mozes samo reci koliko si otprilike cekao masku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

WajkIUI [WIUI V4 ICS] - 2.5.18 

Kao sto rekoh, evo moj prvi malo iscrpniji review o nekom ROM-u, kom se da citati, nek cita, kome ne nek preskoci.. {#}
Link na XDA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1352386

Trenutno je aktualna verzija 2.5.28, nju jos nisam stigao flashati, veceras cu sigurno, pa da vidimo kako se ona ponasa..

Nakon Sudy-eve preporuke, doslovno ljubav na prvi "flash", i kao sto sam vec reko drzim se ovog ROM-a kao pijan plota.. Po meni skroz sređen rom, za daily use, potpuno funkcionalan, bez ikakvih prevelikih problema prilikom koristenja. ROM radi fluidno bez ikakvih trzavica, na opce zadovoljstvo svih koji su ga probali, ja vjerujem.. :)

Prva instalacija mi i nije prosla bas glatko, imao sam malo problema, ali ponovno formatiranje svega, pa flashanje, pa opet ponavljanje te iste procedure je bilo uspješno.

E sad, moje mišljenje i dojmovi:
Kernel koji dodje uz sam ROM je po meni osobno katastrofa, s njim sam imao AOS bug, koji je znao trositi i po 60% baterije, sto je bilo nenormalno..
Flashanjem Siyah-a 3.2.5.2 je AOS bug se prakticki skroz izgubio, sada do 10% max trosi bateriju sto je po meni skroz prihvatljivo, a vidim sad i da je novi Siyah vani..

Sto se tice samog trajanja baterije, bez ikakvih problema s nekim slabijim koristenjem mislim da bi baterija mogla izdržati 2, 2 i pol dana..
Meni osobno traje dan, dan i pol, ali to je po meni neki hard use.. S punjača ga skidam oko pola 7, 7 svako jutro.. Dnevno preko 100 SMS-ova posaljem, toliko i primim, sveukupno po 40-45 min dnevno imam razgovora, 3G je non-stop upaljen.. Od pozadinskih aplikacija stalno gori Whatsapp, Viber, Facebook messenger.. Dok sam kod kuce 70% vremena mi gori wlan upaljen, svijetlina ekrana je stalno na automatskom, dok sam u gradu cak vecinu vremena zna biti na najjacem radi svijetline, jer ne vidim meda od sunca.. I svejedno uz sve to takvo korištenje, navecer oko 23h baterija bude otprilike na 30%, nekad vise, nekad manje.. Screen ON time ispod 3 sata nije nikada, zna dogurati bez problema i do 4 sata.. Cak sto mi je u jednu ruku fascinantno, kad ga napunim 100%, po 3, 3 i pol sata koristenja zna baterija tako stajati, i tek onda iza toga lagano pražnjenje.. Preko noci u "stanju mirovanja" u slucaju da mob nije na punjacu, trosi 1% baterije u periodu od 1-2 do 7-8 ujutro..

Jucer sam također "testirao" video playback time, prvenstveno iz razloga jer kad krenem u sezonu da se ne moram brinuti dali smijem upaliti neki film ili nesto dok sam u busu, jer bi mi baterija mozda mogla krepati za 2 sata.. Zeznuo sam se malo prilikom punjenja, mislio sam da sam napunio 100% bat, a bila je na 97%, svijetlina ekrana je bila cijelo vrijeme na 50%, zvuk također na 50%.. Pustio sam bluray Avatara, 1080p, to mi je nekako najduži film bio koji sam imao na laptopu, bez ikakvih problema ga je vrtio cijelo vrijeme, pred kraj filma bi ga samo pokrenuo iznova, i tako non stop dok mob nije do kraja krepao.. U jednom trenu mi je film zavrsio, pa nekih 40 min nije nista radilo, dok nisam skuzio, ali eto na kraju "testa" screen on time je 10 sati i 4 min..

Znaci sa smanjenom svijetlinom, i jos ova 3% baterije sto je falilo, bez ikakvih problema bi mogao raditi preko 11 sati!

Bugovi i nedostatci:
Naletio sam na svega 5 buga-ova u ovoj verziji, mozda je u novoj to ispravljeno. Zapravo koliko su to male greške nazvo bi ih doslovno bugići.. :D

• Prvi je "nemogucnost" promjene lockscreen slike.. Zapravo slika se moze promjeniti, ali kad se zakljuca mobitel, i krene ga se otkljucati prvo on pokaze tu defalt pozadinu na 10-tinku sekunde, i onda tek se pojavi ova koju sam odlucio sam staviti. - zanemarivo
  • Drugi je taj da mi se događa FC kada odem na postavke, pa kartica About phone, i kartica Status.. Tu kad god stisnem, mob se smrzne na 10-tak sekundi, zacrni se pozadina, i iza toga se javi poruka da je zaustavljen proces com.android.phone.. - također zanemarivo
  • Treci je taj da se nekad zna dogoditi da kad upalim wlan nece se povezati s ruterom, iako ga ima zapamcenog i sve, ali riješi se restartom moba, ili da se ode zaboravi mrežu, pa se ponovno upiše pass, i spremi.. - živcira ali zanemarivo :)
  • Cetvrti je, jednom do dva puta dnevno se ne moze odmah otkljucati ekran.. Mob kao da se smrzne, i koliko god da vukao prstom po onom lokotu, nista se ne događa, ali pritiskom na off tipku da se zacrni ekran, i ponovnim pritiskom na nju, mob dođe sebi pa se bez problema moze otkljucati.. - zanemarivo
  • Peti je FC kod zakljucavanja ekrana dok je kamera ukljucena u pozadini.. Znaci slikam nesto, i zakljucat cu mob da nes pomjerim/naredim drugacije pa da ponovim slikanje, e kad krenem otkljucati mob da cu opet uslikati, tu mi se dogodi FC.. Ne mogu pokrenuti kameru sve dokle god ju ne ocistim sve pozadinske procese u task manager-u.. Dogodilo mi se samo 2 puta to, tako da po meni - totalno zanemarivo

U globalu gledano, kad se pogledaju prednosti i nedostatci, sve to zbroji i oduzme, po meni ROM koji pod mus za isprobati, pa cak i ostaviti za daily use, jer ovih par bug-ova su skroz zanemarivi za normalno koristenje vaseg mobilnog ljubimca.. {#}
EDIT: I za kraj malo SS.. {#}

Lockscreen Lockscreen
Pocetna Pocetna
Web browser Web browser
BOL BOL
Pozivi Pozivi
Dial pad Dial pad
SMS SMS
Postavke Postavke
Toggles Toggles
Task manager Task manager
Neko malo normalnije koristenje Neko malo normalnije koristenje
Quadrant sa Siyahom 2.3.5.2. Quadrant sa Siyahom 2.3.5.2.
Antutu sa Siyahom 2.3.5.2 Antutu sa Siyahom 2.3.5.2
Trajanje baterije nakon video playback testa Trajanje baterije nakon video playback testa
Trajanje baterije nakon video playback testa Trajanje baterije nakon video playback testa
Video playback screen on Video playback screen on
AOS bug koji sam imao uz stock kernel AOS bug koji sam imao uz stock kernel
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 19:00 (majdo).
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
Dodge_167 kaže...

majdo - Mi mozes samo reci koliko si otprilike cekao masku?

Mislim da mi je stigla bila za 10 dana, ali tu nema pravila, ima stvarno stvari koje su mi dosle za 5 dana, ima stvari koje su mi dosle za 45 dana.. Sve zavisi od "guzve".. Trenutno sta god sam narucio, mi je stiglo za otprilike 10-tak dana..

12 godina

Jučer mi je moj Samsung Galaxy S2 preko Kies-a skinuo ICS no jako sam nezadovoljan tim romom pa bih želio vratiti mob na 2.3.4? Zna li tko na koji način to učiniti i gdje skinuti taj rom? Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
oskarduki kaže...

servis ti ne gine (ili macola od 10 kg), garant matična

nego de se strpi još malo, možda ti ne budu mogli otkloniti kvar, a na zalihama ne bude s2, dakle s3 ti ne gine kao zamjena :D

15 godina

Dečki koji je najbolji i najstabilniji custom ROM za S2?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
oskarduki kaže...

nego de se strpi još malo, možda ti ne budu mogli otkloniti kvar, a na zalihama ne bude s2, dakle s3 ti ne gine kao zamjena :D

S3 je dosao, a do nedavno (ili jos) se prodavao S1+... Tako da ne vjerujem bas da ce to biti u skorije vrijeme...

15 godina
neaktivan
oskarduki kaže...

Uninstall Samsung Push Servicea.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
pixa11 kaže...

Jučer mi je moj Samsung Galaxy S2 preko Kies-a skinuo ICS no jako sam nezadovoljan tim romom pa bih želio vratiti mob na 2.3.4? Zna li tko na koji način to učiniti i gdje skinuti taj rom? Hvala

koji su razlozi nezadovoljstva s ics-om?

14 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Dečki koji je najbolji i najstabilniji custom ROM za S2?

Kojeg tipa? Samsung sa TW,CM,AOPK? Ako želiš najbolje i najstabilnije stock Sammy iskustvo,onda po meni Wanamlite. Spariš to sa SpeedMod ili Siyah kernelom i to je to.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
14 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...
hd22sb kaže...
oskarduki kaže...

S3 je dosao, a do nedavno (ili jos) se prodavao S1+... Tako da ne vjerujem bas da ce to biti u skorije vrijeme...

pošto nisi skužio; to je bila šala

a s+ je izašao nakon s2, čisto popunjavanje tržišta i bolji je uređaj od starog s

12 godina
seneka kaže...
pixa11 kaže...

koji su razlozi nezadovoljstva s ics-om?

Skinuo sam još prije boat browser jer mi je bilo najlakše i najpreglednije s njim radit, a sad mi se događa da mi svako malo smrzne i moram ga prisilno zaustavljat i sve ispočetka raditi!

13 godina

Šefe, onu kao što je majdo stavio, takvu ja imam i odlična je.

majdo, svaka čast na reviewu, ali preporučujem ti da odeš na 2.5.28 {#}

I samo jedan mali hint: nisi spomenuo retardirani Task manager i žderanje RAM-a.

Btw. 10h screen on?
WTF?

I da, evo od Xiaomi ekipe MIHOME (launcher) za sve ICS ROM-ove

I da, CM9 (direct) s ovimchangelogom.

I da, Paranoidandroid 1.1 sada već bolesnih feauteresa i izgleda.

Samsung Galaxy SII GT-I9100 crew :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 21:43 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
sudy_freak kaže...

majdo, svaka čast na reviewu, ali preporučujem ti da odeš na 2.5.28 {#}

I samo jedan mali hint: nisi spomenuo retardirani Task manager i žderanje RAM-a.

Btw. 10h screen on?
WTF?

Taman sjedim dok cekam da se skine 2.5.28 i razmisljam o tome, da sam to zaboravio spomenuti.. Iako da ti budem iskren vec sam pomalo i prestao misliti na to, koliko sam svime drugim zadovoljan.. {#} hahaha

Kao sto sam napisao, testirao sam video playback, koliko sati mogu gledati filmove a da baterija drzi.. {#} Za gledanje sam uzeo bluray Avatar 1080p, jer on mi je najduzi bio na lap, oko 3 sata traje film, i svaki puta kad bi film pred kraj bio, ja bi ga pokrenuo opet.. da je baterija bila 100% puna, i da nisam onaj jedan dio od pola sata kasno skuzio da je film zavrsio, islo bi to i preko 11 sati.. {#} Btw, svijetlina je cijelo vrijeme tjekom trajanja filma bila na 50%, kao i zvuk..

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.5.2012 21:48 (majdo).
15 godina
neaktivan
majdo kaže...
Šef kaže...

http://www.ebay.com/itm/Black-ULTRA-THIN-0-3mm-COVER-FOR-SAMSUNG-GALAXY-S2-SII-i9100-Bumper-Case-/251071016172?pt=PDA_Accessories&hash=item3a74ffacec#ht_3570wt_952

Osobno ovakvu imam, debljine je kao omot na vozačkoj recimo, samo tvrdo bas, po meni savrseno, jer se uopce ne primjeti na uređaju, a opet ga stiti koliko toliko..

Ima li takva i za veću bateriju? Planiram kupiti onu od 2000mAh

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice